Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#614414 Χθες το βράδυ έκλεισα κάτι εισιτήρια από Ryan χρησιμοποιώντας την Alpha κάρτα μου. Δεν με κατεύθυνε προς το 3DS περιβάλλον για επιπλέον κωδικό, αλλά ούτε μου ήρθε SMS μετά την επιβεβαίωση πληρωμής που πάντα έρχεται. Παραυτα η κίνηση φαίνεται στη λίστα των υπό επεξεργασία.

btw χάλια το νέο περιβάλλον του alpha ebanking :s_yes

btw2: η Εθνική έχει το χαμηλότερο rate για ανάληψη στο εξωτερικό;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#614415
Dimitris_P έγραψε:Χθες το βράδυ έκλεισα κάτι εισιτήρια από Ryan χρησιμοποιώντας την Alpha κάρτα μου. Δεν με κατεύθυνε προς το 3DS περιβάλλον για επιπλέον κωδικό, αλλά ούτε μου ήρθε SMS μετά την επιβεβαίωση πληρωμής που πάντα έρχεται. Παραυτα η κίνηση φαίνεται στη λίστα των υπό επεξεργασία.

btw χάλια το νέο περιβάλλον του alpha ebanking :s_yes

btw2: η Εθνική έχει το χαμηλότερο rate για ανάληψη στο εξωτερικό;


προφανώς θα σου έρθει σήμερα το sms όταν θα πέσει η χρέωση...
για το νέο περιβάλλον της alpha συμφωνώ , αλλά αν θες μπορείς να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς το παλιό ....
Άβαταρ μέλους
By bebes
#614502
Dimitris_P έγραψε:btw2: η Εθνική έχει το χαμηλότερο rate για ανάληψη στο εξωτερικό;

το καλοκαιρι που ειχα ψαξει, η Εθνική ήταν η πιο φτηνη (με διαφορά) για ανάληψη χρηματων εκτός €
Άβαταρ μέλους
By elteo
#615482 Exω 1 κάρτα την οποία ακύρωσα. Μετά από πόσο καιρό θα σταματήσει να φαίνεται στα μενού του alpha web banking?
Άβαταρ μέλους
By elteo
#615492 ρυθμίσεις > κάρτες > διαγραφή

απλά υπάρχει μόνο στο παλιό γραφικό περιβάλλον και εγώ έμπαινα από το νέο.... :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Govus
#615509
ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 63 ΤΟΥ Ν. 4607/2019, ΑΠΟ 01/05/2019, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ. ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ 31/10/2019, ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΙΣΦΟΡΑ (ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ 0,60%)


Μέχρι σήμερα είχα την (ίσως...) πιο "φτηνή" πιστωτική της αγοράς (Postcredit TT Visa). Τώρα πήγε από 12,50 σε ...13,10% "λόγω του Ν.4607".
Καλοφάγωτα βδέλλες (και καλές "εθελούσιες") :protest: !!

Υ.Γ. : μέχρι πότε άραγε, θα έχουμε μια τόσο τεράστια διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων έναντι αυτών των καταθέσεων σε αυτή την αρρωστημένη χώρα;
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#615513 Αυτή η εισφορά βέβαια αποδίδεται στο δημόσιο...

Και καθορίστηκε με τον Ν.128/1975.

Αλλά φταίνε οι εθελούσιες.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#615516 Έχεις δίκιο, μάλλον φταίει ο πελάτης (ειδικά ο συνεπής)...

https://www.capital.gr/arthra/3373357/e ... nexetastei

Επίσης, μέρος της θεωρίας θεωρεί μη συνταγματική τη μετακύλιση της εισφοράς στο δανειολήπτη καθώς αντίκειται στον επιδιωκόμενο σκοπό της διάταξης, η οποία συνίσταται ακριβώς στην ενίσχυση του τηρούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος κοινού λογαριασμού για την επιστροφή τόκων στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και ουσιαστικά στην ενθάρρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Περαιτέρω, δεν συνάδει με τη φύση της συναλλακτικής σχέσης με το πιστωτικό ίδρυμα και τα εννοιολογικά στοιχεία της πιστωτικής σύμβασης. Σύμφωνα άλλωστε με το γράμμα της διάταξης της παρ.3 του άρθρ.1 ν.128/1975, τα πιστωτικά ιδρύματα (και όχι ο δανειοδοτούμενος) βαρύνονται με την εν λόγω εισφορά.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#615519 Ας κάνω και εγώ ένα quote

Το ζήτημα αυτό δεν έχει αντιμετωπισθεί ενιαία από τη νομολογία, καθώς υπάρχουν αποφάσεις που συναινούν στην νομιμότητα της μετακύλισης και άλλες που κρίνουν την διάταξη καταχρηστική και αντίθετη στο πνεύμα του Ν. 128/1975.


Μακάρι πάντως να καταργηθεί και να μην την πληρώνουμε...
Άβαταρ μέλους
By Govus
#615521 Η λογική του να προστεθεί το "0,60%"στις πιστωτικές κάρτες τον Οκτώβριο του 2019 ποια είναι όμως; Αποτελεί ή όχι τελικά διάταξη, που αντίκειται στο Κοινοτικό Δίκαιο; Μήπως άραγε γνωρίζουν, πως κανείς καταναλωτής δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά, αφού το δικαστικό σύστημα έχει διαλυθεί και επιπλέον δεν υπάρχουν χρήματα ή χρόνος για τέτοιες επίπονες διαδικασίες :roll: ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#615522
Govus έγραψε:Η λογική του να προστεθεί το "0,60%"στις πιστωτικές κάρτες τον Οκτώβριο του 2019 ποια είναι όμως; Αποτελεί ή όχι τελικά διάταξη, που αντίκειται στο Κοινοτικό Δίκαιο; Μήπως άραγε γνωρίζουν, πως κανείς καταναλωτής δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά, αφού το δικαστικό σύστημα έχει διαλυθεί και επιπλέον δεν υπάρχουν χρήματα ή χρόνος για τέτοιες επίπονες διαδικασίες :roll: ;

Για αυτα θα επρεπε να κινηθουν οι ενωσεις καταναλωτων. Αλλα δεν, οπως και δεν οταν ανακοινωθηκαν αυξησεις σε προμηθειες των τραπεζων και μετα απο κατακραυγη πηραν καποιες πισω.

Γενικως κανουν ο,τι γουσταρουν αφου επιλογες δεν υπαρχουν.
Τον Αυγουστο ηρθε μήνυμα οτι ο οψεως που εχω σταματα ( γιατι; ) και αντικαθισταται απο εναν αλλο με κοστος 2€ μηνιαιως. Αν δεν μου αρεσει να απευθυνθω σε καταστημα της τραπεζας για καποιο αλλο προγραμμα.

Το εκανα για να ανακαλυψω οτι τα αλλα προγραμματα κοστιζαν περισσοτερα :lol:

Μετα με πηραν τηλεφωνο για μια καρτα debit, καινουρια λεει, που θα συνδεοταν με τον οψεως και θα μπορουσαν να πληρωνω απο αυτην "εταιρικες" αγορες και με το συμβολικο κοστος των 20€ ετησιως ( πραγμα που κανω με την δωρεαν debit και τωρα ) οποτε δεν δεχτηκα αλλα.....θα γινει αναγκαστικα μολις ληξει η υπαρχουσα καρτα :s_wink :lol:

Βαλε τωρα σε αυτα τα ηδη 14€ δυο φορες τον χρονο για την "συντηρηση του pos" :s_dunno , προσθεσε και την προμηθεια για καθε συναλλαγη και ξαφνικα το κοστος κατοχης pos εκτοξευεται. :superman:
Φυσικα το pos δεν μπορει να παει σε λογαριασμο ταμιευτηριου, αφου επαγγελματικο και φυσικα² δεν μπορω χωρις pos γιατι προστιμο. :lol: :lol:


Τουλαχιστον στην πιστωτικη αν προσεχεις δεν θα πληρωσεις τοκους ποτε ( αρα και εισφορα ) αν πληρωνεις καθε μηνα το συνολο της οφειλης. Υπαρχει η επιλογη αυτη. Δεν στα παιρνουν με τις πλατες του "δεν μπορεις να κανεις αλλιως"
Άβαταρ μέλους
By markvag
#615524 Εφόσον υπάρχει σχετική νομολογία, δεν νομίζω να πετύχει τίποτα κάποια δικαστική κίνηση.