Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#637383
JBT έγραψε:Μην με πεις ότι θα σκέφτεσαι να τα πάρεις από ίντερνετ κι όχι από φυσικό μαγαζί...
Δεν υπάρχουν φυσικά μαγαζιά ανοιχτά αυτήν την περίοδο αλλά η προσφορά είναι τώρα. Αν το πάρω θα είναι χωρίς να έχω δοκιμάσει ποτέ Altra.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#637521 Κανένας σας δεν μου μιλάει και δεν θέλει να με βοηθήσει. :s_sad Ή μάλλον κανένας δεν ξέρει από Αltra οπότε κάποιος πρέπει να δοκιμάσει για να πει και στους άλλους και αποφάσισα να γίνω εγώ ο εθελοντής... Και έγινα. :superman:
Πήρα λοιπόν τα Altra Duo, πρώτη γενιά, μοντέλο που κυκλοφόρησε αρχές 2018 που μάλλον φθείρεται η σόλα γρήγορα. 30-31mm zero drop σόλα με πολύ λεπτό αεριζόμενο ύφασμα και βάρος 224γρμ. Συνολικό κόστος με μεταφορικά 50 λίρες (επίσημη τιμή 120, καλύτερη άλλη τιμή 70-77).

Έχω διαβάσει διάφορα καλά για και ήθελα να δοκιμάσω επίπεδο παπούτσι αλλά δεν θυσιάζω το πάχος σόλας που χρειάζομαι για απορρόφηση κραδασμών και μείωση τραυματισμών. Είναι λέει σχετικά σκληρή η σόλα που ίσως είναι καλό επειδή είμαι βαρύς, αν είναι πολύ μαλακιά θα βουλιάζω αλλά είναι εύκαμπτη και το να απλώνουν τα δάχτυλα βοηθάει και στο θέμα σταθερότητας (είμαι λίγο πρηνιστής) και στη δύναμη (push off με το μεγάλο δάκτυλο). Το ότι είναι και ελαφρύ δίνει πολύ ωραία αίσθηση στο τρέξιμο. Θυμάμαι το σοκ όταν είχα πρωτοτρέξει με πολύ ελαφρύτερο παπούτσι.
Στη χειρότερη είτε το επιστρέφω και πληρώνω μεταφορικά είτε το κρατάω για περπάτημα εκδρομές κλπ. Ο χρωματικός συνδυασμός εμένα μου αρέσει. Δείτε φωτό από κάτω.
Αν, όπως πρατήρησα κι εγώ, δείτε ότι η σόλα εμπρός μοιάζει πιο λεπτή και σκεφτείτε τι zero drop λέει ο ποιητής, το ξεκαθάρισα ότι δεν αφορά το πάχος της σόλας αλλά το πως στέκεται το πόδι, παράλληλα με το έδαφος όταν το φοράς (προφανώς το πιο πολύ βάρος πάει πίσω και συμπιέζει περισσότερο).

http://www.altrarunning.com ή http://www.altrafootwear.co.uk/duo
Εικόνα
Εικόνα

Υπάρχει ένα μικρό ρίσκο ή μάλλον δύο. Το πόσο έντονη καμάρα έχει, δεν τις χωνεύω τις έντονες αλλά δεν μπόρεσα να βρώ καμία πειστική πληροφορία για αυτό και το κατά πόσον θα μπορέσω να συνηθίσω ένα zero drop παπούτσι. Απ΄ότι λένε ίσως χρειαστώ μερικές εβδομάδες εναλλάσσοντας παπούτσια. Αλλά έχω την ελπίδα ότι δεν θα έχω πρόβλημα γιατί έχω εμπειρία από παπούτσι χωρίς κλίση (zerodrop) και με φαρδύ εμπρός μέρος. Πριν από μερικά χρόνια είδα ένα δερμάτινο παπούτσι της Clarks σπορτίφ εμφάνισης με την έννοια περιπατητικού στυλ, μοκασίνι με κορδόνια το οποίο όταν το πρωτοδοκίμασα είπα τι φανταστικό παπούτσι είναι αυτό. Τελικά το αγόρασα όταν το ξαναβρήκα σε καλή τιμή σε outlet. Πραγματικά αυτό το παπούτσι ήταν σαν να το έφτιαξαν στο πόδι μου. Και τόσο ελαφρύ, μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν το ότι ήταν σχεδόν επίπεδο, δεν είχε τακούνι και είχε άνετο χώρο εμπρός. Προφανώς ήταν δοκιμή μινιμάλ παπουτσιού από mainstream παραγωγό.

Περισσότερα μετά την παραλαβή κσι δοκιμή.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#637633 Μοιάζει πάντως ωραία φαρδύ μπροστά στα δάχτυλα και κυρίως στον χώρο των μικρών, που στριμώχνονται σε άλλες φόρμες.
Για πες, μας, όταν δοκιμάσεις. Έχει πάντα ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#639000 Επιτέλους, ήρθαν. Altra Duo (αρχική έκδοση του 2018, κάπου αργά στο 2019 βγήκε η έκδοση 1,5)

Unboxing - αρχικές εντυπώσεις
Βάρος: Ελαφριά, πριν ανοίξω το κουτί ανησύχησα μην τυχόν έχει μόνο εφημερίδα μέσα. Οπότε πρώτη δουλειά το ζύγισμα. Βάρος 244 γραμμάρια (τα προηγούμενα Saucony Guide ISO είναι 297), σε μέγεθος 42,5/UK8/US9 (οι διαστάσεις ανά μάρκα διαφέρουν για αυτό αναφέρω όλα τα νούμερα). Γενικά φοράω 42-42,5 και μου φάνηκε σωστό σαν μέγεθος, άνετο με χώρο μπροστά από τα δάχτυλα όπως πρέπει.
Μέσα στο κουτί τυπωμένες κάποιες οδηγίες και περιείχε και εγχειρίδιο. Παπούτσι με οδηγίες δεν ξαναέχω δει. Φαίνεται όμως ότι καλό είναι να προσέξεις κάποια πράματα αν είναι νέος σε τέτοιου είδους παπούτσια (zero drop) και να προχωράς σταδιακά. Θα χρειαστείς πιθανόν περί τις 3 ενδομάδες εξοικείωσης. Βασικά σου λέει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε όλοι για μείωση τραυματισμών, σωστή τεχνική, running form κλπ.
Αισθητική: εμένα μου αρέσουν, τέλος.
Ποιότητα υλικών μοιάζει πολύ καλή (όχι κάτι εξαιρετικό, αλλά θα μου πεις τι περιμένεις ρε φίλε). Κατασκευή στην Κίνα.
Φτέρνα μοιάζει καλά κλειδωμένη από τη σόλα που ανεβαίνει λίγο στα πλάγια. Γενικά δεν είναι φαρδιά (καλό).
Επένδυση γύρω από τον αστράγαλο όχι πολύ παχιά αλλά αν ο αστράγαλος βολεύεται και είναι σταθερός δεν χρειάζεται πολλή επένδυση.
Ευτυχώς η καμάρα του δεν είναι έντονη και δεν με ενόχλησε (αυτό ήταν το ένα σημείο ανησυχίας).
O εσωτερικός πάτος αφαιρούμενος σχετικά παχύς από κάποιου είδους αφρό, μοιάζει με memory foam.
H γλώσσα δεν πάει δεξιά αριστερά αλλά τσαλακώνει. Δεν ενοχλεί όμως επειδή είναι λεπτή και πολύ μαλακή και εύκαμπτη.
Γενικά η όλη αίσθηση είναι πολύ ευχάριστη, σαν να το ράψανε στο πόδι μου (όπως μου είχε φανεί και με το άλλο παπούτσι που έλεγα πιο πριν).
Κορδόνια γλυστερά στο χέρι (θα δείξει) πλακέ (καλό, τα πλακέ λένε δεν λύνονται από μόνα τους).
Το δέσιμο πάει μέχρι αρκετά πίσω, ίσως να βγάλω τα κορδόνια από την τελευταία τρύπα αν μου φανεί στενό στον αστράγαλο. Τελικά τα έβγαλα για να διευκολύνω και το βάλε βγάλε, έτσι θα πρέπει να χαλαρώνω λιγότερα κορδόνια.
Ύφασμα πολύ λεπτό, ημιδιαφανές, πλαστικοποιημένο. Απαλό και εύκαμπτο αλλά όχι μαλακό (θα δούμε). Σίγουρα θα αερίζεται καλά το καλοκαίρι αλλά θα μπάζει κρύο το χειμώνα.
Σχεδίαση-σύγκριση: Τα έβαλα δίπλα δίπλα με τα προηγούμενα. Ίδια σε μήκος, βασικά ίδια και σε πλάτος,και τα Saucony θεωρούνται φαρδιά και άνετα. Αλλά ενώ στα άλλα η σόλα είναι φαρδιά και εσωτερικά στενεύει εμπρός εδώ στενεύει πίσω αλλά εμπρός μένει φαρδύ μέσα.. Έβαλα τα χέρια μου μέσα και νιώθεις την άπλα.

