Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#625581
mousatos έγραψε:Πράγματι, εκεί κοντά βρίσκεται ακόμη ένα κτήμα που προσφέρει τον ίδιο συνδυασμό:
https://www.houseofwine.gr/how/sgouridi-sigma-roze.html

Λίγο Παμίτι είχαμε στο αμπέλι μας (πουλήθηκε) . Χρειάστηκε να φυτέψει 10 κλίματα ο πατέρας μου για να πιάσουν μόνο τα 3 , πολύ ευαίσθητη ποικιλία γενικά. Έτσι ίσα-ίσα για να θυμηθεί τα νιάτα της η μάνα μου όταν ήταν τα αγαπημένα της σταφύλια όταν ήταν μικρούλα.
Παμίτι είδα να πάιζει αρκετό και σε Βουλγάρικα κρασιά.
Δεν γνωριζα ότι το Παμίτι ευδοκιμεί και στη Βουλγαρία, πολυ ενδιαφερον,σε ευχαριστω πολύ.
Ειναι πολυ ενδιαφέρουσα και ελαφριά σε βαθμούς αλκοολ ποικιλία.
Γενικα η Βόρεια Ελλάδα φυτεύει πολυ Παμίτι.
Πλεον δεν καλλιεργεί η οικογένεια σου καμμια ποικικια κρασιου;

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#625584 Δεν καλλιεργούμε . μετακομίσαμε σε άλλη πόλη κοντά στη θάλασσα και το κτήμα ήταν πλέον μακριά.
https://glossary.wein-plus.eu/pamid
"The high age of the variety ( μάλλον εννοεί the old age) , attest to at least seven different varieties with different berry colors contained in the name that show through over time mutations have arisen."

http://www.vivc.de/index.php?r=akzessio ... c&id=10549
εδώ το αναφέρει ως
Country or region of origin of the variety
BULGARIA
και αν κρίνουμε από τις εκτάσεις που καλλιεργείται ( αν και πολύ μειωμένες) , η Βουλγαρία βρίσκεται στην 1η θέση. Ουσιαστικά Θρακιώτικη ποικιλία αφού η Θράκη δε βρίσκεται μόνο στην Ελλάδα αλλά είναι μια περιοχή που εκτείνεται και στη Βουλγαρία και την Τουρκία ( Ανατολική Θράκη) .

2 από τα δικά μας ήταν σαν αυτό:
Εικόνα

και το 1 το θυμάμαι γκρίζο-κιτρινο .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#625722 Ανοίχτηκε πριν λίγο, σε θερμοκρασία δωματίου. Αν και δεν πολύ είμαι του ροζέ, είναι ελαφρύ και εύγευστο, με μια νότα προς γλυκιζει. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Syrah?Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#625786
mousatos έγραψε:θα έλεγα του παμιτιού
https://en.wikipedia.org/wiki/Pamid
Θερμοκρασία δωματίου ? εγώ το πίνω κρύο . έτυχε να βάλω και παγάκι μέσα.
Ήταν απόφαση στιγμής ν ανοιχτεί. Μετά όμως μπήκε ψυγείο οπότε το 2ο ποτήρι πρόλαβε να δροσίσει
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#627719 Του Βαλεντίνου απόψε, λέω κάτσε να πάρω κάνα κρασί για τη γυναίκα...Έτσι και αλλιώς δε βγαίνουμε έξω τέτοιες μέρες

Βρήκα αυτό, ένα μοναδικό μπουκάλι είχε κάπου ξεχασμένο... Δεν κατάλαβα τί ποικιλία είναι αλλά μια ότι είναι ελληνικό, μια ότι ήταν του 2011 λεω ας το δοκιμάσουμε

Να περιμένω κάτι καλό η φόλα;Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#628394 To κόκκινο το τελείωσα, καλό ήταν , το primitivo μου θύμισε. Λευκό δεν έχω πιει εδώ και πολύ καιρό, δε παίζει και ψάρι....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#628397 Δε χρειάζεται ψάρι για λευκό και δε χρειάζεται κρεας για κόκκινο.