Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#628176 Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με το αν τα κτήρια είναι στρατιωτικά, αλλά έχει να κάνει με το μέγεθος του νησιού, σύμφωνα με όσα λέει η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης.
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_Island_(Black_Sea)
On February 3, 2009, the ICJ delivered its judgment, which divided the sea area of the Black Sea along a line which was between the claims of each country. The Court invoked the disproportionality test in adjudicating the dispute, noting that the ICJ, "as its jurisprudence has indicated, it may on occasion decide not to take account of very small islands or decide not to give them their full potential entitlement to maritime zones, should such an approach have a disproportionate effect on the delimitation line under consideration" and owing to a previous agreement between Ukraine and Romania, the island "should have no effect on the delimitation in this case, other than that stemming from the role of the 12-nautical-mile arc of its territorial sea" previously agreed between the parties.

Άρα, αντίστοιχα δεν μπορεί πχ το Καστελόριζο να κλείνει εντελώς την Τουρκία. Το Αιγαίο πέλαγος, βρέχει πρώτα απ' όλα στα ψάρια του , την Ελλάδα με τα νησιά της αλλά και την Τουρκία, που έχει μια τεράστια ακτογραμμή κι αυτή. Δεν είναι λογικό να θεωρούμε πως δεν έχει κι αυτή δικαιώματα. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να πάμε στην Χάγη για το θέμα, γιατί πολύ απλά φοβόμαστε πως θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι...
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#628180 Εικόνα

Κινέζικο φυλάκιο στα Σπάρτλι. :lol: :yahoo:

Γκουγκλάρετε Σπάρτλι και απολαύστε το πόσο ξεκάθαρο ΔΕΝ είναι το δίκαιο της θάλασσας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#628201 Δεν είπα πως είναι ίδια τα περιστατικά. Έχω υπογραμμίσει το σημαντικό: πως το μέγεθος μετράει και δεν γίνεται ένα μικρό νησί πχ να αποκλείει την πρόσβαση στην Τουρκία. Κοινώς, δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε ή όσο μας πουλάνε. Ουσιαστικά με την δεύτερη παράγραφό της τελευταίας σου απάντησης συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#628210 Μηταράκης: Το «πάγωμα» της επίταξης έγινε… μια εβδομάδα προθεσμία

https://www.newsit.gr/politikh/mitaraki ... g/2977003/
Άβαταρ μέλους
By markvag
#628289
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#628295 Απλά από το υπάρχον καθεστώς που εν τέλει δεν μπορούμε να ασκησουμε αυτα τα κυριαρχικά δικαιωματα που θεωρουμε ότι έχουμε, καλύτερα δεν ειναι να λυσουμε οριστικά το θέμα και να εχουμε μεν λιγότερα, αλλά σαφώς ξεκαθαρα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#628305 Αυτό έγινε στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και είδαμε πόσο την στήριξαν τα υπόλοιπα κόμματα. Και οι Πρέσπες ήταν καθαρά ετεροβαρείς υπέρ της Ελλάδας, είμαστε βέβαιοι πως αν πάμε σε κάτι αντίστοιχο για το Αιγαίο θα έχουμε καλή κατάληξη;
Και ειδικά με μια κυβέρνηση που -όσο αστείο κι αν ακούγεται σήμερα- έλεγε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία; :lol:
Ρούφα τώρα Λιβύη και Τουρκία και τρέχα. Για την ακρίβεια, έχει πάει η σφαλιάρα παντού γόνα, αλλά δεν τρέχει μία, αφού ο πρωθυπουργός μας μιλάει καλά ξένες γλώσσες, είμαι βέβαιος πως θα τους τα εξηγήσει καλά και θ'αλλάξουν γνώμη. Εξάλλου, αυτό είναι το βασικό στην εξωτερική πολιτική, η γλωσσομάθεια. Α, και το να φοράει καλό κουστούμι και γραβάτα. Τα άλλα έρχονται μόνα τους.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#628309 Εχεις δικιο, με Τσίπρα πρωθυπουργό ο Ερντογάν έκλανε πόμολα.... Καλό είναι η εμπάθεια να εχει και όρια.

Δεν αντιλαμβάνομαι πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Το ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να λυθουν τα θεματα μας στην Αν. Μεσόγειο - πρέπει. Το θεμα είναι η οποια προσφυγη/διαιτησια/οτιδηποτε να γινει σε καλή συγκυρία για εμάς.
Άβαταρ μέλους
By otso
#628325 η πλακα ειναι οτι θα σου πει οτι ειναι αντικειμενικος ,θα μας βαλει να υπερασπιζομαστε το χαζοπουλι αναρχικοι ανθρωποι
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#628335