Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#648777
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:
markvag έγραψε:....απλά το κράτος να πληρώνει μισθοδοσίες για 1-2 χρόνια και όχι να πετάει λεφτά σε ένα πηγάδι δίχως πάτο....


Μπορεις να το εξηγησεις λιγο αυτο πως το φανταζεσαι? γιατι εμενα μου ακουγεται καπως το ίδιο, και δεν θελω να βγαλω σθμπερασμα βιαστικο.


Δεν το έθεσα σωστά. Προτιμώ το κράτος να πληρώνει ένα επίδομα ανεργίας που να μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς, παρά να στηρίζονται ιδιωτικές εταιρείες από τους φόρους μου χωρίς μετοχική συμμετοχή.


Τωρα ειναι σαφές και ειμαστε ενταξει.

Η μετοχικη συμμετοχη επισης εννοειται οπως την περιγραφεις οτι ακουγεται καλη μεθοδος, αλλα με τροπο οπως τον Αμερκάνικο που ποσταριστηκε παραπανω και εβγαλε κερδη, οχι τον Ελληνικο "κρατικοποιηστε την εταιρια Χ (ολη ή μερος αυτης) για να εχουμε να διορίζουμε (και αρα να εκλεγόμαστε) εις τους αιωνας των αιωνων αμην". Λογω προτερης κακης εμπειριας, καταλαβαινεις οτι μονο κακες αναμνησεις ξυπνανε τετοιες προτασεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#648794 Btw η "κρατικοιηση" της Lufthansa θα τελειώσει οταν αποπληρωθεί το δάνειο και φυσικά ένας από τους λόγους ειναι για να μπορέσει το κράτος πως στα πλαίσια του δυνατού η κριση θα έχει την μικρότερη επίπτωση σε εργατικό δυναμικό και πτητικό έργο. Παρομοίως η βοήθεια στην Swiss ερχεται υπό όρους που αφορούν την παρουσία της εταιρείας στην Ελβετίας. Για την Austrian, του LH group, δεν ακούγονται και πολλά. Μάλλον ο Kurz την εχει δει σκληρός καπιταλιστής και δείχνει εμμονές που πλεον ουτε ο πολύς Σόιμπλε δεν έχει. Τι κι αν είναι νιάτο. Φυσικά το κλείσιμο της ειναι μαλλον αδιάφορο στo LH group αφου και προ Covid τα πηγαίνε χαλια.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#648904



δυο πτυχές του ίδιου νομίσματος.

ο υποτελής και φτωχός το πνεύματι ελληνας (μασώντας την τελευταία μπουκιά σανού) υποδέχεται αυτόν που τον κατέστρεψε

οι ίδιοι που διαλύσαν αυτόν εδώ τον τόπο, συνεχίζουν σαν άλλοι μεσσίες να κοροϊδεύουν τον απαίδευτο κοσμάκι.

θλίψη.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#649060
markvag έγραψε:
JarnoT έγραψε:Εδώ είναι λοιπόν που έρχεται και σκέφτεται κανείς, γιατί το κράτος να έρθει να παρέμβει μετά την κατάρρευση (ως οφείλει κοινωνικά) και να μην παρέμβει έγκαιρα πριν την κατάρρευση;


Ωραία, να παρέμβει για να αποτρέψει την κατάρρευση, συμφωνώ. Αλλά γιατί να μην πάρει μετοχές ίσης αξίας με το ύψος της βοήθειάς του; Αν αύριο βρεθεί ένας επενδυτής που θα βάλει χρήμα για να αποφευχθεί η κατάρρευση δεν θα έχει μετοχική συμμετοχή; :hmmm: Τζάμπα θα τα βάλει τα λεφτά; Το κράτος γιατί να τα βάλει τζάμπα; :hmmm:

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική ότι το κράτος είναι καλό για να δίνει τζάμπα λεφτά όταν το πράγμα χαλάει, αλλά όχι άλλες στιγμές...

Α, δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό. Ήθελα να διατυπώσω την ωφέλεια του proactive από πλευράς κράτους κι όχι τη λογική της αδιαφορίας "ιδιώτης είναι, ας πνιγεί και μετά βλέπουμε, θα λειτουργήσει ο νόμος της αγοράς, θα βρεθεί νέος παίκτης στον χώρο".
Το να το κάνει έγκαιρα και με το αζημείωτο είναι ευχής έργον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#649073 Αυτό που θα γίνει είναι το κράτος να εγγυηθεί για τα δάνεια της Aegean. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Προφανώς και θα έπρεπε κατά την γνωμη μου να βγει ομολογιακό δάνειο μετατρέψιμο σε μετοχές. Αν το αποπληρώσουν, καλώς. Αν όχι, το ποσοστό περνάει στο κράτος και βγαίνει προς πώληση.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#649084
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που θα γίνει είναι το κράτος να εγγυηθεί για τα δάνεια της Aegean. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Προφανώς και θα έπρεπε κατά την γνωμη μου να βγει ομολογιακό δάνειο μετατρέψιμο σε μετοχές. Αν το αποπληρώσουν, καλώς. Αν όχι, το ποσοστό περνάει στο κράτος και βγαίνει προς πώληση.


Τσιμπιεμαι γιατι συμφωνω. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
#649090
JarnoT έγραψε:Α, δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό. Ήθελα να διατυπώσω την ωφέλεια του proactive από πλευράς κράτους κι όχι τη λογική της αδιαφορίας "ιδιώτης είναι, ας πνιγεί και μετά βλέπουμε, θα λειτουργήσει ο νόμος της αγοράς, θα βρεθεί νέος παίκτης στον χώρο".


Δεν είμαι καθόλου κατά του bold εάν ο ιδιώτης δεν δέχεται την μετοχική συμμετοχή του διασώστη του ή εάν δεν είναι κάποια κρίσιμη βιομηχανία. Ξαναλέω, αυτό είναι το σύστημα που έχουμε. Από εκεί και πέρα το βασικό κατ' εμέ είναι η προστασία των εργαζομένων με διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#649111



δοσιλογε και κακομοιρη στουρναρα, μια ξανθια με χαλια μαλί, μέσα σε 3 λεπτά σε ξεβράκωσε. αλλά δεν πειράζει, εσύ έχεις τους μεγάλους πατριώτες να σε υποστηρίζουν.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#649112

αυτή είναι η χούντα της

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#649142 Οι τράπεζες, μετά από άνωθεν εντολή έδωσαν δάνεια σε:
ΑΝΤ1 (Κυριακού): 2.900.000 ευρώ..
ΣΚΑΪ (Αλαφούζος): 2.300.000 ευρώ..
MEGA, ΒΗΜΑ, ΝΕΑ ( Μαρινάκης): 2.140.000 ευρώ..
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: (Αλαφούζος): 2.000.000 ευρώ...
ΘΕΜΑ: (Αγνώστου ιδιοκτησίας;;): 2.250.000 ευρώ..
Real 97,8: (Χατζηνικολάου): 895.000 ευρώ....... Επιπλέον των 31 εκατομμυρίων ευρώ που μοίρασε το καθεστώς..!!


και εσυ νεοφασιστακι, πινε μπυρες. στην υγεια του κοροιδου.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#649191
popolaros έγραψε:δοσιλογε και κακομοιρη στουρναρα, μια ξανθια με χαλια μαλί, μέσα σε 3 λεπτά σε ξεβράκωσε. αλλά δεν πειράζει, εσύ έχεις τους μεγάλους πατριώτες να σε υποστηρίζουν.


Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Στουρνάρα, συμφωνώ με κάποιους χαρακτηρισμούς της Τζάκρη, μη ξεχνάμε πως και κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στη νέα θητεία Στουρνάρα:

https://www.iefimerida.gr/politiki/stoy ... os-stirixe

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θόδωρος Μητράκος, αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη και το «μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας, τάχθηκε υπέρ του Στουρνάρα. Το ίδιο έπραξε και η Όλγα Χαρίτου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε τοποθετηθεί στο Νομισματικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σύζυγος του πρώην βουλευτή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου και οι δύο της στενής παρέας της Αίγινας του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια γραμμή ακολούθησε στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας και ο οικονομολόγος Δημήτρης Σιδέρης, ο οποίος φέρεται να είναι στο περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τέλος, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέχει στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, για να μην χαλάσει η ομοφωνία της επιλογής Στουρνάρα, φρόντισε να απουσιάσει από το Γενικό Συμβούλιο, όπως ενημέρωσε, άλλωστε και με σχετική ανάρτησή του στο facebook.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/stoy ... os-stirixe