Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#649843
trident1971 έγραψε:
dimviii έγραψε:εχε υποψιν σου οτι ειναι μεσα η περιοδος καραντινας,μονιμα μεσα στο σπιτι ολη η οικογενεια=αυξηση καταναλωσης.
Εμενα μου ηρθε 51 ευρω για 4 ατομα(δεν θυμαμαι κυβικα) ενω πληρωνω απο 25-40 ευρω το μαξ.


Αυτο.
Μονο για το κατουρημα, πλυσιμο χερια, εκει που ελειπες 10-12 ωρες απο το σπιτι και την πληρωνε ο εργοδοτης ή το σχολειο κλπ, μαζευεται πολυ πραμα.
Πολλοί εργοδότες έχουν γλυκαθεί βλέποντας την οικονομία που κάνουν όταν το προσωπικό ή έστω μέρους αυτού δουλεύει από το σπίτι.
- τελικά δουλεύεις περισσότερο
- οικονομία σε χώρο, μπορεί να νοικιάζει λιγότερο χώρο με λιγότερο υποστηρικτικό προσωπικό (καθαρίστριες, σεκιούριτι, γραμματείς κλπ)
- χαρτιά υγείας, καφέδες, μηχανήματα νερού-καφέ-ψυγείο-εκτυπωτές και αναλώσιμα, φως, νερό, τηλέφωνο, λάμπες, υλικά+εργαλεία καθαριότητας, στολές και άλλα.
Ο εργαζόμενος κερδίζει μεταφορικά και φθορά σε όχημα, οικονομία σε ρούχα και ντύσου γδύσου, γλυτώνει το χρόνο πήγαινε-έλα και εκνευρισμό, περισσότερο ύπνο, χρόνο με οικογένεια, δεν έχει έξοδα για υπερτιμημένα σνακ-καφέ-φαγητό στη δουλειά.
Και όλοι χαρούμενοι είναι.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#649845 το άλλο που το βάζεις;;; τώρα που πολλοί ''συνήθισαν'' τα zoom meetings κλπ , προβλέπω πολλά ταξίδια να ακυρώνονται (εισιτήρια ανά τον κόσμο , ξενοδοχεία , εστιατόρια ....)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#649851 Μπα καποια πραγματα δεν γίνονται με zoom meetings, αλλο που οι συνθήκες αναγκάζουν τωρα. Δεν είναι κάτι καινούργιο ουτε τα zoom meetings ουτε τα webinars κλπ.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#649887
mirage έγραψε:Μπα καποια πραγματα δεν γίνονται με zoom meetings, αλλο που οι συνθήκες αναγκάζουν τωρα. Δεν είναι κάτι καινούργιο ουτε τα zoom meetings ουτε τα webinars κλπ.
Δεν είναι κάτι καινούργιο, οι εφαρμογές υπήρχαν και κάποιοι τις χρησιμοποιούσαν. Όμως ξαφνικά τις χρησιμοποιούν για πρώτη φόρα πάρα πολλοί άλλοι. Θεωρώ πιο πολλοί είναι οι καινούργιοι παρά οι προϋπάρχοντες χρήστες.
Πρόκειται για έναν εντελώς καινούργιο κόσμο για τους περισσότερους. Πχ για τη γυναίκα μου σε πανεπιστήμιο οι συναντήσεις της τόσο με φοιτητές όσο και μεταξύ συναδέλφων που μέχρι τώρα ήταν κανονικές τώρα είναι μέσω teams. Οι ιατρικές επισκέψεις όπου είναι δυνατόν γίνονται επίσης μέσω ειδικής πλατφόρμας του NHS ενώ οι ιατρικές επιμορφώσεις μέσω teams. Η κόρη μου κάνει τα μαθήματά της μέσω Google classroom, το πιάνο της μέσω skype και συναντήσεις με συμμαθητές της μέσω zoom.
Κι εγώ που αποτελώ την τεχνική υποστήριξη της οικογένειας τρέχω και δεν φτάνω.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#649904
sknipper έγραψε:Κι εγώ που αποτελώ την τεχνική υποστήριξη της οικογένειας τρέχω και δεν φτάνω.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αυτό ξανα πες το!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#650034 1 κυβικό σε μια ημέρα δεν είναι πολύ για 2 άτομα; Εχθές το απόγευμα με σήμερα το απόγευμα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#650035 πολυ ειναι.Εκτος εαν επλυνες μπαλκονια,πατζουρια,εβαλες πολλα πλυντηρια,ποτισες κηπο.επλυνες χαλια,αυτοκινητο κλπ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#650044 Το φουρφούρι στο ρολόι κουνιέται όταν τα έχεις όλα κλειστά; 1000 λίτρα σε μια μέρα είναι πάρα πολλά, αν έχεις διαρροή κάπου πάνε αυτά τα νερά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#650045
Dimitris_P έγραψε:1 κυβικό σε μια ημέρα δεν είναι πολύ για 2 άτομα; Εχθές το απόγευμα με σήμερα το απόγευμα



Πώς υπολογισες οτι καταναλωσες 1 κυβικο (=1 τονος :omg: ) ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#650049 1 μονάδα στον μετρητή δεν είναι ένα κυβικό; Αυτή την εντύπωση έχω. Εχθές που λείπαμε πάνω από μια ώρα δεν μετακινήθηκε που μέτρησα πριν και μετά. Νωρίτερα ξαναείδα και είχε μια μονάδα διαφορά από χθες. Θα ξαναπάρω ΕΥΔΑΠ αύριο να δούμε
Άβαταρ μέλους
By italakias
#650059
drdino έγραψε:Το φουρφούρι στο ρολόι κουνιέται όταν τα έχεις όλα κλειστά; 1000 λίτρα σε μια μέρα είναι πάρα πολλά, αν έχεις διαρροή κάπου πάνε αυτά τα νερά.

Σωστος.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#650073
Dimitris_P έγραψε:Ούτε καν, τα βασικά, ντους τουαλέτα και πλυντήριο πιάτων.


Αυτοματο ποτισμα ισως??
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#650076 Nop. Κάτι επισκεύασαν λέει στην ΕΥΔΑΠ. Μέτρησα νωρίτερα και δεν είχε κουνηθεί ο δείκτης. Το παρακολουθώ. Τώρα αυτό με το φλοτέρ πιστεύω ότι είναι σύμπτωση, αλλά ο μηχανισμός δεν είναι το γνωστό φλοτέρ, δείχνει σύνθετο. Θα το κοιτάξω το απόγευμα.

Εκτός όλων αυτών, το πρωί κόλλησε και η μία βέργα του τηλεσκοπικού μηχανισμού του φούρνου και δεν έμπαινε με τίποτα μέσα παρά μόνο με σφυριές :lol: . Θα πέσει WD40
Άβαταρ μέλους
By fokion
#650081 Κατι επισκευασαν πριν ή μετά το ρολόι???
Αν ειναι πριν - που ειναι η ευθυνη τους - δε θα το "μετραγες"... απο το ρολόι και μετά ειναι "δικη σου ευθυνη"....

δε το ξερεις οτι "αμα χαλασει ενα ξεκινανε να χαλανε ολα"??? :) :) :) :)