Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#629314 Δεν χρειαζονται καν τα αρθρα.
Ειναι φυσιολογικο να μην εισαι το ιδιο παραγωγικος στο σπιτι επειδη πολλα πραματα σου αποσπουν την προσοχη.

Και αποτι καταλαβαινω αυτο γινεται για να σε εχουν να εργαζεσαι σπιτι σου με τις ωρες χωρις να πληρωνεσαι αντιστοιχα.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#629315 Περίεργο γιατί:
Stanford έρευνα

Harvard Business Review άρθρο που μιλάει ακόμα και για call center στην Κίνα, δεν το περίμενα αυτό σε τέτοιο περιβάλλον

Έρευνα που ξεκίνησε από την Airtasker

Σίγουρα υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα (όπως μοναξιά, δυσκολία στους κοινωνικούς δεσμούς - δεν γίνονται αυτόματα και χρειάζεται προσπάθεια, δεν ρωτάς εύκολα τόσα πολλά πράγματα κατά την αρχική εκπαίδευση κλπ.) και χρειάζεται να ταιριάζει και η προσωπικότητα και η θέση στο work from home, αλλά η παραγωγικότητα μάλλον έχει θετική επίδραση. Για εμένα πάντως, το καλύτερο είναι συνδυασμός δουλειάς γραφείου και σπιτιού. Η ευελιξία δεν παίζεται.

@italakias
Άλλος είναι ο λόγος που επιτρέπεται και προωθείται το work from home, έξυπνος είσαι, θα το καταλάβεις. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#629317 Στην Αμερικη ειναι οτι κανουν οικονομια στα γραφεια αλλα αφορα συγκεκριμενες εταιρειες σε κλαδους οπως στο ΙΤ. Τραπεζες πχ απαγορευεται να κανεις οτιδηποτε εκτος γραφειου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#629540 Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά όλως παραδόξως, τα προβλήματα παραμένουν με την Ελληνικός Χρυσός. Και θα παραμένουν όσο οι τύποι φέρονται σαν αποικιοκράτες.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... eia-k.html
Στην κόψη του ξυραφιού η επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας
Στα όρια εμπλοκής οι διαπραγματεύσεις υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Ελληνικός Χρυσός για την αναθεώρηση της σύμβασης του 2004 και του επενδυτικού πλάνου του 2006. Το ΣτΕ, το σημείο αντιπαράθεσης και το παρασκήνιο.

Tip:
Η διακοπή των διαπραγματεύσεων
Όπως αναφέρουν στο Euro2day.gr, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «σκληρό σημείο της διαπραγμάτευσης», η οποία κατά άλλες πληροφορίες διακόπηκε την περασμένη εβδομάδα από την πολιτική ηγεσία, «είναι το θέμα της μεταλλουργίας». Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «η εταιρεία υποστήριξε, επικαλούμενη σχετική μελέτη το χαμηλό IRR (εσωτερικός ρυθμός απόδοσης) για την επένδυση της μεταλλουργίας. Και μάλιστα αν και η σύμβαση υποχρεώνει τον επενδυτή για το συγκεκριμένο έργο».

Το υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέθεσε στην Grant Thornton την εξέταση της συγκεκριμένης μελέτης, και ταυτόχρονα φέρεται να ανοίγει ζήτημα της τοποθέτησης των προγραμματισμένων κεφαλαίων σε άλλα σημεία των μεταλλείων και επανεξέτασης σε δύο χρόνια της δυνατότητας πραγματοποίησης της επένδυσης της μεταλλουργίας.

Πώς τοποθετείται για το θέμα, σύμφωνα με πηγές, η ηγεσία του ΥΠΕΝ για να τροποποιήσει τη σύμβαση και να πάει με νέο κείμενο προς ψήφιση στη Βουλή: «Υπάρχει η βούληση να βοηθήσουμε στο βαθμό που διασφαλίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Αυτά είναι: Η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η αναπτυξιακή διάσταση της επένδυσης (θέσεις εργασίας) και η κοινωνική συνοχή».

