Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By skous
#491840 Απο αεροδρόμιο πάρε κανα shuttle (π.χ. https://www.minibud.hu/en )

Δεν έχει uber αλλά έχει Taxify.

Επίσης πήγαινε για καφέ στο New York (και άσε το άλλο το γνωστό), και να είσαι εκεί μεταξύ 11-4
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#491867 Γιατί να πάρω shuttle που έχει 21€ και όχι το 100Ε που έχει ούτε 6€ και μ'αφήνει 500μ από το ξενοδοχείο; :hmmm:

Για καφέ θα προτιμούσα κάπου ψηλά με θέα να φαίνεται η πόλη :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#492718
Dimitris_P έγραψε:Να μην πάρω μποτάκια ε; Φαντάζομαι θα έχουν λιώσει τα χιόνια :hmmm: Καλό καιρό δείχνει

Όχι ρε τι χιόνια. Πάνε αυτά αλλά θα έχει ψύχρα.

Τσέκαρε καιρό.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#495285 1ο βράδυ απόπειρα για night cruise αλλά δεν το προλάβαμε γιατί πήγαμε αλλού κατά λάθος οπότε οδεύσαμε προς το Sir Lancelot. Έπαιξε κλασσικά γκουλάς, μια σούπα με ραγού και αρακά που ήταν σε στρογγυλό καρβέλι ψωμιού. Για κυρίως κότσι και πάπια. Το κότσι μάλλον ήταν καπνιστό και δεν εντυπωσιάστηκα, η πάπια όμως ήταν πολύ ωραία. Δυστυχώς επειδή πήγαμε αργά (10+) είχε τελειώσει το σόου :(

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με free walking tour. 2μιση ώρες με ξεναγό να μας πηγαίνει στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και να μας εξηγεί κομμάτια από την ιστορία τους. Ενδιαφέρον όλο αυτό, προτείνεται :iconcool:

Ύστερα βόλτα στο Great Market , κάτι σαν τη δική μας Βαρβάκειο. Στον πάνω όροφο έχει μαγαζάκια για να φας street food αλλά επειδή γινόταν πανικός και βιαζόμασταν να πάμε και στα λουτρά, δεν κάτσαμε να περιμένουμε.

Λουτρά Σέτσενι Όπως ΚΑΙ δήποτε αξίζει. Έχει και έξω και μέσα πισίνες.
tip: πρώτα στις μέσα πισίνες, έχει με διάφορες θερμοκρασίες. Ακόμα και οι 2° κάνουν διαφορά. ΜΗΝ σκουπιστείτε μέσα, βγείτε έξω στην εξωτερική πισίνα και σκουπιστείτε μετά από αυτήν, διαφορετικά η πετσέτα θα παγώσει, ειδικά αν είστε χειμώνα.

Μετά τρέχοντας πήγαμε για river cruise, 2 ωρίτσες στον Δούναβη, ωραία ήταν. Αν κάποιος δεν θέλει να δώσει λεφτά για κρουαζιέρα μπορεί να κάνει βόλτα με το tram No2 το οποίο κάνει σχεδόν όλη την "παραλιακή" γραμμή

Για φαγοπότι ύστερα προτιμήσαμε το Pozsonyi Kisvendeglo
hint: ΔΕΝ δέχονται κάρτα. Είχαμε ξεμείνει από συνάλλαγμα και είχα κάτι ευρώ στην άκρη, πλήρωσα σχεδόν 10€ παραπάνω απ'ότι θα ήταν σε φιορίνι. :(
Anyway, ωραίο το φαϊ, πάλι goulash και μια σούπα με balls, δεν ξέρω τι balls ήταν αλλά δεν μ'άρεσε. Για κυρίως παναρισμένο χοιρινό, not bad, αλλά τόσα πολλά που τα πήραμε πακέτο.

Ήθελα να κλείσει η νύχτα με ruin bar αλλά ήμασταν τόσο κομμάτια, είχαμε και τα πράματα από όλη τη μέρα μαζί (για τα λουτρά κλπ) και πήγαμε να ξεραθούμε αφού πετάγαμε νωρίς. Κρίμα γιατί θα ήθελα να πάω σε ruin bar. Έπιασα τις πατούσες του αγάλματος όμως και θα ξαναπάω κάποια στιγμή :metalo:

Κατά τ'άλλα μας έκανε υπέροχο καιρό, οι περισσότερες μετακινήσεις με ΜΜΜ (είχαμε βγάλει 24ωρο, μια χαρά μας έκατσε). Τα τραμ πανάρχαια, όπως και η γραμμή 1 του μετρό. Με αγγλικά δεν είχαμε πρόβλημα, μιλούσαν όλοι πολύ καλά. Και όλοι πολύ ευγενικοί. Α, και ωραία κορίτσα :innocent:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#495293 "..........................Α, και ωραια κοριτσια."

Μηπως μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#495294
DAP έγραψε:"..........................Α, και ωραια κοριτσια."

Μηπως μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος; :innocent:
Καλοκαίρι στην Βουδαπέστη παθαίνεις αυχενικο από την θύελλα ωραίων γυναικών.

Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα!!

Μου...θύελλα!!

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#613921 Θα πάνε τα πεθερικά κατά τον Φλεβάρη, με βραδινή πτήση όμως που φτάνει γύρω στις 12 παρά το βράδυ στο Τ2. Για να μην ταλαιπωρούνται με συγκοινωνίες βραδιάτικα, μιας και νομίζω τα δρομολόγια είναι πιο αραιά, να προτιμήσουν shuttle service του ξενοδοχείου (10€ το άτομο) ή taxi ;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#613932 Αν το shuttle service τους περιμένει ειναι μια ευκολία αλλα και το ταξί ειναι απολύτως ΟΚ. Προσωπικα όταν ημουν για δουλειά Βουδαπέστη έπαιρνα ταξι.
https://welovebudapest.com/en/2014/08/2 ... e-airport/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#613934 Κι εγώ Βουδαπέστη πήγα κι ήρθα με ταξί από το αεροδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By georgex72
#624096 Ταξιδεύω αεροπορικώς για Βουδαπέστη μεθαύριο εκτάκτως....και επιστρέφω 28/01 θέλω να πάρω και το γιο μου (10ετων) μαζί υπάρχει πρόβλημα που το διαβατήριο του λήγει στις 31/01???

Ευχαριστώ :roll:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#624230
georgex72 έγραψε:Ταξιδεύω αεροπορικώς για Βουδαπέστη μεθαύριο εκτάκτως....και επιστρέφω 28/01 θέλω να πάρω και το γιο μου (10ετων) μαζί υπάρχει πρόβλημα που το διαβατήριο του λήγει στις 31/01???

Ευχαριστώ :roll:

Είσαι πολύ οριακά γιατί αυτό που μπορούν να πουν είναι ότι σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης ή αναβολής πιθανόν να υπάρξει θέμα.

Στη θέση σου θα μιλούσα με aegean/αεροπορική για σίγουρα.

< 1 >