Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#622002 Ανάπτυξη οικοδομική υπάρχει πάντως. Σχεδόν παντού, αν και περισσότερη στα Νότια Προάστια της Αθήνας. Είναι αναμενόμενο πάντως, μετά από 10 χρόνια στασιμότητας.
Οι τιμές γενικά κάθε άλλο παρά χαμηλές είναι και ο κόσμος ζορίζεται να πάρει σπίτι, γιατί και οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα δάνεια. Σπίτι όσοι αγοράσουν, θα κόψουν όλα τα υπόλοιπα έξοδα γιατί δεν βγαίνουν αλλιώς.
Επιπλέον, η οικοδομή έχει άπειρο μαύρο χρήμα, δεν υπάρχει κανείς να χτίζει οικοδομή άσπρη, ουσιαστικά οτιδήποτε πάνω από την αντικειμενική, είναι πάντα μαύρο.
Πχ η Άνω Γλυφάδα έχει αντικειμενική λίγο κάτω από 2000€/τμ. Ούτε πρώτο όροφο δεν βρίσκεις σε αυτά τα λεφτά.
Τέλος, το ότι υπάρχει οικοδομική ανάπτυξη, δεν σημαίνει πως γίναμε ξαφνικά πιο πλούσιοι. Και προφανώς, δεν σημαίνει πως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας πάνε καλύτερα.
Θεωρώ πως δύσκολα θα επαληθευτούν τα νούμερα του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη για το 2020. Θυμίζω, 2.8%.
Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα, ο μέσος Έλληνας δεν έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να ξοδέψει, και οι φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις δεν θα βοηθήσουν σε αυτό, όπως έχουμε δει ξανά και ξανά.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#622006 Καλα μην περιμενετε καμια μεγαλη οικοδομικη αναπτυξη.
Ουτε οικοπεδα υπαρχουν πλεον ουτε κατεδαφισημα μικρα σπιτια.
Το μελλον ειναι η κατεδαφιση οικοδομικων τετραγωνων στο κεντρο της αθηνας και ανεγερσεις συγκροτηματων που θα δινουν εμφαση σε υπαιθριους πρασινους χωρους.
Δλδ η οικοδομικες γραμμες θα πρεπει να μπουν αρκετα μεσα και η πολη θα γινει ομορφοτερη .
Αυτο βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να γιβει διοτι ποια τεχνικη εταιρια μπορει να βγαλει ακρη με τοσους ιδιοκτητες παλαιων ακινητων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#622008
popolaros έγραψε: «Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση!».



Θα έλεγα πως ο εμετός έχει μεγαλύτερη αξία από "ανθρώπους" που κάνουν τέτοιες δηλώσεις...


kostis20 έγραψε:Εγώ απορώ που τη βρήκαν την αισιοδοξία για τα οικονομικά.
Γιατι δύο πιθανότητες υπάρχουν.Ή μας λένε ψέματα ή όντως είναι αλήθεια.Στη δεύτερη περίπτωση όμως προφανώς και τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ΝΔ πως πρόλαβε σε 3 μήνες και τα έφτιαξε όλα?
Λέω κάτι παράλογο?

< A3003 >


Το κλίμα έχει περίπου 1 χρόνο που έχει βελτιωθεί. Το είδα και το ένιωσα προσωπικά, όπου μετά από καιρό άρχισαν οι συνεντεύξεις για δουλειές, αλλά μου το λένε και άλλοι (πχ σε πρόσφατη κουβέντα με συνεργάτη μηχανικό μου είπε πως το 2019 ήταν +50% σε σχέση με το 2018 και πλέον έχουν αρχίσει να μην βρίσκουν κόσμο).

Δεν οφείλεται σε κανέναν συριζα ή ΝΔ. Οφείλεται στο ότι σταμάτησαν τα νέα μέτρα κάθε τρεις και λίγο. Όπως ακριβώς είχε πάει να γίνει και στο δεύτερο έτος Σαμαρά. Αυτό που έκανε ο συριζα ήταν πως πήγε λίγο να ενισχύσει τα χαμηλά στρώματα, οπότε το σάλεμα έγινε πιο ισχυρό (σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για κάτι περισσότερο από σάλεμα). Αν η ΝΔ το συνέχιζε (και δεν επικεντρωνόταν στα υψηλά εισοδήματα), θα είχαμε συνέχεια, αλλά προσωπικά το βλέπω να σταματάει σε 1 χρόνο πάνω κάτω (μακάρι φυσικά να διαψευστώ). Ας μην ξεχνάμε πως τα κουκιά είναι μετρημένα και πως όσα δίνονται σε κάποιον θα βγουν από κάποιον άλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, όσα δίνονται στα υψηλά εισοδήματα θα βγουν από τα χαμηλότερα, με περικοπές σε σχολεία, νοσοκομεία, κτλ, που θα σταματήσουν την όποια ανάπτυξη... Ξαναλέω, μακάρι να διαψευστώ.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#622092
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#622120 Χωρίς πλακα τώρα, αν αυτά είναι τα πιο αστεία που μπορούν να βρουν για τον Κούλη για τους 6 πρώτους μήνες, μάλλον υπάρχει πρόβλημα σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί να προωθήσει τον δικό της ηγέτη ως πιο σοβαρό και κατάλληλο για την θέση του πρωθυπουργού.

Άσχετο, ο Καλογριτσας με τα βοσκοτόπια του που θα γινόταν όχι απλά καναλαρχης, αλλά κατοχος μιας εκ των ελαχίστων αδειών για κανάλι πανεθνικης εμβέλειας, μας τελείωσε;
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#622180


γιαννη μην ασχολείσαι με τα ΛΑΜΟΓΙΑ ρε, κατακάθια ήταν , κατακάθια είναι, κατακάθια θα είναι.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#622181
Χρήστος Λάππας έγραψε:Χωρίς πλακα τώρα, αν αυτά είναι τα πιο αστεία που μπορούν να βρουν για τον Κούλη για τους 6 πρώτους μήνες, μάλλον υπάρχει πρόβλημα σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί να προωθήσει τον δικό της ηγέτη ως πιο σοβαρό και κατάλληλο για την θέση του πρωθυπουργού.

Άσχετο, ο Καλογριτσας με τα βοσκοτόπια του που θα γινόταν όχι απλά καναλαρχης, αλλά κατοχος μιας εκ των ελαχίστων αδειών για κανάλι πανεθνικης εμβέλειας, μας τελείωσε;



άλλα για άλλα , της παρασκευής το γάλα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#622187 popolaros πεσμενο σε βρισκω σημερα

αν σε εβλεπε ο προλεταριος Γιανη να τον γραφεις γιαννη αυριο θα ξημερωνες σε γκουλαγκ
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#622203
otso έγραψε:popolaros πεσμενο σε βρισκω σημερα

αν σε εβλεπε ο προλεταριος Γιανη να τον γραφεις γιαννη αυριο θα ξημερωνες σε γκουλαγκ


ελα μουργο.

παρε και τον κολλητο σου.


Άβαταρ μέλους
By trident1971
#622306
italakias έγραψε::s_sarcastic Τα σχολια απο κατω.


Περιμενα να δω τα κλασικα, και μετα ειδα το "Ποπολαρε πονας?" και εκλαψα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#622318
popolaros έγραψε:https://youtu.be/zURmFohTMFg


Επιτέλους το ξύλο ξεκίνησε


Κακώς χαίρεσαι, γιατί οι ίδιοι ηλίθιοι που προπηλακίζουν τώρα, είναι εξαιρετικά απίθανο να κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη και συνειδητοποιήσουν τη |λογοκρισία| τους. Οπότε, απλά θα μεταναστεύσουν ( :shifty: ) πολιτικά στον επόμενο ψεύτη που τους χαϊδεύει τον Γιώργο Αυτιά. Ψεύτη τύπου Σώρρα, χρυσά αυγουλάκια κλπ. :iconcool:

Εγώ πάντως καταδικάζω το λιντσάρισμα, προς όπου και αν κατευθύνεται. :rtfm: