Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#618742 :shifty:

Ισχύει για τις περιοχές: Κορυδαλλός-Αιγάλεω-Νίκαια-Κερατσίνι-Πειραιάς-Χαϊδάρι-Νεάπολη-Πέραμα-Αμφιάλη-Ταμπούρια-Αγ.Βαρβάρα και γύρω περιοχές
Δυνατότητα εξυπηρέτησης και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής (Κέντρο Αθήνας, Βόρεια έως Κηφισιά-Πολιτεία και ανατολικά έως Γέρακα-Γλυκά Νερά και Νότια έως Βούλα με έξτρα χρέωση 10€, η οποία καταβάλλεται απευθείας στο συνεργείο)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#618743
g8777 έγραψε:Το είδε.

Θα μου το πληρωσεις αυτό γμενε. :x
Τώρα πρέπει να τις πλύνω μόνος μου, ειδάλλως πληρώνω.


:x :x

Τωρα τι να πλυνεις; Την ανοιξη να σταματησουν οι βροχες :shifty:

:svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#618756
Νίκος Παππάς έγραψε:
g8777 έγραψε:Το είδε.

Θα μου το πληρωσεις αυτό γμενε. :x
Τώρα πρέπει να τις πλύνω μόνος μου, ειδάλλως πληρώνω.


:x :x

Τωρα τι να πλυνεις; Την ανοιξη να σταματησουν οι βροχες :shifty:

:svivhaha:


Στη Λιμνούπολη, οι βροχές σταματάνε για 2 ώρες τον Αύγουστο! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#618772
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
g8777 έγραψε:Το είδε.

Θα μου το πληρωσεις αυτό γμενε. :x
Τώρα πρέπει να τις πλύνω μόνος μου, ειδάλλως πληρώνω.


:x :x

Τωρα τι να πλυνεις; Την ανοιξη να σταματησουν οι βροχες :shifty:

:svivhaha:


Στη Λιμνούπολη, οι βροχές σταματάνε για 2 ώρες τον Αύγουστο! :shifty:
Ε, τότε ας τις γυρίσει μέσα -εξω, να γλυτώσει το πλύσιμο.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#619901 Πριν λίγες εβδομάδες σας ειχα απασχολησει με το διαμερισμα μας που προς το παρον ειναι στα μπετά. Βρέθηκαν μηχανικοι τελικά, θα κανουμε αναθεώρηση άδειας και σιγά σιγά οριστικοποιούμε το σχέδιο.

Έχω κάποιες απορίες, ορμώμενος και απο συζητησεις εδώ:

--> Η λύση της αντλίας θερμότητας προβάλλεται ως καλύτερη απ' όσο διαβάζω. Φυσικό αέριο δεν υπάρχει στην περιοχή, οπότε θα παίξει είτε Α/Θ, είτε πετρέλαιο. Το άλλο διαμέρισμα της οικοδομής ακόμα δεν έχει επιλέξει θέρμανση, οπότε εχουμε μεγάλη ευελιξια κινήσεων.

--> Ποια η γνώμη για την ενδοδαπέδια; Περισσότερο από τυχόν αυξημένα κόστη εγκατάστασης φοβόμαστε τυχόν βλάβες, καθώς και το τι αυτές συνεπάγονται....

--> Σχετικά με smart home λύσεις, απ' όσο αντιλαμβάνομαι το δίλλημα ειναι μεταξύ: Παω σε (ακριβότερη) υλοποίηση μιας εταιρίας (π.χ legrand), η το στήνω μόνος μου με διάφορα πράγματα που βρίσκω λίγα λιγα. Εχω πελαγώσει από αυτά που διαβάζω, για να ειμαι ειλικρινής. Κατ' ουσια αυτο που θέλω ειναι να εχω εναν απομακρυσμένο έλεγχο στη θέρμανση/κλιματισμο, το συναγερμο και τα φώτα, καθώς και να μπορουμε με μια κίνηση να κανουμε "shutdown" το σπίτι φεύγοντας. Δηλ φεύγεις, δινεις φωνητικη εντολή (η smartphone), και κλείνεις ρολα, φώτα, κλπ, κλπ. Φαντάζομαι αυτο ειναι εφικτο, απλώς δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς ολα να τα χειρίζεσαι ευκολα, με μια εφαρμογη, η θα θες αλλη για το ένα, αλλη για το αλλο, τι παίζει με τις φωνητικές εντολές, κλπ.

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By fokion
#619904 Οσον αφορά τις αντλιες θερμοτητας δες τους βαθμους αποδοσης απο μια θερμοκρασία και κατω και ποσο συχνη ειναι στην περιοχή αυτη η θερμοκρασία. Γιατι απο ενα σημειο και κατω για να ζεστανει τα νερά αναβει ηλεκτρικές αντιστασεις οποτε αντιλαμβανεσαι χαρες που κανει το ρολοι της ΔΕΗ...

Για την ενδοδαπεδια κοιτα ποια υλικά δουλευουν καλυτερα σα δαπεδα ( πχ μαρμαρο εναντι ξυλου)

κι απλά στο πεταω ως ιδεα να το ψαξεις αν σε συμφαιρει/βολευει αντι για ενδοδαπεδια τα fancoils. Κι αυτα χαμηλων θερμοκρασιων νερω ειναι οποτε και αυτα ταιριαστα για Α/Θ...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#619906 Το σπίτι είναι στον Άγιο Στέφανο. Ψοφοκρυο μεν, αλλά απ όσο αντιλαμβάνομαι σαφώς εντός των πλαισίων λειτουργίας των ΑΘ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#619907
Hellenic tifosi έγραψε: smart home λύσεις, απ' όσο αντιλαμβάνομαι το δίλλημα ειναι μεταξύ: Παω σε (ακριβότερη) υλοποίηση μιας εταιρίας (π.χ legrand), η το στήνω μόνος μου με διάφορα πράγματα που βρίσκω λίγα λιγα. Εχω πελαγώσει από αυτά που διαβάζω, για να ειμαι ειλικρινής. Κατ' ουσια αυτο που θέλω ειναι να εχω εναν απομακρυσμένο έλεγχο στη θέρμανση/κλιματισμο, το συναγερμο και τα φώτα, καθώς και να μπορουμε με μια κίνηση να κανουμε "shutdown" το σπίτι φεύγοντας. Δηλ φεύγεις, δινεις φωνητικη εντολή (η smartphone), και κλείνεις ρολα, φώτα, κλπ, κλπ. Φαντάζομαι αυτο ειναι εφικτο, απλώς δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς ολα να τα χειρίζεσαι ευκολα, με μια εφαρμογη, η θα θες αλλη για το ένα, αλλη για το αλλο, τι παίζει με τις φωνητικές εντολές, κλπ.


Αν το σπίτι είναι στα μπετά, είναι ευκαιρία να κάνεις κάτι σωστό εξαρχής.

Βρες έναν καλό, ενημερωμένο ηλεκτρολόγο να σου φτιάξει σωστά τον ηλεκτρολογικό πίνακα, να σε καθοδηγήσει και να υλοποιήσει αυτό που θες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις wifi ελεγκτές στον ηλεκτρολογικό πινακα (πχ sonoff) όπου σε κάθε ελεγκτή θα κουμπώνει μια ομαδα συσκευών (πχ φώτα σαλόνι).

Μπορείς να βάλεις παντού wifi πρίζες και διακόπτες. Στους διακόπτες μπορείς να συνδέσεις και τα ηλεκτρικά ρολά.

Για τη θέρμανση απλά αγόρασε wifi θερμοστάτες, για τον κλιματισμό ένα air condition με wifi.

Για τον συναγερμό θα βρεις επίσης λύσεις με wifi. Για ip cameras, εννοείται.

Αν κάνεις ένα σωστό πλάνο εξαρχής, δε θα σου κοστίσει ιδιαίτερα περισσότερο από συμβατικές λύσεις και θα αποφύγεις εκ των υστέρων μπαλώματα κτλ

Σχεδόν όλα τα επώνυμα αξεσουάρ και συσκευές, συνεργάζονται με alexa, google assistant και IFTTT, όποτε θα μπορείς να τα χειρίζεσαι όλα με μια εφαρμογή στο κινητό. Μόνο το αρχικό σετάρισμα είναι λίγο χρονοβόρο.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#619908 Ευχαριστώ πολύ!

Σε σχέση με τις κάμερες, δε θα ήταν πιο ασφαλές να είναι ethernet? Τις πετας σε ένα Poe switch και είσαι μια χαρά, σωστα;

Επίσης, έχει νόημα να είναι smart ΚΑΙ ο ελεγκτής στον πίνακα, ΚΑΙ οι διακοπτες;

Για το ac, επειδή ήδη υπαρχει, σκεφτόμουν κάποιο smart remote, που είχε ποσταριστει και εδώ.

Τέλος, επειδή το σπίτι είναι μεγάλο και δε θα φτάνει λογικά το wifi παντού, αν έχουμε ένα 2ο repeater κάπου, θα είναι πρόβλημα ότι κάποιες συσκευές θα είναι σε άλλο δικτυο;

Απ όσο πάντως αντιλαμβάνομαι, η επιλογή του Ηλεκτρολόγου είναι ίσως το πιο σημαντικό, για να γίνουν όλα σωστά, ευθύς εξαρχής.

Όσο για τη θέρμανση, ενώ μας ψήνει πάρα πολύ το να γλυτώσουμε τα σώματα, φοβόμαστε τρομερά το ενδεχόμενο βλάβης.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#619909
Hellenic tifosi έγραψε:
Σε σχέση με τις κάμερες, δε θα ήταν πιο ασφαλές να είναι ethernet? Τις πετας σε ένα Poe switch και είσαι μια χαρά, σωστα;


Πιο σταθερή σύνδεση με ethernet αλλά λιγότερο ευέλικτη η χρήση καλωδίου. Θα πρέπει να προβλέψεις να.μη φαίνονται καλώδια, που θα βρίσκεται το switch και γενικότερα πως θα στήσεις το δίκτυο.


Hellenic tifosi έγραψε:Επίσης, έχει νόημα να είναι smart ΚΑΙ ο ελεγκτής στον πίνακα, ΚΑΙ οι διακοπτες;


Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτείς από την αρχή: Τη θέση των διακοπτών, ποια συσκευή θα ελέγχουν κτλ. Ανάλογα, χρησιμοποιείς ένα από τα δύο.

Hellenic tifosi έγραψε:Για το ac, επειδή ήδη υπαρχει, σκεφτόμουν κάποιο smart remote, που είχε ποσταριστει και εδώ.


Εύκολο αυτό.


Hellenic tifosi έγραψε:Τέλος, επειδή το σπίτι είναι μεγάλο και δε θα φτάνει λογικά το wifi παντού, αν έχουμε ένα 2ο repeater κάπου, θα είναι πρόβλημα ότι κάποιες συσκευές θα είναι σε άλλο δικτυο;


Μπορείς να παίξεις και με powerlines, extenders (με το ίδιο ssid για wifi) κτλ ή μπορεί να γίνει δουλειά με ένα δυνατό router στο σωστό σημείο.

Hellenic tifosi έγραψε:Απ όσο πάντως αντιλαμβάνομαι, η επιλογή του Ηλεκτρολόγου είναι ίσως το πιο σημαντικό, για να γίνουν όλα σωστά, ευθύς εξαρχής.


Σωστά. Σε καινούργιο σπίτι αυτό θα έκανα.


Hellenic tifosi έγραψε:Όσο για τη θέρμανση, ενώ μας ψήνει πάρα πολύ το να γλυτώσουμε τα σώματα, φοβόμαστε τρομερά το ενδεχόμενο βλάβης.


Εγώ θα επέλεγα κλασικά σώματα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#619910 H σωστή λύση για κάλυψη σε όλο το σπίτι είναι το λεγόμενο mesh. Περισσότερα μικρά αναμεταδοτάκια που όμως λειτουργούν όλα μαζί με τον κυρίως router σαν ένα οπότε είσαι πάντα στο ίδιο δίκτυο και δεν αποσυνδέεσαι από το ένα για να συνδεθείς σε αυτό του extender ή του powerline (ακόμα κι αν αυτά έχουν το ίδιο όνομα κωδικό θέλουν αποσύνδεση και νέα σύνδεση).
Και το βάζεις όποτε θέλεις, δεν χρειάζεται προεγκατάσταση και μπορείς να το επεκτείνεις πχ σε ταράτσα, αυλή, υπόγειο.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#619918
Hellenic tifosi έγραψε:Ευχαριστώ πολύ!

Όσο για τη θέρμανση, ενώ μας ψήνει πάρα πολύ το να γλυτώσουμε τα σώματα, φοβόμαστε τρομερά το ενδεχόμενο βλάβης.

Εδω μεγαλη προσοχή.
Υπαρχει ενα μεγάλο θεμα κι ειναι οτι τα σωματα για να αποδοσουν τις ονομαστικές τους θερμίδες θελουν ΠΑΝΩ πο 65 βαθμους νερά ( το γραφουν στους καταλόγους τους το καθενα) ενω οι συνηθης Α/Θ πανε δε πανε 40-45....

Ναι προφανως και υπαρχουν Α/Θ για 65 βαθμους αλλα.......
Ενα αλλο θεμα ειναι τα ανταλλακτικά τους...
Παρε καποιες ενδεικτικές τιμες απο πλακετες συμπιεστές καθως και διαθεσιμότητα αυτων...
Και βεβαια "προστασια" υπερτασεων και υποτασεων καθοτι οι Α/Θ εχουν δειξει μια ευαισθησία κι ο Αγιος Στεφανος δε ξερω τι σταθερότητα εχει στο δυκτυο....
( Να κι αλλη μια αναγκη για καλό ηλεκτρολόγο........)
Άβαταρ μέλους
By glf
#619934 Ενδοδαπεδια τι βλάβη να βγάλει.. μεσα στη μόρφωση δεν υπάρχουν ενώσεις των σωλήνων.
Εγω εχω ενδοδαπεδια και όλα καλά. Βασικά δεν εχω ακούσει ακόμα κάποιον που να είχε πρόβλημα.

Για Αθήνα πιστεύω η Α/Θ ειναι οτι καλύτερο. Αρκεί να υπάρχει σωστη διαστασιολογηση και εγκατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#619936 Για εξυπνο σπιτι κτλ.
Βρες σωστο ηλεκτρολογο και μην πας με την χαμηλότερη τιμή. Βαλε πολλα μπουατ και κάνε σωστες σωληνώσεις με σκοπο αργότερα να μπορεις να περασεις τυχον κατι νεο σε καλώδιο.
Εγω οκ ειμαι υπερβολικός ολο σκαλίζω.

Επίσης κανονικη δομημένη καλωδίωση για χαμηλα ρεύματα. Ξεχωριστες γραμμές και μπουατ για UTP , και TV και τερματισμό σε rack. Ιδιως που σε ενδιαφέρει για smart home.

Αυτο συνδυάζεται και με το συναγερμό. Δλδ ανανονες κοντα σε πορτες παραθυρα σειρηνα.