Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rafi
#615608
red_monster έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Το ότι επιχειρείται να δικαιολογηθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με την επίκληση της μείωσης του κατώτατου φορολογικού συντελεστή και της βελτιωμένης συνολικής καθαρής θέσης του ελεύθερου επαγγελματία κατόπιν τούτων, με ξεπερνάει.



Η αύξηση αφορά μόνο το κατώτερο κλιμάκιο εκεί που υπάρχει σαφή μείωση του εισαγωγικού συντελεστή. Υπάρχει ένας (1) ΕΕ που να μην το καεί η συνολική ετήσια δαπάνη αλλά ο καταμερισμός της ;;

:dizzy: :dizzy:
Ναι ετσι στηριζουμε τη "μεσαια ταξη", χωνοντας βαθυτερα το δαχτυλο στους αδυναμους. Φχαριστουμε κουλη που θα τα παρεις απο εμας και οχι απο τους εχοντες, εμεις δεν εχουμε αναγκη. Να τους χαιρεστε, σας ευχαριστουμε που τους επιλεξατε!

.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#615681 Κάνετε edit στον Ποπολάρο αλλά είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους

Ιδού η απόδειξη
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki ... -oikodomes

«Φρένο» από Ε.Ε. στην αναστολή ΦΠΑ για οικοδομές

Άκυρο έφαγε πάλι ο Κούλης από τα κατοχικά τσιράκια.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#615785 που είναι όλοι αυτοί οι κλεφτοκοταδες ΆΡΙΣΤΟΙ που φώναζαν για τα τέλη που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό για την ΕΡΤ?

το ξεχάσαμε;

να ξεχάσουμε τα σάπια λόγια : γιατί να πληρώνουμε τον αλεξη; τι μας κάνει;

δεν πειράζει τυπικά υπανθρωπα υποκείμενα.

πληρώστε τώρα την ελίτ. έχουμε το ολγακι να ρίχνει λίγη παραπάνω προπαγάνδα σε αυτό το νωθρό / σαθρό περιβάλλον. λίγη ακόμα λάσπη στον ανεμιστήρα. τραγέλαφος και υποτελής ο Στουρνάρας στην 1η εκπομπή. η ντροπή προσωποποιημένη.

και κάνω quote κάποιου άλλου τυπάκου, έτσι για να δειχτεί ακόμα μία φορά το μάτριξ του οχετού που ζούμε

Άβαταρ μέλους
By popolaros
#615786
popolaros έγραψε:edit mod. Ομοίως+warn.Δεν επιτιθόμαστε στους χρήστες επειδή δεν μας αρέσει η άποψή τους.[Admin]



δεν είναι άποψη τους.

είναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ και ΑΣΕΒΕΙΑ προς την ανθρώπινη υπόσταση.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#615787

ας κάνουμε και πρόεδρο της δημοκρατίας ένα χουντικό και αλαζονικό απόβρασμα.

αυτό έλειπε από αυτή την χώρα.

πόσος ξεπεσμός....
Άβαταρ μέλους
By elteo
#615789 Ποπολαρε για τον Αυγερόπουλο και τη Τρέμη έχεις απόλυτο δίκιο. :vava: :protest:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#615894
red_monster έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Το ότι επιχειρείται να δικαιολογηθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με την επίκληση της μείωσης του κατώτατου φορολογικού συντελεστή και της βελτιωμένης συνολικής καθαρής θέσης του ελεύθερου επαγγελματία κατόπιν τούτων, με ξεπερνάει.



Η αύξηση αφορά μόνο το κατώτερο κλιμάκιο εκεί που υπάρχει σαφή μείωση του εισαγωγικού συντελεστή. Υπάρχει ένας (1) ΕΕ που να μην το καεί η συνολική ετήσια δαπάνη αλλά ο καταμερισμός της ;;

:dizzy: :dizzy:

Ναι υπάρχει, και μάλιστα αρκετοί, διότι βλέπουν λίγο πέραν από τον κ@λο τους.
Προσωπικά το νέο σύστημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα με ευνοήσει.
Είναι όμως ανάλγητο το γεγονός ότι αυτοί που θα επιβαρυνθούν θα είναι οι πραγματικά πιο αδύναμοι, δηλαδή όσοι έχουν καθαρό φορολογητέο εισόδημα κάτω από 5.000.
Επίσης υποτίθεται ότι η φορολογία μειώνεται για λόγους αρχής, μιας και υπήρχε υπερφορολόγηση.
Περαιτέρω υποτίθεται ότι ο ΕΦΚΑ ήταν ΟΚ από άποψη πλεονεσμάτων.
Το επιχείρημα "σου αυξάνω τις εισφορές αλλά σου γλυκαίνω το φόρο οπότε πάλι κερδισμένος είσαι", είναι σαθρό.
Σε ποια ακριβώς "αρχή" και "αναγκαιότητα" υπακούει η αύξηση των εισφορών;
Θυμίζω ότι το ΣτΕ ΔΕΝ έκρινε αντισυνταγματική τη σύνδεση εισφορών με εισόδημα, παρά μόνον το γεγονός ότι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν διαφορετικά ποσοστά.
Αν τούτο είναι αντισυνταγματικό, πολύ περισσότερο αντισυνταγματικό είναι να πληρώνουν μισθωτοί και ΕΕ με βάση τελείως διαφορετικά συστήματα...

Θα συμφωνήσω ότι το flat rate των εισφορών ΕΦΚΑ, με το πολύ υψηλό πλαφόν, είναι επίσης ανάλγητο. Άλλο θέμα όμως να διορθώσουμε τους συντελεστές ή το ανώτατο όριο και άλλο να ρημάξουμε λίγο ακόμη τους μη έχοντες....
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#615896
elteo έγραψε:Ποπολαρε για τον Αυγερόπουλο και τη Τρέμη έχεις απόλυτο δίκιο. :vava: :protest:


Εγώ πάντως χαίρομαι που η Τρέμη επέστρεψε στις οθόνες μας, είναι απόδειξη ότι παρά τους χαλεπούς καιρούς οι καλοί και ταλαντούχοι δεν χάνονται. Χαλάλι τα €800Κ που κοστίζει, μακάρι να δούμε και την Ανθή Σαλαγκούδη ξανά στην ΕΡΤ. :thumbsup:

Α, παρεμπιπτόντως:

Εικόνα

ZEUS+DIONE
Founders: Mareva Grabowski, Dimitra Kolotoura
CEO: Dimitra Kolotoura (1 Jul 2014–), Mareva Grabowski (15 Jun 2007–)


Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται περί σύμπτωσης, αμέσως να κράξετε. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#615994 Επειδή κάποιοι νωρίτερα αναρωτήθηκαν πώς θα βγει ο λογαριασμός των φοροαπαλλαγών, από το σχέδιο του προϋπολογισμού:
https://www.capital.gr/oikonomia/339507 ... -epidomata
Τη μείωση των δαπανών για όλα τα σημαντικά κοινωνικά επιδόματα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, με εξαίρεση το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται σε σχέση με φέτος μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για τις Παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες, για τα Οικογενειακά επιδόματα, τα Επιδόματα ΑμΕΑ, το Στεγαστικό επίδομα και συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα Σχολικά γεύματα.


Όλα αυτά τα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση πριν εκλεγεί, είχε πει πως είναι εναντίον των επιδομάτων σαν σύλληψη και πρακτική.

Επίσης:
https://www.capital.gr/oikonomia/339518 ... nataxi-pde
Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει κατά γράμμα το νέο - πολλαπλό - σχέδιο "νοικοκυρέματος" των δημοσίων δαπανών με στόχο την εξοικονόμηση τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ

Κοινώς, κόψιμο διαφόρων δαπανών, με προϋπολογισμό 800 εκατομμύρια. Τώρα, αν κάποιοι θεωρούν πως όλα αυτά ήταν περιττές δαπάνες, τι να πω εγώ... :s_dunno :s_biggrin

Κοινώς, όπως λένε , there is no free lunch...

Τέλος, κάτι ενδιαφέρον: ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 2.8% και πρωτογενές πλεόνασμα 3.6%.
Θεωρώ πως το πρώτο νούμερο δεν το πιάνουμε με τίποτε, αφού όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουν σε ύφεση. Επίσης ΚΑΝΕΙΣ άλλος (ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδος με τον φιλαράκο τον Στουρνάρα) δεν βλέπουν το 2.8%. Αυτό σημαίνει πως αν η ανάπτυξη είναι μικρότερη, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι και αυτό μικρότερο. Ας ελπίσουμε μόνον πως θα υπάρχει κάποιο άλλο μαξιλάρι για να το καλύψει και να μην χρειαστούν νέα μέτρα.
Αυτά και βλέπουμε, θεωρώ πως γενικώς πως είναι πολύ αισιόδοξα τα νούμερα, και δεν υπάρχουν αρκετά μαξιλάρια ασφαλείας. Θα δείξει.