Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#643941 Αυτός καινούργιο σπίτι, τι διάολο γκαράζ δεν έχει?
Σε τέτοιες περιπτώσεις φοβάμαι περισσότερο την πιθανότητα να σ τραβήξει κάποιος καλώδιο απ' την πρίζα, επειδή γιατί οχι, και να πας την επόμενη μέρα να το πάρεις και να σαι με range anxiety.

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643943
Focusman91 έγραψε:Αυτός καινούργιο σπίτι, τι διάολο γκαράζ δεν έχει?


θα εχει το καλο μεσα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#644000 Έχει να πάθει κόσμος ηλεκτροπληξία με τις πατέντες που θα κάνουν με τις κάθε λογής μπαλαντέζες στον δρόμο.. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#644246 Ο Δήμος 3Β έχει εγκαταστήσει κάποια "έξυπνα" παγκάκια. Στέγη με φωτοβολταϊκά συστήματα, θύρες φόρτισης κινητών, αυτόματα φώτα led όταν κάθεσαι πάνω τους τη νύχτα, οθόνη με ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης και... μια μικρή θύρα για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Είχε βέβαια κλειδαριά, ενώ το σημείο που ήταν τοποθετημένο το παγκάκι, ήταν πάνω σε ψηλό πεζοδρόμιο, σε αρκετή απόσταση από το οδόστρωμα, στο οποίο δεν υπήρχε σήμανση ότι επιτρέπεται στάθμευση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#644344 Εν το μεταξύ στα user manual των (mercedes , smart) απαγορεύεται δια ροπάλου η χρήση μπαλαντέζας για την φόρτιση.

< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#644345 Γιατί;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#644457 Σε αυτές τις πρίζες παίζει boost up από το νόμιμο των 16Α στο 20Α, ίσως κ παραπάνω.
Οι μπαλαντέζες είναι μέγιστου 16Α. Οπότε, για αποτροπή υπερφόρτωσης / πυρκαϊάς.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#644554 Ρωτάω γιατί πεεμβέ και βόλβο για τα ηλεκτρικά/πλαγκζ ινζ τους δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο.
Οι πωλητές τουλάχιστον, δεν ξέρω τα μανουάλια τι λένε.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#644671 Στο manual της BMW i3 γράφει πάντως:

Use the charging cable only for charging the vehicle, and do not extend it. Use the charging cable only for charging the vehicle and do not extend it with cables oradapters. Otherwise, it may not be possible to complete the charging process or property damage might occur, e.g., due to a cable fire.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#644792 Προφανως αν εχεις απλες γνωσεις ηλεκτρολογιας μπορεις να κανεις μια μπαλαντεζα που να αντεχει κανονικα το ρευμα που απαιτει η περιστατση! Και να ειναι ασφαλες...
Το προβλημα ειναι το να χρησιμοποιησεις την μπαλαντεζα του 2ευρου που ειναι βαρια βαρια για να γυριζει το μοτερακι απο το κατσικι το πασχα!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#645129 Εικόνα
Φαντάζομαι θα του έρχεται πιο φθηνά σε επαγγελματικό-βιομηχανικό τιμολόγιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#645131 Μπορεί να μην το πληρώνει καν. Μπορεί να απέχει 25-30 χιλιόμετρα από το σπίτι οπότε να είναι απαραίτητη η φόρτιση για να μπορέσει να επιστρέψει ηλεκτρικώς.