Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#622940
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:Αγαπητε George_Prix καλη καλη σου ημερα.
Σε ευχαριστώ παρα πολυ για τα καλα σου λόγια,να σαι καλά.

Του 2015 δεν το εχω δοκιμάσει, ειχα μονο δοκιμάσει οπως είχα πει παλιότερα του 2008. Απίστευτο κρασι,με απίστευτη αρμονία που σπανια συναντάς σε τέτοιες ποικιλίες λόγω Ελληνικού terroir.

< >


Μια ερωτηση... Χρησιμοποιησες τη λεξη "αρμονια". Οταν ηπια αυτο το κρασι, το πρωτο που σκεφτηκα ηταν "wtf μου αρεσει ΠΟΛΥ και δε μπορω να εντοπισω τι ειναι αυτο αυτο που μου αρεσει". Πολλες φορες αν και δε θεωρω οτι εχω πολυ καλη γευση/οσφρηση, μπορω να ξεχωρισω ανθη, φρουτα ή βοτανα. Στο συγκεκριμενο ολες οι γευσεις εδιναν ενα ωραιο αποτελεσμα χωρις να πλακωνει η μια γευση τις αλλες.

Αυτο ειναι η αρμονια?
Καλησπέρα George_Prix.

Συνηθως την λέξη "αρμονια" στη γευσιγνωσία την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ταιριάξουμε κρασιά με φαγητό.

Η αρμονία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την ισορροπία,το σώμα και το ποσό στρογγυλό είναι το κρασί που πίνουμε.
Εγω ανεφερα την λέξη αρμονια για να ταίριαξω ολες αυτές τις λέξεις μαζί.
Το παρατηρήσεις και εσυ αυτο ή μηπως ηταν κατι αλλο;

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#622943
Tetix έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:Αγαπητε George_Prix καλη καλη σου ημερα.
Σε ευχαριστώ παρα πολυ για τα καλα σου λόγια,να σαι καλά.

Του 2015 δεν το εχω δοκιμάσει, ειχα μονο δοκιμάσει οπως είχα πει παλιότερα του 2008. Απίστευτο κρασι,με απίστευτη αρμονία που σπανια συναντάς σε τέτοιες ποικιλίες λόγω Ελληνικού terroir.

< >


Μια ερωτηση... Χρησιμοποιησες τη λεξη "αρμονια". Οταν ηπια αυτο το κρασι, το πρωτο που σκεφτηκα ηταν "wtf μου αρεσει ΠΟΛΥ και δε μπορω να εντοπισω τι ειναι αυτο αυτο που μου αρεσει". Πολλες φορες αν και δε θεωρω οτι εχω πολυ καλη γευση/οσφρηση, μπορω να ξεχωρισω ανθη, φρουτα ή βοτανα. Στο συγκεκριμενο ολες οι γευσεις εδιναν ενα ωραιο αποτελεσμα χωρις να πλακωνει η μια γευση τις αλλες.

Αυτο ειναι η αρμονια?
Καλησπέρα George_Prix.

Συνηθως την λέξη "αρμονια" στη γευσιγνωσία την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ταιριάξουμε κρασιά με φαγητό.

Η αρμονία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την ισορροπία,το σώμα και το ποσό στρογγυλό είναι το κρασί που πίνουμε.
Εγω ανεφερα την λέξη αρμονια για να ταίριαξω ολες αυτές τις λέξεις μαζί.
Το παρατηρήσεις και εσυ αυτο ή μηπως ηταν κατι αλλο;

< >


Ευχαριστω για την απαντηση!

Χωρις να ειμαι σιγουρος αφου μεχρι τωρα δε χρειαστηκε να περιγραψω σε καποιον με λογια ενα κρασι, απο οσα ειπες νομιζω οτι γι αυτο το κρασι με καλυψε η λεξη "στρογγυλο" που χρησιμοποιησες.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#622945
georgetz έγραψε:
Tetix έγραψε:Καλησπερα georgetz

Δουλεύεις στη γαστρονομια ή απλα πινεις κρασάκι απο χομπι;

Κοιτα γενικα με την Ελλάδα δεν "πολυασχολουμαι" λόγω χρόνου,διότι μενω εξωτερικό, να σου πω την αλήθεια πέρσυ ετυχε να ειδοποιήθω για μια έκθεση ποτού αν θυμάμαι καλά στο Hilton αλλα δεν είχα χρόνο να κατεβω στην Αθήνα, πηγαίνω ομως καθε χρονο στο Οινοραμα.
Θα περεβρεθω και εφετος και θα χαρω να σε γνωρίσω αν τύχει και έρθεις.
Ομως εδω στο εξωτερικό λαμβάνω πολλες προσκλησεις οχι μονο απο τη Γερμανία, αλλα και από Ιταλία,Γαλλία και αλλες χώρες, και δυστυχως δεν εχω παντα χρόνο για τις εκθέσεις λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.

Δυστυχως από Ελλάδα δεν εχω ιδέα τι παίζει με wine tasting κτλ.


Από Κυρ Γιαννη οι δυο ελιες του μου αρέσουν παρα πολυ,είναι ειλικρινά πολυ καλο κρασι, και τυχαίνει να εχω ενα double magnum του 2008,εύχομαι να μην έχει γίνει ξυδι

< >


Η θέση μου έχει να κάνει με οικονομικό-τεχνικό σκέλος τέτοιων επιχειρήσεων, οπότε στην αρχή συμμετείχα λόγω προσκλήσεων.
Με το καιρό αυτό αλλάζει.

Αν περάσεις απο Θεσσαλονίκη σε κάποιο event, ευχαρίστως.

Τελευταίο trend στην Ελλάδα είναι η επανεμφάνιση της Μαυροδάφνης, ως ξηρό κόκκινο με κάπως στυφό αποτέλεσμα,
προσωπικά δεν με ενθουσίασε
Καλησπέρα φίλε georgetz

Αρα λόγω επαγγέλματος "θέλοντας και μη" μαθαινεις πράγματα γύρω απο το κρασί, πολυ ενδιαφέρον μου ακούγεται ο συνδυασμός δουλειάς και ενημέρωσης.

Αν τύχει και περασω απο Θεσσαλονίκη μετα χαρας θα σε ειδοποιήσω.

Trend η Μαυροδαφνη ως στυφη,ξερω τι εννοείς,δεν περίμενα ποτέ να γίνει μόδα ας πουμε,είναι ενα πολυ ιδιαίτερο και δύσκολο κρασι,ειδικά για να το πουλήσω στους ξένους,τραβάω πολυ μεγαλο ζόρι, σε ευχαριστώ πολύ για το tip σου.
Θα σου δώσω κι εγω ενα tip,αν έχει μείνει ακόμα στη αγορά το Ταως 2012 του Παρπαρουση.
Το θεωρώ απο τις καλύτερες ελληνικες Μαυροδαφνες της Ελλάδος,είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.
Εγω το πουλάω γύρω στα 140 ευρω,είναι ένα εκπληκτικό κρασί.
Καλή δοκιμή αν τύχει να το δοκιμάσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#623031 Ξεμένουμε από ποτήρια κρασιού. Πρέπει να πάρω κάποιο σετάκι των 4-6. Καλά έχουμε, αυτά θα είναι για απλή καθημερινή χρήση, μου αρέσει το σχήμα τουλίπας, δεν θέλω γωνίες και κόλπα και βέβαια όταν το πλένεις να μην σου μένει στο χέρι. Και αν σου μείνει να μη σε νοιάξει, δηλαδή φτηνά.
Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις; Και γενικά τι προσέχουμε; Υλικό, σχήμα, είδος υλικού, πάχος υλικού, βάση-χείλος, κατασκευαστής-προέλευση κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#623041 Στο ΙΚΕΑ (αν είσαι και έξω) θα βρείς ποικιλία ποτηριών, σε καλή ποιότητα σε οικονομικές τιμές.
Eδώ, θα σου πρότεινα "ΔΙΑΦΑΝΟ", το οποίο έχει πάντα σε προσφορά τέτοια είδη με 1€ το τεμ = και για καθημερινή χρήση.
Όλα όσα έχω για χρήση σε μεγάλα τραπεζώματα (και ... είναι πολλά και κάθε είδους, από σαμπάνιας μέχρι νερού ) ώστε να μην τα κλαίω σε τυχόν ζημιά αλλά να μην είναι και ... γυφτιές (πχ: πλαστικά-JUMBO), είναι από αυτά τα 2 καταστήματα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#623044
dimitrisB έγραψε:Στο ΙΚΕΑ (αν είσαι και έξω) θα βρείς ποικιλία ποτηριών, σε καλή ποιότητα σε οικονομικές τιμές.
Eδώ, θα σου πρότεινα "ΔΙΑΦΑΝΟ", το οποίο έχει πάντα σε προσφορά τέτοια είδη με 1€ το τεμ = και για καθημερινή χρήση.
Όλα όσα έχω για χρήση σε μεγάλα τραπεζώματα (και ... είναι πολλά και κάθε είδους, από σαμπάνιας μέχρι νερού ) ώστε να μην τα κλαίω σε τυχόν ζημιά αλλά να μην είναι και ... γυφτιές (πχ: πλαστικά-JUMBO), είναι από αυτά τα 2 καταστήματα.


Ετσι. Για καθε μερα και για να σερβιρεις καμποσα ατομα χωρις να τρεμεις για σπασιματα, του ΙΚΕΑ μια χαρα ειναι και μαλιστα τσαμπα!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#623047
Tetix έγραψε:...είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.


Μετα την απιστευτη αναλυση που εκανες, καταλαβαινεις οτι μας κοβεις τα ποδια σε οποιαδηποτε μελλοντικη προσπαθεια να αναλυσουμε/περιγραψουμε ενα κρασι, ρισκαροντας να φανουμε αστειοι :s_tongue

Ενω εχω πιει εκατονταδες (πιθανοτατα χιλιαδες) μπουκαλια κοκκινο κρασι, ενω ξερω ποιο κρασι μου κανει σα Γιωργος, ενω ειναι σχετικα απιθανο να πω "κρασαρος" και να ειναι μαπα, ενω σε μερικα κρασια βλεπω/μυριζω/γευομαι ΜΕΡΙΚΑ (ουτε κατα διανοια ολα) απο οσα περιεγραψες, μου φαινεται ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ το να δοκιμασω ενα κρασι και να παρω τοσες πληροφοριες μαζεμενες. ΞΕΡΩ οτι η αισθηση της γευσης μου δεν ειναι κορυφαια και επισης θεωρω την οσφρηση μου σε ακομα χειροτερο επιπεδο. Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν απλα "δεν το εχω" που λενε ή αν παιζει μεγαλο ρολο και η εκπαιδευση σε καποια σχολη ωστε να εξελιχθει ενας καλος ερασιτεχνης ποτης (ετσι θα με χαρακτηριζα) σαν εμενα, σε εναν πραγματικο γνωστη σαν εσενα.

Μπραβο ρε φιλε :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#623081
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:...είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.


Μετα την απιστευτη αναλυση που εκανες, καταλαβαινεις οτι μας κοβεις τα ποδια σε οποιαδηποτε μελλοντικη προσπαθεια να αναλυσουμε/περιγραψουμε ενα κρασι, ρισκαροντας να φανουμε αστειοι :s_tongue

Ενω εχω πιει εκατονταδες (πιθανοτατα χιλιαδες) μπουκαλια κοκκινο κρασι, ενω ξερω ποιο κρασι μου κανει σα Γιωργος, ενω ειναι σχετικα απιθανο να πω "κρασαρος" και να ειναι μαπα, ενω σε μερικα κρασια βλεπω/μυριζω/γευομαι ΜΕΡΙΚΑ (ουτε κατα διανοια ολα) απο οσα περιεγραψες, μου φαινεται ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ το να δοκιμασω ενα κρασι και να παρω τοσες πληροφοριες μαζεμενες. ΞΕΡΩ οτι η αισθηση της γευσης μου δεν ειναι κορυφαια και επισης θεωρω την οσφρηση μου σε ακομα χειροτερο επιπεδο. Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν απλα "δεν το εχω" που λενε ή αν παιζει μεγαλο ρολο και η εκπαιδευση σε καποια σχολη ωστε να εξελιχθει ενας καλος ερασιτεχνης ποτης (ετσι θα με χαρακτηριζα) σαν εμενα, σε εναν πραγματικο γνωστη σαν εσενα.

