Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#649024
dimviii έγραψε:
dimviii έγραψε:σημερα εκλεισα στα 28 ευρω με φπα για 50αρα με οπτικη ινα που μπηκε στην περιοχη μου.
Μου ειπαν οτι θα εχω σιγουρα πανω απο 35 και πιο πιθανα το 45,λογω μονοκατοικιας,και οτι εαν δεν μεινω ικανοποιημενος, θα μπορω να ξαναγυρισω στο παλιο μου συμβολαιο.Το παλιο ειναι 25 ευρω με 24 ταχυτητα,που στην ουσια στις μετρησεις εχω δει απο 5 εως 7 το ανωτερο.
εντιτ . ξεχασα να πω, οτι θα μου φερουν και καινουριο ρουτερ χωρις χρεωση.


σημερα συνδεθηκα με την ''50αρα''

κανω μερικα speed test,και βγαζει (με wi-fi) download απο 18 εως και 25 mbps σε καποιες μετρησεις, και upload 5,31
Η ταχυτητα ειναι εμφανως μεγαλυτερη σε σχεση με πριν(6-7 mbps)
Το αφηνω οπως εχει,ή να σπασω μπαλες?
Μου ειχαν πει για μινιμουμ 45,αλλιως θα μπορουσα να γυρισω στο παλαιο συμβολαιο.Δεν το θελω,μιας και τα 3 παραπανω ευρω αξιζουν την καλυτερη ταχυτητα.Απλα ειναι αρκετα μακρια απο αυτο που υποσχεθηκαν.


Αμάν ρε Ντίμη 500 φορές τα έχουμε γράψει για το γουάι φάι :rtfm:

Αμόλα καλούμπα και ξαναμέτρα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#649028 Μια και βλςπω φωτο εδω και συζητησεις για τοποθετηση το αναφερω:
Σε συζητηση για ταχυτητες μια τεχνικος της wind οταν της ανεφερα οτι το ρουτερ ειναι πανω στο ψυγειο (1.80) μου ειπε οτι ειναι καλυτερο γενικα να ειναι στο υψος των συσκευων που τροφοδοτει, οχι ψηλοτερα, αν μπορω να το αποφυγω.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#649031 Και το χειμωνα καλο ειναι να το σκεπαζεις για να μην κρυωνει.... :lol: :lol:
Τα ηλεκτρομαγνητικα κυμματα που χρησιμοποιει το wifi εκπεμπονται σφαιρικα, επομενως το υψος του ρουτερ δεν παιζει κανενα ρολο!

Τι αλλο θα ακουσουμε απο το καθε τυχαρπαστο που αποκαλειται "τεχνικος"!

Προχθες ηρθε ενας τετοιος μπαμιας στο πρατηριο μου και τον ενημερωσε το προσωπικο οτι αντιμετωπιζουν μερικες αποσυνδεσεις στην γραμμη που και που και το νουφεκι τι εκανε??
Hard Reset στο ρουτερ!!!

Στα @@ του ολα, ρυθμισεις, IP, ανοιχτες πορτες, ασυρματα δικτυα τα εσκισε τον πατο χωρις δευτερη σκεψη!
Και οταν του ζητησα να αποκαταστησει την ζημια που προκαλεσε με κοιτουσε σαν χανος και φυσικα τον αρχισα στα μπινελικια!! Αυτες ηταν οι γνωσεις του "τεχνικου", να πατησει παρατεταμενα ενα κουμπακι!
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#649036 Όποιος κάνει τις μετρήσεις του και θέλει μια ακόμα γνώμη (με μορφή dashboard και λίγα παραπάνω στοιχεία), ρίχνει μια ματιά εδώ:
https://speed.cloudflare.com/
Άβαταρ μέλους
By elteo
#649039 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#649040 τη 2η φορά αν ξανακάνεις πέφτει από το 60
Άβαταρ μέλους
By Chris
#649058
funkyreverend έγραψε:Όποιος κάνει τις μετρήσεις του και θέλει μια ακόμα γνώμη (με μορφή dashboard και λίγα παραπάνω στοιχεία), ρίχνει μια ματιά εδώ:
https://speed.cloudflare.com/
Πολυ ωραιο

@ντιμη, στο παραπανω, απο το κινητο, στο μπαλκονι 23mbit, ενα βημα διπλα και το χερι μεσα απο την πορτα, 62mbit. Προς επιβεβαιωση αυτων που σου λενε οι υπολοιποι


Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#649117 παιδες,εφερα το ρουτερ κατω στο σαλονι,ηταν πανω στην κρεβατοκαμαρα του υιου,παλι τα ιδια.
Βαζω καλωδιο πανω στο ρουτερ κατευθειαν,μια απο τα ιδια σε 4 διαφορετικα σαιτ που μετρανε ταχυτητα.Το χειροτερο 24,2 το καλυτερο 25,9 εδειξε.
Ξανα βγαζω καλωδιο απο ρουτερ,και ξανακανω μετρηση ασυρματα.Το λαπτοπ στα 10 εκατοστα απο το ρουτερ.Παλι τα ιδια,απο 24 εως 25.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#649120 Πάρε τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών. Πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#649127 Χθες το απόγευμα είχα 2-3 αποσυνδέσεις.
Έκανα restart, το μόντεμ συγχρονισε στα 40/5,2 - έχω 50αρα και κανονικά πιάνει 51.

Τα ξημερώματα όλα νεκρά. Δήλωσα βλάβη, ήρθε ο τεχνικός το πρωί και άλλαξε ένα καλώδιο έξω από το σπίτι (έλειπα) γιατί λέει πέρασαν ρεύματα από το καλωδιο (?) και μου άφησε και ένα καινούργιο μόντεμ.

Έβαλα καινούργιο μοντεμ, καινούργια καλώδια χωρίς αποτέλεσμα. Αποσυνδεσα όλες τις τηλεφωνικές συσκευές, συνδεσα μόνο το μόντεμ στη γραμμή, τίποτα.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#649129 Πήρα τηλέφωνο στη Voda για να δω τι θα κάνω με τις καθημερινές αποσυνδέσεις του wi-fi. Μου λένε πως το router είναι παλιό και πως καλύτερα να πάρω ένα καινούργιο (το δικό τους φυσικά, μιας και με άλλα θα έχω θέμα με το support τους).

Ωραία τους λέω, να αλλάξουμε modem (έχω το NetFaster IAD και να μου φέρουν το ΖΤΕ 108Ν).
Το κόστος είναι στα 19.90 λόγω του ότι είχατε αποχωρήσει από την εταιρεία. Ακόμα και για μια μέρα να ήταν, δεν μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αντικατάσταση. Φαίνεται σαν να μην έχετε δικό μας router. :dizzy: Είμαι στη vodafone καμιά 15ριά χρόνια (HOL) και πριν από 4-5 χρόνια είχα κάνει αίτηση να πάω στη Wind (μιλάμε για ώρες που έγινε η αποσύνδεση).

Τέλος πάντων, αστείο το κόστος, απλά το θέμα είναι να γίνει δουλειά. Σαν router είναι μάπα το ZTE; Τους είπα "θα το σκεφτώ"...

Btw, το speed test από το site του funky έδωσε αυτά (24άρα):

Download 21.6 Mbps
Latency 24.8ms
Jitter 1.83 ms
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#649319 Γεια σας παιδιά. Ο πεθερός μου είχε μέχρι τώρα Cosmote ADSL και τον χώσαμε να βάλει VDSL 100άρα (το website δείχνει ότι υποστηρίζεται για τον αριθμό του). Έγινε η παραγγελία ΟΚ και περιμένουμε να φτάσει το νέο router (Speedport Plus) μέσω ΕΛΤΑ εδώ και καμια δεκαριά μέρες. Ήρθε εν τω μεταξύ sms ότι η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί.

Προς το παρόν έχουμε ακόμη το Speedport Entry 2i. Μπήκα στις ρυθμίσεις και βλέπω τα εξής:
Κώδικας: Επιλογή όλωνLink Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 10997/45592 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23652/45835 kbps
Noise Margin(Up/Down) 21.7/9.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 6.2/14.2 dB
Output Power(Up/Down) 9.3/11.1 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/245
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms
INP(Up/Down) 0/0.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 4/8926
FEC Errors(Up/Down) 36/801341


Είναι σαφές ότι το προφίλ έχει αλλάξει και το upload έχει πάει στα 10Mbps ως οφείλει, με τη γραμμή να φαίνεται πως σηκώνει κάπου 23. Το download όμως δείχνει όριο κάπου 45. Και ερωτώ: αυτός ο περιορισμός έχει να κάνει με το τωρινό router (έχει π.χ. όριο στα 50), ή μπορεί να παίζει κάποιο θέμα με τη γραμμή/ρύθμιση γραμμής; Τα υπόλοιπα specifications πως τα βλέπετε;

Υποτίθεται ότι όταν έρθει το καινούριο router πρέπει να καλέσουμε τεχνικό να έρθει να μας το ρυθμίσει. Ισχύει αυτό; Έριξα μια ματιά και οι ρυθμίσεις φαίνονται αρκετά απλές, αλλά δεν έχω ιδέα ποιο είναι το password για το PPP. Υποτίθεται ότι μας το έχουν δώσει κάπου, ή είναι κάποια μυστική πληροφορία που θα τη γνωρίζει ο τεχνικός; :ninja:

Συγγνώμη για τις πολλές και (πιθανά) απλοϊκές ερωτήσεις, αλλά μιας και μένω στο εξωτερικό δεν είμαι συνηθισμένος στα τερτίπια της Cosmote! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια πληροφορία μου δώσετε!
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#649380
saxon_747 έγραψε:Χθες το απόγευμα είχα 2-3 αποσυνδέσεις.
Έκανα restart, το μόντεμ συγχρονισε στα 40/5,2 - έχω 50αρα και κανονικά πιάνει 51.

Τα ξημερώματα όλα νεκρά. Δήλωσα βλάβη, ήρθε ο τεχνικός το πρωί και άλλαξε ένα καλώδιο έξω από το σπίτι (έλειπα) γιατί λέει πέρασαν ρεύματα από το καλωδιο (?) και μου άφησε και ένα καινούργιο μόντεμ.

Έβαλα καινούργιο μοντεμ, καινούργια καλώδια χωρίς αποτέλεσμα. Αποσυνδεσα όλες τις τηλεφωνικές συσκευές, συνδεσα μόνο το μόντεμ στη γραμμή, τίποτα.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ, μέτρησε όλη την εσωτερική καλωδίωση και απεφάνθη πως όλα τα εσωτερικά καλώδια είναι άχρηστα. Από κάπου πέρασε ρεύμα, πιθανόν ύστερα από κάποιο κεραυνό ή απλά από κάποιο βραχυκύκλωμα. Κανένα μόντεμ δε κλειδώνει, έστω και σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Πρέπει, με λιγα λόγια, να αλλαχτεί όλο το καλώδιο από έξω έως τη κεντρική πρίζα.

Τι να κάνω;

Να το αναλάβει ηλεκτρολόγος - συνεργάτης της Cosmote ή να βρω έναν καλό ηλεκτρολόγο που να κατέχει το σπορ;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#649394 @ SIHCTR , δε νομίζω οτι θα δεις 100 down... :hmmm:

@saxon, δηλαδή αν συνδέσεις το ρούτερ έξω, στη παροχή του ΟΤΕ, κλειδώνει?
Δε ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα αλλά το έχω κάνει κι αυτό όταν μου έλεγαν μπαρούφες ότι φταίει η καλωδίωση της οικίας...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#649402
MIXOStsi έγραψε:@ SIHCTR , δε νομίζω οτι θα δεις 100 down... :hmmm:

@saxon, δηλαδή αν συνδέσεις το ρούτερ έξω, στη παροχή του ΟΤΕ, κλειδώνει?
Δε ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα αλλά το έχω κάνει κι αυτό όταν μου έλεγαν μπαρούφες ότι φταίει η καλωδίωση της οικίας...


Και τι έκανες τελικά;