ενα που μου 'ρθε συνειρμικα:
https://www.youtube.com/watch?v=Ew-3-8itpjc
dimitrisB έγραψε:ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ + Πολλά ζυμαρικά πήραμε απ΄τα ΣΜ , οπότε :
Πέννες με τόνο και ΟΥΖΟ!!!
Ανάβουμε το μάτι , βάζουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα, μισό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένη.
Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πέννες τόσο όσο μας αρέσει, για να είναι al dente ή όχι.
Μόλις πάρει το κρεμμύδι "χρώμα", προσθέτουμε μισή κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα και αν έχουμε, 1 φλυτζανάκι του καφέ στραγγισμένη κάπαρη.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μέση και αφήνουμε στη φωτιά 3 λεπτά, ανακατέβοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε την κονσέρβα τόνου, αφού τη στραγγίσουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στο τηγάνι και μετά απο 1 λεπτό, προσθέτουμε 2 καπάκια της φιάλης με το ούζο. Ανακατέβουμε και στο λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο μάτι το τηγάνι.
Στο μεταξύ και αφού έχουμε στραγγίσει τις πέννες, τις ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα που τις βράσαμε και είναι πάνω στο ζεστό μάτι.
Προσθέτουμε τη "σάλτσα" με τον τόνο στα μακαρόνια, ανακατέβουμε ελαφρά πένες+σάλτσα για να πάει παντού και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε πιάτο για γεύση αλλά και χρώμα, με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προσωπικά, βάζω και τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί έχω για μακαρόνια.
Αλάτι-πιπέρι δεν ανέφερα, βάζετε στη σάλτσα του τηγανιού κατά βούληση, όταν μαγειρεύετε τα υλικά μέσα σε αυτό.
+ κρασάκι λευκό (ή ότι έχουμε).
Αν άδειασε, θα αρχίσει να καθαρίζει ακόμα περισσότ[…]
Γιατί να πάς ταξίδι; Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ Μπαίνεις στ[…]
https://twitter.com/there_is_no_if/status/1772679[…]
Οι πετυχημένοι μετανάστες είναι πιθανότατα πιο φα[…]