Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#629369 Εικόνα

Πανεμορφο!!

Η φετινή ναυαρχίδα της Sony διατηρεί τις «κινηματογραφικές διαστάσεις» 21:9 στην οθόνη, η οποία είναι τεχνολογίας OLED (υποστηρίζει πλήρως τον χρωματοχώρο DCI-P3 και το πρότυπο HDR BT.2020) με διαγώνιο 6,5 ιντσών και ανάλυση 1644 x 3840 pixels. H οθόνη προστατεύεται –όπως και το πίσω μέρος- με Gorilla Glass 6.

Αν και η οθόνη δεν υποστηρίζει υψηλά refresh rates, εντούτοις η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποίησε μία τεχνική που ονομάζει Motion Blur Reduction, που προσφέρει παρόμοια πλεονεκτήματα με μία οθόνη 90Hz, αναλύοντας όσα απεικονίζονται στην οθόνη και ρυθμίζοντας ξεχωριστά κάθε καρέ για να μειώσει το frame lag.

Στο περιθώριο που υπάρχει στο άνω τμήμα της οθόνης, υπάρχει η εμπρόσθια κάμερα των 8MP, που παραμένει απαράλλαχτη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ απαράλλαχτες παραμένουν και οι αναλύσεις των οπίσθιων καμερών –στα 12MP και οι τρεις- αν και το νέο setup περιλαμβάνει μεγαλύτερους σε διαστάσεις αισθητήρες και ταχύτερα συστήματα φακών ενώ στην διάταξη στο πίσω μέρος υπάρχει και η επιγραφή «Zeiss». Στο πάνω μέρος της τριπλής κάθετης διάταξης των καμερών στο πίσω μέρος παρατηρούμε την υπερευρυγώνια κάμερα (16mm equivalent) με σύστημα φακού με διάφραγμα f:/2.2, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από έναν αισθητήρα 1/2.6" με Dual Pixel Phase Detection AF. Στην μέση βρίσκεται η κάμερα με τον τηλεφακό (70mm equivalent) που διαθέτει διάφραγμα f/2.4 και OIS και βασίζεται σε αισθητήρα 1/3.4 με Phase Detection AF. Στο κάτω μέρος, υπάρχει η κύρια κάμερα που βασίζεται σε έναν μεγάλο αισθητήρα Exmor 1/1.7” με Dual Pixel Phase Detection AF και τεχνολογία OIS, ο οποίος βρίσκεται πίσω από ένα αρκετά φωτεινό φακό με διάφραγμα f/1.7. Ανάμεσα στην κύρια και στην κάμερα με τον τηλεφακό, υπάρχει ένας αισθητήρας 3D ToF που βοηθάει με την ταχύτητα εστίασης, την εφαρμογή εφέ τύπου «bokeh» αλλά και ενεργοποιεί διάφορες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Το σύστημα καμερών έρχεται με το Eye AF που γνωρίζουμε από το Xperia 1 (που τώρα λειτουργεί και με κατοικίδια) ενώ υποστηρίζεται και ταχύτητα burst στα 20 καρέ το δευτερόλεπτο (!) με το AF tracking ενεργοποιημένο.

Και οι τρεις κάμερες είναι «καλιμπραρισμένες» από την Zeiss, ειδικά για την συσκευή και διαθέτουν αντιανακλαστική επίστρωση Zeiss T*. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 2160p στα 60fps.

Στο εσωτερικό του Sony Xperia 1 II που τρέχει Android 10 βρίσκουμε το κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 865 μαζί με 5G modem από την ίδια εταιρεία το οποίο λειτουργεί και στο φάσμα Sub 6 GHz. Το SoC συνοδεύεται από 8GB RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή εξοπλίζεται με WiFi 802.11b/g/n/ac/ax, WiFi direct/ hotspot και DLNA, με GPS, Bluetooth 5.1 και NFC αλλά και με στερεοφωνικά ηχεία και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (στην δεξιά πλευρά του πλαισίου). Επίσης διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και μπαταρία 4000mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 18W μέσω USB-C (USB3.1). Η συσκευή καλύπτει τις προδιαγραφές IP65/68, όπως κάθε ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας, για να αντέχει στη σκόνη και στο νερό.