:s_wink :s_wink

Ουσιαστικά, θα προτείνει αυτό που ζητάει η εταιρεία τόσα χρόνια, να μην γίνεται η επεξεργασία στην Ελλάδα. Κοινώς, θα ξεβρακωθούμε χωρίς να κερδίσουμε τίποτε άλλο επί της ουσίας παρά τις θέσεις εργασίας (και απ' ό,τι φαίνεται κι αυτές χωρίς να είναι εγγυημένες...). Η τροποποίηση της σύμβασης θα γίνει υπέρ της εταιρείας και μόνον, και όχι του δημοσίου συμφέροντος.
Και πολύ σωστά κάνει η εταιρεία αν με ρωτάτε, αφού ήταν και δέσμευση της ΝΔ πως θα τα δώσει όλα για την εν λόγω επένδυση. Για ποιο λόγο να μην τα ζητήσουν όλα λοιπόν οι καλοί επενδυτές;
:s_biggrin :s_yes

Οπότε, θα μας μείνει η τεράστια μόλυνση από την εν λόγω δραστηριότητα, και ελάχιστα από τα οφέλη, αφού η εταιρεία θα μεταφέρει τα πάντα για επεξεργασία αλλού. :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#629546 Σε αυτό όμως φταίνε σε μεγάλο βαθμό οι antigold γιατί παίζουν πάρα πολύ ωραία το παιχνίδι της εταιρίας με το να αντιστέκονται στη δημιουργία του εργοστασίου. Αυτή τη στιγμή η εταιρία εξάγει συμπύκνωμα μεικτών θεούχων και χρουσοφόρα εδάφη. Να το μεταφράσω σε απλά ελληνικά; ΧΩΜΑ. Εξάγει χώμα, φορολογείται για χώμα, έχει προσωπικό για να εξορύσσει χώμα και να εμπλουτίζει το χώμα και θα μας αφήσει άδειες τρύπες και άδεια βουνά σα να είμαστε στην μπανανία. Τα σοβαρά κράτη προφανώς εξάγουν χρυσό. Μόλυβδο, ψευδάργυρο, χαλκό. Εμείς εξάγουμε χώμα και οι οικολογίζοντες πανηγυρίζουν γι'αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#629554 Μα αυτό λέω κι εγώ. Αλλά δεν πανηγυρίζουν μόνον οι οικολογούντες, αλλά και η εταιρεία. Το ότι όλες οι κυβερνήσεις (μέχρι σήμερα...), επέμεναν στο να γίνει επεξεργασία εδώ και η εταιρεία προσπαθεί να την αποφύγει πάσει θυσία, δείχνει ακριβώς αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630270 Αντίδοτα του κορωνοϊού για την οικονομία ψάχνει το ΥΠΟΙΚ
Προληπτικά μέτρα ενδεχόμενων παρεμβάσεων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο υπό το βάρος των εξελίξεων. Δεδομένες θεωρούνται οι πιέσεις στην ανάπτυξη. Δύσκολη η αποτίμηση της κατάστασης. Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... nei-t.html
:innocent:
Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις αναλυτών αναφέρουν πιθανή επίπτωση της τάξεως του 0,1%-0,2% στον φετινό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά διατυπώνονται σχεδόν στα… τυφλά. Τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά και η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς επίσης να μπορεί ακόμα να διατυπώσει ασφαλείς προβλέψεις.

Τι σημαίνει αυτό; :roll:
Να θυμίσω πως ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει ανάπτυξη 2.8% λίγο ή σημαντικά παραπάνω από αυτή που προέβλεπαν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (μαζί και η ΤτΕ που κάθε άλλο παρά... εχθρική στην κυβέρνηση δεν είναι, αλλά ακόμη και ο Στουρνάρας δεν αντέχει να γίνει -πάλι- ρεζίλι Praxia Bank κανείς; :s_biggrin )
ΑΝ δεν πιάσουμε 2.8% ανάπτυξη, και επιβεβαιωθούν οι φόβοι , αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ θα πιάσουμε και τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, γιατί όλος ο προϋπολογισμός έχει βγει με πολύ σφιχτά περιθώρια και δεν αντέχει σε τέτοια σοκ.

