Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#623930 Γιατι δεν υπαρχει επιθεωρηση εργασιας να κανει αυτη την δουλεια?

Εγω βλεπω συμφεροντα απο αλλες εταιρειας. Προφανως δεν τους αρεσει οτι παει να γινει σουπερμαρκετ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#623931 Η φάση παίδες
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#623935
GTS έγραψε:Γιατι δεν υπαρχει επιθεωρηση εργασιας να κανει αυτη την δουλεια?

Εγω βλεπω συμφεροντα απο αλλες εταιρειας. Προφανως δεν τους αρεσει οτι παει να γινει σουπερμαρκετ.
Εγώ βλέπω ότι "η αγορά" έχει ολιγοπωλειακες (και κανιβαλιστικες) τάσεις και αυτό ποτε δεν ήταν καλό.

Όσο για την επιθεώρηση εργασίας:

«Σεμινάρια» αποφυγής των ελέγχων

Μετά και τις πολλές ανώνυμες καταγγελίες για παραβίαση του ωραρίου, πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο εκτεταμένοι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και αναμένονται κυρώσεις για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε ζητήματα ωραρίου. «Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι η εταιρεία παραδίδει στους εργαζόμενους "σεμινάρια" αποφυγής ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας», τονίζει στο Left.gr ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), Π. Κυριακούλιας.



Αλά καρτ εξαήμερο υπό την απειλή απόλυσης

Ο κ. Κυριακούλιας καταγγέλλει ότι, προκειμένου να θεσμοθετηθεί η ακραία ευελιξία στο ωράριο και να αποφύγει νέα πρόστιμα στο μέλλον, η εταιρεία, από την αρχή του χρόνου, «καλεί εκβιαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν τροποποιητική ατομική σύμβαση εργασίας για την αλλαγή της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας».

Τους ζητούν συγκεκριμένα «να υπογράψουν την μετατροπή του 5νθημερου εργασίας τους, σε εξαήμερο για 6 συνολικά εβδομάδες κατ΄ έτος και με κριτήριο (όπως περιγράφεται στην τροποποίηση της ατομικής σύμβασης), τις ανάγκες της εταιρείας και ιδίως "κατά τα συνήθη χρονικά διαστήματα προετοιμασίας ή/και κατά τη διάρκεια αιχμής και σώρευσης εργασιών της"».


https://www.alfavita.gr/koinonia/278058 ... se-pelates
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#623941 καλά τους συνδικαλιστές, να μην τους παίρνουμε και πολύ σοβαρά, γενικότερα... όχι ότι είναι όλα ρόδινα στα Jumbo και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά από άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να μην τους κάνουμε και σημαία για τον δίκιο του υπαλλήλου.

πάντως κανένα είδους triggering δε δικαιολογεί χοντράδες επι προσωπικού...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#623942 Περι εργατικών ατυχημάτων ,αφεντικών και εργατών.
Το παλιό μου αφεντικό στις ζωοτροφές την προηγούμενη εβδομάδα έχασε 3 δάχτυλα όταν έβαλε το χερι του στον σπαστήρα να βγάλει μια καλαμιά.Στις 9 το βράδυ.Απο το πρωί στις 8 ξεκίνησαν αλλά η απληστία του του βγήκε ξινή.Επρεπε να βγάλει και αυτό το μίγμα.

