Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#627134 Αν τρίψεις να φύγει η μούχλα και να γίνει λείο και να βάλεις από πάνω μια αυτοκόλλητη διακοσμητική ταπετσαρία; :s_dunno
Να βλέπω κάτι ωραία
https://www.google.com/search?q=%CE%B1% ... F%82&gs_l=
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#627152 Πριν μπούν οι φωτό του lazarefa, είχα ετοιμάσει αυτήν την απάντηση, που "προσομοιάζει" με αυτές απο pro και otso πιό πρίν, οπότε την παραθέτω ως μία και μοναδική πλέον λύση:.
lazarefa έγραψε:Θέλω στο προσεχές διάστημα να τρίψω και να ξαναβάψω μια ξύλινη πόρτα .............
Γνώμη μου: Για τη συγκεκριμένη δουλειά, δεν χρειάζεσαι το τριβείο, αλλά λίγη υπομονή.
Τρίβεις την επιφάνεια με γυαλόχαρτο 100άρι, σκουπίζεις.
Περνάς ένα χέρι βελατούρα και μετά 2 χέρια λαδομπογιά: Το 1ο με πινέλο και το 2ο με ρολουδάκι για λαδομπογιά (προτείνω απο αφρολέξ), για να στρώσει ομοιόμορφα η επιφάνεια και -ει δυνατόν- και 3ο χέρι, πάλι με το ρολουδάκι.
Αφήνεις απο χέρι σε χέρι τουλάχιστον 12 ώρες, για στέγνωμα χρώματος. :s_yes
Υλικά: βελατούρα μικρή συσκευασία + χρώμα 0,75= 15€, γυαλόχαρτα(2)=1€, πινέλα(2)=2€, white spirit (μισόλιτρο)=1€ και ρολουδάκια (σε συσκευασία των 3 με λαβή) =3€. Γάντια μιάς χρήσης=χρήσιμα.
Για τέτοια μικροδουλειά, δεν αξίζει τον κόπο να καθαρίζεις πινέλα-ρολά. Δουλεύεις -πετάς, το νέφτι που θα χαλάς στοιχίζει σχεδόν το ίδιο.
Άρα με 25€ max, είσαι έτοιμος


Βέβαια, λεία επιφάνεια το αποτέλεσμα δεν θα δώσει, αλλά η σημερινή κατάντια θα είναι παρελθόν + έστω λίγα χρόνια "νέας ζωής". Αν και σύμφωνα με τις φωτό, η ζημιά απο ξεφλούδισμα/φούσκωμα + παραμονή υγρασίας στο χώρο, δεν δίνει πολλά περιθώρια μακροημέρευσης στον ασθενή, παρά την επέμβαση.
Τις καλημέρες μου ! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#627270 Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Μίλησα σήμερα και με έναν γνωστό μου ξυλουργό που είδε τις φωτό που ανέβασα εδώ και μου είπε κατ' αρχάς ότι η φθαρμένη επιφάνεια της πόρτας είναι από κόντρα πλακέ το οποίο δεν έχει κανένα θέμα με τρίψιμο κλπ. Η επέμβαση που μου πρότεινε αυτός είναι: Αρχικό τρίψιμο με τριβείο με γυαλόχαρτο 80 ή και 60 βαθμών ακόμα, εν συνεχεία τρίψιμο φινιρίσματος με γυαλόχαρτο 120άρι. Ακολούθως είτε στοκάρισμα και εφαρμογή διαδοχικά βελατούρας και ριπολίνης είτε, ίσως, κάτι τέτοιο για πιο γρήγορα αποτελέσματα (λιγότερη φασαρία μια που αποφεύγω κάποια στάδια):

http://www.vernikia-clou.gr/clousil-hol ... od-varnish
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#627271
lazarefa έγραψε:Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Μίλησα σήμερα και με έναν γνωστό μου ξυλουργό που είδε τις φωτό που ανέβασα εδώ και μου είπε κατ' αρχάς ότι η φθαρμένη επιφάνεια της πόρτας είναι από κόντρα πλακέ το οποίο δεν έχει κανένα θέμα με τρίψιμο κλπ. Η επέμβαση που μου πρότεινε αυτός είναι: Αρχικό τρίψιμο με τριβείο με γυαλόχαρτο 80 ή και 60 βαθμών ακόμα, εν συνεχεία τρίψιμο φινιρίσματος με γυαλόχαρτο 120άρι. Ακολούθως είτε στοκάρισμα και εφαρμογή διαδοχικά βελατούρας και ριπολίνης είτε, ίσως, κάτι τέτοιο για πιο γρήγορα αποτελέσματα (λιγότερη φασαρία μια που αποφεύγω κάποια στάδια):

http://www.vernikia-clou.gr/clousil-hol ... od-varnish

Η εφαρμογη βελατουρας και ριπολινης "σφραγιζει" την ξυλινη επιφανεια και αν γινει σωστα ( στοκαρισμα σε ολη την πορτα, εφαρμογη επισης σε ολη την πορτα και στα σοκορα ) δεν θα εχεις προβλημα με υγρασια σε συντομο διαστημα. Αλλα επειδη θα την βαψεις και δεν ειναι εμφανης η ξυλινη υφη της πρεπει να συνεννοηθεις με τον ιδιοκτητη.

Το βερνικι εμποτισμου απο την αλλη διατηρει την ξυλινη οψη και υφη αλλα αν δεν τριψεις εντελως τις οποιες βλαβες το αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο.

Αν πας στην λυση του βερνικιου θες και περασμα με γυαλοχαρτο ακομα πιο ψιλο (160-200) και "χαιδεμα" της βαμμενης επιφανειας με χρησιμοποιημενο-τελειωμενο γυαλοχαρτο πριν απο καθε χερι. ( Προσοχη, μην παρεις πολυ σκουρο χρωμα γιατι θα σκουραινει αναλογα μετα απο καθε χερι . Καλυτερα πιο ανοιχτο και να το φερεις εσυ με τα περασματα )
Άβαταρ μέλους
By sargus
#628121 Παιδιά μια γνώμη:
Πριν κανα δίμηνο πήρα τον αεροσυμπιεστή τον 25άρη του λιντλ. Δεν τον άνοιξα ακόμη γιατί δε μετακόμισα στο καινούργιο σπίτι.
Αυτήν την εβδομάδα φέρνει το λιντλ τον 50άρη. Μπορώ να γυρίσω το δικό μου και να πάρω τον μεγαλύτερο με επιβάρυνση γύρω στα 30 ευρώ.
Η χρήση που θα του κάνω θα είναι περιστασιακή, φουσκώματα λαστίχων αυτοκινήτων και παιχνιδιών (κάστρων κτλ.), διάφορα φυσήματα και σιγά σιγά ίσως αρχίσω να χρησιμοποιώ και κανένα εργαλείο.
Διαβάζω ότι ο 25άρης σε περιορίζει σε πολλά.
Ποια η γνώμη σας για τις ανάγκες μου;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#628131 Αν μπορείς αλλαξέ τον ,θα γλυτώσεις απο την φασαρία του μοτερ καθως δεν θα ξεκινά αμέσως.Αλλα είναι πιο μεγάλος ο ογκος του μηχανήματος.Εγώ θα πήγαινα για το μεγάλο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#628132 αν μπορεις παρε το μεγαλο,ειναι πολυ μικρο το αλλο,πολλα εργαλεια δεν θα μπορει να τα δουλεψει λογω μικρης παροχης αερα.
Θα δουλευει και λιγοτερο το μοτερ του=λιγοτερη καταπονηση.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#628218
dimviii έγραψε:Lavor ειναι αρκετα καλα και χρονια στην αγορα.Μπουλε δεν θα αγοραζα.
Τα αλλα που σου προτεινα τα σταματησε, γιατι εχει φερει πλεον τα δικα του(ff group).Αντιπροσωπος καλος,γρηγορο σερβις,αν και δεν ειναι δοκιμασμενα για χρονια στην αγορα μας.


Τελικά τα παιδιά με "έσπρωξαν" προς τα F.F. Group. Κατέληξα στο μεγαλύτερο της γκάμας τους (F.F. Group HPW 160i Plus) κυρίως επειδή ήταν το πιο αθόρυβο (89 db έναντι 96 των άλλων μικρότερων της καλής σειράς) .
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
Ο χρόνος τώρα θα δείξει αν βγει χρηστικό και αξιόπιστο.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#628523 Διάβαζα τις οδηγίες του παραπάνω πλυστικού και αναφέρει:
"Η συσκευή δεν πρέπει να συνδεθεί ποτέ με το δίκτυο πόσιμου νερού χωρίς βαλβίδα αναστροφής ροής"
Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Πρώτη φορά το ακούω ειδικά σε σχέση με πλυστικό. Τι κάνω;
Άβαταρ μέλους
By Morx
#628526
sargus έγραψε:Διάβαζα τις οδηγίες του παραπάνω πλυστικού και αναφέρει:
"Η συσκευή δεν πρέπει να συνδεθεί ποτέ με το δίκτυο πόσιμου νερού χωρίς βαλβίδα αναστροφής ροής"
Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Πρώτη φορά το ακούω ειδικά σε σχέση με πλυστικό. Τι κάνω;

Λογικα εχει "Backpressure" απο την αντλια με αποτελεσμα να τιναξεις κανα ρακορ ή καμια βρύση.
Who knows, βαλε μια ανεπιστροφη στην τελική ή ζηστο επικινδυνα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#628540 Αν του βάλεις σαπούνι να μην το γυρίσει στο δίκτυο.Φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#628548 Μια αναζήτηση που έκανα στο σκρουτζ μου έβγαλε μια με 300 ευρώ!! Χαχαχα
Μάλλον κάτι λάθος κάνω!
Καμία βοήθεια παρακαλώ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#628550 https://www.skroutz.gr/c/3601/sindeseis ... rofis.html απο 3,5€ .
https://www.geoponiko-parko.gr/products ... 062-detail
Εγώ θα την έβαζα πάνω στο μηχάνημα και εκεί θα έβγαζα μαστό για το λάστιχο,ωστε να την έχεις πάντα μαζί με το πλυστικό ανεξάρτητα απο το λάστιχο που το συνδεεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#628553 Σκέφτομαι όμως ότι αν έχεις πιεστικό για το νερό έχει ήδη ανεπίστροφη το κύκλωμα. Ή ακόμα και στο ρολόι μπορεί να υπάρχει ανεπίστροφη .