Χρήση - Αίσθηση
Στο απλό περπάτημα μου αρέσει, αφράτο και άνετο. Ειδικά εμπρός που δεν είχα συνηθίσει σε τόση μαλακωσιά.
Στο τρέξιμο είναι λίγο διαφορετικό αλλά με ξένισε λιγότερο από όσο περίμενα. Δηλαδή ελάχιστα, όχι περισσότερο από όταν αλλάζω παπούτσι.
Σαφώς το ίδιο το παπούτσι προωθεί το να μην πατάς με τη φτέρνα. Αλλά παρά τα 31 χιλιοστά σόλα δεν το ένιωσα πλαδαρό ούτε ιδιαίτερα μαλακό, μπορώ να πω ότι αν και neutral παπούτσι μου φάνηκε τουλάχιστον εξίσου ή και πιο σταθερό από το ελαφρά stability παπούτσι που έχω μέχρι τώρα (Saucony Guide ISO). Ίσως λοιπόν να λειτουργούν οι θεωρίες τους περί φυσικού τρεξίματος, το άπλωμα των δακτύλων σταθεροποιεί.
Το νιώθεις να σε κρατάει καλά πίσω και στη μέση και να σου έχει τα δάχτυλα τελείως ελεύθερα μπροστά. Δεν πλέεις αλλά είναι περίεργο που συνειδητοποιείς ότι έχεις μάθει να έχεις τα δάχτυλά σου σφιχτά και σιγά σιγά ξεθαρρεύεις και τα αφήνεις να ανοίξουν, να απλωθούν και να χαλαρώσουν.
Όταν επιταχύνεις το νιώθεις ότι είναι ελαφρύ και του αρέσει να τρέχεις γρήγορα και τότε μοιάζει πιο άνετο και ξεκούραστο.
Το πιο βασικό είναι ότι δεν μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα κάποια ενόχληση στον αχίλλειο αλλά είναι νωρίς ακόμα, μόνο 4χλμ έκανα.

Αριθμοτεχνικά
Όπως είπα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και το ότι βγήκα για τρέξιμο με την κόρη μου σημαίνει αρκετά σταμάτα ξεκίνα, γενικά αργά κλπ και κάποια σημεία που την άφησα πίσω και πήγα πιο νορμάλ.
Η πιο σημαντική διαφορά ήταν στην διάρκεια επαφής με το έδαφος που έχει σαφώς μειωθεί από 250-270 σε 217. Κάπου είχα δει ότι αυξάνεται, ευχάριστη έκπληξη. Το πάνω κάτω μάλλον στα ίδια.
Cadence μάλλον στα ίδια, αν είναι 1-2 παραπάνω δεν το αξιολογώ ακόμα.
Ίσως πήγαινα πιο γρήγορα από όσο περίμενα και την επιπλέον ταχύτητα δεν την περίμενα μια και λόγω κόρης δεν πήγαινα επί σκοπού.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Ό,τι άλλο παρατηρήσω με το πέρασμα του χρόνου και των χλμ θα αναφέρω. Το όλο πείραμα όμως ξεκινάει καλά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#641627 Δεν έχω να προσθέσω πολλά.
Δεν έχω ενόχληση. Αίσθηση πολύ ωραία στο περπάτημα καλά και στο τρέξιμο. Ίσως δεν κουράζεται το πόδι μου μετά τα πρώτα 6-7 χλμ όπως πριν. Αυτό μάλλον είναι το σπουδαιότερο.
Νομίζω ότι τείνω να πατάω πιο πολύ μέση παρά πίσω. Αυτό μάλλον δικαιολογεί και το μειωμένο χρόνο επαφής με το έδαφος.
Ισορροπία δεξιά αριστερά στα ίδια, πάνω κάτω μάλλον στα ίδια.
Γενικά προβλέπω το μέλλον μου να είναι με παπούτσια χαμηλού ή μηδενικού drop.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#649631 Χθες πέρασα μια βόλτα από τα Sneaker10 και δοκίμασα το παρακάτω

