Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#653201 To ξηρό σαμπουάν ειναι για έκτακτες καταστάσεις που δεν θες να κάνεις μπάνιο το σκυλί. Βέβαια δεν εχω άποψη για ανάγκες σε μπάνιο αφου το θηρίο μπαίνει στη μπανιέρα 2-3 φορες τον χρόνο, οπότε ενα φρεσκαρισμα μια στο τόσο γίνεται με σαμπουάν ξηρού τύπου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#653205 Για κανένα κοκόνι μπορεί, σε retriever όπως του Dimitris_P αμφιβάλλω :lol:
Με δεδομένο πάντα ότι είναι από αυτά που αρέσκονται στις λάσπες και στις τούμπες σε κάθε είδους βρωμιά.

Ο δικός μου κάνει μπάνιο, καθαρίζονται αυτιά κλπ κάθε μήνα, στο ενδιάμεσο σκέτο νεράκι τώρα που είναι καλοκαίρι να φεύγει το χώμα και η λάσπη και για επίμονους λεκέδες/ευαίσθητες περιοχές μωρομάντηλα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#653226 ΟΚ. Τέλεια. Τότε θα πώ πως το ξηρό σαμπουάν, ειδικά οσα ειναι ηδη σε μορφή αφρου, κάνουν δουλειά σε όλα τα μεγέθη σκύλων μικρά και μεγάλα.
Ανάλογα με τον τύπο του τριχωματος ειναι και τα αποτελέσματα φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#653227 https://photos.app.goo.gl/afPfTji4YzKpyHWL7
Εικόνα
Δικά μου ,πριν 2 χρόνια η φωτό.Το κουταβάκι το έχουμε δώσει.Η μπεζ σκυλίτσα είναι κοκονι.
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#653229
mirage έγραψε:Τι ακριβώς είναι το κοκονι;


Ειναι και αυτο

postruck έγραψε:Kαλως ορισες Θύμιο.Να σε ρωτήσω κάτι :offtopic: η καταγωγή σου είναι απο το Κοκκώνι? :hmmm:

viewtopic.php?f=9&t=774&start=960
Άβαταρ μέλους
By dimik
#653234
mirage έγραψε:ΟΚ. Τέλεια. Τότε θα πώ πως το ξηρό σαμπουάν, ειδικά οσα ειναι ηδη σε μορφή αφρου, κάνουν δουλειά σε όλα τα μεγέθη σκύλων μικρά και μεγάλα.
Ανάλογα με τον τύπο του τριχωματος ειναι και τα αποτελέσματα φυσικά.


Δεν είναι στο μέγεθος η ενστασή μου αλλά στην ράτσα και στο κόστος, τα λαμπραντοροειδή retrievers έχουν μια έφεση στην βρωμιά και διπλό τρίχωμα για λόγους αδιαβροχοποίησης με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται εύκολα η βρώμα.

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι αποτελεσματικά τα συγκεκριμένα σαμπουάν, απλά ανάλογα τον σκύλο μπορεί να είναι και ασύμφορα σε κόστος/χρόνο.
Άλλο να έχεις να κάνεις ένα κοκόνι με αυτό κι άλλο ένα 30κιλο με διπλό τρίχωμα που του αρέσει να τρίβει την πλάτη του στο χώμα που κατούρησε θηλυκό πριν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#653236 Δεν διαφωνώ οπως ειπα εξαρτάται από την εφαρμογή αλλα και το είδος του σαμπουαν. Και για να δώσω ένα παράδειγμα κυλιέται στις λάσπες και λοιπά μυρωδάτα πραγματακια καθαρίζεις τοπικά πριν μπείτε στο αμάξι για να μην βρώμα το συμπαν και στο σπίτι μπάνιο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#653626 https://twitter.com/viktorinini/status/ ... 5221739521
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#654034
mirage έγραψε:@sknipper https://soranews24.com/2020/07/01/japan ... %E3%80%91/
Το μέλλον σου.
Πολύ όμορφο και μελετημένο. Και είναι και made in Japan και Mitsubishi, εγγύηση και αξιοπιστία για μια ζωή. Κρίμα που δεν το φτιάχνουν ακόμα. Βέβαια και να το έφτιαχναν θα ήταν πολύ ακριβό. Εκτός αν το φτιάξει το ΙΚΕΑ σε πλακέ συσκευασία.
Η πλάκα είναι ότι όντως κοιτάμε για cat tree - cat tower αυτόν τον καιρό.
Εν τω μεταξύ με ένα κλαδί που βρήκα, ένα τετράγωνο ξυλοειδές (mdf;) που υπήρχε στο σπίτι, 2 βίδες, σκοινί sisal και κάμποση κόλλα έφτιαξα ωραιότατο scratching post. Κρέμεται και σκοινί με κόμπο στην άκρη. Σήμερα βρήκα και κάτι κοψίδια από μοκέτα που πετάγανε κάποιοι κι έντυσα και το ξύλο, μια χαρά, έτοιμος για τη γάτα.
Αστεία αστεία λέμε οι γάτες δεν έχουν ανάγκη, δεν θέλουν τίποτα αλλά σιγά σιγά μαζεύονται τα αξεσουάρ και οι ανάγκες....