Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#640031 Ζήτησε εκλογές τον Μάρτιο του 16, ενώ η κυβέρνηση είχε ορκιστεί τον Οκτώβρη του 15. Αυτός είναι ο σεβασμός αυτού του κωλοκόμματος σε λαϊκές εντολές και αλλά τέτοια. Εσύ πες ότι είχαν γίνει εκλογές και νωρίτερα ή δεν ξέρω και γω πότε. Η θητεία μιας κυβέρνησης ξεκινάει τη μέρα που ορκίζεται, η θητεία μιας Βουλής την επομένη των εκλογών. Των προηγούμενων. Dat.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#640034 Έφυγαν flame bait post. Παρακαλώ, μην το συνεχίσετε, το ποστάρισμα δεν είναι υποχρεωτικό και ούτε η συμμετοχή. Αν δεν θέλετε να κουβεντιάσετε, κανείς δεν σας υποχρεώνει. Δεν δόθηκαν warn ετούτη την φορά, αλλά δεν θα γίνεται πάντα το ίδιο.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#640044
Same_old_story έγραψε:
mousatos έγραψε:Εικόνα


Μα καλά δεν έχουν συμβούλους να τους λένε τα στοιχειώδη; :slap:

Kαλά ρε παιδιά σιγά το πράγμα. Αυτό βρήκατε να σας ενοχλήσει? :dizzy:
Ελέος. Εδω μπερδευόμαστε οι γιατροί που φοράμε μάσκα απο 18 χρονών.
Corto Maltese έγραψε:Ζήτησε εκλογές τον Μάρτιο του 16, ενώ η κυβέρνηση είχε ορκιστεί τον Οκτώβρη του 15. Αυτός είναι ο σεβασμός αυτού του κωλοκόμματος σε λαϊκές εντολές και αλλά τέτοια. Εσύ πες ότι είχαν γίνει εκλογές και νωρίτερα ή δεν ξέρω και γω πότε. Η θητεία μιας κυβέρνησης ξεκινάει τη μέρα που ορκίζεται, η θητεία μιας Βουλής την επομένη των εκλογών. Των προηγούμενων. Dat.

< >

Εγώ θυμάμαι τον Ανδρέα μια ζωή να ζητάει" εκλογές εδώ και τώρα" :lol: :lol:
Αυτος ήταν ο πρωταθλητής :lol:
Καποιοι βέβαια τον θεωρούν μεγάλο ηγέτη και τον έχουν ως πρότυπο. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#640045
kostis20 έγραψε:Καποιοι βέβαια τον θεωρούν μεγάλο ηγέτη και τον έχουν ως πρότυπο. :metalo:


:x



:x




:x



Άσχημα θα σου καθότανε ένα καινούριο S5 κάθε πρώτη του μήνα! :x




Και το παλιό ανακύκλωση! :rtfm:




Πούστη χάρε :s_cry
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#640291
otso έγραψε:ο
και οι σαπιοι ευρωπαιστες γερμανα
https://www.euro2day.gr/ekivolos/articl ... -h-oy.html


ισχυει οντως το παρακατω?

Θα παραπέμψω στη νεότερη και συγκεκριμένα στην ενοποίηση των δύο Γερμανιών, τον Οκτώβριο του 1990. Σύμφωνα με το κέντρο ερευνών, τότε, Sed Straat, το κόστος του Einheit υπολογίσθηκε ότι έφτασε στα 2 τρισ. Βάρος που σταδιακά μετακυλίσθηκε στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#640315
dimviii έγραψε:
otso έγραψε:ο
και οι σαπιοι ευρωπαιστες γερμανα
https://www.euro2day.gr/ekivolos/articl ... -h-oy.html


ισχυει οντως το παρακατω?

Θα παραπέμψω στη νεότερη και συγκεκριμένα στην ενοποίηση των δύο Γερμανιών, τον Οκτώβριο του 1990. Σύμφωνα με το κέντρο ερευνών, τότε, Sed Straat, το κόστος του Einheit υπολογίσθηκε ότι έφτασε στα 2 τρισ. Βάρος που σταδιακά μετακυλίσθηκε στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Δεν κατάφερα να το επιβεβαιώσω, ίσως κάποιος άλλος βρει την πηγή.
Αυτό που βρήκα όμως ψάχνοντας, είναι αρκετά επιμορφωτικό. Καταρχάς, όλοι μιλούν πως το κόστος ήταν στο ύψος των 2 τρις ευρώ (άρα σε αναγωγή στην εποχή, περίπου 4 τρις γερμανικά μάρκα). Αρχικά ένα σύντομο βιντεάκι:
https://www.dw.com/en/how-much-did-reun ... v-18749903
Σε αυτό λέει πως το 65% αυτού του ποσού, πήγε σε... επιδόματα. Ω ναι! :s_shout

Κούλη, αχ Κούληηηηηη, ακούς; :s_rofl

Γιατί όμως τέτοιο ποσό σε επιδόματα;
Γιατί η τότε κυβέρνηση της Δυτ. Γερμανίας, αποφάσισε να ανταλλάξει κάθε μάρκο της Ανατολικής, με ένα μάρκο της Δυτικής. Αυτό αρχικά φαινόταν πολύ καλή συμφωνία για τους Ανατολικούς, αλλά εν τέλει το μόνο που πέτυχε ήταν να κλείσουν ταχύτατα όλες οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Γερμανία γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τόσο υψηλούς μισθούς.
:s_laughat
https://www.marketplace.org/2019/11/05/ ... ification/
The story was similar throughout Germany’s Eastern states. Half of all workers there lost their jobs after reunification as their companies shrank or collapsed. Many factories were heavily overstaffed, and the products they produced could not compete with Western rivals.

The killer blow, said Rolf Langhammer of the Kiel Institute for the World Economy, was the currency conversion that gave Eastern Germans one deutsch mark for one nearly worthless Ostmark.

“That conversion rate priced labor out of the market,” he said. “East German companies suddenly had to pay the same nominal wages in a currency worth much, much more than the old Ostmark. At the time, economists were unhappy about the plan. They said the shock would be too hard.”

In spite of such warnings, the German government pressed ahead with the conversion rate because it feared that most Eastern Germans would decamp to the Western states if they did not have the same money as Westerners.

Cushioning the shock of that conversion has cost a fortune. More than half of the $2 trillion pumped into the East has been spent on welfare, unemployment pay and pensions.

Billions have also been spent on railways, roads and other infrastructure.


Ουσιαστικά δηλαδή για να τους αποτρέψουν από το να μεταναστεύσουν, τους έδωσαν τα ίδια λεφτά! :s_sarcastic
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως το ζήτημα δεν είναι εν τέλει αν κάποια από αυτά τα 2 τρις αμοιβαιοποιήθηκαν μέσα στην ΕΕ. Για μένα το σημαντικό είναι πόσο τρομακτικά σκληρά φέρθηκαν οι ισχυροί Δυτικοί στους συμπατριώτες τους Ανατολικούς. Μην περιμένετε να λυπηθούν μετά τους νότιους σαν του λόγου μας.
:s_shout
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#641168 Εύσημα Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

https://www.typosthes.gr/politiki/21426 ... in-toyrkia

Mετά τα συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση του κορωνοιού έρχονται και αυτά για το μεταναστευτικό...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#641398

Να γελάσω, να κλάψω, να ρίξω ροχάλα;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#641414
markvag έγραψε:
Να γελάσω, να κλάψω, να ρίξω ροχάλα;;; :hmmm:

ροχαλα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#641442
markvag έγραψε:Να γελάσω, να κλάψω, να ρίξω ροχάλα;;; :hmmm:





Ο κύριος Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή. Δεν συμφωνώ με την άποψη σας ότι εκφράζει ακραίες θέσεις. Έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, να εκφράζεται. Μπορεί καμιά φορά να έχει πει και καμιά κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ένας λόγος ο οποίος είναι ακραίος και ο οποίος δεν ανήκει και δεν εντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία.


:shifty:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#641443


:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#641448
dimviii έγραψε:
markvag έγραψε:
Να γελάσω, να κλάψω, να ρίξω ροχάλα;;; :hmmm:

ροχαλα.


Κρίμα στη ροχάλα όμως... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#641486 https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki ... on-aprilio

Περισσότερο από το μισό του ποσού που περιέχει το «μαξιλάρι» ασφαλείας διέθεσε η κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού, ενώ τον Μάρτη δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από τα συγκεκριμένα ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η χρησιμοποίησή του άρχισε αυτόν τον μήνα για χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Επιβεβαιώνουν, παράλληλα, ότι το «μαξιλάρι», που έχει αφήσει παρακαταθήκη η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν άλλα 15,7 δισ., τα οποία είναι δεσμευμένα από τον ESM για το χρέος και είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιοι κύκλοι, αναφερόμενοι στις οικονομικές επιπτώσεις, τονίζουν ότι αυτή την ώρα, όλα είναι συνάρτηση του πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της οικονομίας.

«Κάθε μέρα που κερδίζουμε έχει μεγάλη σημασία γιατί κερδίζουμε από ύφεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν, τέλος, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών στις 21 Απριλίου θα «κλείσει» η πλατφόρμα για τις αιτήσεις λήψης της επιστρεπτέας προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις. Με βάση συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα έχει ενσωματώσει τα κριτήρια καταβολής θα κατατεθούν τα χρήματα της ενίσχυσης στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων στο τέλος Απριλίου.

--------------------------------------------------------------------------------------------
μαγκα μου; δεν θα αφησουν κολυμπηθρόξυλο ορθιο;

ελληναρα μου;
που εισαι παλικαρι μου εσυ;
ναι εσυ, που γκρινιαζες που καποιος κοιταει να κανει λιγη οικονομια για τις δυσκολες μερες;

εφερες πισω τα καλα παιδια; αυτα που ξερουν να σε προσεχουν;
σ'αρεσει η φουτσα ε; γουσταρεις; εισαι εθισμενος....
και μην ξεχνας.... αυτοι συνεχιζουν να δανειζονται απο τις αγορες ε;;;

οπως ακριβως κανανε τοτε, ξερεις εσυ, τις ωραιες εποχες... 2004 - 2008 θυμασαι; που το χρεος της ελλαδος οχι απλα εκτοξευτηκε αλλα λεγαμε και λιγα ψεματακια παραπανω, γιατι τα λαμογια ειχανε ΣΚΑΣΕΙ απο την μασα......

αλλα ειπαμε, σ'αρεσει η φουτσα...