Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#638757 Δεν ήξερα που να βάλω την ερώτηση που θέλω, αλλά επειδή μου "τελειώνει" η μπαταρία, το βάζω εδώ.

Το λοιπόν, τα Χριστούγεννα που αποκλείστηκα στο εξοχικό, έμεινε το αυτοκίνητο από μπαταρία μια και ήταν καλυμμένο με χιόνι για 4 μέρες. Έβγαλα την μπαταρία, της έκανα μια καλή φόρτιση για ένα 24ωρο και όταν έλιωσαν τα χιόνια πήρα το αυτοκίνητο. Το αμάξι του κινούσα κάθε μέρα που πήγαινα στη δουλειά, οπότε δεν έμενε "σβηστό" πάνω από 12ωρο. Πριν καμιά 20αρια μέρες, δεν είχα κουνήσει το αυτοκίνητο για 2 μέρες, και όταν πήγα να το βάλω μπροστά, δεν. Καπουτ. Έβαλα μπρος με καλώδια, πήγα σε ένα κατάστημα με μπαταρίες, έκανε κάτι μετρήσεις και μου είπε πως έχω απώλειες ρεύματος (έβαλε ένα αμπερόμετρο σαν τσιμπίδα).

Εδώ να πω πως έχω αλλάξει το εργοστασιακό cd του αυτοκινήτου με μια κινεζιά το μακρινό 2009 και από τότε άντε να έχω αλλάξει 2-3 λάμπες που έχουν καεί. Προ ημερών έβαλα 2 ηχεία 6x9 στις μπροστά πόρτες, μια και το ένα προηγούμενο είχε καεί (ωμ/βατ/βολτ όλα ίδια). Συναγερμό έχω εργοστασιακό, δεν έχει μπει τίποτε άλλο extra. Τα ηχεία τα έβγαλα προχθες και τα απομόνωσα. Πήγα να βάλω το αμάξι μπροστά και τίποτα. Μιαμιση μέρα σβηστό στην ουσία και η μπαταρία τα'παιξε. Ο πωλητής παραπάνω μου είπε πως η μπαταρία έχει ψωμί κανα χρόνο ακόμη (την έχω ακριβώς 2 χρόνια και 2 μήνες), αλλά θα πρέπει να βρω την απώλεια.

Ερώτηση, γνωρίζει κανείς κάποιον ηλεκτρολόγο ψείρα να ασχοληθεί με το θέμα; Εντός Αττικής, όπου να'ναι. Δεν τη παλεύω να φορτίζω κάθε λίγο τη μπαταρία τώρα που δεν κινείται το αμάξι (ανα λίγες μέρες πάω στο εξοχικό στους γονείς, τρόφιμα κυρίως). Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#638773 Δεν χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο ψείρα γι' αυτή την δουλειά. Για την ακρίβεια, αν έχεις ένα πολύμετρο, την κάνεις και μόνος σου.
-Βάζεις το πολύμετρο σε σειρά με την μπαταρία, βγάζεις το καλώδιο του θετικού πόλου και βάζεις το πολύμετρο ανάμεσα στο καλώδιο και τον πόλο. Έτσι μετράς πόσο ρεύμα διαρρέεται.
-Με την ανάφλεξη κλειστή, πρέπει να μετράς κατι πολύ λίγο, ίσα ίσα για τις ηλεκτρομαγνητικές. Αν αντιθέτως μετράς κάτι πολύ παραπάνω, έχεις διαρροή.
-Αρχίζεις και βγάζεις μία μία τις ασφάλειες μέχρι να δεις την διαρροή να εξαφανίζεται. Αν πρόκειται για διαρροή, με το που θα βγάλεις την σωστή ασφάλεια, θα αλλάξει κατευθείαν η ένδειξη του πολύμετρου.

Πάντως, πέραν των παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος πως η μπαταρία είναι μια χαρά, κι ας είναι αρκετά καινούρια ακόμη για αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#638795 Ευχαριστώ Γκρεγκ, οπότε καλύτερα να αλλάξω μπαταρία και μετά να κάνω τα βήματα που είπες ε; Βασικά δε νομίζω να τα κάνω εγώ, δεν έχω πολύμετρο και δεν το έχω με αυτά τόσο πολύ. Οπότε θα βρω κάποιον...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#638800
Dodger έγραψε:Ευχαριστώ Γκρεγκ, οπότε καλύτερα να αλλάξω μπαταρία και μετά να κάνω τα βήματα που είπες ε; Βασικά δε νομίζω να τα κάνω εγώ, δεν έχω πολύμετρο και δεν το έχω με αυτά τόσο πολύ. Οπότε θα βρω κάποιον...


η καινουρια μπαταρια εαν δεν λυσεις πρωτα το προβλημα με τη διαρροη,θα ξαναχαλασει συντομα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#638803 Όχι ρε συ, δεν είπα ν'αλλάξει μπαταρία. Είπα πως εκτός από την διαρροή, παίζει να είναι και η μπαταρία. Θα πόνταρα πως ισχύουν και τα δύο.
Αν δεν το 'χεις, πήγαινε σε κάποιον ηλεκτρολόγο, δεν χρειάζεται να είναι γάτος, απλώς να ξέρει να κάνει την δουλειά του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#638805
Dodger έγραψε:dimviii το κατέχεις; Πες το ναι και σου'ρχομαι οπότε μπορείς


οχι φιλε δεν το κατεχω.Μην σε αγχωνει ρε συ,δεν χρειαζεται να ειναι κανας επιστημονας για να βρει την διαρροη.
Δοκιμασε σε κανα ντοπιο ηλεκτρολογο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#639032
italakias έγραψε:Βγαλε την μπαταρια απο τους πολους για δυο μερες.
Αν μετα δεν παιρνει,θελει πεταμα.
Εξαιρετική ιδέα. Αλλά το κάνεις μόλις σταματήσεις που θα είναι φορτισμένη. Μετά από 2 ή όσες μέρες θέλεις αν ήταν ασύνδετη θα πρέπει να είναι μια χαρά. Αν δεν είναι τότε θέλεις μπαταρία. Αλλά ακόμα και τότε τσέκαρε να βρεις αν υπάρχει διαρροή.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#639506 Αύριο θα έχω το πολύμετρο (μάλλον), οπότε θα κάνω τις μετρήσεις μου. Η μαμά μπαταρία δε θυμάμαι τι Ah ήταν, αυτή που έχω πάνω είναι 62Αh. Αν βάλω 60Ah ή 65Ah θα έχω πρόβλημα; Πως μπορώ να βρω τι Ah δίνει το δυναμό;

Επίσης, ανάμεσα σε Hankook MF55, Hankook MF25, Exide, Varta τι προτιμάμε;;; Κάτι Global, Odyssey, Atlas, Winner, ΠΑΚ, Banner λένε τίποτα;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#639507 hankook πολυ αξιοπιστες.