Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#621013 Μεγειά. Πρόκειται για trail παπούτσι με άγρια σόλα, για neutral πρηνισμό με μόνο 4mm offset και μόνο 205 γραμμάρια βάρος.
Τα ultra 9mm 275γραμμάρια,
Τα 4 GTX 10mm και 330 γραμμάρια
Τα S/lab Sonic 2 8mm 215 γραμμάρια
Eιδικά σε σχέση με τα άλλα trail σου πολύ σημαντική βελτίωση σε βάρος αλλά από τα 8-9-10mm σε 4mm πρόσεχε τον αχίλλειο τένοντα, θα τρώει πιο πολύ ζόρι μέχρι να συνηθίσει.

Γενικά βλέπω τα Salomon είναι με υψηλή αψίδα (οπότε εμένα δεν θα με βολεύουν, άσε που είναι και neutral). Αλήθεια πως έτυχε και κόλλησες με τη μάρκα αυτή;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#621025 Είμαι και ήμουν φαν της asics. Ξεκίνησα τρέξιμο σε πολύ αργή ηλικία (το 2010) όταν για 2 μηνες μου πήραν το δίπλωμα σε μια κλήση - κάμερα ταχύτητας που είχε γίνει 2 χρόνια πριν (Αγ. Μάμας - Χαλκιδικής). Τότε είχα στην ιδιοκτησία μου τα kayano 15 Που τυχαία πήρα για τα πολλά περπατοχιλιόμετρα της δουλειάς (ήμουν της Φάγε - merchandiser), το οποίο σήμαινε πάνε έλα ορθοστασίας στα ράφια να τακτοποιήσεις / ανεφοδιάσεις γιαούρτια γάλατα κτλ + όταν το πρόγραμμα ειχε κέντρο πόλης + το πήγαινε έλα μεταξύ καταστημάτων.

Να'ναι καλά ο Τάσος Καμαριωτίδης (αθλητής με πολλές συμμετοχές σε trail events κτλ) στη Λασσάνη που περνούσα (just run νομιζω λεγόταν) από το μαγαζί του πριν το '12 /'13 γίνει mizuno store και μου πρότεινε για τον ποδαρότυπό μου τα nimbus και υπερ-χρήσιμες συμβουλές για τον αρχάριο που ήμουν.

Ήρθε η ανεργία και πάμπολλα χλμ γινόταν στη Χαλκιδική σε άσφαλτο ή στο χωριό, πάλι σε άσφαλτο. Τα nimbus (12, 13, 15 και 17) ήταν οι κύριες επιλογές μέχρι που το ποσοστό των χλμ έγινε σχεδόν αποκλειστικά στο γηπεδάκι της γειτονιάς που είναι χόρτο πατημένο / σκληρό χώμα που λασπώνει όμως όταν βραχεί.

Τα Salomon τα γνώριζα από τα χαμηλά μποτάκια και τα XT wings 2 τα οποία είχα αγοράσει ως αθλητοορειβατικό πιο πολύ για τις κατσαβραχόβολτες που έκανα 1-2 καλοκαίρια στο χωριό της γυναίκας (μιλάμε για περπάτημα 5-6 χλμ σε ημερήσια βάση για πολλές μέρες). Την πρώτη φορά πριν 3 χρόνια που δοκίμασα (διστακτικά μεν) να αγοράσω το ultra με τις μικρές τάπες και να δοκιμάσω σκέφτηκα ότι ήταν σαν να τρέχω με slick λάστιχα σε dirt track.

Δεν είναι το θέμα της πρόσφυσης καθ αυτό, αλλά το πάτημα το transition, η κατευθυντικότητα με ένα τέτοιου είδους παπούτσι γίνεται πιο σωστά.

Επίσης, μετά το 15άρι της asics είχα παράπονα για τα υλικά. π.χ. μετά από ούτε 80 100 χλμ σκιζόταν το ύφασμα του κολλάρου που καλύπτει τον Αχίλλειο και σιγά σιγά ξυνόταν και η επένδυση, σε σημείο που προκαλουσε ερεθισμούς / φουσκάλες. Salomon αποδεικνύονται ακόμα σκυλιά, δε με έχει προδώσει κάποιο σε θέμα συναρμολόγησης, υλικών κτλ. Απλά δεν είναι για όλα τα γούστα / πόδια.

Έπειτα ήρθε το αδιαμφισβήτο speedcross για τις βροχερές μέρες (το συγκεκριμένο άνετα το επιλέγεις και για ψιλο-ορειβατικά tasks) που για αυτό το λόγο και μόνο αγοράστηκε σε gtx (βρεγμένο με λασπούρα μπορεί να ζυγίζει 500 - 600 γρ και αυτό φαίνεται στο ρυθμό). Πλην όμως σε κρατάει στεγνό .-

To sonic 2 αγοράστηκε απλά γιατί το βρήκα 60% έκπτωση. Πανάλαφρο, αερίζει το πόδι όπως εγώ μετά απο 2 πιάτα φασολάδα :lol: :lol: , σωστό για άσφαλτο, με απίστευτη διαχείριση των κραδασμών για παππούτσι βάρους 200 gr, όχι όμως για πολλά χλμ. Για τον χοντρότυπό μου ειναι tops 10 - 12 χλμ. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει γράψει στο πανηπειρωτικό στα Γιάννενα και στα παλιά Χαλκιδικιώτικα λημέρια όταν βρίσκεται ευκαιρία κ πηγαίνω.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#623281 @κοβαθε, ντιμικ, λοιποί σφιχτοπροεστοί

Κεφάλαιο γάντι: βοηθάει στο να ανεβάσεις κιλά σε άρσεις πχ ή @@;
Προσωπικά δε φοράω καθόλου γιατί νιώθω ότι έχω καλύτερη αίσθηση της μπάρας, αλλά σε αρκετά κιλά νιώθω ότι την ακούνε τα χέρια και δεν ξέρω αν αυτο με φρενάρει
Άβαταρ μέλους
By dimik
#623284 Hook grip, θα κάνεις κάτι αντίχειρες τούμπανο

Δεν χρησιμοποίησα ποτέ γάντια, μέχρι ιμάντες καρπού αλλά και πάλι δεν βοηθάνε να δυναμώσει η λαβή, είναι και αυτό μέρος του σχεδίου των αρσεων βλέπεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#636228 Είχα μερικές εβδομάδες να τρέξω (προετοιμασία χειρουργείου, χειρουργείο, συνιατώμενη μετεγχειτηρική ηρεμία) και παρατήρησα τα εξής.
Τρέχω πιο αργά αν και είμαι 2-3 κιλά λιγότερο. Δεν λαχανιάζω αλλά οι σφυγμοί είναι +6-8 παρόλο που πάω πιο αργά (περί τα 10-15''/χλμ).
Το cadence μου δεν επηρεάστηκε και ο χρόνος επαφής με το έδαφος και το πάνω κάτω στα ίδια αλλά η ισορροπία δεξιά αριστερά χάλασε, εκεί που ήμουν 49-51 τώρα είμαι 47-53.
Τα σχόλια γης Garmin είναι ότι έκανα overreaching από αεροβικής πλευράς (τερμάτισα το κοντέρ στο 5) ενώ 5χλμ στη μισή ώρα ακόμα και για μένα είναι λίγο αργά.
Όπως καταλαβαίνω θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να ανακάμψω.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#636230 Μερικές μέρες εάν δεν τρέξεις βλέπεις διάφορα προς το χειρότερο

Στις μερικές εβδομάδες βλέπεις το χάος...

Αναμενόμενο :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#636231 και ολα αυτα στα βγαζει το ρολοι;
σε μπελαδες θα μας βαλεις....
αν και εγω δε κοιταω ποτε τιποτα παρα μονο ποση ωρα εκανα τελικα, αντε να βγαλω και καμια φωτογραφια στο δρομο :-)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#636602 Πιάσε τον καναπέ από κάτω με ανοιχτά τα πόδια βάλε την γυναίκα να κάτσει και κάνε deadlifts.

Ρίξε και μερικούς γύρους jumping squats, push-ups, burpees και είσαι μια χαρά αν το κάνεις καθημερινά για μισή ωρίτσα-σαράντα λεπτά.

Σκουποξυλα και παπαριες.



< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#636606
dimik έγραψε:Πιάσε τον καναπέ από κάτω με ανοιχτά τα πόδια βάλε την γυναίκα να κάτσει και κάνε deadlifts.

Ρίξε και μερικούς γύρους jumping squats, push-ups, burpees και είσαι μια χαρά αν το κάνεις καθημερινά για μισή ωρίτσα-σαράντα λεπτά.

Σκουποξυλα και παπαριες.



< >


μετα θα ειμαι dead για αυτο ρωταω :lol:
θελει και η μικρά να κανει το ιδιο
Άβαταρ μέλους
By dimik
#636612 Ακολουθήστε την 2η παράγραφο, ξεκινήστε από λίγες επαναλήψεις όσο αντέχετε και μέρα με την μέρα να βάζετε καμία παραπάνω.
Αν τα κάνετε σωστά θα την ιδρωνετε την φανέλα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#640981 Προσπαθώ τώρα με την Κλεισούρα να κάνω Τουλ 2-3 φορές την εβδομάδα διάδρομο γιατί ανέβηκα απότομα..

Btw ισχύει αυτό που λέει ο τύπος;

https://vm.tiktok.com/npeVQM/
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#643885

Barkley :inlove: :inlove: