Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#637391 o φυτοριουχος μου ειπε οταν βγαλουν φυλλαρακια , τωρα εχουν βγαλει ολα εκτος της βυσσινιας , ειναι 2 χρονων δεντρακια
μικρα , τον 4αρτο χρονο θα εχουμε καρπο .
το θεμα ειναι οτι βλεπω 10 μερες βροχες ποτε διαολο να ραντισω;
αλλη μια ερωτηση ,υπαρχει αφθονο χωμα απο εκβανθηση ποταμιων , ειναι 4 χρονια εξω στον ηλιο , αλλά ειναι ασπρογια
δεν μου φαινεται για γονιμο . Θα κανει τιποτα η να το ξεχασω ;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#637396 Στο νησί τα δέντρα που έχει ο κήπος δεν τα φροντιζει κανένας. Το καλοκαίρι που είμαστε εκεί, έχει σύκα,που τρώγονται, λεμόνια βερίκοκα που έχουν πέσει κατωκλπ. Έχει και λωτούς αλλά Αύγουστο είναι στιφοι. Πότε γίνονται,?? Έχει πολλούς επάνω στο δένδρο αλλά τέλος Αυγούστου που φεύγουμε συνήθως δεν έχουν γίνει ακόμα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#637401 Οι λωτοί γίνονται κατά τον Νοέμβριο.

Ξαναλέω, αν ωριμάσουν παίζει να είναι το πιο γλυκό πράγμα που έχετε φάει...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#637407
markvag έγραψε:Οι λωτοί γίνονται κατά τον Νοέμβριο.

Ξαναλέω, αν ωριμάσουν παίζει να είναι το πιο γλυκό πράγμα που έχετε φάει...
Α!!! Τότε θα πρέπει να ζητήσουμε από γείτονά να μαζέψει και να μας τους στείλει... Δύσκολο αυτό βέβαια γιατί είναι όλοι ηλικιωμένοι

< Note >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#637410 Τους λωτούς πάρτους και βαλτους στο σπίτι σε ενα ταψι να ωριμάσουν
Άβαταρ μέλους
By 224v
#637411
bebes έγραψε:Τους λωτούς πάρτους και βαλτους στο σπίτι σε ενα ταψι να ωριμάσουν
Σε μέρος σκιερό η να λιαζονται καλύτερα??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#637425 οχι σε ηλιο, θα χαλάσουν.
σε ενα μερος στην κουζινα. Αλλά σε ταψι, ενας ενας (μονόσειρο), οχι στοίβα ο ενας πάνω στον άλλον.

Τα φρούτα εχουν δυο τροπους ωρίμανσης, πανω στο δέντρο και μόνα τους.
Σαφώς η πρώτη μέθοδος είναι καλύτερη (πιο πολλά σάκχαρα, καλύτερο χρώμα), αλλά και η δεύτερη δουλεύει.

Ολα τα φρούτα που συλλέγουμε είναι απο άγουρα έως πολυ άγουρα. Αλλιώς δεν πρόκειται να φτάσουν στον καταναλωτή στην προσδοκούμενη κατάσταση
Άβαταρ μέλους
By markvag
#637426
224v έγραψε:
markvag έγραψε:Οι λωτοί γίνονται κατά τον Νοέμβριο.

Ξαναλέω, αν ωριμάσουν παίζει να είναι το πιο γλυκό πράγμα που έχετε φάει...
Α!!! Τότε θα πρέπει να ζητήσουμε από γείτονά να μαζέψει και να μας τους στείλει... Δύσκολο αυτό βέβαια γιατί είναι όλοι ηλικιωμένοι

< Note >


Από τη στιγμή που ωριμάσουν, έχεις πολύ μικρό παράθυρο για να τους καταναλώσεις, γι' αυτό και όλοι οι λωτοί στα καταστήματα είναι άγουροι. Και όποιος κάνει το λάθος να τους φάει, θα το θυμάται για πολύ καιρό. :lol: Έχω φάει άγουρο λωτό και είναι σαν να έχεις φάει άμμο και να σου στεγνώνει όλο το στόμα ταυτόχρονα. :lol: Αλλά, αν φαγωθεί ώριμος, δηλαδή τόσο ώριμος που να πιέζεται και να τον ανοίγεις και οριακά να μένει το μέσα στη θέση του, είναι τόσο γλυκός που δύσκολα μπορείς να φας δεύτερο... :lol:

Ναι, μία λύση είναι να ωριμάσουν σε ταψί, αλλά δεν ξέρω πόσο νωρίτερα μπορούν να κοπούν... :hmmm:

Αν κάνεις όμως καμιά εκδρομή στο νησί τέλη Οκτωβρίου με Νοέμβριο και σ' αρέσουν τα γλυκά, θα αποζημιωθείς. Ο ώριμος λωτός έχει χρώμα σχεδόν κόκκινο (με λίγο πορτοκαλί) και είναι μαλακός. Ανοίγεις τη φλούδα στη μέση με το κουταλάκι και χρησιμοποιείς τα δύο μισά σαν "πιατάκι" να τρως ότι βρεις. :metalo: Και θα καταλάβεις γιατί κανείς δεν έφευγε από τη χώρα των λωτοφάγων! :lol: Μαύρα σημάδια, κτλ, μην σε απασχολούν, ακόμα και αν είναι σχετικά μεγάλα, απλά μην φας εκείνο το σημείο, έχει αρχίσει να χαλάει, φάε το υπόλοιπο... Θα δεις πως μπορείς να το διαχωρίσεις και να το πετάξεις πολύ εύκολα.

Ο πατέρας μου έχει δύο λωτούς στο εξοχικό και τρώω από μικρός καμιά φορά... Δεν τους φροντίζει σχεδόν καθόλου και μιλάμε για δύο μόνο δέντρα, οπότε η παραγωγή είναι μικρή προφανώς, αλλά αρκεί. Εξάλλου, ξαναλέω, ούτε μπορείς να φας πολλούς, ούτε αντέχουν για πολύ...

Εδώ έχει κάποιες οδηγίες και για ωρίμανση... Δεν ξέρω αν αυτά που γράφει ισχύουν, ο πατέρας μου ότι δεν έχει καταφέρει να ωριμάσει στο δέντρο, απλά τα αφήνει σε ένα ταψί στο μπαλκόνι και γίνεται πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#637445 Ολα τα φρούτα που συλλέγουμε είναι απο άγουρα έως πολυ άγουρα. Αλλιώς δεν πρόκειται να φτάσουν στον καταναλωτή στην προσδοκούμενη κατάσταση

γι αυτο εχουμε σταματησει να τρωμε φρουτα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#637513 Γι' αυτό και ο λωτός δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικό είδος... Γιατί συνήθως πωλείται άγουρος και επιφυλάσσει μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη σε όποιον τον φάει έτσι, ενώ ώριμος δεν κρατάει πάνω από 2-3 μέρες... Επίσης ώριμος δεν αποθηκεύεται σχεδόν με τίποτα και η εμφάνισή του είναι χάλια, γιατί συχνά βγάζει μαύρα σημάδια...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#637532
markvag έγραψε:Γι' αυτό και ο λωτός δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικό είδος... Γιατί συνήθως πωλείται άγουρος και επιφυλάσσει μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη σε όποιον τον φάει έτσι, ενώ ώριμος δεν κρατάει πάνω από 2-3 μέρες... Επίσης ώριμος δεν αποθηκεύεται σχεδόν με τίποτα και η εμφάνισή του είναι χάλια, γιατί συχνά βγάζει μαύρα σημάδια...

αλλα οταν λιωνει στο στομα σου και το ρουφας τοσο δυνατα λες και ειναι μια γυναικα σου ερχεται οργασμος :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#637537
cabala10 έγραψε:
markvag έγραψε:Γι' αυτό και ο λωτός δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικό είδος... Γιατί συνήθως πωλείται άγουρος και επιφυλάσσει μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη σε όποιον τον φάει έτσι, ενώ ώριμος δεν κρατάει πάνω από 2-3 μέρες... Επίσης ώριμος δεν αποθηκεύεται σχεδόν με τίποτα και η εμφάνισή του είναι χάλια, γιατί συχνά βγάζει μαύρα σημάδια...

αλλα οταν λιωνει στο στομα σου και το ρουφας τοσο δυνατα λες και ειναι μια γυναικα σου ερχεται οργασμος :inlove:



:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#637547 Εγώ θα ξαναπώ πως υπάρχουν δύο ποικιλίες λωτού, τις έχουμε και τους δύο στο χωριό.
Και οι δύο είδη πολύ ωραίες όταν ωριμάσουν, αλλά η μία είναι πολύ πιο ωραία και δεν χρειάζεται την ίδια ωρίμανση, τρώγεται πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#637665 Με όλα όσα γράψατε θα προσπαθήσω φέτος να τους πετύχω! Ευχαριστώ για την βοήθεια..

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#642511 Υπάρχουν προτάσεις για δέντρο-φράχτη σε οικόπεδο με τα εξής δεδομένα:
- Χαμηλές απαιτήσεις σε ποιότητα χώματος
- Αντοχή στην έντονη ηλιοφάνεια
- Να φτάνει τα 3μ (δε μας ενδιαφέρει για πιο ψηλά μιας και το οικόπεδο περιλαμβάνει μονοκατοικία)
- Ιδανικά (αλλά όχι περιοριστικά) να μην είναι φυλλοβόλο
- Να μη θέλει ιδιαίτερη περιποίηση (βλ. τακτικό ψέκασμα για αρρώστειες, κτλ)
- Καλαίσθητο