Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#617415 Εδώ το πήγε ολόκληρος Σπιρτούλης, τι να σου κάνει και ο ποκοπίκος από το payroll;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#617422 Αλλο Σπιρτουλης και αλλο Στρατος Παζουλης ομως Κορτε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mikeerfol
#617428
Corto Maltese έγραψε:Δηλαδή είναι τόσο goat που έχασε τίτλο επειδή έσκασε ένας κινητήρας 18 αγώνες πριν το τέλος; :hmmm:


Εκείνη τη χρονιά είχε γίνει το Φθινόπωρο ο αγώνας.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#617437
Corto Maltese έγραψε:Δηλαδή είναι τόσο goat που έχασε τίτλο επειδή έσκασε ένας κινητήρας 18 αγώνες πριν το τέλος; :hmmm:

Για την ακρίβεια είναι τόσο goat που πήγε στην Μαλαισία 8 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία από τον Rosberg που τον είχε κερδίσει στα ίσα όλο το τριήμερο του προηγούμενου αγώνα στη Σιγκαπούρη. (απλώς εδώ μέσα φοβόμαστε να τα λέμε πολύ δυνατά αυτά, γιατί ο Lewis είναι καλύτερος από τον Rosberg).
Άβαταρ μέλους
By ripper
#617493 Όχι ρε δεν είναι. Αφου έχασε στην Σιγκαπούρη τι να λέμε τώρα.
Αφού ο Rosberg έκανε μαεστρικά τον κινητήρα του Hamilton να σκάσει (ενώ ήταν άνετα πρώτος ο Λούης) συνέχισε να μαγεύει τα πλήθη κάνοντες ένα εκπληκτικό φίνις με 4 στις 4 ήττες εεε συγνώμη παλικαρίσιες δεύτερες θέσεις και κατέκτησε πανάξια τον τίτλο.

Δεν βρέθηκε μπροστά λόγω μηχανίκων προβλημάτων του Lewis και λόγω πολιτικής της Mercedes για πανομοιότυπες στρατηγικές, βρέθηκε γιατί ήταν ξεκάθαρα καλύτερος. Το ταμπλό έγραψε. Τι να λέμε τώρα.

Να βγω και έγω να πω πως ο μεγάλος Ερβάιν πάτησε τον Σούμι το 1999 ή πάει πολύ?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#617494 Να βγω και εγώ τότε να πω ότι η Φεράρι πρέπει να σουτάρει τον Φεττελακο και να φέρει τον Ροζμπεργκ πίσω. Να πει το μυστικό στον Εκλερακο ,να σαρώνει κατσαρολια μέχρι το 2053. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#617513 Έλα ρε συ ripper τα έχουμε ξαναγράψει άπειρες φορές. Το ότι ένας οδηγός είναι στο σύνολο της καριέρας του και των εμφανίσεων του αναμφισβήτητα καλύτερος από έναν άλλον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να του δώσουμε και τον τίτλο χωρίς καν να τρέξουν.

Και το 2016 έτρεξαν επι ίσοις όροις. Και έχασε στα ίσα. Για να γίνει αυτό μπορεί να χρειάστηκε να τρέξει ο Rosberg στο 170% των δυνατοτήτων του ( :iconcool: ) και ο Hamilton στο 50% ξέρω γω, μπορεί να είχε λίγες (και όχι όσες κάποιοι αφήνετε να εννοηθεί) ατυχίες παραπάνω, αλλά όχι και ότι η Mercedes το έστησε για να το πάρει ο Rosberg. Έτσι πέφτουμε στο ίδιο επίπεδο με το να μιλήσουμε και για τις πιέσεις στα λάστιχα του Alonso το 2007... Και αν ο Hamilton ήταν τόσο φοβερός και τρομερός όσο φέτος, θα είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα το πρωτάθλημα. Όπως δηλαδή φέτος. Το πρωτάθλημα του 2016 το έχασε κυρίως από τις δικές του χαμένες pole και νίκες στην αρχή της χρονιάς, από τραγικές εκκινήσεις και από λάθη τύπου Baku. Ο Hamilton του 2019 δεν θα τα έκανε αυτά και θα έπαιρνε το πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο του 2016, πριν σπάσει το μοτέρ στη Μαλαισία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#617518 Από την άλλη ούτε ο Χάμιλτον είχε τόσο κακές χρονιές πριν η μετά το 16 ούτε τόσο καλές ο Ροζμπεργκ πριν.

Μοιάζει σαν να θέλησαν να τον ευχαριστησουν για τα χρόνια που τους έδωσε και αυτός καταλαβαίνοντας ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο κρέμασε τα γάντια του.

Προφανώς κανείς από τους δύο τους δεν γνωρίζει αν όντως έγινε έτσι, αυτά άλλοι τα αποφασίζουν και πιθανότατα όχι στην αρχή της χρονιάς αλλά ανάλογα με την εξέλιξη της.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#617523 Άντε πάλι τα ίδια. Το 2016 με ίδια μονοθέσια κέρδισε ο Ρόσμπεργκ τον Χάμιλτον. Τέλος. Οτιδήποτε άλλο είναι θεωρία συνωμοσίας, σερβιριστείτε ελεύθερα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#617526
Corto Maltese έγραψε:Άντε πάλι τα ίδια. Το 2016 με ίδια μονοθέσια κέρδισε ο Ρόσμπεργκ τον Χάμιλτον. Τέλος. Οτιδήποτε άλλο είναι θεωρία συνωμοσίας, σερβιριστείτε ελεύθερα.
Τι μας λες;
Εδώ σταμάτησε να κλέβει, ξέρεις ποια, επειδή κάποιος υπαινίχθηκε ότι κλέβει.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#617547 Ναι και φέτος ο Κubica κέρδισε τον Russel.

@sparticle:

1. Δεν είπα ότι το έστησε η Mercedes, είπα πολύ απλά ότι δεν έδινε περιθώριο αλλαγής στρατηγικής. Κοινώς στην πρώτη στροφή έστριψες δεύτερος; Τον ήπιες. Πόσες φορές ήταν ο Hamilton κολλημένος πίσω από τον Rosberg και παρακαλούσε για άλλη στρατηγική και παραπονιόταν τότε ότι στην McLaren είχε ο κάθε οδηγός τον δικό του strategist (we were racing Fernando :shifty: ) ενώ στην Mercedes είχαν έναν και για τους δύο.
Ενώ τώρα με Bottas αλλάζουν συνέχεια στρατηγικές, προσπαθώντας να περάσει ο ένας τον άλλον.
2. Όταν το μονοθέσιο είναι τόσο κυρίαρχο και ισχύει το (1) ένα μηχανικό πρόβλημα είναι υπερβολικά σημαντικό.
Απλά μαθηματικά: Hamilton - Rosberg στην Μαλαισία εγκαταλείπει ο Hamilton από την πρώτη θέση 28 χαμμένοι βαθμοί.
4 νίκες Hamilton στους 4 τελευταίους αγώνες 4χ7=28 κερδισμένοι βαθμοί.
Ταληράκια: Hamilton-Rosberg 5-0 και ίδιοι βαθμοί.
Φυσικά υπήρχαν κι άλλα
3. Προφανώς και έχει κάνει και καλύτερες χρονιές ο Hamilton και επίσης προφανώς έκανε πολύ καλή χρονιά ο Rosberg. Ακόμα και έτσι ήταν καλύτερος ο Ηamilton πως να το κάνουμε; Μάτια έχουμε και βλέπουμε.
4. Ο Hamilton ήταν τραγικός στις χρονιές με τον Button. Το 16 δεν ήταν. Αλλιώς να κλείσουμε την τηλεόραση και να βλέπουμε μόνο την βαθμολογία.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#617550 Δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια, ωστόσο όσον αφορά το... μαθηματικό κομμάτι που λες, εύκολα ξεχνάμε το ότι o Hamilton κατάφερε να χάσει τους τέσσερις πρώτους αγώνες από τον Rosberg, τους τρεις συνεχόμενους μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ τον αγώνα που ακολούθησε μετά το σπασμένο μοτέρ του στη Μαλαισία, αυτόν στη Σουζούκα.

Όταν δε ο Rosberg είχε ήδη μεγάλη διαφορά βαθμών για το τέλος, επικεντρώθηκε στο να έρχεται απλώς δεύτερος μπροστά από όλους τους άλλους. Σίγουρα όχι και τόσο γ@μ@το, αλλά μάλλον fair enough.

Φυσικά η βαθμολογία δεν έχει πει όλη την αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και φυσικά βλέπουμε και κρίνουμε. Αλλά όταν ένας οδηγός έχει πάρει 9 νίκες σε μια σεζόν κόντρα στον teammate του με ίδιο αυτοκίνητο, το να θεωρείς αυτονόητο λέγοντας "μάτια έχουμε και βλέπουμε" ότι ο Hamilton ήταν καλύτερος εκείνη τη χρονιά από τον Rosberg, είναι εντελώς υποκειμενικό. Και στην τελική αυτό που είναι αντικειμενικό, είναι οι βαθμοί που όλοι κυνηγάνε από την αρχή της χρονιάς.

Επίσης, πάρε το Ιταλικό GP του 2016. Ο Hamilton παίρνει την pole και καταφέρνει στην εκκίνηση για μια ακόμη φορά να στρίψει κάπου πεμπτοέκτος. Δηλαδή τι θα πούμε; Ότι οι εκκινήσεις δεν είναι σημαντικό κομμάτι για έναν αγώνα και δεν θα πρέπει να τις λογαριάζουμε όταν κρίνουμε τους οδηγούς; Ότι ήταν κωλόφαρδος ο Rosberg και όχι ικανός που έκανε όλες τις εκκινήσεις του καλά;

Όσον αφορά τη δικαιολογία του Hamilton για τις στρατηγικές εκείνη τη χρονιά, την οποία έχεις αναφέρει ξανά, ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω: Αυτό ήταν γνωστό και στους δύο οδηγούς, ή όχι; Επειδή υποθέτω ότι ήταν γνωστό πολύ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο κάθε οδηγός πήρε τα μέτρα του με βάσει αυτή την απόφαση της ομάδας. Επομένως δεν καταλαβαίνω τι ήθελε ο Hamilton; Να έχουν συμφωνήσει από πριν ότι οι οδηγοί θα έχουν την ίδια στρατηγική, να έχει την πρωτοπορία ο Rosberg είτε όντας κάτοχος pole, είτε έχοντας βρεθεί μπροστά μετά από τραγική εκκίνηση του Hamilton, να ελέγχει το ρυθμό του με βάσει αυτή την -ξαναλέω- προσυμφωνημένη απόφαση και μετά τι; Να δοκιμάζουν άλλες στρατηγικές για να βγάλουν τον Hamilton μπροστά του;

Στην τελική ένας goat θα κέρδιζε και με την ίδια στρατηγική (ελαφριά ειρωνεία)

Όσο για το τι συμβαίνει στην εποχή Hamilton-Bottas:
ripper έγραψε:Ενώ τώρα με Bottas αλλάζουν συνέχεια στρατηγικές, μέχρι να καταφέρουν να βγάλουν μπροστά τον Hamilton

fixed (ειρωνεία, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς you saw it coming :roll: )
Άβαταρ μέλους
By ripper
#617595 Μην παίζεις με τις λέξεις, καταλαβαίνεις τι λέω.
USA GP φέτος ο Bottas είχε το πάνω χέρι, ο Hamilton δοκίμασε άλλη στρατηγική για να κερδίσει, δεν του βγήκε κέρδισε πανάξια ο Bottas.
Λογικό.
Το 2016 δεν επιτρεπόταν να αλλάξει στρατηγική. Απλά καθόταν από πίσω αναγκαστικά και γκρίνιαζε συνέχεια δικαίως. Undercut δεν μπορεί να κάνει, στρατηγική δεν μπορεί να αλλάξει, πως θα περάσει;
Μην πεις ότι σαν GOAT θα μπορούσε να κλάσει κεραυνούς και να φορτίσει την μπαταρία σε παρακαλώ :lol:
Τώρα αν ο Rosberg πήρε 5 νίκες γιατί στις 2 είχε 10 θέσεις ποινή ο Hamilton, στις άλλες 2 γιατί έκανε καλύτερη εκκίνηση και ο άλλος ήταν κολλημένος από πίσω του όντας γρηγορότερος σε όλο τον αγώνα και μια γιατί ήταν όντως καλύτερος, ε εγώ λέω μπράβο μόνο για την μία.
Εσύ πες γιασάν του μάγκα του Rosberg.

Σε ένα dominant μονοθέσιο η βαυμολογία μεταξύ των teammates γίνεται εύκολα μαγική εικόνα. 3 μηχανικά προβλήματα παραπάνω φτάνουν.

Και για να το διευκρινήσω ,δεν λέω ότι ο Hamilton ισοπέδωσε τον Rosberg. Ήταν λίγο καλύτερος απλά.
Το 2015 ήταν πολύ καλύτερος
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#617938 ripper διαφωνούμε για το 2016 και θα διαφωνούμε πάντα.

Ωστόσο, συμφωνούμε στο ότι μάτια είχαμε και βλέπαμε. Είναι τόσο κοντινό κιόλας το '16 και δεν χρειαζόμαστε τις στατιστικές.

Μιας και αναφέρθηκες όμως ξανά σε νούμερα, να σημειώσω ότι μέχρι και το gp της Ιαπωνίας ο Rosberg είχε 9 νίκες και ο Hamilton 6. Και φυσικά δεν προήλθαν όλες λόγω ποινών Hamilton. Μετά προφανώς έφταναν στον Γερμανό οι δεύτερες θέσεις κι έτσι έγινε το 9-10 στις νίκες, αλλά το πρωτάθλημα στον Rosberg.

Όσο κι αν ενοχλεί πολλούς εδώ μέσα (απ' ό,τι βλέπω και κάποιους που δεν συμπαθούν τον Hamilton, απλώς σιχαίνονταν τον Rosberg) ο Γερμανός ήταν καλύτερος/αποδοτικότερος/ικανότερος το 2016 από τον Βρετανό. Και ναι, και λίγο πιο τυχερός.

(Το 2012 πχ, ο Hamilton τερμάτισε 2 μόλις βαθμούς μπροστά από τον Button. Ειδικά εκείνη τη χρονιά όμως ήταν πολύ πολύ καλύτερος και η βαθμολογία δε λέει την αλήθεια).