Κάθε μέρα δουλεύαμε 11ωρα ενω και τα 15ωρα δεν ήταν σπάνια,έχω δουλέψει και 17ωρο.Χύμα στο κύμα παντού,στα τριφασικά καλώδια που υπήρχαν χύμα παντού;Στα ανέβα κατέβα στην γεφυρα πάνω απο τα σιλό, στον καδοφόρο ;Που αν γλύστραγες στην σιδερένια σκάλα θα γινόσουν στάμπα στο τσιμέντο;Στην σκόνη;Στην λάσπη που γλύστραγε σαν πάγος απο την ανάμιξη νερού και σκόνης στο βιομηχανικό τσιμέντο;Απο τα μοτέρ ,τους κοχλίες,τους ιμάντες;Απο τις γλυστερες καρότσες των φορτηγών;Απο τις σπασμενες παλέτες που τα σακιά σου έρχονταν στο κεφάλι;Στις χαρμανιέρες που έμπαινες για να τις καθαρίσεις απο την μελάσα;Αυτά πέρα απο τους 20-30-40 τόνους κουβάλημα την ημέρα.
Πολλές φορές έφτανα σπίτι και έλεγα ότι την γλύτωσα ,τυχερός ημουν και σήμερα.Με πονάει η μέση μου,ο ώμος μου ,αλλά είμαι ολόκληρος.
Ακόμα και οι Ινδοί που ήταν στην χοιροτροφική μοναδα δίπλα μας κορόιδευαν γιατί είχαν ωράριο ενώ εμείς όχι,αν δεν νύχτωνε δεν τελειώναμε.
Βλάκας και κορόιδο; Ναι, |λογοκρισία| οσο δεν παίρνει αλλά είχα ανάγκη απο χρήματα.Οταν άρχισαν και εκείνα να μην πληρώνονται άρχισε παράλληλα και ο πόλεμος με βρίσιμο πίσω απο την πλάτη, μουν0πανο με ανέβαζε αρχ1δι με κατέβαζε για να σηκωθώ να φύγω απο μόνος μου.Τελικά το έκανα και αν και μπορούσα να του κάνω ζημιά δεν το έκανα.Οταν του είπα ότι σταματάω άρχισε με τα μοναστήρια να είναι καλά,οι πόρτες είναι μεγάλες και όποιος θέλει μπαίνει οποιος θέλει φευγει κλπ παπ@ριές.Ελεγε ότι θα λυσσάξω στην πείνα.Δεν τον σιχτίρισα,δεν του είπα τίποτα,τον άφησα στην κακομοιριά του.Πείνασα όντως,δούλεψα και σε χειρότερες δουλειες ή και καθόλου.
Απο τότε δεν σταύρωσε άλλον εργάτη,πήγαιναν για λίγες μέρες και την κοπάναγαν.Παρακάλαγε και δεν πήγαινε κανείς για δουλειά.Ώσπου έγινε και αυτό .......Εχασε τα δαχτυλα του.Μόλις το έμαθα ρώτησα αν χρειάζεται αίμα,είχαν καλύψει οι συγγενείς του οπότε δεν χρειάστηκε.Στο νοσοκομείο δεν πήγα,δεν τον πήρα τηλέφωνο.Αν χρειαζόταν θα έδινα αιμα παρόλα όσα μου έκανε.Δεν περιμένω να αλλάξει στάση,αντε για κανα μήνα,μετά ο ιδιος θα είναι πάλι.Δεν με νοιάζει κιόλας.

Ο dimvii αν δεν κάνω λάθος μου είχε ζητήσει να γράψω κάποια στιγμή τις εμπειρίες μου,του το αφιιερώνω .
Αν φτασατε εδω κάτω καλά να παθετε,μουτζώστε με για το πόσο |λογοκρισία| είμαι και δεν θα έχετε καθόλου άδικο .Όλα μαθήματα είναι,ακόμα και στα 46 μου μαθαίνω.

(πρέπει να ξεκίνησα να το γράφω καμια 10αριά φορές το παραπάνω,όλο το έσβηνα αλλά δεν γαμιέται; αστο)
Κυρ Γκαζέτα να περάσει,σεβάσου τον κόπο μου. :lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#623943 ΝΠΔΒ...

δεν βλέπω το γιατί είσαι |λογοκρισία|... είχες ανάγκη κι ένα @ το εκμεταλλεύτηκε...
υπάρχουν σκατάνθρωποι εκεί εξω, no shit!

χαίρομαι που αγωνίστηκες και τώρα είσαι καλύτερα στη ζωή σου, αντί να μυξοκλαίς για τα χάλια μας...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#623945
MIXOStsi έγραψε:δεν βλέπω το γιατί είσαι |λογοκρισία|... είχες ανάγκη κι ένα @ το εκμεταλλεύτηκε...

Αυτό.-

Κάποιοι εδώ μέσα έχουν ζήσει μια απίστευτα κουκουλωμένη ζωή μέσα σε προνόμια και κάνει κρα από χιλιόμετρα ότι δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει να μην τα βγάζεις πέρα. Η μόνη τους έγνοια είναι σε ποιό μπαράκι θα πάνε το βράδυ να τη πέσουν σε γκομενάκια και τι χρώμα δέρματα θα βάλουνε στο καινούριο τους εταιρικό τουτούνι. Μέχρι εκεί φτάνει η σκέψη τους, δεν νιώθουν, δεν έχουν περάσει το εγωκεντρικό στάδιο του Piaget...

Κατά τα άλλα, όλος αυτός ο ορυμαγδός μπούρδας ξεκίνησε από μια multi-combo-fail ανοησία. Ας το σπάσουμε σε κομμάτια: Έπεσε ισχυρισμός-πρόταση ότι ο κύριος Τζάμπο θα ήταν ικανός τιμονιέρης της χώρας γιατί είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας.

1ο φάουλ, ακόμα και για τον Σκλαβενίτη ή το Παπαστράτο μιλούσαμε, πάλι είναι λάθος πρόταση. Το να είσαι καλός επιχειρηματίας, δεν σε κάνει καλό κυβερνήτη. Δεν είναι transferable skill, και δεν γίνεται να αντιμετωπίζεις μια ολόκληρη χώρα ως μπίζνα. Δεν μπορείς λχ. να κάνεις outsource την εθνική άμυνα στον Αλβανικό στρατό, δεν μπορείς να πεις "βγαίνω από την αγορά της υγείας, κλείνω όλα τα νοσοκομεία κλπ" και δεν μπορείς να πεις "Η Κύπρος δεν μας αφήνει επαρκές ROI, ας την αφήσουμε στους Τούρκους" κλπ.

Το 2ο φάουλ είναι ότι επιτυχημένος επιχειρηματίας . καλός επιχειρηματίας. Αν πχ. κάποιος πατάει επί πτωμάτων, παραβιάζει συστηματικά τη νομοθεσία, ρυπαίνει το περιβάλλον κλπ, αλλά βγάζει λεφτά για τους μετόχους, πώς στο διάολο το θεωρείτε αυτό όχι απλώς καλό, αλλά το μόνο metric για να κριθεί ως υποψήφιος ΠΘ; :dizzy:

3ο, ο κυρ-Τζάμπο δεν είναι καλός επιχειρηματίας, είναι απλά ασυνείδητος που βρίσκει και κάνει, μέσα στο στρεβλό πλαίσιο της ελληνικής αγοράς. Όπως και ο κυρ-Πλαίσιο και οι διάφορες άλλες γαλέρες.

4ο, τελικά τι σκατά είναι ο ρόλος του CEO για να έχουμε καλό ερώτημα; Γιατί όταν είναι να δικαιολογήσουμε μισθό 250-300χ του εργάτη, ο Τσέος είναι ο ταλαντούχος γαμιάς που με το μαγικό του άγγιγμα δίνει κατεύθυνση στην εταιρία, γνωρίζει το μαγαζί του σαν τη παλάμη του κλπ. Όταν όμως ολόκληρη η εταιρική κουλτούρα είναι ΓΤΠ (και όχι Έντι, δεν μιλάμε ότι στις γυναικείες τουαλέτες στο υπόγειο του καταστήματος στην Αμαλιάδα έχει χαλάσει εδώ και ένα μηνα το καζανάκι, το πρόβλημα είναι συστηματικό και διαδεδομένο) μας παρουσιάζετε τον Τσέο ως ένα τυχάρπαστο άσχετο που είδε φως και μπήκε χωρίς να έχει ιδέα (ή ευθύνη) τι γίνεται από κάτω. :hmmm: Και όλα αυτά μάλιστα σε μια αγορά όπου το καρκίνωμα του Έλληνα εντερπρενερ συνήθως μικρομανατζάρει μέχρι και τη προμήθεια κωλόχαρτων. :s_empathy

5ο, στο κάτω κάτω:
Εικόνα


.-
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#623950
MIXOStsi έγραψε:καλά τους συνδικαλιστές, να μην τους παίρνουμε και πολύ σοβαρά, γενικότερα... όχι ότι είναι όλα ρόδινα στα Jumbo και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά από άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να μην τους κάνουμε και σημαία για τον δίκιο του υπαλλήλου.

πάντως κανένα είδους triggering δε δικαιολογεί χοντράδες επι προσωπικού...
Άντε, τους συνδικαλιστές να μη τους πάρουμε στα σοβαρά.

Τους εργαζόμενους;


, οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία Multirama που μετονομάστηκε σε Public και στην οποία συνέχισαν να εργάζονται, κατήγγειλαν ότι η εργοδότρια επιχείρηση «τύπωνε διπλά προγράμματα ένα με 8ωρα και 5ήμερο για την Επιθεώρηση Εργασίας και ένα με 12ωρα και 6ήμερο για τους εργαζομένους. Τα 12ωρα ξεκίνησαν με τη δικαιολογία της πλάτης στην εταιρεία για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του και εξελίχθηκαν σε τιμωρία: «Δεν πιάσατε τον στόχο; 12ωρα όλοι»». Σε έναν έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας, ένας συνάδελφός τους είπε ότι δούλευε «από το πρωί μέχρι το βράδυ δωδεκάωρο» και τελικά, μετά από λίγες μέρες απολύθηκε.


https://thepressproject.gr/summorfosi-t ... mosiotita/

Τα ίδια ίσχυαν (δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα) και για τον άλλο "μεγάλο". Μην αμφιβάλλετε λοιπόν για το αν η επιθεώρηση "κάνει δουλειά".
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#623951 @bil33
Δύσκολη κατάσταση , μπράβο σου που βρήκες τη δύναμη να την αλλάξεις .

@Zorz
Σαφης η άποψη σου, το ίδιο νόημα θα έβγαινε και χωρίς την πρώτη παράγραφο.

Γενικότερα πολυ trigger happy ρε ‘‘σείς επι προσωπικού .
Εχει την πλάκα της η διαφορετικότητα , μη τη σκοτώνετε
Αλλιώς θα καταλήξετε σε ενα φόρουμ όπου όσοι διαφορετικοί εξοστρακίστηκαν η ειναι μόνο παθητικοί χρήστες (πριν φύγουν και αυτοί....κριτικάρουμε την πράξη/άποψη, οχι τον άνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#623952 Νομίζω πρέπει να γίνει sticky το ποστίνι του Ζορζ, έστω χωρίς τα "επί προσωπικού".

Για τον Bill δεν έχω λόγια. Μακάρι να τις αφήσει πολύ πίσω του αυτές τις καταστάσεις... :(
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#623953
saxon_747 έγραψε:
red_monster έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
red_monster έγραψε:Ποσό εύκολα αυτό το 30% των εποχιακών θα βρει δουλειά στην τοπική κοινωνία ; :hmmm:
Γιατί, σαν εποχιακοί ή ημιαπασχολούμενοι έχουν (κανονική) δουλειά;



Βρες τους εναλλακτική και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε
Αν ακολουθούν όλοι το παράδειγμα του Βακάκη , είναι λογικό να μην υπάρχουν εναλλακτικές.

Γι'αυτό μιλάμε για γαλέρες, αυτή τη ζημιά κάνουν στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα κάνουν ζημιά και στους μικρομεσαίους. Γιατί μπορεί για τον Βακάκη το να θέλει 10 υπαλλήλους των 300€ για να ανοίγει κάθε μέρα 9-21 να είναι ψίχουλα, αλλά ένας μικρομεσαίος δεν μπορεί να έχει αντίστοιχο αριθμό υπαλλήλων. Και ως γνωστόν, ο Βακάκης στηρίχθηκε και στηριζεται και σε αυτούς για να αναπτυχθεί.


Μα και πριν αρχίσει ο Τζάμπος να ανοίγει τα μαγαζάκια του Κυριακή δεν υπήρχαν εναλλακτικές. Ειδικά την τελευταία δεκαετία τα πράγματα ήταν και είναι ακόμα δραματικά, ειδικά για τους σημερινούς 30άριδες

Μπιλ καλή δύναμη :oops:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#623965 Επειδή καλά γελάσαμε με τα κοτόπουλα να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.

- Τζάμπο φορ πρέζιντεντ --> does not compute. Αν ο Τζάμπος ήταν στη θέση του Κούλη θα είχε βάλει στον πάτο του Βορίδη τη βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ και τα καπιτονέ σκαμπό του patuli.
Ο ΕΛ δε θέλει τέτοιους κυβερνήτες, γιατί κάποια στιγμή θα ψάξουν και τη δική του βασιλόπιτα και τα δικά του καπιτονέ σκαμπό.
Θέλει Γκρούεζες-Προεστούς.&-

- Βλέπω ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Τζάμπος αλλά όλο το λιανεμπόριο και αν το ψάξουμε πιο πολύ, θα είναι όλη η αγορά.

Zorz έγραψε:3ο, ο κυρ-Τζάμπο δεν είναι καλός επιχειρηματίας, είναι απλά ασυνείδητος που βρίσκει και κάνει, μέσα στο στρεβλό πλαίσιο της ελληνικής αγοράς. Όπως και ο κυρ-Πλαίσιο και οι διάφορες άλλες γαλέρες.


Μήπως τελικά η επιθεώρηση εργασίας δεν θα έπρεπε να αφιερώνει τόσους πόρους (χρόνο, άτομα) για να δει αν το VAR έγραψε μισή ώρα παραπάνω και να αρχίζει να ξεψαχνίζει όλα αυτά τα μπουρδέλα;
#anarwtiemai

Zorz έγραψε:4ο, τελικά τι σκατά είναι ο ρόλος του CEO για να έχουμε καλό ερώτημα;

Ένα κατάστημα/τμήμα μπορεί να γίνει γαλέρα + Μπεν Χουρ πακέτο μόνο και μόνο από ένα αρχίδα προϊστάμενο.
Ο τσέος δεν θα ασχοληθεί με τέτοιου είδους μάικρομάνατζμεντ που λένε και στο χωριό μου, αρκεί να έρχονται τα νούμερα.
Από το πρώτο ποστ δεν μιλάω ούτε για κώλους, ούτε για καζανάκια.
Ο επόμενος που θα μου απαντήσει πιστεύω θα αναφερθεί σε μουχλιασμένα σάντουιτς. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#623973 Μπιλ καλή δύναμη και χαίρομαι που τελικά φαίνεται να τα καταφέρνεις. Δυστυχώς το ποστ σου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπάρχουν χειρότεροι εργοδότες από τον Βακάκη, οπότε καλό είναι να κοιτάξουμε πέρα από αυτό.

Προσπερνώντας τα ταξικά φλέιμς, προσωπικά θέλω να σταθώ στο ρόλο του CEO.

Δε ξέρω τι κάνει ο Βακάκης σαν τσέος, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά του να γνωρίζει για το αν έχουν χαρτί οι τουαλέτες στο Περιστέρι ή αν κάποιοι υπάλληλοι θα κάτσουν υπερωρία. Υπάρχουν store managers για αυτή τη δουλειά και έχουν στην ευθύνη τους τη συνολική λειτουργία του καταστήματος και προφανώς από εκεί και πάνω υπάρχει ένα οργανόγραμμα που ίσως να φτάνει στον ceo (πχ, store mgrs ριπορτάρουν στους ρετζιοναλ οι οποίοι λογικά σε κάποιον εμπορικό και αυτός ίσως στον ceo ή coo).

Σε κάποιες εταιρίες ο ρόλος του ceo & managing director είναι εντελώς τιμητικός (κάτι σαν τον/την ΠτΔ) και σε κάποιες άλλες ενεργός. Ανάλογα με το μέγεθος, μπίζνες κλπ κλπ.

Αλλά σίγουρα ο ceo ούτε οφείλει ούτε πρέπει και ούτε ασχολείται με το αν κάποιος θα κάτσει υπερωρία σε κάποιο κατάστημα και πόσο.

Για το αν έκοψε κωλαράκια ο Βακάκης στις καταγγελίες, δε το ξέρουμε και δε θα το μάθουμε ποτέ. Δε νομίζω να υπάρχει εταιρία που να ανακοινώνει δημόσια τα μέτρα που έλαβε ως απάντηση στις καταγγελίες που γράφτηκαν σε κάποιο σαιτ στα ίντερνετς. Θα πρέπει να έχουν το χειρότερο πιαρ τμήμα στο κόζμο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#623974 Υπάρχουν όμως και κάποιοι που έχουν inside ενημέρωση Νίκο.
Από αυτούς δεν ξεφεύγει κανένας Τζάμπος και κανένας τσάτσος της εργοδοσίας.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#623975 Βλέπω ότι τα ποστάκια υποκρισίας τελικιάσανε από χθες το απόγευμα που έχω να μπω. Κλασικά τυπάκια που ζέχνουν κορπορετίλα στολίσανε τα ποστίνια τους με μπόλικη ψαγμενιά, κάνανε και αποτίμηση ζωής άλλων, κάνανε και κατάθεση ελλ πραγματικότητας χωρίς ΚΑΝ να είναι μέρος αυτής και τραβήξανε για τα γραφειακια τους που θα συναντήσουν τον αγγλό/γάλλο/πορτογάλο Βακάκη τους. Δημοκράτες και πολιτικαλ κορεκτνες του κώλου. :thumbsdown: Oh well...