Ερωτήσεις:
1) Πόσο πιθανό είναι να έχει χαλάσει και το κρασί, εκτός από τον φελλό (ως δεινός πότης, δεν καταλαβαίνω κάτι ανησυχητικό στη γεύση)
2) Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ανοίξω χωρίς να πρέπει να φιλτράρω μετά το κρασί;
< >
Scotch έγραψε:Έχω ένα σωρό μπουκάλια κρασί, ξαπλωτά στην αποθήκη, των οποίων ο φελλός, όπως δειγματοληπτικά διαπίστωσα, έχει υποστεί κάποια αλλοίωση, με συνέπεια κατά το άνοιγμα με το τιρμπουσόν να διαλύεται.
Ερωτήσεις:
1) Πόσο πιθανό είναι να έχει χαλάσει και το κρασί, εκτός από τον φελλό (ως δεινός πότης, δεν καταλαβαίνω κάτι ανησυχητικό στη γεύση)
2) Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ανοίξω χωρίς να πρέπει να φιλτράρω μετά το κρασί;
< >
Ανοιχτήρι με CO2
Καλή σας ημέρα.
Με χαρά σας παρουσιάζω ένα εκπληκτικό κρασι το οποίο είχα στο κελάρι μου και χθες το βράδυ αποφάσισα να το μοιραστώ με κάτι φίλους.
Το συγκεκριμένο κρασι είναι Syrah,του 2011 και magnum.
Είναι του παραγωγού Αβαντη και ειλικρινά κοιτάει στα ίσα τα γαλλικά Syrah.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε,αόχι του 2011 βέβαια,γιατί πρέπει να είναι δυσεύρετο, αλλά αν βρείτε του 15-16 αξίζει και με το παραπάνω.
Λοιπόν λίγα λόγια για το κρασι,τι διέκρινα. Το άφησα γύρω στα 50 λεπτά να πάρει αερα αν και ήθελε αλλη μιση ωριτσα αλλα δεν μπορούσα να κρατηθω.
Ένα κρασι με σώμα,οι βελουδινες τανίνες κάνουν την παρουσία τους στο κρασι από την πρώτη γουλιά και με μακρα επιγευση.Πολύπλοκη μύτη,με ιδιαίτερα αρώματα όπως του καπνού, των μπαχαρικών, του πιπεριού,της κανέλας των κόκκινων φρούτων και ιδιαίτερα του βατόμουρου και του δαμασκηνου και στο στόμα έχουμε κακάο,πικρή σοκολατα, bourbon vanilla και νομίζω είχε και μαρμελάδα, δεν είμαι σίγουρος ακριβώς.
Ίσως το καλύτερο κρασι που δοκιμασα μέσα σε όλη την διάρκεια της "καραντίνας ".
Πιστευω να το δοκιμασετε και να μου πείτε την άποψή σας,και αν τύχει και βρείτε και το συγκεκριμένο magnum του 2011 θα ήταν σούπερ ιδιαίτερα αν το πλαισιώσεται και με μαγειρευτο κόκκινο κρέας.
< >
Θέλω να δω τι θα πει ο tetix. Το είχα πάρει πριν 6 χρόνια από τη Γαλλία. Πάντα οριζόντια φυλαγμένο κ μόνο στο υπόγειο.
Απίστευτο ήταν. Έχω άλλο ένα τέτοιο κ δύο του ίδιου οίκο Châteauneuf du Pape.
Μου θύμισε τον συγχωρεμένο τον πεθερό μου που έφυγε πριν 2 μήνες και του άρεσαν πάρα πολύ αυτά τα κρασιά και τα ταξίδια στην περιοχή αυτή της Γαλλίας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
Συνοδεύτηκε με κρέας και σπαράγγια, sauce hollandaisse και bernaise. Οι τελευταίες έτοιμες αλλά έχω βρει πολύ καλή έτοιμη, με όνομα lukull ! Να κάνω τέτοιες σως αποκλείεται με 2 παιδιά!
