Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#639764
Corto Maltese έγραψε:Την είπες τη ...


Ενώ η δική σου είναι πιο σοφή :svivhaha:

Φτάνει λέμε.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#639770 Για να πάμε και σε κάτι πιο σχετικό με το θέμα, όχι για να ελαφρύνουμε το κλίμα, αλλά μάλλον το αντίθετο:

Κατάρρευση ΑΕΠ έως -35% βλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ
Η Ελλάδα εμφανίζεται να αντιμετωπίζει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής του τουρισμού και της εστίασης στην οικονομία. Ποιο είναι το σενάριο με βάση το οποίο γίνονται οι υπολογισμοί
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... -oosa.html


Εικόνα
Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει τόσο μεγάλη επίπτωση, διότι ο τουρισμός, η εστίαση και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα από τα shutdown, φαίνεται να έχουν υπερβολικά μεγάλη συμμετοχή στη διαμόρφωση του Ελληνικού ΑΕΠ.

Η ανάλυση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι σε χώρες όπου τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, οι επιπτώσεις θα είναι πιο βαριές.


Στο ίδιο μακάβριο σενάριο, συμφωνεί και η Unicredit, που έχει και κάποια νούμερα για τον τουρισμό:

Υφεση στην Ελλάδα 18,6% και εκτόξευση χρέους στο 219%!
Μαύρες προβλέψεις από την ιταλική Unicredit για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και την Ελλάδα που αναμένεται να χάσει σχεδόν όσο και τα χρόνια του μνημονίου. Βλέπει τη χώρα μας «πρωταθλήτρια» σε οικονομική βουτιά.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... o-219.html
Η εκτίμηση της Unicredit για το χρέος είναι τρομακτική αφού από το 174,7% ως ποσοστό του ΑΕΠ τα 2019, το χρέος θα κινηθεί 40 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα στο 218,6% φέτος, πριν υποχωρήσει στο 187,5% το 2021.
(...)
Η μεγάλη σημασία των τομέων που σχετίζονται με τον τουρισμό (οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 35% του ΑΕΠ και το 20% του εργατικού δυναμικού) καθιστά την Ελλάδα πιο ευάλωτη από ό, τι πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης στις αρνητικές επιπτώσεις των περιορισμών στα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι η επίδραση της επιδημίας μειωθεί από τα τέλη του Απριλίου, (η χώρα υπολείπεται χρονικά της Ιταλίας κατά μία ή δύο εβδομάδες), θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις, να αρθούν τα μέτρα άμβλυνσης των ιών και οι άνθρωποι να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για να λάβουν την απόφαση για να συνεχίσετε το ταξίδι για διακοπές, εκτιμάει η Unicredit.


Άρα, αν χαθεί ουσιαστικά το φετινό καλοκαίρι, μιλάμε για ασύλληπτα νούμερα ύφεσης, η ανεργία και η πείνα θα χτυπήσουν ταβάνι. Αν γίνει κάποιο θαύμα και σωθεί έστω ένα τμήμα εκεί στον Ιούλιο-Αύγουστο και δουλέψει λίγο κάποιος κόσμος, ίσως δεν φάμε χοντρή κατραπακιά. Όπως πάει, δεν βλέπω ελπίδα να χαλαρώσουν τόσο πολύ οι περιορισμοί, για να έχουμε τα εκατομμύρια τουριστών που χρειαζόμαστε.
:lipsealed: :help:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#639773 Και περιορισμοί να μην υπάρχουν, πόσοι θα έχουν διάθεση και θα νιώθουν σιγουριά να πάνε διακοπές; Θα φύγει ο φόβος μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να πηγαίνεις άνετα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια; Πολύ δύσκολο...

Συν ότι όλοι οι ξένοι κλείνουν τις διακοπές τους πολλοί νωρίς. Ποιος Γερμανός θα καθίσει μέσα σε αυτή την κατάσταση να κλείσει διακοπές στην Ελλάδα;

Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα σε μεγάλο βαθμό θα ήταν είτε να βρεθεί αξιόπιστη θεραπεία για τον κορωνοιό, ή εμβόλιο, πράγμα δύσκολο. Ώστε να μην φοβάσαι ότι θα κολλήσεις, ή αν κολλήσεις να μην φοβάσαι ότι θα πεθάνεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#639784 Aν για κάποιο λόγο υπάρξει θετική εξέλιξη, είτε λόγω θεραπείας είτε λόγω ύφεσης λόγω συνθηκών, μπορει να δεις και έκρηξη τουρισμού της τελευταίας στιγμής, γιατί ο κόσμος θα εχει σαλτάρει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά σίγουρα οι προβλέψεις δεν είναι θετικές.
Ας έχουμε όμως ακομα ελπίδα οτι μπορεί να γυρίσει
Άβαταρ μέλους
By 224v
#639786 Δλδ εάν αύριο πουν, ελεύθεροι ..... Θα βγω εγώ να πάω σε πανηγύρια?? Μέχρι το νησί με το φουσκωτό θα πάω, για μπανια, θα μαγειρεύω σπίτι, και ελπίζω να έρθουν τα παιδιά όσες μέρες μπορούν, θα αυτοπεριορισθω, σε δημόσιες βόλτες μέχρι για καφέ πλάι στη θαλασσα. Τι τζίρο θα κάνω εκεί? Μόνο για φαγητό σπιτικό μάλλον παρά για εστιατόρια.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#639787 Δε συζητάμε οτι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, λέμε να μην πάει εντελώς στράφι η χρονιά. Ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή ειναι καλύτερο απ το απόλυτο 0.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#639792 https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2016258/ewg-ystath-prospatheia-gia-symvivasmo-sto-eyroomol.html

... Διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι τελικά η Γερμανία κατάφερε να φέρει με το μέρος της τη Γαλλία, ώστε να εισέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κοινή πρόταση. Αυτό θεωρητικά είναι μεγάλη νίκη της Γερμανίας, καθώς οι Γάλλοι συντάσσονταν σαφώς με τους «9» που θέλουν ευρωομόλογο και ήταν υπέρ της χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής..."

...Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προτάσεις, όπως η δημιουργία ενός Ταμείου για τον κορωνοϊό, η «μεγάλη μάχη» αφορά τον ESM, που έχει προτείνει τη χορήγηση προληπτικών πιστωτικών γραμμών στις χώρες-μέλη, με κατ' αρχήν ύψος το 2% του ΑΕΠ τους, χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τα 410 δισ. ευρώ που έχει δυνατότητα να αντλεί από τις αγορές με εκδόσεις ομολόγων.

O επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναμένεται να καταθέσει τη δική του πρόταση, που κατά πληροφορίες θα λέει ότι δεν θα υπάρχουν όροι, πέραν της δέσμευσης για σεβασμό του γενικού πλαισίου παρακολούθησης της οικονομίας των χωρών από την ΕΕ.

Πίσω όμως από αυτά τα λόγια κρύβεται και η αιτία του ναυαγίου μέχρι τώρα. Δεν πρόκειται ουσιαστικά για μεγάλο συμβιβασμό, αλλά για δυνατότητα πολιτικής και επικοινωνιακής νίκης για όποια χώρα (Ιταλία, Ισπανία) επιθυμεί να κάνει πίσω και να λάβει δάνεια από το Ταμείο.

Γιατί η φράση «σεβασμός του γενικού πλαισίου παρακολούθησης της οικονομίας» αφορά στο ευρωπαϊκό εξάμηνο της παρακολούθησης από την Κομισιόν και μεσομακροπρόθεσμα, εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση στις συστάσεις, στην επιβολή μέτρων και ποινών.


Ο Μακρον αλλαξε γνωμη (πληροφορίες του Euro2day).

ESM και "δεν θα υπάρχουν όροι, πέραν της δέσμευσης για σεβασμό του γενικού πλαισίου παρακολούθησης της οικονομίας των χωρών από την ΕΕ" ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#639805
diplomat έγραψε:70 - 30 δεν ήταν το δημοψήφισμα για την αβασίλευτη; :hmmm:

Ελπίζω να έχει μικρύνει κι άλλο το ποσοστό των wannabe υπηκόων, και μάλλον έτσι συμβαίνει.


30% είναι λίγο; Είναι σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Το πως έχει κινηθεί αυτό το νούμερο αγνοώ πάντως.


Για την ΕΕ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα πάντως... 410δισ. είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και αν δεν υπάρξουν οι "μνημονιακοί" περιορισμοί του ESM. Κλασσικός συμβιβασμός της ΕΕ που δεν λύνει κανένα πρόβλημα, δεν ικανοποιεί κανέναν και απλά πετάει την καυτή πατάτα στον επόμενο γύρο...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#639809 Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, τόσο που ενδεχομένως να χάσουν το νόημα τα νούμερα που θα δούμε. Στο τουριστικό κομμάτι, από φίλους που περιμένουν να σεζονάρουν σε νησιά, ακούω την πρώτη Ιουνίου ως ευσεβή πόθο. Αυτό πρακτικά σημαίνει σχεδόν καταστροφή, ίσως με spike τελευταίας στιγμής κράτημα των προσχημάτων, η παρτίδα πάντως έχει εν πολλοίς χαθεί.

markvag έγραψε:30% είναι λίγο; Είναι σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Το πως έχει κινηθεί αυτό το νούμερο αγνοώ πάντως.


Μόνο λίγο δεν είναι, μα πιστεύω ότι πλέον θα είναι μικρότερο το νούμερο, αφού οι περισσότεροι του 30% έχουν φύγει.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#639849
rx8_drifter έγραψε:Δε συζητάμε οτι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, λέμε να μην πάει εντελώς στράφι η χρονιά. Ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή ειναι καλύτερο απ το απόλυτο 0.


Αυτό ακριβώς - και ελπίζουμε σε καλό rebound το 21.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#639856
diplomat έγραψε:Μόνο λίγο δεν είναι, μα πιστεύω ότι πλέον θα είναι μικρότερο το νούμερο, αφού οι περισσότεροι του 30% έχουν φύγει.



Ένα θα σου πω μόνο.


Αναπαραγωγή.


:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#639899 Η Λαγκάρντ ζήτησε απότο eurogroup να εγκρίνει 1.5 τρις!!! Αυτοί διστάζουν να συνεννοηθούν για 500 δις!!! Για τέτοιους ηγέτες και υπεύθυνους μιλάμε!!!!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#639931
markvag έγραψε:
diplomat έγραψε:Μόνο λίγο δεν είναι, μα πιστεύω ότι πλέον θα είναι μικρότερο το νούμερο, αφού οι περισσότεροι του 30% έχουν φύγει.



Ένα θα σου πω μόνο.


Αναπαραγωγή.


:lol: :lol: :lol:


:lol:

Περα από την πλακα, έχουν περάσει 50 χρόνια από το δημοψήφισμα, αμφιβάλλω αν υπάρχει 5% που να προτιμούσαν βασιλευομενη από Προεδρευόμενη.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#640023
Hellenic tifosi έγραψε:Περα από την πλακα, έχουν περάσει 50 χρόνια από το δημοψήφισμα, αμφιβάλλω αν υπάρχει 5% που να προτιμούσαν βασιλευομενη από Προεδρευόμενη.


Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί δεν θα ξαναγίνει Δημοψήφισμα. :roll: