Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#649956
funkyreverend έγραψε:Αυτήν την εβδομάδα άκουσα και για συνέντευξη για θέση σε ελληνική εταιρία πληροφορικής (γνωστό όνομα), όπου ο διευθυντής μιλούσε με το κλασσικό ειρωνικό στυλ για "δεν έχουμε 8ωρα εδώ", "εκπαίδευση σε τεχνολογίες και νέα προϊόντα; Βεβαίως, στο σπίτι σου και στον ελεύθερο χρόνο σου" και μισθάρες μπορεί και τετραψήφιες σε άτομο προερχόμενο από αρκετά δυνατό background εξωτερικού για τα δεδομένα μας.

Αν είχε βίντεο, θα είχε καεί από τις κατάρες μου.


Αυτη τη βδομαδα εμαθα οτι διευθυντρια δημοσιας υπηρεσιας ειπε σε μητερα που δουλευει με μειωμενο ωραριο λογω τεκνου κατω των 2 ετων οτι "Δεν ισχυει το μειωμενο πλεον. Εφυγαν ολοι με αδεια ειδικου σκοπου και δεν βγαινει η δουλεια. Αν δεν εχεις που ν αφησεις το παιδι φερτο στην δουλεια."

Αν το κρατος κανει τετοια τι περιμενεις να κανει ο ιδιωτης;
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#649994 "Δεν βγαίνει η δουλειά" λεχθέν από διευθύντρια δημόσιας υπηρεσίας είναι το 1ο πράγμα που θα μου χτυπούσε. :lol: :lol: :lol:

Χθεσινά σταφύλια
Νέο πλαίσιο αδειών ακριβώς όπως και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ό,τι και να λέμε, για μένα είναι ο τρόπος που ζητάει ο εργοδότης πράγματα. Όταν είναι η ώρα, ενήλικες είμαστε, καταλαβαίνουμε πότε χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Ποιος από εμάς δεν έχει κάνει παραπάνω πράγματα ή δεν έχει κάτσει παραπάνω ώρα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε δουλειά με βάρδιες ή μη. Να μιλάς όμως έτσι σε συνέντευξη όχι executive, όπου πέφτουν κορμιά, διακυβεύονται χιλιάδες ευρώ καθημερινά κλπ. το βρίσκω ηλιθιότητα και απλώς έναν τρόπο να φαίνεσαι ακόμα πιο χαζός από όσο πραγματικά είσαι ("να ξες, έτσι όπως συμπεριφέρεσαι στο γκομενάκι, θα σε παρατήσει"*). Μου θυμίζει λίγο εκείνη την έρευνα :s_rofl :s_rofl :s_rofl όπου οι εργοδότες δεν βρίσκουν τους σωστούς εργαζόμενους.

*Υπερμέγιστος Κλειδαράς
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#651412 Δύο ενδιαφέροντα αρθράκια ελληνικού ενδιαφέροντος:

Άκυρη απόλυση εργαζομένης με πολλαπλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Λεπτομέρειες με ζουμί: Το δικαστήριο έκρινε ότι 11 χρόνια με 11μηνες συνεχόμενες συμβάσεις είναι πάγιες ανάγκες και όχι έκτακτες. :lol: Επίσης, τόνισε την ανάγκη προστασίας στη μητρότητα εντός εργασιακού πλαισίου.

Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα - έρευνα Randstad

Λεπτομέρειες με ζουμί: Η έρευνα ήταν employer branding και όχι ανάλυση μισθών, παροχών κλπ. Είναι πώς τους βλέπει το κοινό και όχι τι ανακοινώνουν οι ίδιες οι εταιρίες. Ενδιαφέρουσα η παρουσία ΕΑΒ, Τράπεζας της Ελλάδας και ΑΔΜΗΕ (!) λες και είναι οι κλασσικές δημοφιλείς εταιρίες/εργοδότες.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#651419
funkyreverend έγραψε:Δύο ενδιαφέροντα αρθράκια ελληνικού ενδιαφέροντος:

Άκυρη απόλυση εργαζομένης με πολλαπλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Λεπτομέρειες με ζουμί: Το δικαστήριο έκρινε ότι 11 χρόνια με 11μηνες συνεχόμενες συμβάσεις είναι πάγιες ανάγκες και όχι έκτακτες. :lol: Επίσης, τόνισε την ανάγκη προστασίας στη μητρότητα εντός εργασιακού πλαισίου.



Ωστόσο, η εργαζόμενη, το 2017, μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας, αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά και αρνητικό κλίμα, που στόχο είχε τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση. Δεχόταν μάλιστα συνεχείς μειώσεις του μισθού της. Επειτα από τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων της, η εργοδότρια εταιρεία απέλυσε την εργαζόμενη μητέρα το 2018. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε την καταχρηστικότητα της απόλυσης, κρίνοντάς την άκυρη, με αναφορά της στην προστασία της μητρότητας και στο δικαίωμα του εργαζομένου να αντιδρά και να προασπίζει τα εργασιακά του δικαιώματα.


Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Αποζημιώνεται? Και αν ναι φαντάζομαι όχι με την τυπική αποζημίωση. Δεν νομίζω η εργαζόμενη να θέλει να επιστρέψει σε αυτό τον εργοδότη με δικαστική απόφαση. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#651437 Δεν νομίζω να μην επιδικάζεται αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις, παρέα με έναν συμβιβασμό που οδηγεί σε "οικειοθελή αποχώρηση".
Άβαταρ μέλους
By elteo
#651443 Άρα η εργαζόμενη πηγαίνει δικαστικώς τον εργοδότη για να αποζημιωθεί επιπλέον για την ζημιά που της προκάλεσε -ηθική βλάβη-(απολύτως φυσιολογικό) και όχι για να επιστρέψει στην εργασία της. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#651445 Ο εργοδότης κάνει μ@λακία, ο εργαζόμενος την κυνηγάει νομικά - δεν θέλει καμιά πλευρά να συνεχίσει προφανώς. Συνήθως καταλήγει σε συμβιβασμό, εκτός και αν ο εργαζόμενος είναι εκτεθειμένος (π.χ. παρανομίες εντός εργασίας, χαμηλή απόδοση στα όρια της κοροϊδίας, όσο κάνει τον "άρρωστο"* να δουλεύει σε κάτι άλλο ή να ψάχνει για επόμενη δουλειά κλπ.) Ο συμβιβασμός είναι ένα ποσό μεγαλύτερο της κανονικής αποζημίωσης αν είχαμε σύννομη απόλυση για να καλύψει την ηθική βλάβη, τον ενδεχομένως απλήρωτο χρόνο κ.ο.κ.

*κλασσικό τρικ κατά το ψήσιμο νομικής κίνησης
Άβαταρ μέλους
By Serf
#657442 Όριο ηλικίας, διάκριση βάσει εμφάνισης, ... Μια καθόλα νόμιμη αγγελία εργασίας!!!

< Note >
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#657451 Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να θέσω τα προαπαιτούμενα κριτήρια όπως νομίζω; Μπορεί να θέλω τη γραμματέα μου ψηλή, ξανθιά, βαζελού και να γουστάρει τα Tesla, ποιο είναι το έγκλημα;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#657452
Dimsabas έγραψε:Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να θέσω τα προαπαιτούμενα κριτήρια όπως νομίζω; Μπορεί να θέλω τη γραμματέα μου ψηλή, ξανθιά, βαζελού και να γουστάρει τα Tesla, ποιο είναι το έγκλημα;


Ναι, υπάρχουν τέτοιοι νόμοι, περί ισότητας και πολύ σωστά υπάρχουν. Το έγκλημα είναι να είναι τόσο χαζή ώστε να της αρέσουν τα Τέσλα...
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#657456 Ποιο το νόημα τέτοιων νόμων στον ιδιωτικό τομέα; Αφού πάλι θα προσλάβω όποια θέλω. Απλώς ταλαιπωρείται περισσότερο κι ο εργοδότης κι οι υποψήφιοι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#657458 Πες τα ρε dimsaba φαντάσου λεει να έτρωγες απόλυση από την ανεσουλα του Δημοσίου επειδή λεει είσαι θρησκευομενος ή γουστάρεις τα υγραερια ξερω γω ή επειδή ο νέος διευθυντής του σχολείου γουστάρει δασκάλες ψηλες ξανθιές αφέντρες ξερω γω. Ακόμα χειρότερα να ήσουν άνεργος τοσο χρονια για τους ίδιους λόγους. Ταλαιπωρία.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#657460 Όντως δεν καταλαβαίνεις τι έχω γράψει ή είναι ηθελημένη διαστρέβλωση; Στην πρώτη περίπτωση, είναι νοητικό το πρόβλημα. Στη δεύτερη, ηθικό.
Όπως και να έχει, σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#657461
Dimsabas έγραψε:Ποιο το νόημα τέτοιων νόμων στον ιδιωτικό τομέα; Αφού πάλι θα προσλάβω όποια θέλω. Απλώς ταλαιπωρείται περισσότερο κι ο εργοδότης κι οι υποψήφιοι.
Μπορείς να προσλαβεις όποιον θες αλλά είναι διάκριση να γράφεις πως σου αρέσει ο υποψήφιος εμφανισιακά.

Να ήταν μόνο αυτή η ταλαιπωρία, καλά θα ήταν

Από το Redmi Note 8 Pro