< >
When the going gets tough, the tough get going
Οι οινοποιοί της Γαλλίας μετατρέπουν το αδιάθετο κρασί σε απολυμαντικό χεριών
Θα καταβληθούν 78 ευρώ ανά εκατόλιτρο για ονομαστικό κρασί που συνδέεται με μια συγκεκριμένη περιοχή και 58 για μη ονομαστικό.
πλήρωνε εσύ 20ε τη φιάλη για το ονομαστό.
Δηλ. άμα ρίχνανε την τιμή διάθεσης στο 1/2 ή στο 1/3 θα τους χάλαγε; Σαν τα ροδάκινα στη χωματερή.
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι δικοί μας παραγωγοί ,εννοείται. Ούτε αυτοί σκέφτονται να ρίξουν τις τιμές. Ας τα πετάξουν κι αυτοί να δούμε τι θα καταλάβουν.
PeterPan έγραψε:Ήπια μια κρασάρα που τη βρήκα στο υπόγειο...!Καλησπέρα PeterPan και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.
Θέλω να δω τι θα πει ο tetix. Το είχα πάρει πριν 6 χρόνια από τη Γαλλία. Πάντα οριζόντια φυλαγμένο κ μόνο στο υπόγειο.
Απίστευτο ήταν. Έχω άλλο ένα τέτοιο κ δύο του ίδιου οίκο Châteauneuf du Pape.
Μου θύμισε τον συγχωρεμένο τον πεθερό μου που έφυγε πριν 2 μήνες και του άρεσαν πάρα πολύ αυτά τα κρασιά και τα ταξίδια στην περιοχή αυτή της Γαλλίας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
Συνοδεύτηκε με κρέας και σπαράγγια, sauce hollandaisse και bernaise. Οι τελευταίες έτοιμες αλλά έχω βρει πολύ καλή έτοιμη, με όνομα lukull ! Να κάνω τέτοιες σως αποκλείεται με 2 παιδιά!
< >
Το Châteauneuf du Pape απλα το λατρεύω, μεταφερομαστε νοτια του Ροδανου ποταμού.
Αξίζει αν σου αρέσει το Châteauneuf να διαβάσεις την ιστορία του εν λόγω κρασιου και γιατί πήρε το όνομά αυτό, όπως και γιατι είναι το μοναδικό κρασι στο κόσμο όπου μπορεί να έχει μέχρι και 13 ποικιλιες χωρις να είναι υποχρεωμένος ο οινοπαραγωγος να τις αναγράψει στη φιαλη.
Λοιπόν ας πάμε τώρα στο φαγητό, θα προτιμούσα να ήταν κατσαρολα το κρεας ούτως ώστε να μην χάσει εντελώς ολα του τα υγρα και να έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις και μια eigene sauce.
Λοιπόν το κρασι ταιριάζει παρα πολυ καλα με ένα σχεδον Medium - Rare ψήσιμο απο τόνο,αλλά ξέρεις μπαμ μπαμ ψησιμο για να κρατήσει ο τόνος τα υγρά του.
Μπορείς κάλλιστα να φας και κρεας οπως ένα Lammschulter στο φούρνο ή ακομα και ζαρκάδι, αλλά να αποφεύγεις τις έτοιμες σάλτσες και να κάνεις οπως προείπα eigene sauce απο το ίδιο το κρεας.
Τα σπαράγγια,τα φασόλια και οι αγκινάρες είναι από τα πιο δύσκολα φαγητα συνοδευτικά για να τα συνδυασει καποιος με άσπρο κρασι και μόνο,οπότε τα σπαράγγια με τη συγκεκριμένη ποικιλία είναι λανθασμένη επιλογή. Για οτι άλλο χρειαστείς στείλε.1
Καλο σου βραδυ.
< >
mousatos έγραψε:Οι οινοποιοί της Γαλλίας μετατρέπουν το αδιάθετο κρασί σε απολυμαντικό χεριών
Septona antibacterial syrah ημίγλυκο
https://jimmuclarku.blogspot.com/