Το λογισμικό όπως αναφέραμε βασίζεται στο Android 10 και περιλαμβάνει ορισμένες εξειδικευμένες εφαρμογές και λειτουργίες όπως τα (Φροντίδα Μπαταρίας, Βελτίωση παιχνιδιού, Side Sense, Λειτουργία με ένα χέρι, Πολλαπλά Παράθυρα 21:9, Xperia Loops, Οθόνη Ambient και βεβαίως ορισμένες μοναδικές εφαρμογές όπως το Cinema Pro για όσους θέλουν πολύ περισσότερο έλεγχο κατά την εγγραφή βίντεο, και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το τμήμα CineAlta της Ιαπωνικής εταιρείας. Τώρα, μαζί με το Cinema Pro που γνωρίζουμε από τα Xperia 1 και Xperia 5 έρχεται και η εφαρμογή Camera Pro που κάνει παρόμοια δουλειά αλλά για φωτογραφίες.

Το νέο Sony Xperia 1 Mark II θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε Black και Purple από την Άνοιξη με άγνωστη για την ώρα τιμή.


insomnia.gr
Άβαταρ μέλους
By otso
#629377 εχω pure android 10 εδω και καμποσο καιρο δεν εχω ηχο στα media ειναι σαν απενεργοποιημενο δεν κανει τιποτα
τι στο διαλο καμμια αναβαθμιση; που ψαχνομαστε αν το εχουν παθει κι αλλοι; στην xiaomi η στην google ;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#630425
kostis20 έγραψε:Γρήγορη γίνεται να πάρω κάτι άλλο εκτός από κινητό ή tablet με SIM,χρησιμοποιώντας την επιδότηση?
Δε νομίζω...

< A3003 >
Τελικά μου δίνουν και Bluetooth hansfree.
Μόνο αυτά μου άρεσαν ...
https://www.skroutz.gr/s/19532216/JBL-R ... CE%BF.html
Τι λέτε?Δε ξέρω αν θα κάθονται καλά στο αυτί μου...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#630432 Μα δε θα δώσω τίποτα.Θα είναι από την επιδότηση....

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#630439 Πεταμένα λεφτά. Πάρε κάτι χρησιμότερο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#630440 Τι να πάρω για πες....Δε θα το έλεγα και άχρηστα πάντως...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#630442 Αν η φιλοσοφία τους είναι παρόμοια με των AirPods αξίζουν τα λεφτά τους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#630450 Ωχ πως τα ξέχασα τα AKG..., Σωστός.Δε ξέρω αν τα έχουν διαθέσιμα βέβαια...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#631196 Huawei P30 - Huawei Mate 20 Pro

Το ότι είναι αδιάβροχο και με μεγαλύτερη μπαταρία το Mate με κερδίζει.
Αξίζει λέτε? :help: :help:
Το P30 Pro μου είναι μεγάλο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#631734 Ψάχνεται για νέο κινητό η :inlove:
Τώρα έχει το Nokia 6.1 οπότε για κάτι καλύτερο, με τουλ. 4GB ram δλδ και ΚΑΛΗ κάμερα. Μπάτσετ 200 + -
Καμιά πρόταση;
Το Huawei Mate 20 Lite Dual (4GB/64GB) πχ παίζει κει γύρω
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631740
nomarxis έγραψε:Huawei P30 - Huawei Mate 20 Pro

Το ότι είναι αδιάβροχο και με μεγαλύτερη μπαταρία το Mate με κερδίζει.
Αξίζει λέτε? :help: :help:
Το P30 Pro μου είναι μεγάλο.

Huawei τσεκάρεις εννοείται αν έχει Google apps. :hmmm: