Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#627685 Τα θανατηφορα ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομους είναι μόνο το 15%. ειδικά με τις μπαριερες κλπ
Γεγονός είναι ότι οι οδηγοί γύρω μας δεν έχουν παιδία οδηγικη, και δεν ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, διότι "νομίζουν " ότι ξέρουν!!!!. Στις πόλεις δεν τηρούν τους στοιχειώδης κανόνες για την κυκλοφορία και ειδικά τα φανάρια.
Τα μπιμπλικια, οι κάμερες τα HUD, τους κάνουν να νομίζουν ότι θα τους σώσουν, και για αυτό αποκτούν νοοτροπία ασφαλείας και προσέχουν ακόμα λιγότερο.
Εδώ μέσα πιστεύω ότι όλοι μας όταν περνάμε πρώτοι με πράσινο ελέγχουμε μπας και σφάζει κανένας εγκληματίας το κόκκινο πχ. Ε!! δεν το κάνουν παρά ελάχιστοι από τους γύρω μας. Δεν αναφέρω τα κινητά που μάλλον μικροτρακαρισματα δημιουργούν συνήθως.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι, οτι εγώ ο οδηγός του οχήματος μου, πρέπει να προσέχω τους άλλους, θεωρούντας τους, εν δυνάμει άσχετους και ικανούς για την οποιαδήποτε παράβαση και μακακια.
Το αν θα με ειδοποιούν οι αισθητήρες κλπ έρχεται μετά. Το να υπάρχουν κακό δεν κάνουν, εκτός με το να εκνευρίζουν ίσως τον οδηγό με τη συνεχή παρουσία τους.
Όταν νοίκιασα στη Σικελία το Φορντ είχε τέτοια, τα απενεργοποιησα όσα ήξερα πως να το κάνω, και όλα καλα.
Το τι πιστεύει ο κόσμος και γράφεται στα ΜΜΕ δεν είναι αξιόπιστο γιατί το γράφουν άσχετοι κονδυλοφόροι όπως γίνεται και με τα τεστ των νέων οχημάτων και δημιουργούν αποψη- ατμόσφαιρα. Εγώ δεν τσιμπάω, οδηγώ όχημα φίλων και βγάζω συμπέρασμα. Τα μανουαλ !!! άλλωστε ελάχιστοι τα διαβάζουν, όταν αγοράζουν νέο τουτού.


< Note >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#627686 Fake news και global warming. Το χειρότερο δε από όλα είναι πως ξοδεύονται λεφτά σε επιστήμονες για έρευνα.


< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#627694 Όποιος ξοδεύει, έχει λόγο που το κάνει, κάποιο συμφέρον υπάρχει. πχ, να αγοράσεις συ ο πελάτης ένα προϊόν που πραγματικά το έχουν υπερτιμησει για να νομίζεις ότι αξίζει η αγορά του.
Δόξα το Θεό τα ΜΜΕ μια χαρά δουλειά κάνουν.
Οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν και να δώσουν στο κόσμο και καλά αλλά και κακά πράγματα Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας, μετά πράττει ανάλογα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By italakias
#627698 Μην ξεχναμε οτι ο τροπος να σπρωχνεις στις κοινωνιες ανωφελα προιοντα,και αυτο δεν ισχυει μονο στα αυτοκινητα,εινσι μια επιστημη απο μονη της.

Παντως χαιρομαι τα ποστ του 224,δειχνει οτι εχει 100% επαγγελματικη νοοτροπια στην οδηγηση κατι σπανιο για μη επαγγελματια οδηγο. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By g8777
#627700 Και στην ΝΑΣΑ παντως η νεα φιλοσοφια που διατρεχει τα διαστημικα προγραμματα ειναι η αφαιρεση ολων των βοηθηματων. Just sayin.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#627702 ^εγώ δεν έχω καρφώσει ΠΟΤΕ μου διαστημόπλοιο. Άρα είμαι καλύτερος επαγγελματίας οδηγός από πολλούς τεμέκ πιλότους της NASA.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#627703 Καλα, οταν δεις στη προσεδαφιση του Αρη τον αλλονα να εχει κατεβει πρωτος και να κανει κουμαντο στον οδηγο ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#627704 Νομίζω δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ herass και computerass :(
Άβαταρ μέλους
By 224v
#627706
italakias έγραψε:Μην ξεχναμε οτι ο τροπος να σπρωχνεις στις κοινωνιες ανωφελα προιοντα,και αυτο δεν ισχυει μονο στα αυτοκινητα,εινσι μια επιστημη απο μονη της.

Παντως χαιρομαι τα ποστ του 224,δειχνει οτι εχει 100% επαγγελματικη νοοτροπια στην οδηγηση κατι σπανιο για μη επαγγελματια οδηγο. :s_howdy
Προσπαθώ να επιβιώσω στη ζούγκλα που ζούμε. Αυτοσυντήρηση κάνω, και δεν θέλω να επισκευάσω ούτε ενα φτερο και ας το πληρώσει η ασφάλεια του άλλου. Δεν θέλω τον μπελά ούτε στοιχεία να ανταλλάξω...δεν συμφέρει ούτε εμένα ούτε τον άλλο. Τα ίδια κάνουν και οι άλλοι οδηγοί στην οικογένεια. Όταν οδηγώ εγώ ο γιος μου φοβάται για μερικες ενέργειες μου, το ίδιο και εγώ με οδηγό εκείνον!!. Και οι δύο ξέρουμε όμως ότι δεν θα γίνει κάτι τελικά.
Ακούω εδώ μέσα παράπονα για τα φορτηγά κλπ, εγώ δεν έχω, γιατί τόσα χρόνια τους προσπερναω όσο πιο γρήγορα επιτρέπουν οι συνθήκες κυκλοφορίας. Εκείνοι μάλιστα το καταλαβαίνουν βλέποντας με στους καθρέφτες και διευκολύνουν όσο μπορούν. Ένα παιξιμα στη μεγάλη σκάλα αρκεί για να καταλάβει ότι πας για προσπέρασα γρήγορο, χωρίς δισταγμούς κλπ. ξέρουν ότι θα τους αφήσεις στην ησυχία τους γρήγορα. Είναι η ασφαλέστερη κατάσταση να είσαι μπρος από μεγάλα οχήματα, το ίδιο και για αυτά να μην έχουν ένα κολλημένο πίσω τους που δεν τολμά να τους περασει, διστάζοντας και θα κάνουν προσπεράσουν τη νταλίκα ένα αιώνα και μια μέρα
Ιταλακια μου με εσάς με τα JCB ομως έχω ένα παράπονο...στις πόλεις κυκλοφορείτε και λόγο μικρής ταχύτητας δημιουργείτε ουρά πίσω σας. Επιτρέπεται να τα οδηγείτε στους δρόμους έτσι??? Σε αυτή την Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι κάθε μέρα αυτό συμβαίνει πρωινά και μεσημέρια.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By italakias
#627709 Επιτρεπεται κανονικα.
Το οριο ταχυτητας στις πολεις ειναι 50 χλμ.
Ενα jcb κινειται περιπου με 30 χλμ και ενας κανονικος εκσκαφεας με 20χλμ.
Μονο εθνικη και αττικη οδο απαγορευεται.

Με εκσκαφεα,Κατω πατησια- Σπατα διανυοντας και την Καποδιστριου ,1 ωρα πορεια περιπου.
Το γραφω για οσους βιαζονται στους δρομους και περνανε κοκκινα ή κανουν αλλα.
Ελαχιστο χρονο κερδιζουν και βαζουν σε κινδυνο την ζωη τους για 10 λεπτα κερδος.
Ο κοσμος δεν εχει αισθηση του χρονου οταν οδηγει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#627710
italakias έγραψε:Το γραφω για οσους βιαζονται στους δρομους και περνανε κοκκινα ή κανουν αλλα.
Ελαχιστο χρονο κερδιζουν και βαζουν σε κινδυνο την ζωη τους για 10 λεπτα κερδος.
Ο κοσμος δεν εχει αισθηση του χρονου οταν οδηγει.

+1
Άβαταρ μέλους
By 224v
#627742 Είναι η καβλα να τρέχει κάποιος, όλοι είμαστε θύματα αυτής της ψυχολογίας. Ελάχιστες φορές,έχεις για κάποιο λόγο καθυστέρηση λόγο γεγονότος στο δρόμο και πρέπει να προλάβεις πχ καράβι. Εκεί ανεβάζεις Ρυθμό αν μπορείς.
Όταν ρυμουλκώ το φουσκωτό να πηγαίνω πχ με 100 Μαξ.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#627750 Κανονικά στις χώρες εκτός Γερμανίας έπρεπε να τα πουλάνε με περιοριστή ταχύτητας , άντε βαριά-βαριά 10 με 20 χλμ πάνω από την ανώτερη επιτρεπόμενη της κάθε χώρας.
Αλλά μετά πως θα ξεχώριζαν οι πληβίοι με τους λεφτάδες όταν ένα χιλιαράκι θα ακολουθούσε χαλαρά τη μερτσέντα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#627764

Death wish η κοπέλα, δεν εξηγείται αλλιώς. :dizzy: