- 17 Ιαν 2020, 17:46
#622945
georgetz έγραψε:Tetix έγραψε:Καλησπερα georgetz
Δουλεύεις στη γαστρονομια ή απλα πινεις κρασάκι απο χομπι;
Κοιτα γενικα με την Ελλάδα δεν "πολυασχολουμαι" λόγω χρόνου,διότι μενω εξωτερικό, να σου πω την αλήθεια πέρσυ ετυχε να ειδοποιήθω για μια έκθεση ποτού αν θυμάμαι καλά στο Hilton αλλα δεν είχα χρόνο να κατεβω στην Αθήνα, πηγαίνω ομως καθε χρονο στο Οινοραμα.
Θα περεβρεθω και εφετος και θα χαρω να σε γνωρίσω αν τύχει και έρθεις.
Ομως εδω στο εξωτερικό λαμβάνω πολλες προσκλησεις οχι μονο απο τη Γερμανία, αλλα και από Ιταλία,Γαλλία και αλλες χώρες, και δυστυχως δεν εχω παντα χρόνο για τις εκθέσεις λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.
Δυστυχως από Ελλάδα δεν εχω ιδέα τι παίζει με wine tasting κτλ.
Από Κυρ Γιαννη οι δυο ελιες του μου αρέσουν παρα πολυ,είναι ειλικρινά πολυ καλο κρασι, και τυχαίνει να εχω ενα double magnum του 2008,εύχομαι να μην έχει γίνει ξυδι
< >
Η θέση μου έχει να κάνει με οικονομικό-τεχνικό σκέλος τέτοιων επιχειρήσεων, οπότε στην αρχή συμμετείχα λόγω προσκλήσεων.
Με το καιρό αυτό αλλάζει.
Αν περάσεις απο Θεσσαλονίκη σε κάποιο event, ευχαρίστως.
Τελευταίο trend στην Ελλάδα είναι η επανεμφάνιση της Μαυροδάφνης, ως ξηρό κόκκινο με κάπως στυφό αποτέλεσμα,
προσωπικά δεν με ενθουσίασε
Καλησπέρα φίλε georgetz
Αρα λόγω επαγγέλματος "θέλοντας και μη" μαθαινεις πράγματα γύρω απο το κρασί, πολυ ενδιαφέρον μου ακούγεται ο συνδυασμός δουλειάς και ενημέρωσης.
Αν τύχει και περασω απο Θεσσαλονίκη μετα χαρας θα σε ειδοποιήσω.
Trend η Μαυροδαφνη ως στυφη,ξερω τι εννοείς,δεν περίμενα ποτέ να γίνει μόδα ας πουμε,είναι ενα πολυ ιδιαίτερο και δύσκολο κρασι,ειδικά για να το πουλήσω στους ξένους,τραβάω πολυ μεγαλο ζόρι, σε ευχαριστώ πολύ για το tip σου.
Θα σου δώσω κι εγω ενα tip,αν έχει μείνει ακόμα στη αγορά το Ταως 2012 του Παρπαρουση.
Το θεωρώ απο τις καλύτερες ελληνικες Μαυροδαφνες της Ελλάδος,είναι ενα εξαιρετικό,πλούσιο και ταυτόχρονα δύσκολο κρασι το οποίο έχει μενει για 2 χρόνια σε βαρέλι,έχει απιστευτα αρώματα σε πρώτο πλάνο οπως φασκόμηλο και δενδρολίβανο και σε δεύτερο πλάνο εφόσον το κρασι έχει πάρει αρκετό αέρα βγάζει αρώματα από πισσα,κοκκινα φρούτα,σταφυδες και λίγο κέδρο. Στη παλέτα του στόματος μας μας δίνει ένα πληθωρικό σώμα, τονισμένη οξύτητα, καλοδομημένες τανίνες και εξαιρετικό τελείωμα.
Εγω το πουλάω γύρω στα 140 ευρω,είναι ένα εκπληκτικό κρασί.
Καλή δοκιμή αν τύχει να το δοκιμάσεις.
< >