Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#648959 Α ρε George.
Γιατι???

Και γω playstationakias ημουν με ολες τις φορμουλες και τα gt. (και κατι colin mcrae-v rallye κλπ)
Αλλα!
Απο τοτε που σουλουπωσα τον υπολογιστη και τον εκανα πιο δυνατο, πηρα στο steam μερικα παιχνιδια, μια τιμονιερα και ΤΕΛΟΣ.!
Φυσικα και εκει μπορεις να το πας αλλου το θεμα , με triple screens, direct drive τιμονιερες ,κατασκευες κοκπιτ κλπ. Αλλα αυτα πιστευω δεν ειναι για τις ηλικιες μας πλεον και τον χρονο που διαθετουμε.

Εγω μια απλη thrustmaster t300 πηρα με ενα add on τιμονακι Φερραρι Φ1 :x
Και αυτα τα παιχνιδακια και εκλεισα νομιζω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#648980 Αν ο χρόνος είναι κάπως περιορισμένος μια χαρά ευχαριστιέσαι και χωρίς τιμονιέρες τα μηχανοκίνητα ΠΛΗΝ των sims, δηλαδή asseto corsa , project cars.

Κι εγώ κατά βάση μηχανοκίνητα παίζω στο Οne S. Μόλις χθες δοκίμασα το F1 2019 και μιας και μου άρεσε θα το πάρω κι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#648984 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :s_smile

Νίκος Παππάς έγραψε:Τιμονιερα θες :ninja:

Σα δε ντεπεσαι λιγακι που παρασυρεις ενα μικρο παιδι στην ακολασια αφου μαλιστα ειπε ξεκαθαρα οτι ΔΕ ΘΕΛΕΙ. Reported :lol:

Chris έγραψε:Εγω με τα στικς παιζω, αλλα σπανια τα χρησιμοποιω οπως προβλεπεται στα racing games, δλδ δεν εχω την υπομονη να τα πατησω λιγο να στριψει λιγο, τα παω τερμα αριστερα δεξια, οποτε καμια διαφορα με τα κουμπια, ον/οφ και τα 2. Μια χαρα παιζω, αλλα οντως η τιμονιερα ειναι αλλη φαση, ακομα και στο need for speed


Θεωρητικα τα λεβιεδακια δινουν μεγαλυτερη ακριβεια εφοσον υπαρχει το μισογκαζο και το ψιλοστριψιμο του τιμονιου ενω στα κουμπια ειναι on/off αυτες οι λειτουργιες. Αλλα εχω την αισθηση οτι μπορω να τηλεγραφω μεσα στη στροφη γρηγοροτερα με τα κουμπια και να το παιζω μισογκαζο οταν χρειαστει, απο το να το κανω με το στικ.

mikeerfol έγραψε:εδιτ α και που'σαι george, στο gt sport μάθε να παίζεις με όσο το δυνατόν λιγότερα βοηθήματα, ειδικά το transmission στο manual.

Μιλας με ανθρωπο που εχει βγαλει BLR 2 τιμονιερες Logitech εντος εγγυησης παρακαλω (και εχει αντικαταστησει με νεες απο το Πλαισιο) γιατι αρχισαν να χανουν αλλαγες ταχυτητων τα paddles του τιμονιου!!! :iconcool:

Η Thrustmaster μου φτουρησε μεχρι που το παρατησα το αθλημα και τη χαρισα (ο μαλακας!!!) σ' ενα φιλο.

Focusman91 έγραψε:Το ps plus αξίζει μόνο όταν κάνει τις προσφορές αρχές Ιούνη, black friday, Χριστούγεννα και Πάσχα. Εκεί η ετήσια έχει 42€ και είναι τζιτζι. Εγώ είχα μόνο παιχνίδια με οχηματα, το τελευταίο δίμηνο όμως έχει βγάλει κάτι ωραία δωρεάν παιχνίδια και τα χω κατεβάσει και τα χω ευχαριστηθεί.

Βασικα εκει που πηρα την κοσνολα ηταν ενας πιτσιρικας gamer και μου ελεγε αξιζει με χιλια. Οτι κατεβαζει 2 παιχνιδια το μηνα, οτι εχει καλες προσφορες μερικες φορες το χρονο για παιχνιδια που δεν ειναι δωρεαν κτλ

Να σου πω την αληθεια το μονο που με νοιαζει ειναι το online gaming. Γιατι εκει πετυχαινεις καλα χερακια και ανεβαζεις κι εσυ επιπεδο. Οποτε εχω ακομα καιρο να το σκεφτω αφου δεν ειμαι ακομα σε καλο επιπεδο για online...

NickTG έγραψε:Ας ξεκινήσουμε από βασικά πράγματα.
Αφού ήθελες μόνο μηχανοκίνητα πήρες λάθος κονσόλα. Το One X ήθελες.

Το PS plus είναι κυρίως για το online αν και αρκετά παιχνίδια παίζουν και χωρίς αυτό.
Δίνει και κάποια παιχνίδια κάθε μήνα αλλά αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς δεν έχει και νόημα.
Επίσης έχει έξτρα εκπτώσεις. Πάλι αν δεν σκοπεύεις να αγοράζεις αρκετά δεν σου χρειάζεται.
Αν αποφασίσεις να πάρεις αυτή την περίοδο την έχουν παντού στα 42€ από 60€.

Προφανώς περισσότερο βολεύουν αυτά που σου δίνουν καλύτερο έλεγχο. Θα σου δώσω ένα hint σε αυτό: δεν είναι τα κουμπιά. :rtfm:
Από εκεί και πέρα αν θες να ασχοληθείς παραπάνω ίσως να αξίζει να δεις για τιμονιερα αλλά πρώτα δώσε την ευκαιρία στα λεβιεδακια.


Φιλε το PS4 ηταν μονοδρομος. Τα παιδια εχουν μερικους φιλους με PS4 και ξερεις πως πανε αυτα... Το ιδιο ή τιποτα! Και ο πωλητης στο μαγαζι για xbox με κατευθυνε σαν καλυτερο, αλλα του ειπα οτι δεν ειναι για μενα και η αποφαση εχει παρθει. Στην ουσια αλλωστε για τα παιδια ξεκινησε η κουβεντα για κονσολα οταν ακουσαν εμενα να μιλαω για TV και τη μανα τους για νεο τηλεφωνο! Δε σας κρυβω βεβαια οτι δεν ειχα σκεφτει καν το ποσο θα χαρω την TV με ενα PS4 και μολις ακουσα την ιδεα τους δε μπορουσα να το παιξω δυσκολος ουτε καν για τα ματια της γυναικας μου :s_tongue

Οσο για τα λεβιεδακια λεω να ακολουθησω τη συμβουλη του mikeerfol για αρχη γιατι οι πολλες αλλαγες θα μου πεσουν βαριες. Κουμπια για γκαζι/φρενο και λεβιες για τιμονι. Βασικα σημερα που επαιξα ξενερωσα με το τιμονι κυριως (δηλαδη τα κουμπια). Οποτε χρειαστεικε να παρω αναποδο τιμονι, αισθανθηκα οτι ημουν ενα κλικ αργοτερος απο οτι επρεπε. Στο γκαζι το ελαχιστο αφημα/πατημα οταν επρεπε δεν ειχα προβλημα. Γι αυτο ξεκινησα την κουβεντα για τα κουμπια, γιατι πρωτη φορα αισθανθηκα οτι δε με καλυπτουν.

Geo f1 έγραψε:Α ρε George.
Γιατι???

Και γω playstationakias ημουν με ολες τις φορμουλες και τα gt. (και κατι colin mcrae-v rallye κλπ)
Αλλα!
Απο τοτε που σουλουπωσα τον υπολογιστη και τον εκανα πιο δυνατο, πηρα στο steam μερικα παιχνιδια, μια τιμονιερα και ΤΕΛΟΣ.!
Φυσικα και εκει μπορεις να το πας αλλου το θεμα , με triple screens, direct drive τιμονιερες ,κατασκευες κοκπιτ κλπ. Αλλα αυτα πιστευω δεν ειναι για τις ηλικιες μας πλεον και τον χρονο που διαθετουμε.

Εγω μια απλη thrustmaster t300 πηρα με ενα add on τιμονακι Φερραρι Φ1 :x

Και αυτα τα παιχνιδακια και εκλεισα νομιζω.


Τα τελευταια 25 χρονια (μετα απο PS1 και XBOX1) μονο μια διετια εβγαλα κολλημα με gaming γυρω στο 2006 με 2008. Γαματη φαση που ειμασταν καμια 10αρια Ελληνες σιγουροι και παιζαμε F1 Challenge online. Οπως και να ειχε βρισκομασταν μεταξυ μας και καναμε δικο μας server αλλα παιζανε και πρωταθληματα με ξενους. Απο τοτε μου ειχε καρφωθει η ιδεα του gaming room με ηχο-εικονα-PC τουμπανα και φυσικα ενα cockpit με τιμονιερα και 3 οθονες. Αλλα επειδη ξερω οτι αυτο δεν ειναι εφικτο, πλεον σα στοχο εχω βαλει playseat bucket με τιμονιερα ακομα και αν μιλαμε για PS4. Γιατι η ιδανικη φαση του gaming PC θελει κι ενα νεο PC στο σαλονι (ο μονος χωρος που μπορει να χωρεσει το bucket) οποτε ξεφευγει το κοστος. Και επισης θελει να βρω ενα τροπο να πεισω τη γυναικα μου οτι ολα αυτα τα εξοδα ειναι για το καλο της οικογενεια μας :s_yes

Εν κατακλειδι, σε setup που ειχα πριν 14 χρονια δε γυρναω Γιωργο μου! Μπηκε και δεν ξαναβγηκε για 1-2 χρονια (εκτος απο τις 2 αλλαγες λογω "αστοχιας υλικου" :lipsealed: ). Μεχρι και το συρταρι εσφαξα για να μπει το πληκτρολογιο και ζοριζομουνα 2 χρονια να γραψω!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#648991 Δοκίμασε τις σκανδαλες μπροστά για γκάζι -φρένο και τον λεβιέ για τιμόνι..
Οι σκανδαλες είναι αναλογικές όχι on of

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#648993 Πο έχουμε παίξει και μαζί εκεί το 2007.Εγω έπαιζα λιγο καρτακια πρινΕικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#648994 Ουτε που το ηξερα οτι οι σκανδαλες ειναι αναλογικες. Ενδιαφερον!

Οσο για σενα Γιωργο, ντροπη σου μετα απο οσα εχεις πει για τη Ferrari να εχεις αυτο το τιμονι. Απο την αλλη μερια εγω προσφατως ελεγα ποσο αλλαξε το ρου της ιστοριας ο Ενζο και αλλα καλα λογια για την ιστορικοτερη ομαδα του grid. Αν φορας παντελονια και θελεις να συμβαδιζουν τα λογια με τις πραξεις σου, πρεπει να μου στειλεις την τιμονιερα ΤΩΡΑ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#649207
mikeerfol έγραψε:Και δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ΚΑΙ στο Gran Turismo θα σε στοιχειώσει ο Hamilton :lol: :lol:


Οταν το ποσταρισες αυτο δεν ειχα παρει χαμπαρι το add on με τους γυρους του Λουη και νομιζα οτι τον εχει σαν εναν απο τους αντιπαλους σε καποιους αγωνες και δεν πιανεται με τιποτα. Μετα ειδα οτι πουλανε το συγκεκριμενο add on και ηταν τα πρωτα εξτραδακια που πληρωσα στη Sony!

Εικόνα

Λιγο που επαιξα εχθες το βραδυ το γουσταρισα πολυ το παιχνιδι. Μονο που ξερεις οτι αυτος ο χρονος ειναι πραγματικος και επισης ξερεις οτι ειναι με το ιδιο setup (οποτε δεν εχεις να φας απειρες ωρες σε fine tuning) μπορεις να αφοσιωθεις στην οδηγηση και να προσπαθησεις να τον κερδισεις ωστε να παρεις κι εσυ μια ηθικη κουπα σαν ανθρωπος!

btw απο τις πιστες που εχει, ξεκινησα με Monza που την ξερω απο παλια. Ο χρονος του Λουη δεν ειναι απιαστος. Μετα απο πολλες προσπαθειες ετυχε να του ριξω κατι χιλιοστα στο 1ο και στο 2ο sector (ειδικα στη 2nd Lesmo εχει χασει καμποσο χρονο ο Λουης). Στο 3ο sector ειμαι κοντα, αλλα δεν εχω βρει την Ascari ακομα και χανω δεκατακια σε καθε γυρο.

Με λιγα λογια μετα απο ΠΟΛΛΟΥΣ γυρους, θεωρω οτι ο γυρος του Λουη βγαινει ακομα και με χειριστηριο (ιεροσυλια αλλα το πιστευω). Εφοσον στα επιμερους sectors τον εχει καποιος το γυρο, αρκει να 'put it together" που λενε και στην F1. Με τιμονι λογικα πιανεται ακομα ευκολοτερα. Αυτο που ειναι εξωπραγματικο, ειναι οι γυροι που εχουν γραψει καποιοι αλλοι χρηστες στο συγκεκριμενο add on. Καταλαβα καλα και καποιοι αλλοι χρηστες εχουν ριξει 2-3" στο Λουη? Γιατι ενω ο γυρος του Λουη δειχνει εφικτος, αυτο το πραγμα δειχνει εξωπραγματικο :s_omg
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#649215 Καλα μπορει και ο Λουης να μην ασχοληθηκε και πολυ. Ξερεις αγγαρια φαση.

Κανω ενα γυρο και παω σε καμια επιδειξη μοδας μετα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#649218
Geo f1 έγραψε:Καλα μπορει και ο Λουης να μην ασχοληθηκε και πολυ. Ξερεις αγγαρια φαση.

Κανω ενα γυρο και παω σε καμια επιδειξη μοδας μετα


Αυτο το αποκλειω. Λουης ειναι. Δε θα ρισκαριζε να μοιραζει ηθικες κουπες στο καθε κουλαδι και να μπορει να σκεφτεται "Λουης who"...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#649574 Νταλγκα δεν ειχαμε, νταλγκα βρηκαμε με το Λουη :lol:

Τωρα θυμηθηκα μια αλλη ξενερωτικη παραμετρο. Τον καλο που ειχα βγαλει και παλια στον αντιχειρα απο το γκαζι και επεστρεψε παλι!

Επισης εχω προσεξει το εξης. Ακομα και σε φορες που δεν ειχα χασει καθολου το braking point μερικες φορες εχανα εντελως το apex της στροφης. Λοιπον αυτη η |λογοκρισία| γινεται γιατι ασυναισθητα αυτες τις φορες παταω για ελαχιστο χρονο το γκαζι με το φρενο ταυτοχρονα. Οποιος εχει παιξει με αυτα τα χειριστηρια καταβαινει...

Οποτε για να καταληξω... Που πας ρε καραμητρο κοντρα στον εξακις με τα κουμπια? Μια τιμονιερα τη χτυπουσα σημερα. Το κακο ομως ειναι οτι οταν παιζω πωρωνομαι πολυ. Και παλιοτερα που ειχα τιμονιερα, δε μπορουσα με τιποτα να κρατησω σε ευθεια την καρεκλα με το τιμονι, εκτος κι αν τραβουσα το κρεβατι απο πισω ωστε να τη σφηνωσω!!! Ακομα και τα paddles με μισος τα εκανα και τα πηρα 2 φορες στο χερι. Οποτε ο μονος τροπος να λυθει το προβλημα ειναι μαζι με κανενα bucket. To οποιο bucket ειναι επιπλεον ευρωπουλα και επισης δε χωραει πουθενα, εκτος κι αν τραβηξω 1 μετρο πισω τον καναπε και σφηνωσω την τιμονιερα αναμεσα στον καναπε και την τηλεοραση. Και δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο θα αρεσει στη γυναικα μου αυτο το ντεκορ!!!!!!!!!!!

:help: :protest: :s_sorry :s_cry :s_sad :s_no :x :oops:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#650177 Θελεις να κατσεις να δεις καμια τιμονιερα και κανενα μπακετ να ονειρευτεις σαν ανθρωπος και ειναι τα περισσοτερα sold out παγκοσμιως. Σαν τα ποδηλατα και τους διαδρομους περπατηματος ενα πραγμα, που εξαφανιστηκαν εν μεσω κορονοιου!

btw τι παιζει με τα ακουστικα ρε παιδια? Καταλαβα οτι η απολυτη εμπειρια για το χρηστη και μαλιστα χωρις να ζαλιζει τα @@ σε ολους τους αλλους ειναι με ακουστικα. Ειχα κατι bluetooth και τα συνεδεσα με την τηλεοραση. btw το PS4 δε με αφηνε να τα συνδεσω πανω του και διαβασα οτι θελει ενα εξτρα USB stick για να καταφερεις να συνδεσεις τα bluetooth ακουστικα στο PS4 (περιεργο μου φανηκε). Οσες φορες επαιξα ολα καλα και σημερα εγινε ενα χοντρο ξενερωμα πρωτη φορα. Ειχα τρελο λαγκ και δε μπορουσα να οδηγησω γιατι μπερδευομουνα απο τον ηχο. Βασικα τα εβαλα για φορτιση τα ακουστικα μπας και φταιει αυτο, αλλα δεν τα δοκιμασα ακομα.

Με λιγα λογια τι παιζει με τα ακουστικα και τους gamers? Τι λυσεις υπαρχουν? Κοιταμε τιποτα συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα?
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
#650179
George_Prix έγραψε:Θελεις να κατσεις να δεις καμια τιμονιερα και κανενα μπακετ να ονειρευτεις σαν ανθρωπος και ειναι τα περισσοτερα sold out παγκοσμιως. Σαν τα ποδηλατα και τους διαδρομους περπατηματος ενα πραγμα, που εξαφανιστηκαν εν μεσω κορονοιου!

btw τι παιζει με τα ακουστικα ρε παιδια? Καταλαβα οτι η απολυτη εμπειρια για το χρηστη και μαλιστα χωρις να ζαλιζει τα @@ σε ολους τους αλλους ειναι με ακουστικα. Ειχα κατι bluetooth και τα συνεδεσα με την τηλεοραση. btw το PS4 δε με αφηνε να τα συνδεσω πανω του και διαβασα οτι θελει ενα εξτρα USB stick για να καταφερεις να συνδεσεις τα bluetooth ακουστικα στο PS4 (περιεργο μου φανηκε). Οσες φορες επαιξα ολα καλα και σημερα εγινε ενα χοντρο ξενερωμα πρωτη φορα. Ειχα τρελο λαγκ και δε μπορουσα να οδηγησω γιατι μπερδευομουνα απο τον ηχο. Βασικα τα εβαλα για φορτιση τα ακουστικα μπας και φταιει αυτο, αλλα δεν τα δοκιμασα ακομα.

Με λιγα λογια τι παιζει με τα ακουστικα και τους gamers? Τι λυσεις υπαρχουν? Κοιταμε τιποτα συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα?


Δεν έχεις καλώδιο να τα συνδέσεις στo DS4;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#650181 Ναι, να είναι ακριβά. :lol: Έχω ακούσει τα Razen Kraken του 80ευρου τα οποία ναι μεν πολύ καλά και στην ποιότητα ήχου/μπασου αλλά και το ότι σε απομονώνουν από εξωτερικούς ήχους αλλά προσωπικά μετά από λίγο με κουράζουν και επειδή τα φοράω αλλά και στο αυτί. Το αυτό ισχύει και με τις ψείρες, άλλο να χεις τον ήχο σε κάποια απόσταση και άλλο μέσα στο αυτί σου. Το συν ότι δεν ενοχλείς τους άλλους βέβαια ενώ τα bluetooth απλά έχουν την ευχρηστία απουσίας καλωδίου.

Εγώ προτιμώ τον εξωτερικό ήχο απαραίτητα με woofer για να τρίξει και λίγο το δάπεδο :innocent:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#650182
mikeerfol έγραψε:
George_Prix έγραψε:Θελεις να κατσεις να δεις καμια τιμονιερα και κανενα μπακετ να ονειρευτεις σαν ανθρωπος και ειναι τα περισσοτερα sold out παγκοσμιως. Σαν τα ποδηλατα και τους διαδρομους περπατηματος ενα πραγμα, που εξαφανιστηκαν εν μεσω κορονοιου!

btw τι παιζει με τα ακουστικα ρε παιδια? Καταλαβα οτι η απολυτη εμπειρια για το χρηστη και μαλιστα χωρις να ζαλιζει τα @@ σε ολους τους αλλους ειναι με ακουστικα. Ειχα κατι bluetooth και τα συνεδεσα με την τηλεοραση. btw το PS4 δε με αφηνε να τα συνδεσω πανω του και διαβασα οτι θελει ενα εξτρα USB stick για να καταφερεις να συνδεσεις τα bluetooth ακουστικα στο PS4 (περιεργο μου φανηκε). Οσες φορες επαιξα ολα καλα και σημερα εγινε ενα χοντρο ξενερωμα πρωτη φορα. Ειχα τρελο λαγκ και δε μπορουσα να οδηγησω γιατι μπερδευομουνα απο τον ηχο. Βασικα τα εβαλα για φορτιση τα ακουστικα μπας και φταιει αυτο, αλλα δεν τα δοκιμασα ακομα.

Με λιγα λογια τι παιζει με τα ακουστικα και τους gamers? Τι λυσεις υπαρχουν? Κοιταμε τιποτα συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα?


Δεν έχεις καλώδιο να τα συνδέσεις στo DS4;


Και να μην εχω τοσο μακρυ (γυρω στα 3 μετρα) , μπορω να βρω. Αλλα γενικα αβολα τα καλωδια ρε γμτ.

Οσοι παιζουν παιχνιδια με καλωδιο ειναι συνηθως? Ή παιζουν και τουμπανα bluetooth που κανουν δουλεια?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#650183
panos2171 έγραψε:Ναι, να είναι ακριβά. :lol: Έχω ακούσει τα Razen Kraken του 80ευρου τα οποία ναι μεν πολύ καλά και στην ποιότητα ήχου/μπασου αλλά και το ότι σε απομονώνουν από εξωτερικούς ήχους αλλά προσωπικά μετά από λίγο με κουράζουν και επειδή τα φοράω αλλά και στο αυτί. Το αυτό ισχύει και με τις ψείρες, άλλο να χεις τον ήχο σε κάποια απόσταση και άλλο μέσα στο αυτί σου. Το συν ότι δεν ενοχλείς τους άλλους βέβαια ενώ τα bluetooth απλά έχουν την ευχρηστία απουσίας καλωδίου.

Εγώ προτιμώ τον εξωτερικό ήχο απαραίτητα με woofer για να τρίξει και λίγο το δάπεδο :innocent:


Το μονο που μου λειπει κι εμενα σε σχεση με το 5.1 ειναι το γουφερ!!! Το οποιο γουφερ ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει λειψει σε κανεναν αλλον απο την οικοδομη :lol:

Αλλα το σημαντικο με τα ακουστικα ειναι η απομονωση. Και για τους υπολοιπους που δεν τους ζαλιζεις και φυσικα για σενα τον ιδιο. Οσο φορας τα ακουστικα δεν αποσπαει τιποτα την προσοχη σου, αρκει να μην περασει κανενας μπροστα απο την TV...