Προϋπολογισμός 2020: Ανάπτυξη 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,56%
https://www.insider.gr/eidiseis/oikonom ... onasma-356

Επιπλέον, ο πρώτος μήνας της χρονιάς έχει πάει ήδη σκ@τά και λόγω προσφυγικού και κορονοϊού, δεν βλέπω γιατί οι επόμενοι θα πάνε καλύτερα.

Αν λοιπόν το παραπάνω κακό σενάριο επιβεβαιωθεί, και αν οι ευρωπαίοι επιμείνουν στην γνωστή γραμμή, ετοιμαστείτε για έκτακτα μέτρα και δράματα. Σε μια οικονομία που ακόμη δεν έχει πάρει ανάσα ναι;
:s_shout
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#630271 εγώ τα μόνα έκτακτα μέτρα που περιμένω είναι fast track προσλήψεις "δικών μας παιδιών"
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630274 Αυτό έχει γίνει ήδη. Και αυτό επίσης εκτροχιάζει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι 3,56% ΜΕ ανάπτυξη στο 2.8%. Από πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Δεν ξέρω, ερωτήσεις κάνω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#630275 Έχεις 2-3 χρόνια που κινδυνολογείς και προβλέπεις νέα μέτρα αλλά τόσο Τσιπραίοι όσο και Κούληδες σε στέλνουν κουβά και είτε πάνε σε επιδοματική πολιτική είτε σε φοροελαφρύνσεις, έστω και στο ελάχιστο. Γιατί τέτοια κάψα και καταστροφολογία?
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#630294
Deleted User 1 έγραψε:Έχεις 2-3 χρόνια που κινδυνολογείς και προβλέπεις νέα μέτρα αλλά τόσο Τσιπραίοι όσο και Κούληδες σε στέλνουν κουβά και είτε πάνε σε επιδοματική πολιτική είτε σε φοροελαφρύνσεις, έστω και στο ελάχιστο. Γιατί τέτοια κάψα και καταστροφολογία?


Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν, και μάλιστα όχι με τα τελευταία καθέκαστα*, αλλά ήδη από την κατάρτιση των στόχων.

*πλέον θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τη ρευστότητα και γενικά τους χρηματοοικονομικούς δείκτες, η περίοδος μέχρι το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμη.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#630296 Ποτέ τα νούμερα δεν βγαίνουν και πάντα η κατάσταση είναι κρίσιμη. Είσαι μία πτωχευμένη και εντελώς εύθραυστη οικονομία. Εξ' ορισμού δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι ειναι το νόημα της ερμηνείας των γεγονότων τύπου HF. Αφού η πραγματικότητα σε διαψεύδει γιατί πρέπει να διαβάζουμε διαρκώς το ίδιο παραμύθι?

(το ίδιο ισχύει φυσικά για κάθε αντίστοιχη σκαλωματική αντίληψη, μην παρεξηγηθώ)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630299 Την επόμενη φορά που θα το αναφέρεις πως η πραγματικότητα με διαψεύδει, βάλε και λινκ από τις μη εκπληρωθείσες προφητείες, αλλιώς απλώς μπουρδολογείς (και πετάς και λάσπη στον ανεμιστήρα).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#630310 Όχι, εσύ θα βάλεις λινκ με τα νέα και ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΆ μέτρα των τελευταίων 2 ετών που έχεις σωστά :svivhaha: προβλέψει, διαφορετικά είσαι απλώς κολληματίας επιπέδου ντιμσάμπα και σιζμικ.

Α και που σαι, μαζί με το λινκ θα κάνεις και quote τη σχετική προφητεία. Μόνο έτσι θα στα παίρνω σωστά. :)