Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#611153
sknipper έγραψε:Γενικά υπάρχει μια αίσθηση μοναξιάς, είμαστε πιο μόνοι αν και έχουμε πολλές παρέες (ελληνόφωνες και μη). Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι πρόσφατα φίλος Γάλλος με παρακάλεσε στις μία τη νύχτα να πάω σπίτι του να προσέχω τα τρία του παιδιά που κοιμούνται για να πάει τη γυναίκα του στο νοσοκομείο που δεν ήταν καλά. Κι αυτός όπως κι εμείς δεν είχε οικογένεια στη χώρα.


Η αλήθεια είναι ότι εδώ αυτό ποτέ δεν θα γινόταν.
Κυρίως γιατί κανείς νέος δεν έχει λεφτά για παιδιά.
Ειδικά 3.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#611191
Anonymous Founder έγραψε:... ΟΚ, αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους (ανεξάρτητα το λόγο που έγιναν), αλλά άλλο αυτό και άλλα τα υπόλοιπα.
Αν έχεις λόγο που έγινε μια επιλογή τότε αυτομάτως είναι δικαιολογημένη. Άσχετα αν ο ίδιος λόγος δεν θα μέτραγε με τον ίδιο τρόπο για κάποιον άλλον. Οπότε δεν αντιλαμβάνονομαι το νόημα της πρότασης.
Κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν γιατί έφυγαν, άλλοι θέλουν να δικαιολογήσουν γιατί δεν έφυγαν ενώ έπρεπε να φύγουν και κάποιοι δεν νιώθουν την ανάγκη να δικαιολογήσουν τίποτα. ΚΟΚ. Και λοιπόν;; πάλι δεν λές τίποτα; Λογαριασμό δεν έχεις να δώσεις αλλά δεν είναι κακό να μοιραστείς όσο νομίζεις αντικειμενικά τις διαφορές που παρατηρείς. Εννοείται ότι σε ότι με αφορά, πήγα για λόγους επαγγελματικής βελτίωσης και προοπτικής δικής μου και συζύγου και όχι για τα ωραία πεζοδρόμια, καθαριότητα, υγειονομική κάλυψη, έλλειψη απωθημένων, σεβασμό στον πολίτη κλπ κλπ. Δεν πήγα για αυτά αλλά αφού πήγα και τα βλέπω, τα λέω κιόλας. Κι αν βλέπω αρνητικά δεν θα τα κρύψω. Για να μαθαίνουμε και να εκτιμάμε τα καλά μας αλλά και να βελτιωνόμαστε. Ή να βοηθηθεί κάποιος που τα ζυγίζει (should I stay or should I go?).
Anonymous Founder έγραψε:Ο μέσος Έλληνας σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο, δεν υστερεί σε μόρφωση και γνώσεις. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, μάλλον εμπαθής είναι ή δεν έχει ταξιδέψει.
Το να ταξιδέψεις απλά δεν αρκεί. Ακόμα και η ζωή σαν φοιτητής είναι ειδική και αρκετά περιχαρακωμένη. Πρέπει να εργαστείς να ζήσεις κλπ.
Δεν θα έλεγα ότι ο μέσος Έλληνας δεν υστερεί σε μόρφωση και γνώσεις αλλά θα έλεγα ότι ο μέσος όρος μόρφωσης και γνώσεων είναι αντίστοιχος. Κι αυτό επειδή νομίζω ότι η κατανομή είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα οι υπερέχοντες σε γνώση και μόρφωση είναι πιο λίγοι αλλά υπερέχουν κατά πολύ οπότε ο μέσος όρος είναι κοντά. Όμως αυτό σημαίνει ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που υστερούν και έτσι η διαφορά γίνεται πιο ορατή στην καθημερινή ζωή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#611192 Βέβαια το post του sknipper και του Lap σχολιάζουμε και δεν μίλησε κανείς για Κύπρο, αλλά δεν γαμεις, τα συμπεράσματα πάνε κι έρχονται ως συνήθως

< >
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611199 Sknipper...
Σε ποια χψρα εισαι..
Γραψε για παραδειγμα τα αρνητικα τους...ασε ταν θετικα σε αλλο ποστ.

Το τελυταιο με τον μεσο ορο δεν το πολυκαταλαβα,... τι εννοεις;;; κατι σαν την τυπικη αποκλιση τετραγωνου εννοεις;;;;

Εκει για πλαραδειγμα τι σου εκανε εντυπωση στην παιδεια τους και στην μορφωση τους;;;

@Dimik...η μελινα εκανε μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αφήγηση...ονειρική ...το ξερω το ποίημα πολυ καλα...το εστειλε δεκα επιπεδα πιο πάνω με την ερμηνεια της.
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 25 Οκτ 2019, 22:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#611215
Lap έγραψε:Sknipper...
Σε ποια χψρα εισαι..
Γραψε για παραδειγμα τα αρνητικα τους...ασε ταν θετικα σε αλλο ποστ.

Το τελυταιο με τον μεσο ορο δεν το πολυκαταλαβα,... τι εννοεις;;; κατι σαν την τυπικη αποκλιση τετραγωνου εννοεις;;;;

Εκει για πλαραδειγμα τι σου εκανε εντυπωση στην παιδεια τους και στην μορφωση τους;;;

@Dimik...η μελινα εκανε μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αφήγηση...ονειρική ...το ξερω το ποίημα πολυ καλα...το εστειλε δεκα επιπεδα πιο οσνω με την ερμηνεια της.
Αγγλία-Λονδίνο-στη φούσκα του κεντρικού Λονδίνου
Αρνητικά: το εθνικό σύστημα υγείας έχει και σοβαρά μείον, οι περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τα εισιτήρια ΜΜΜ πανάκριβα, θεωρούν λογικό να μαζεύονται μετά τη δουλειά και να πόνουν μπύρες, δύσκολο να ευχαριστηθείς οδήγηση στο δρόμο, οδηγάνε ανάποδα και δεν μου αρέσει, η κοινωνικοποίηση είναι αλλιώς, να πάρεις το αυτοκίνητό σου να πας βόλτα σε φίλους δεν πολυπαίζει, ο καιρός, το φυσικό φως και τα χρώματα, η μούχλα, η προφορά πολλών, ακριβά φρούτα, τρομακτικά ακριβά εργατικά, σπάνια τα μπαλκόνια και τα παντζούρια, παράθυρα που ανοίγουν προς τα έξω, πόρτες που ανοίγουν προς το δωμάτιο και όχι προς τον τοίχο, περίεργες ογκώδεις μπρίζες, κουστούμι στις δουλειές γραφείου, χρόνος commuting, τιμές ενοικίων, τιμές κατοικίας, έλλειψη ευστροφίας-ευελιξίας κ.ά.

Ο μέσος όρος μπορεί να είναι ίδιος αλλά η κατανομή είναι διαφορετική. Αν πχ στην Αγγλία στο διάγραμμα έχεις κοινή καμπάνα στην Ελλάδα είναι παραμορφωμένη, πιο χαμηλή στη μέση και κάπως ανεβασμένη στο δεξί άκρο (στην πολύ μόρφωση). Ο μέσος όρος βγαίνει ο ίδιος αλλά ο αριθμός ατόμων που υστερούν του μέσου όρου και που θα συναντάς τριγύρω σου θα είναι μεγαλύτερος.
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611218 Sknipper ...καταλαβα...

Εννοεις κατανομή αρνητικης ασυμμετρίας
Σε τι τομεις το εντοπιζεις αυτο...για παραδειγμα μαθηματικά, φιλοσοφια ή γενικες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις;;;


Καλα αυτο με τη μπριζα.....βασανο σκέτο...αξιζει να φυγεις απο εκει :lol:

Κακα τα ψεματα πηγες στη πρωτευουσα μιας πρωην αυτοκρατοριας και παγκοσμια μητροπολη....οκ θα δεις πιο αντυπωσιακα πραγματα..... αλλα το θεμα ειναι αν αξιζουν
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 26 Οκτ 2019, 00:10, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#611230
sknipper έγραψε:[
Αρνητικά: 1) το εθνικό σύστημα υγείας έχει και σοβαρά μείον, οι περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, 2) τα εισιτήρια ΜΜΜ πανάκριβα, 3) θεωρούν λογικό να μαζεύονται μετά τη δουλειά και να πόνουν μπύρες, 4) δύσκολο να ευχαριστηθείς οδήγηση στο δρόμο, οδηγάνε ανάποδα και δεν μου αρέσει, η κοινωνικοποίηση είναι αλλιώς, να πάρεις το αυτοκίνητό σου να πας βόλτα σε φίλους δεν πολυπαίζει, 5) ο καιρός, το φυσικό φως και τα χρώματα, η μούχλα, 6) η προφορά πολλών, 7) ακριβά φρούτα, 8) τρομακτικά ακριβά εργατικά, 9) σπάνια τα μπαλκόνια και τα παντζούρια, παράθυρα που ανοίγουν προς τα έξω, πόρτες που ανοίγουν προς το δωμάτιο και όχι προς τον τοίχο, περίεργες ογκώδεις μπρίζες, 10) κουστούμι στις δουλειές γραφείου, 11) χρόνος commuting, τιμές ενοικίων, τιμές κατοικίας, 12)έλλειψη ευστροφίας-ευελιξίας κ.ά.


1) Είναι και φτηνότερες οι εδώ υπηρεσίες, αλλά και πιο ανθρώπινες. :inlove:
2) Τα πάντα, όχι μόνο τα εισιτήρια. :vava:
3) Αυτό είναι στα θετικά!!! :inlove:
4) Θέμα συνήθειας είναι ο δρόμος. Εγώ άνετα ξεκινούσα από το Bournemouth και πήγαινα Southampton. :s_gamer
5) Ο καιρός για μένα φανταστικός. Αυτήν την αρρωστίλα των 30+ στην Ελλάδα, για 3 μήνες, δεν την παλεύω. :protest:
6) Καταλαβαίνεις καλύτερα χωριάτη Χαλκιδικιώτη ή Λαρισαίο σάμπως; :lol:
7) Για όποιον τα τρώει αυτά... :lol:
8) Βλέπε το No 2 :roll:
9) Θέμα προσαρμογής και σιγά την δυσκολία... Έχω ακόμα TV από εκεί με adaptor για Ελλάδα (χρειάστηκε και ηλεκτρονικό για αλλαγή στο κύκλωμα ήχου). :whistlink:
10) Κι εδώ κοστούμι ζητάνε σε πολλές εταιρείες. :iconcool:
11) Βλέπε Νο 2. :roll:
12) Αυτό το έχω αντιμετωπίσει και είναι και καλό και κακό (οι Γερμανοί είναι ακόμα χειρότεροι, οι δε Αμερικανοί να δεις*). "Ό,τι πει το manual!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm: ". Κακό για τους προφανείς λόγους, καλό γιατί δεν σκας να βρει λύση... :s_wink

Αν θες κακό να βρεις εκεί, έχω άλλο να πω: ΠΣΚ τους βλέπεις κομμάτια, να σπάνε, να ξερνάνε, και να τους μαζεύει η Αστυνομία. Έχω δει άνθρωπο να μαλώνει με κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο και να του ρίχνει μπουνιές (έβριζε την γυναίκα του). Πολλά απωθημένα, που εδώ δεν τα βλέπεις...


* Σε ΝΑΤΟική άσκηση να έχω μπροστά μου έναν Αμερικανικό ΟΥΜΑ Μ60 και να έχουν σταματήσει μπροστά σε μια γέφυρα. Δεν έβρισκαν την κλάση της γέφυρας (έναν αριθμό που φέρουν όλα τα στρατιωτικά οχήματα και δίοδοι ώστε να είναι σίγουρο ότι είναι διαβατοί από τα συγκεκριμένα άρματα/οχήματα) και δεν την περνούσαν, αν δεν την έβρισκαν στον χάρτη. Μιλάω στην εξωτερική με τον επικεφαλής του Αμερικανικού ΟΥΜΑ: "Sir, you are advised to proceed, the bridge provides a safe passage, I repeat, pls proceed, tank by tank." O Αμερικανός: "Negative sir, I cannot find the weight class of the bridge on the map, I shall not proceed." Εγώ: "We cross this bridge twice a week, sir. Safe passage is guaranteed". Εκείνος: "Negatory. sir". Εγώ: "Please make way to the right, we are overtaking your Column and crossing the obstacle. Thank you!" :lol:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 26 Οκτ 2019, 02:24, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By elteo
#614011
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:Πηγαινε. Αν δεν τα καταφερεις υπαρχει και η Santa Barbara.


Εγώ πάντως εκεί πήγα! :s_yes

Εικόνα


Είναι υπέροχη και η Δράμα. Σε αυτή την πόλη γεννήθηκα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα



<+
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#654651 Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις που έβαλες στο άλλο θέμα, πες εδώ 2-3 πράγματα για την μετανάστευση στην Κύπρο. Π.χ. κόστος ζωής, φορολογία, αγορά εργασίας και νοοτροπία, συν/πλην στη ζωή στην Κύπρο, νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμα αυτά.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#654660
funkyreverend έγραψε:Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις που έβαλες στο άλλο θέμα, πες εδώ 2-3 πράγματα για την μετανάστευση στην Κύπρο. Π.χ. κόστος ζωής, φορολογία, αγορά εργασίας και νοοτροπία, συν/πλην στη ζωή στην Κύπρο, νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμα αυτά.

ενδιαφέρεσαι να πας;
έχω έναν γνωστό που μπορεί να σε κατατοπίσει :shifty:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#654699 Ενημερώνομαι ότι τα JDM χάνονται μέρα με τη μέρα για να αντικατασταθούν από προϊόντα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. με προπέλες και αστέρια.

Αν έρθω εκεί, λογικά θα αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες αμάξι. Από το πιο άγνωστο Mitsubishi, σε συλλεκτικό Mazda keicar, σε Toyota Sera και από εκεί για οικογενειακό ένα 4θυρο Skyline.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#654700 True dat, αλλά έχει και κάποιους που επιμένουν ιαπωνικά ο κόσμος να χαλάσει.

Πχ χθες εξεταζαμε με φίλο το ενδεχόμενο εισαγωγής από Ιαπωνία ζαντών Yokohama Advan RG2 για το JDM Rx8 του

< >