Μπραβο ρε φιλε :s_smile
Φίλε Γιώργο καλημερα,

Καταρχήν για τη Μαυροδαφνη του Παρπαρουση,αν τυχόν βρεις την ευκαιρία να το αγοράσεις μην διστάσεις,και αν μπορέσεις του 2012 αντε και του 2015.
Στην Ελλάδα θα πρέπει να κοστίζει γύρω στα 20 ευρω,ξερω πως δεν είναι και λίγα τα χρηματα για κρασι.
Λοιπόν μπορεί πολλοι απο τα παιδια του φόρουμ να τους αρέσει να πίνουν κρασι αλλα με τη γεύση και την όσφρηση να μην το έχουν, να πούμε και την αλήθεια είναι ενα χάρισμα από γεννησιμιού η ικανότητα αυτή και πίστεψε με,με το να κανεις μια οποιαδήποτε σχολή γευσιγνωσίας δεν θα σε βοηθήσει αρκετά με την γεύση ή την όσφρηση.
Οπως νομίζω εχω ξαναπει στο παρελθόν καθε τι που θα ακουμπάς θα προσπαθείς να το μυρίζεις,από πορτοκάλι μέχρι φασκόμηλο και από μολόχα ( δεν ξέρω ακριβώς πως λέγεται στα ελληνικά ) μέχρι πισσα και να προσπαθείς να το αποτυπώνεις στο μυαλό σου,κι εγώ αυτό κάνω.Το δύσκολο είναι όταν αυτες οι γευσεις και οι μυρωδιές ξεκινανε να μοιάζουμε μεταξύ τους κυρίως με τα βότανα και τα κόκκινα φρούτα και φυσικά οταν ξεπεράσουν ενα συγκεκριμένο ποσοστό,τοτε εκεί θέλει πολυ πεισμα και εκπαίδευση προσωπική για να φτάσεις να θυμάσαι ας πουμε 300 μυρωδιές και βάλε.
Κι όμως μπορεις να μυρίσεις παραπάνω πράγματα στο κρασι αρκεί να το αφήσεις να αναπνεύσει ή αν έχεις κάποιον διπλα σου και σε βοηθάει στην ανάλυση,θελω να σου πω να σου εξηγεί τι και πως.
Εφόσον είσαι γνώστης στο κρασι και ακολουθήσεις και αυτο που σου έγραψα,το να μυρίζεις διαφορά τρόφιμα,πιστευω θα σε βοηθήσει πολύ να ανέβεις ενα σκαλοπάτι και στο Οινοραμα να είσαι έτοιμος.
Θα χαρώ παρα πολυ να σε γνωρισω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#623083
sknipper έγραψε:Ξεμένουμε από ποτήρια κρασιού. Πρέπει να πάρω κάποιο σετάκι των 4-6. Καλά έχουμε, αυτά θα είναι για απλή καθημερινή χρήση, μου αρέσει το σχήμα τουλίπας, δεν θέλω γωνίες και κόλπα και βέβαια όταν το πλένεις να μην σου μένει στο χέρι. Και αν σου μείνει να μη σε νοιάξει, δηλαδή φτηνά.
Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις; Και γενικά τι προσέχουμε; Υλικό, σχήμα, είδος υλικού, πάχος υλικού, βάση-χείλος, κατασκευαστής-προέλευση κλπ.
Αγαπητε sknipper το ποτήρι στο κρασι είναι το Α και το Ω,μπορώ να σου πω πολλά πράγματα,παίζουν ολα ρόλο και το πιο βασικο είναι το υλικό και το σχήμα οπως και ο τροπος φύλαξης του.
Δυστυχώς για καθημερινη χρήση ποτηρια δεν μπορω να σου πω γιατί δεν ζω πλέον Ελλάδα, αλλα θα αξίζει για ολα τα παιδια εδω να αγοράζατε δυο καλά ποτηρια και να βλέπατε την απίστευτη διαφορά που προσφέρουν,γιατί ενα καλο ακριβό ποτήρι προσφέρει και την λεγόμενη "μετάγγιση" χωρίς να χρειάζεται κάποιος καραφα

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#623104
mousatos έγραψε:Ελπίζω να πίνεται .

Ημίγλυκο , ιδανικό για γυναίκες.
πίνεται.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#623229
Tetix έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:...είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.


Μετα την απιστευτη αναλυση που εκανες, καταλαβαινεις οτι μας κοβεις τα ποδια σε οποιαδηποτε μελλοντικη προσπαθεια να αναλυσουμε/περιγραψουμε ενα κρασι, ρισκαροντας να φανουμε αστειοι :s_tongue

Ενω εχω πιει εκατονταδες (πιθανοτατα χιλιαδες) μπουκαλια κοκκινο κρασι, ενω ξερω ποιο κρασι μου κανει σα Γιωργος, ενω ειναι σχετικα απιθανο να πω "κρασαρος" και να ειναι μαπα, ενω σε μερικα κρασια βλεπω/μυριζω/γευομαι ΜΕΡΙΚΑ (ουτε κατα διανοια ολα) απο οσα περιεγραψες, μου φαινεται ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ το να δοκιμασω ενα κρασι και να παρω τοσες πληροφοριες μαζεμενες. ΞΕΡΩ οτι η αισθηση της γευσης μου δεν ειναι κορυφαια και επισης θεωρω την οσφρηση μου σε ακομα χειροτερο επιπεδο. Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν απλα "δεν το εχω" που λενε ή αν παιζει μεγαλο ρολο και η εκπαιδευση σε καποια σχολη ωστε να εξελιχθει ενας καλος ερασιτεχνης ποτης (ετσι θα με χαρακτηριζα) σαν εμενα, σε εναν πραγματικο γνωστη σαν εσενα.

Μπραβο ρε φιλε :s_smile
Φίλε Γιώργο καλημερα,

Καταρχήν για τη Μαυροδαφνη του Παρπαρουση,αν τυχόν βρεις την ευκαιρία να το αγοράσεις μην διστάσεις,και αν μπορέσεις του 2012 αντε και του 2015.
Στην Ελλάδα θα πρέπει να κοστίζει γύρω στα 20 ευρω,ξερω πως δεν είναι και λίγα τα χρηματα για κρασι.
Λοιπόν μπορεί πολλοι απο τα παιδια του φόρουμ να τους αρέσει να πίνουν κρασι αλλα με τη γεύση και την όσφρηση να μην το έχουν, να πούμε και την αλήθεια είναι ενα χάρισμα από γεννησιμιού η ικανότητα αυτή και πίστεψε με,με το να κανεις μια οποιαδήποτε σχολή γευσιγνωσίας δεν θα σε βοηθήσει αρκετά με την γεύση ή την όσφρηση.
Οπως νομίζω εχω ξαναπει στο παρελθόν καθε τι που θα ακουμπάς θα προσπαθείς να το μυρίζεις,από πορτοκάλι μέχρι φασκόμηλο και από μολόχα ( δεν ξέρω ακριβώς πως λέγεται στα ελληνικά ) μέχρι πισσα και να προσπαθείς να το αποτυπώνεις στο μυαλό σου,κι εγώ αυτό κάνω.Το δύσκολο είναι όταν αυτες οι γευσεις και οι μυρωδιές ξεκινανε να μοιάζουμε μεταξύ τους κυρίως με τα βότανα και τα κόκκινα φρούτα και φυσικά οταν ξεπεράσουν ενα συγκεκριμένο ποσοστό,τοτε εκεί θέλει πολυ πεισμα και εκπαίδευση προσωπική για να φτάσεις να θυμάσαι ας πουμε 300 μυρωδιές και βάλε.
Κι όμως μπορεις να μυρίσεις παραπάνω πράγματα στο κρασι αρκεί να το αφήσεις να αναπνεύσει ή αν έχεις κάποιον διπλα σου και σε βοηθάει στην ανάλυση,θελω να σου πω να σου εξηγεί τι και πως.
Εφόσον είσαι γνώστης στο κρασι και ακολουθήσεις και αυτο που σου έγραψα,το να μυρίζεις διαφορά τρόφιμα,πιστευω θα σε βοηθήσει πολύ να ανέβεις ενα σκαλοπάτι και στο Οινοραμα να είσαι έτοιμος.
Θα χαρώ παρα πολυ να σε γνωρισω.

< >


Γεια σου Tetix :s_bye

Με αλλο Γιωργο μιλουσατε για τη μαυροδαφνη... Προσωπικα δε μου αρεσει η συγκεκριμενη ποικιλια!

Σε ΟΛΑ τα πραγματα το ταλεντο ειναι ο βασικος παραγοντας της επιτυχιας. Αλλα οσο ταλεντο και να εχεις, αν δεν το δουλεψεις, καποιος πιο δουλευταρας με λιγοτερο ταλεντο θα σε ξεπερασει ή τουλαχιστον θα σε φτασει.

Για φετος πολυ χλωμο το Οινοραμα. Πλεον δε ζω Αθηνα. Το ταξιδι (ειδικα εφοσον μιλαμε για ΣΚ) το κανω χαλαρα ισα για να τα πουμε, αλλα για τους προσεχεις μηνες εχω ορθοπεταλια 15ωρα τη μερα δουλεια και δεν υπαρχει χρονος για ΤΙΠΟΤΑ. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν και οποτε χαλαρωσω, με χαρα θα ερθω οπου/οποτε βρισκεσαι σε ολη την Ελλαδα να πιουμε κρασακι(α) :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#623370
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:...είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.


Μετα την απιστευτη αναλυση που εκανες, καταλαβαινεις οτι μας κοβεις τα ποδια σε οποιαδηποτε μελλοντικη προσπαθεια να αναλυσουμε/περιγραψουμε ενα κρασι, ρισκαροντας να φανουμε αστειοι :s_tongue

Ενω εχω πιει εκατονταδες (πιθανοτατα χιλιαδες) μπουκαλια κοκκινο κρασι, ενω ξερω ποιο κρασι μου κανει σα Γιωργος, ενω ειναι σχετικα απιθανο να πω "κρασαρος" και να ειναι μαπα, ενω σε μερικα κρασια βλεπω/μυριζω/γευομαι ΜΕΡΙΚΑ (ουτε κατα διανοια ολα) απο οσα περιεγραψες, μου φαινεται ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ το να δοκιμασω ενα κρασι και να παρω τοσες πληροφοριες μαζεμενες. ΞΕΡΩ οτι η αισθηση της γευσης μου δεν ειναι κορυφαια και επισης θεωρω την οσφρηση μου σε ακομα χειροτερο επιπεδο. Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν απλα "δεν το εχω" που λενε ή αν παιζει μεγαλο ρολο και η εκπαιδευση σε καποια σχολη ωστε να εξελιχθει ενας καλος ερασιτεχνης ποτης (ετσι θα με χαρακτηριζα) σαν εμενα, σε εναν πραγματικο γνωστη σαν εσενα.

Μπραβο ρε φιλε :s_smile
Φίλε Γιώργο καλημερα,

Καταρχήν για τη Μαυροδαφνη του Παρπαρουση,αν τυχόν βρεις την ευκαιρία να το αγοράσεις μην διστάσεις,και αν μπορέσεις του 2012 αντε και του 2015.
Στην Ελλάδα θα πρέπει να κοστίζει γύρω στα 20 ευρω,ξερω πως δεν είναι και λίγα τα χρηματα για κρασι.
Λοιπόν μπορεί πολλοι απο τα παιδια του φόρουμ να τους αρέσει να πίνουν κρασι αλλα με τη γεύση και την όσφρηση να μην το έχουν, να πούμε και την αλήθεια είναι ενα χάρισμα από γεννησιμιού η ικανότητα αυτή και πίστεψε με,με το να κανεις μια οποιαδήποτε σχολή γευσιγνωσίας δεν θα σε βοηθήσει αρκετά με την γεύση ή την όσφρηση.
Οπως νομίζω εχω ξαναπει στο παρελθόν καθε τι που θα ακουμπάς θα προσπαθείς να το μυρίζεις,από πορτοκάλι μέχρι φασκόμηλο και από μολόχα ( δεν ξέρω ακριβώς πως λέγεται στα ελληνικά ) μέχρι πισσα και να προσπαθείς να το αποτυπώνεις στο μυαλό σου,κι εγώ αυτό κάνω.Το δύσκολο είναι όταν αυτες οι γευσεις και οι μυρωδιές ξεκινανε να μοιάζουμε μεταξύ τους κυρίως με τα βότανα και τα κόκκινα φρούτα και φυσικά οταν ξεπεράσουν ενα συγκεκριμένο ποσοστό,τοτε εκεί θέλει πολυ πεισμα και εκπαίδευση προσωπική για να φτάσεις να θυμάσαι ας πουμε 300 μυρωδιές και βάλε.
Κι όμως μπορεις να μυρίσεις παραπάνω πράγματα στο κρασι αρκεί να το αφήσεις να αναπνεύσει ή αν έχεις κάποιον διπλα σου και σε βοηθάει στην ανάλυση,θελω να σου πω να σου εξηγεί τι και πως.
Εφόσον είσαι γνώστης στο κρασι και ακολουθήσεις και αυτο που σου έγραψα,το να μυρίζεις διαφορά τρόφιμα,πιστευω θα σε βοηθήσει πολύ να ανέβεις ενα σκαλοπάτι και στο Οινοραμα να είσαι έτοιμος.
Θα χαρώ παρα πολυ να σε γνωρισω.

< >


Γεια σου Tetix :s_bye

Με αλλο Γιωργο μιλουσατε για τη μαυροδαφνη... Προσωπικα δε μου αρεσει η συγκεκριμενη ποικιλια!

Σε ΟΛΑ τα πραγματα το ταλεντο ειναι ο βασικος παραγοντας της επιτυχιας. Αλλα οσο ταλεντο και να εχεις, αν δεν το δουλεψεις, καποιος πιο δουλευταρας με λιγοτερο ταλεντο θα σε ξεπερασει ή τουλαχιστον θα σε φτασει.

Για φετος πολυ χλωμο το Οινοραμα. Πλεον δε ζω Αθηνα. Το ταξιδι (ειδικα εφοσον μιλαμε για ΣΚ) το κανω χαλαρα ισα για να τα πουμε, αλλα για τους προσεχεις μηνες εχω ορθοπεταλια 15ωρα τη μερα δουλεια και δεν υπαρχει χρονος για ΤΙΠΟΤΑ. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν και οποτε χαλαρωσω, με χαρα θα ερθω οπου/οποτε βρισκεσαι σε ολη την Ελλαδα να πιουμε κρασακι(α) :s_smile
Γειά σου George_Prix

Με άλλον Γιώργο μιλούσαμε για τη Μαυροδαφνη αλλα στο τελευταίο μηνυμα σε εσενα απαντησα και απευθύνθηκα.
Ουτε κι εμενα δεν με γεμίζει γενικα η Μαυροδαφνη αλλα η συγκεκριμένη αξίζει αν συνοδεύεται και από ενα στιφάδο κατσαρόλας.

Κρίμα που δεν μενεις πλέον στην Αθήνα,θα χαιρόμουν πολύ να τα λέγαμε.
Αν έχεις 15ωρα,σε καταλαβαίνω απόλυτα, τουλάχιστον απο τον τομέα της Γαστρονομίας γιατί κι εδω δουλεύουμε πολλές ώρες και τραβάμε πολυ στρες.
Λοιπον τοτε σου εύχομαι υπομονή και καλή δουλειά και αν τύχει και κατεβω στην Ελλάδα το καλοκαίρι θα σου στείλω για να βρεθούμε και να πιούμε ενα κρασάκι.

Μέχρι τότε καλο ταξίδι στο κόσμο του κρασιού και για ότι με χρειαστείς ειμαι εδω,καλο σου βράδυ.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#623402 Tetix, να ξέρεις περιμένω την λίστα ε :s_biggrin

Ελληνικά όχι Σαντορινιά, γιατί εκεί έχω άκρες, ένα κοκτέηλ κόκκινων κυρίως και λευκών απ όλη την επικράτεια.

Και τα Haut Medoc και Loire :s_blush
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#623428
Tetix έγραψε:
georgetz έγραψε:
Tetix έγραψε:Καλησπερα georgetz

Δουλεύεις στη γαστρονομια ή απλα πινεις κρασάκι απο χομπι;

Κοιτα γενικα με την Ελλάδα δεν "πολυασχολουμαι" λόγω χρόνου,διότι μενω εξωτερικό, να σου πω την αλήθεια πέρσυ ετυχε να ειδοποιήθω για μια έκθεση ποτού αν θυμάμαι καλά στο Hilton αλλα δεν είχα χρόνο να κατεβω στην Αθήνα, πηγαίνω ομως καθε χρονο στο Οινοραμα.
Θα περεβρεθω και εφετος και θα χαρω να σε γνωρίσω αν τύχει και έρθεις.
Ομως εδω στο εξωτερικό λαμβάνω πολλες προσκλησεις οχι μονο απο τη Γερμανία, αλλα και από Ιταλία,Γαλλία και αλλες χώρες, και δυστυχως δεν εχω παντα χρόνο για τις εκθέσεις λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.

Δυστυχως από Ελλάδα δεν εχω ιδέα τι παίζει με wine tasting κτλ.


Από Κυρ Γιαννη οι δυο ελιες του μου αρέσουν παρα πολυ,είναι ειλικρινά πολυ καλο κρασι, και τυχαίνει να εχω ενα double magnum του 2008,εύχομαι να μην έχει γίνει ξυδι

< >


Η θέση μου έχει να κάνει με οικονομικό-τεχνικό σκέλος τέτοιων επιχειρήσεων, οπότε στην αρχή συμμετείχα λόγω προσκλήσεων.
Με το καιρό αυτό αλλάζει.

Αν περάσεις απο Θεσσαλονίκη σε κάποιο event, ευχαρίστως.

Τελευταίο trend στην Ελλάδα είναι η επανεμφάνιση της Μαυροδάφνης, ως ξηρό κόκκινο με κάπως στυφό αποτέλεσμα,
προσωπικά δεν με ενθουσίασε
Καλησπέρα φίλε georgetz

Αρα λόγω επαγγέλματος "θέλοντας και μη" μαθαινεις πράγματα γύρω απο το κρασί, πολυ ενδιαφέρον μου ακούγεται ο συνδυασμός δουλειάς και ενημέρωσης.

Αν τύχει και περασω απο Θεσσαλονίκη μετα χαρας θα σε ειδοποιήσω.

Trend η Μαυροδαφνη ως στυφη,ξερω τι εννοείς,δεν περίμενα ποτέ να γίνει μόδα ας πουμε,είναι ενα πολυ ιδιαίτερο και δύσκολο κρασι,ειδικά για να το πουλήσω στους ξένους,τραβάω πολυ μεγαλο ζόρι, σε ευχαριστώ πολύ για το tip σου.
Θα σου δώσω κι εγω ενα tip,αν έχει μείνει ακόμα στη αγορά το Ταως 2012 του Παρπαρουση.
Το θεωρώ απο τις καλύτερες ελληνικες Μαυροδαφνες της Ελλάδος,είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.
Εγω το πουλάω γύρω στα 140 ευρω,είναι ένα εκπληκτικό κρασί.
Καλή δοκιμή αν τύχει να το δοκιμάσεις.

< >


Σε ευχαριστώ πολύ Τέτιξ, κρατώ τις προτάσεις και την λεπτομερέστατη περιγραφή , έχω ξεκινήσει gofundme για το κρασί που είπες :lol:
Θα συζητάμε μέσω του thread τα νεότερα που βλέπουμε και δοκιμάζουμε , πολύ ωραία :s_howdy