Εικόνα
https://www.sneaker10.gr/en/306510-nike ... hite_black

Είναι τα Freak του συνονόματου Αντετοκούνμπο.

Συνήθως φοράω 44 πχ Stan Smith που τα έχω μπούσουλα.
Αυτά πήγα στο 44.5 και πάλι ήταν σφιχτό το κουντεπιέ

Παρεμπιπτόντως στη σελίδα της Nike έχει -30%.
Οπότε τα εν λόγω πέφτουν κάτω από 100€

Ψάχνω κάτι πιο αθλητικό για καθημερινή χρήση. Όχι κάτι τόσο Lifestyle όπως τα Stan.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#649688 Γιάννο στη προηγούμενη σελίδα έγραψα ότι τα αγόρασα από το nike.com, παραγγελία με χρώματα της επιλογής μου και νούμερο στο πίσω μέρος. Θα τα βγάλω τη Δευτέρα φωτό που θα είμαι σπίτι να τα δεις. Μου πήγε συνολικα με μεταφορικά €140.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#649728
Dodger έγραψε:Γιάννο στη προηγούμενη σελίδα έγραψα ότι τα αγόρασα από το nike.com, παραγγελία με χρώματα της επιλογής μου και νούμερο στο πίσω μέρος. Θα τα βγάλω τη Δευτέρα φωτό που θα είμαι σπίτι να τα δεις. Μου πήγε συνολικα με μεταφορικά €140.


Καλημέρα Γιάννη. Και καστομιές;;;
Είσαι ευχαριστημένος; εντυπώσεις;
οπωσδήποτε φωτό :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#653452
Geo f1 έγραψε:Τα είχα πάρει πριν 2+ χρονια. Ξεχασμένα. Τότε που έκανα βλακειες..Τα βαλα σημερα 1η μεραΕικόνα
H βλακεία κάποτε πληρώνεται... Ωραίο παπουτσάκι για το Halloween και τα καρναβάλια. Μόνο με αυτό το παπούτσι φόρα πιο μακριά κάλτσα, να μην βεβηλώνεται το όνομα του Senna. :twisted: :lol:
Επίσης μπορείς να το συνδυάσεις με μακρύ παντελόνι καμπάνα, τόσο μακρύ και τόσο καμπάνα που το παπούτσι να κάνει την έκπληξη όποτε τυχόν αποκαλυφθεί. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#653454 Εμένα μου αρέσουν! :oops:
Έχω κάτι παρόμοιας ποικιλίας χρώματος σε ultraboost. Για τρέξιμο, αλλά και χαλαρή καλοκαιρινή βόλτα.
Μια χαρά είναι Geo!
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#653457 Τραγωδία, όλεθρος και θρήνος η low budget κάλτσα του Τhe Μart/Σκλαβενίτη δίπλα σε ένα tattoo που σημαίνει πολλά για σένα και σε ένα πολύ ωραίο επώνυμο παπούτσι...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#653471 Λευκό καλτσακι θα ήταν πιο ωραίο ή κάποιο άλλο χρώμα γενικότερα εκτός μαύρου