Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#637852 Γεια χαρά παιδιά!Εχουμε καμία καλη πρόταση για κάποιον που θα πάρει τώρα την πρώτη του dslr.Μηδενικη εμπειρία από φωτογραφικές μηχανές και γενικά από φωτογραφίες μόνο από κινητο ότι τραβούσα με auto ρυθμίσεις(αλλά έπαιζα μετά σε lightroom κλπ,όσο μπορούσα) όποτε νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να μπω λίγο στο παιχνίδι και ν αρχίσω να ψάχνομαι..


< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#637885 Προσωπικά θα πήγαινα για καμιά Nikon D3500 με τον 18-105VR, και σε μια επόμενη φάση θα αγόραζα έναν 50άρι και έναν 35άρι φακό.

https://www.katerelos.gr/product/53148/nikon-d3500-black-kit-af-s-18-105mm-vr.html?ref=3

Θα κοιτούσα επίσης αρκετά σε μεταχειρισμένα. Ότι έχω παραγγείλει σε μεταχειρισμένο από EBay ήταν άψογο και σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με το αντίστοιχο καινούργιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#637887 Μήπως δεν είναι η καλύτερη εποχή για αγορά dslr; Πώς θα βγαίνεις έξω να την χαίρεσαι; Τοπία, κόσμο κλπ
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#637891 manoliosss, σε τι budget θα ήθελες να κινηθείς? Ξεκίνα ήδη να παίζεις με το manual mode στο κινητό σου για να πειραματιστείς λίγο με shutter speed και iso έστω (γιατί για διάφραγμα δεν νομίζω πως δίνουν επιλογές τα κινητά). Αν σου φανεί βαρετό/πολύπλοκο/μη ενδιαφέρον πιθανώς να δώσεις τζάμπα λεφτα για την αγορά μηχανής, γιατί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να την πάρεις αν πρόκειται να την χρησιμοποιείς στο Auto.

Μολονότι η D3500 που προτάθηκε έχει με διαφορά τον καλύτερο αισθητήρα στις "φτηνές" επιλογές, δυστυχώς στερείται κάποιων πραγμάτων που ίσως γρήγορα σε ξενερώσουν. 1) Πλήρης απουσία Remote ελέγχου, μόνο μέσω εφαρμογής κινητού η οποία είναι αναξιόπιστη και σχεδον δυσλειτουργική. 2) Απουσία interval-ομετρου αν σε ενδιαφέρει να τραβάς timelapses
3) Απουσία της λειτουργίας self cleaning sensor που στα χοντρά βοηθά αρκετά να φύγουν σκονίτσες από τον αισθητήρα.
Φυσικά στα υπερ της έχει το πολύ μικρό μέγεθος και βάρος για DSLR, μία απ τις καλύτερες αυτονομίες που μπορείς να συναντήσεις γενικά σε μηχανή, καλή μοντούρα για φακούς (αν και κατά κανόνα ελάχιστα ακριβότερους από την Canon) και φοβερό value for money αναλογικά με την ποιότητα των φωτογραφιών που δίνει.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#637908 Αρχικά να πω πως άρχισα να ψάχνω..Η αγορά θα γίνει αφού βγούμε από αυτή την κατάσταση..Η αλήθεια είναι ότι είμαι εντελώς άσχετος από τα προαναφερθέντα (iso,shutter speed κλπ )και τώρα κάθομαι και τα ψάχνω αρχικά διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο και στην συνεχεια να περάσω και στην πράξη μέσω εφαρμογής κάμερας κινητού (procam κατέβασα-αγόρασα σε xsmax).νομιζω πως για πρώτη φωτογραφική δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 400-450€..Αρχικά όμως θα ακολουθήσω τη συμβουλή του socrates για να δω αν όντως θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.Με το κινητο βγάζω αρκετές φωτογραφίες (τοπία και πορτρέτα )αλλά σε auto ως τώρα ρυθμίσεις και παιζω με την επεξεργασία μετά...


< >
Άβαταρ μέλους
By otso
#637918 as το βαλω και δω αφου στο αλλο δεν απανταει κανεις
Αν και δεν ξερω σε ποιο θεμα κολλαει
Γνωριζει κανεις απο usb ενδοσκοπική κάμερα για κινητό ;Θα την χρειαστω για μια δουλεια σε κινητηρα , βλεπω υπαρχουν και με 10 ε στο σκρουτζ αρα στα κινεζομαγαζα θα ειναι με 1 ε αλλά θα ηθελα κατι λιγο καλυτερο να δω πραγματικα εικονα και οχι
κανα θολο πραγμα .Βεβαια δεν χρειαζομαι ουτε επαγγελματικη ουτε καν ημιεπαγγελματικη αφου θα ειναι για τωρα και αντε αλλες 2 φορες στην ζωη μου.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#638139 Είχα πάρει μια αντίστοιχη από το eBay και ήταν αξιοπρεπέστατη. Για ερασιτεχνική χρήση και για τα λεφτά της μια χαρά την έκανε την δουλειά της.

Δες π.χ. στο Bangood.
https://www.banggood.com/Bakeey-3-in-1-7mm-6Led-Type-C-Micro-USB-Endoscope-Inspection-Camera-Soft-Cable-for-Android-PC-p-1193589.html?rmmds=search&ID=44707&cur_warehouse=CN

Στα reviews έχει και μια φωτογραφία από εσωτερικό κινητήρα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#638140 Έχω πάρει κι εγώ μια φτηνή από amazon. Σε γενικές γραμμές όλες ίδιες είναι σε αυτές τις τιμες, ο αισθητήρας είναι πάνω κάτω ο ίδιος σε ανάλυση. Μην περιμένεις θαύματα , αλλά για να βρεις μια χαμένη βίδα είναι μια χαρά. Για μικροσκοπική ανάλυση δεν κάνει
Άβαταρ μέλους
By otso
#638160 παιδια ευχαριστω
βασικα απο εξωτερικο δεν παιζει πια οτιδηποτε ιδιως κινα δεν ξερουμε αν φτασει ποτε . ο drdino μαλλον ξερει οτι θελω να βλεπω το πισω μερος της μηχανης του αυτοκινητου καθως θα το εγχειρισω και εκει οχι κεφαλι δεν μπαινει να δεις ουτε καθρεφτη να στηριξεις , ολα γινονται δια της αφης .
Βασικα απ οτι διαβαζω εχουν μικρο ευρος απ οτι διαβαζω δηλαδη δεν βλεπεις τιποτα περα απο 2.5 εκατοστα ; θα ηθελα να δω που παω να βαλω κλειδι .
αν το βαλουμε απ την πολλαπλη εισαγωγης θα καταλαβουμε αν εχει μπιχλα μεσα; η θα σκαλωσει πουθενα και δεν θα βγαινει ;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#638307 Ναι, οι περισσότερες εστιάζουν πολύ κοντά στον φακό. Δεν είναι για να την βάλεις σε κάποιο δωμάτιο και να βλέπεις τι γίνεται :lol:
Για τις αποστολές από Κίνα, έκανα δύο παραγγελίες από Banggood και μου έβγαλε αυτόματα αποστολή Priority και μου βγάζει tracking number Ολλανδίας νομίζω. Θέλω να πιστεύω ότι θα παραλάβω σύντομα.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#639491 Έχει κανείς να προτείνει κάποιο ( δωρεάν ) λογισμικό για εγγραφή από την web camera που είναι συνδεδεμένη με pc ;

Σκέφτομαι να "γράψω" μερικά clip από μερικά διαδικτυακά μαθήματα που κάνω και να τα ανεβάσω στην εφαρμογή του σχολείου .

Η κάμερα γράφει στο γραπτό μου ( δεν τίθεται θέμα περί εγγραφής παρουσίας άλλων κτλ και περί προσωπικών δεδομένων κτλ ).

Με λίγα λόγια θέλω να εγγράψω ένα "μάθημα μου" .

έχει κανείς κάποια πρόταση ;

Thnx in advance.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#639517
Scotch έγραψε:Το zoom νομίζω έχει εγγραφή, πιθανώς και το teams της Microsoft.

< >


Έλεος με αυτό το καρκίνωμα. :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: