Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#649216 Από μια ματιά που έριξα στο φυλλάδιο που είχε στο κουτί του προϊόντος (που δεν είναι ακριβώς οδηγίες, βασικά έχει τα ανταλλακτικά που απαρτίζουν τη μπαταρία όπως και άλλες της ίδιας σειράς) δεν βρήκα κάτι σχετικό. Αλλά και πάλι, πόσο λογικό θα ήταν να είναι ταπωμένη μόνο η μια πλευρά (παροχή κρύου) και όχι και οι 2; Επίσης φυσώντας αέρα από το σπιράλ του κρύου είδα ότι περνούσε ο αέρας από το ακροστόμιο της βρύσης όταν είχα το λεβιέ σηκωμένο δεξιά που είναι η πλευρά του κρύου... Άρα δεν πρέπει να είναι ταπωμένη η επίμαχη πλευρά (κρύου).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#649217 Συνήθως αν περνάει ο αέρας περνάει και το νερό :lol:
Δεν την κοπανάς λίγο κάπου με μια πετσέτα μην γδαρθεί μπας κι έχει μπλοκάρει κάτι; :innocent: (δοκιμασμένη λύση)
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#649235 Για του λόγου το αληθές, αυτό είναι το φυλλάδιο της μπαταρίας όπου σε κάποιο σημείο φαίνονται οι ψευτοοδηγίες εγκατάστασης. Το μοντέλο μου είναι το 23330 (αυτό δεν έχει λεβιέ στην πλάτη που να συνδυάζεται με μηχανισμό σιφωνιού αποχέτευσης). Πουθενά δεν φαίνεται κάτι για τάπα κλπ.

https://cdn.cloud.grohe.com/tpi/1000/18 ... 852843.pdf
Άβαταρ μέλους
By 224v
#649266 Δλδ αν ξεμονταρεις την τροφοδοσία του κρύου ο σωλήνας σκέτος όπως βγαίνει από τον τοίχο βγάζει νερό? Και όταν τον συνδέσεις δεν βγαζει!!! Ενώ φυσοντας αέρα στη μπαταρία περνάει ο αέρας και βγαίνει κανονικά?από το στομιο??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#649279 Aν ξεμοντάρω τον σπιραλοσωλήνα κρύου από την παροχή-βάνα του κρύου νερού, οπότε ο σωλήνας αυτός όπως κατεβαίνει από τον κορμό της βρύσης είναι στον αέρα, και παράλληλα έχω συνδεμένο τον σωλήνα ζεστού νερού της βρύσης στην παροχή ζεστού νερού, και ανοίξω (σηκώσω) το λεβιέ της μπαταρίας από την αριστερή πλευρά (την πλευρά του ζεστού δηλαδή), τότε βγάζει νερό ζεστό, εκτός από το στόμιο εξόδου νερού της μπαταρίας, και από το σωλήνα παροχής κρύου της μπαταρίας που είναι ασύνδετος με την παροχή κρύου. Δηλαδή σαν να κάνει επιστροφή ζεστού νερού και προς την πλευρά του κρύου.
Επίσης αν φυσήξω αέρα από την πλευρά του σωλήνα κρύου που τον έχω ασύνδετο, και ανοίξω το λεβιέ της μπαταρίας από τη δεξιά πλευρά (του κρύου νερού) εξέρχεται αέρας από το στόμιο της βρύσης (δεν μπορώ να ξέρω αν είναι μεγάλη ή όχι η παροχή του αλλά εξέρχεται). Το γεγονός αυτό υποδηλώνει προφανώς ότι υπάρχει ανοικτή δίοδος μεταξύ σωλήνα κρύου νερού και εξόδου νερού μπαταρίας όταν ανοίγω το λεβιέ από την πλευρά του κρύου, και άρα δεν είναι για κάποιο λόγο ταπωμένη η πλευρά του κρύου, όπως αναρωτήθηκε πριν κάποιος φίλος εδώ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#649284 Sold by Amazon ήταν η μπαταρία;
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#649332 Κωνσταντίνε ήταν από την ίδια την amazon κι όχι από μεταπωλητή μέσω amazon. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που δεν είχα επιφυλάξεις στο να την παραγγείλω από εξωτερικό. Συν τοις άλλοις έβγαινε περίπου 5 ευρώ φθηνότερα με τα μεταφορικά από τιμές που έβρισκα Ελλάδα (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά στις τιμές Ελλάδας) και το βασικότερο, ήταν η παραλλαγή του μοντέλου που ακριβώς ήθελα και την οποία δεν στοκάρουν στην Ελλάδα (χωρίς το μηχανισμό ταπώματος σιφωνιού-λεβιέ, αυτό ήθελα).
Το πιο καλό ήταν ότι παρήγγειλα στις 10 Μαΐου Κυριακή, το άμαζον έκανε αποστολή στις 11 και την Παρασκευή στις 22 την είχα στα χέρια μου με παραλαβή από τα τοπικά ΕΛΤΑ και με ελληνικό αριθμό αποστολής, (μου έχει ξανατύχει από άμαζον, να στέλνουν με ξένη εταιρεία που δεν κάνει τελική διανομή στο σπίτι, κι από κάποια ελληνική τοποθεσία να προωθούν μέσω ΕΛΤΑ συνήθως, στη διεύθυνση του πελάτη).
Κι όλα αυτά παρά τις όποιες καθυστερήσεις στη διακίνηση δεμάτων λόγω κορωνοιού.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#649741 Μου ήρθε ανεβασμένος κατά 10 περίπου κυβικά από τον μέσο όρο ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ και ψάχνομαι. Οι μόνες αλλαγές είναι αυτές:

- Τελευταία ακούω από το καζανάκι της Villeroy & Boch να κάνει ανά διαστήματα ήχο γεμίσματος που κρατάει 1 sec αλλά δεν βλέπω κάποια εμφανή διαρροή.
- Χρησιμοποίησα το πιεστικό συνολικά ούτε μισή ώρα. Παίζει να κατανάλωσε τόσα κυβικά;

Αν υπήρχε διαρροή θα είχε φανεί με τόση διαφορά. Σε λίγο θα τσεκάρω και το ρολόι
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#649744
Dimitris_P έγραψε:- Τελευταία ακούω από το καζανάκι της Villeroy & Boch να κάνει ανά διαστήματα ήχο γεμίσματος που κρατάει 1 sec αλλά δεν βλέπω κάποια εμφανή διαρροή.


υπερχείλιση?
τσέκαρε μια το φλοτέρ...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#649746 Τσέκαρε και τα κυβικά ότι είναι σωστά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#649748 εχε υποψιν σου οτι ειναι μεσα η περιοδος καραντινας,μονιμα μεσα στο σπιτι ολη η οικογενεια=αυξηση καταναλωσης.
Εμενα μου ηρθε 51 ευρω για 4 ατομα(δεν θυμαμαι κυβικα) ενω πληρωνω απο 25-40 ευρω το μαξ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#649771
dimviii έγραψε:εχε υποψιν σου οτι ειναι μεσα η περιοδος καραντινας,μονιμα μεσα στο σπιτι ολη η οικογενεια=αυξηση καταναλωσης.
Εμενα μου ηρθε 51 ευρω για 4 ατομα(δεν θυμαμαι κυβικα) ενω πληρωνω απο 25-40 ευρω το μαξ.


Αυτο.
Μονο για το κατουρημα, πλυσιμο χερια, εκει που ελειπες 10-12 ωρες απο το σπιτι και την πληρωνε ο εργοδοτης ή το σχολειο κλπ, μαζευεται πολυ πραμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#649841 Δεν παρατήρησα διαρροή στο ρολόι, έλειψα για πάνω από μια ώρα και το είδα στην ίδια θέση γυρνώντας