Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#637175 Απο ο,τι ξερω υπαρχει ενας αριθμος επισκεψεων ανα γιατρο που ειναι δωρεαν.Μετα τη συμπληρωση αυτου του αριθμου η επισκεψη/συνταγογραφηση πληρωνεται.Εγω δινω (αν δωσω) 10 ευροπουλα για τριμηνη συνταγογραφηση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#637200 Όπως είχα πει πήγαινα για χειρουργείο το οποίο έγινε στις 13 Μαρτίου. Καθόμουν σπίτι φρόνιμος μην κολλήσω κανέναν ιό και μου φέρει βήχα και κάνει αιμορραγία στην τομή και έχουμε τρεχάματα. Ευτυχώς όλα πάνε καλά, ράμματα ήταν πολύ λεπτά, απορροφήσιμα και θαμμένα, η κόλλα από πάνω ξεκόλλησε και την έβγαλα, το τι σημάδι θα γίνει θα δείξει. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται λίγο από τον χειρουργό και πολύ από το δέρμα του καθενός και πως κάνει επούλωση. 2 εβδομάδες άδεια τελείωσε, από Δευτέρα δουλειά.
Προχθές βγήκε και η ιστολογική από την βιοψία. Βγήκε όλο, με καθαρά όρια και όλα μοιάζουν καλά. Επισήμως έχω ραντεβού μετεγχειρητικό στις 3 εβδομάδες άρα την ερχόμενη Παρασκευή. Χθες όμως ήρθε μήνυμα, λόγω ιού κλπ μην έρθετε, θα σας πάρουμε τηλέφωνο την ώρα του ραντεβού σας. Γενικά αυτή είναι η τακτική των εξωτερικών ιατρείων για ελαχιστοποίηση άμεσης επαφής. εκτός επειγόντως μόνο αν κριθεί απαραίτητο ο γιατρός βλέπει-εξετάζει τον ασθενή.

Στην Αγγλία μέχρι 16 χρονών δεν πληρώνεις τίποτα. Το ίδιο και για νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ.
Οι ενήλικοι πληρώνουν για γυαλιά (εκτός ειδκών παθήσεων), οδοντιάτρους (ακριβοί οι του δημοσίου, πανάκριβοι οι ιδιωτικοί). Αλλά δεν πληρώνεις για τίποτε άλλο, ραντεβού, εξετάσεις αίματος, απεικονιστικά, χειρουργεία, φυσιοθεραπεία, τίποτα.
Συνταγή (για μέχρι 3 μήνες) γράφουν οι γιατροί δωρεάν και τα παίρνεις από το φαρμακείο. Επανάληψη ζητάς τηλεφωνικά ή με e-mail ή με εφαρμογή.
Για κάθε φάρμακο πληρώνεις ταρίφα που τώρα είναι 9 λίρες (ήταν 4,65 νομίζω το 2012 αλλά συνεχώς ανεβαίνει). Πχ 1 φάρμακο για 3 μήνες 9 λίρες, 2 φάρμακα για 3 μήνες άλλες 9 σύνολο 18. Είτε για 3 μήνες είτε για μια εβδομάδα πχ αντιβίωση, το ίδιο πληρώνεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#637400 Αυτόν τον οικογενειακό γιατρό πως τον βρήκατε?? Σπάνια χρειαζομουνα γιατί χρόνια ένα φάρμακο χοληστερίνης παίρνω μέρα παρά μέρα, και μου το γράφουν στο δημοτικό ιατρείο.
Από συστάσεις φίλων?? Λόγω γειτονιάς? Υπάρχει λίστα??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#637422 Υπήρχε, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει ακόμα, δυνατότητα να τον επιλέξει/δηλώσει κάποιος online μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#641218 Έχω διαγνωσθεί με κιρσοκήλη τρίτου βαθμού (ήτοι μονίμως ορατή) εδώ και αρκετά χρόνια, περίπου 8. Για χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα (δεν πόναγα, σπερματογραφήματα οκ, βέβαια δεν έκανα με την απαιτούμενη συχνότητα), μα εδώ και τρεις μήνες με έχει μαμήσει. Έχει μεγαλώσει πολύ σε μέγεθος (ενώ ήταν σταθερή για χρόνια), με ενοχλεί και γενικά δε με βλέπω να γλυτώνω το νυστέρι.

Μήπως έχουμε κάποιο συμπάσχοντα συμφορουμίτη;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#646049 Αυτά τα τέιψ για τους μύες λένε τίποτε ρε σεις ή μόνο διαφήμιση είναι το όλο θέμα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#646060 Έχω αφαιρέσει και τους δύο έσω, τον πρώτο το 1982 (19 ετών) και τον δεύτερο το 1986 από αθλητικούς τραυματισμούς, ολική μηνισκοεκτομή, μετά από 20-25 χρόνια αρχίζουν τα όργανα, μετατραυματική αθρίτιδα, σήμερα δεν αφαιρούν όλον τον μηνίσκο με αρθωσκόπιση παρά μόνο το κομμάτι που έχει ρίξη, η συντηριτική αγωγή είναι πολύ καλύτερη εκτός αν είσαι αθλητής, πάγο στην οξεία φάση, ενδινάμωση τετρακέφαλου και γυμναστική χωρίς να υπάρχει κίνδυνος στροφής του γόνατου π.χ ποδήλατο και φυσικά λίγα κιλά, ένεσεις μόνο λιπαντικών π.χ έγχυση υαλουρονικού οξέος μπορείς να κάνεις, προσοχή οι γιατροί πάγια θέλουν να βάλουν νυστέρι για ευνόητους λόγους