Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#613851
lazarefa έγραψε:Σαφώς και παίζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και απ' ότι φαίνεται για το καζανάκι κατά 99% θα αγοραστεί από έξω καθώς εδώ πουλάνε μάπα ποιότητα σε τιμές που έξω βρίσκεις τα καλά αφτερμάρκετ (συν το ότι σε όσους ρώτησα όλοι μου είπαν θα σου βάλω ότι έχει ο εισαγωγέας, ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση έχει τα Ιταλικά ASSO που μου έχουν πει άτομα που έχουν βάλει στο παρελθόν ούτε για αστείο να μην τα κοιτάξω, και τα χρεώνουν στα 85 ευρώ όταν έξω με αυτά τα λεφτά -μαζί με τα μεταφορικά εννοείται- ή και λιγότερα, παίρνω, BOSAL, Imasaf, Walker, Ernst, Klarius).
Για το θέμα του καταλύτη πολλαπλής τώρα έχω δίλημμα μεταξύ γνήσιου μεταχειρισμένου ή καινούριου αφτερμάρκετ. Μεταχειρισμένο βρίσκω στα 150 ευρώ αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι λαχείο η αγορά του (αν και πότε θα κάνει ρήγμα η πολλαπλή, αν είναι σε νορμάλ κατάσταση ο καταλύτης ή θα τα παίξει πχ σε 10.000χλμ, εξ ου και κανένα συνεργείο δεν αναλαμβάνει να μου βρει, όλοι μου λένε βρες και φέρτην μόνος σου) ενώ για καινούριο δεν ξέρω ούτε αντοχή στο χρόνο (και σαν πολλαπλή και κυρίως σαν καταλύτης ούτε αν θα κουμπώσει 100% σωστά στο μπλοκ του κινητήρα). Οι δε τιμές που άκουσα από Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια. Το συνεργείο που πήγαινα για τα σέρβις μέχρι πρότινος μου είπε για αφτερμάρκετ τιμή στα 400 ευρώ χωρίς να μπορεί να μου πει συγκεκριμένη μάρκα (κοινώς ότι βρουν σε στοκ θα το χρεώσουν στρογγυλά 400 ευρώ κι έχει ο θεός για το κορόιδο, εεε, εννοώ εμένα :x ), ο δε εξατμισάς που έλυσε το μανδύα της πολλαπλής και είδε το ρήγμα μου είπε για παραγγελία από Αγγλία καταλύτη - πολλαπλή της εταιρείας ΒΜ Catalysts στα 360 ευρώ (συν εργατικά) όπου στο ebay βρωμάει ο τόπος από δαύτους με τιμές κάπου στα 200-250 ευρώ με μεταφορικά. Με λίγα λόγια ότι νά ναι.
Προφανώς και για καταλύτη/πολλαπλή αν τελικά πάρω καινούριο αφτερμάρκετ από έξω θα τον φέρω.


Δηλαδή περιμένεις το μαγαζί να σου χρεώσει το ανταλλακτικό όσο το βρίσκεις εσύ στο e bay; :dizzy:
Εφόσον ,για σένα, και το μεταχειρισμένο και το αφερμαρκετ είναι και τα δύο ρίσκο γιατί δεν πας στην πιο φθηνή επιλογή; Στην τελική το αυτοκίνητο έχει 200.000 χλμ. Και αυτό να λύσεις όλο και κάτι άλλο θα ζητήσει.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#613869 Συγνώμη, αλλά αν εσύ θεωρείς εύλογη και λογική μια διαφορά της τάξης του 50-80% σε ανταλλακτικό αυτοκινήτου, πάω πάσο. Αν μιλάγαμε για 50-60 ευρώ, ναι, το κατανοώ και το σέβομαι. Εφόσον δεν στοκάρει και θα κάνει κι αυτός ότι κι εγώ, ήτοι ηλεκτρονική παραγγελία, το θεωρώ κλεψιά να μου πουλήσει το ίδιο πράγμα με τόσο καπέλο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#613894
lazarefa έγραψε:Συγνώμη, αλλά αν εσύ θεωρείς εύλογη και λογική μια διαφορά της τάξης του 50-80% σε ανταλλακτικό αυτοκινήτου, πάω πάσο. Αν μιλάγαμε για 50-60 ευρώ, ναι, το κατανοώ και το σέβομαι. Εφόσον δεν στοκάρει και θα κάνει κι αυτός ότι κι εγώ, ήτοι ηλεκτρονική παραγγελία, το θεωρώ κλεψιά να μου πουλήσει το ίδιο πράγμα με τόσο καπέλο.

Εσυ μπορεις να θεωρεις ο,τι θες, αλλα δεν εχεις κανενα δικαιωμα να του πεις ποσο θα στην πουλησει. Τοσο θελει να την δωσει.
Η τιμη ενος προιοντος επηρεαζεται απο πολλα πραγματα και ενας ειναι η τιμη / ογκο παραγγελιας. Αν ενα μαγαζι αγοραζει 100 πραγματα απο εναν προμηθευτη και ενα αλλο 1000 μπορει η χονδρικη του ενος να ειναι η λιανικη του αλλου.
Αν δεν σου αρεσει η τιμη ψωνιζεις απο αλλου.

Για τετοια μαλιστα διαφορα δεν υπηρχε περιπτωση να μπω σε συζητηση τυπου "ξερετε την βρισκω 'τοσα' απο εκει, μηπως γινετε κατι καλυτερο να την παρω απο εσας και να μην περιμενω βδομαδες να ερθει;"
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#613951 Νίκος Παππάς, ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω, αν απευθύνθηκες σε μένα. Από που προκύπτει ότι εγώ είπα στο συνεργείο πόσο πρέπει να μου πουλήσει την πολλαπλή; Το συνεργείο μου ανέφερε μια τιμή, του είπα εντάξει, θα δούμε, κι έφυγα. Το ίδιο το συνεργείο δεν στοκάρει πολλαπλές, μου είπε ξεκάθαρα ότι μπορεί να την παραγγείλει από Αγγλία για μένα, μπροστά μου τσέκαρε στον υπολογιστή το μοντέλο και μου έδωσε τιμή (ανταλλακτικού) 360 ευρώ με χρόνο παράδοσης 10 εργάσιμες. Ότι δηλαδή θα έκανα κι εγώ σαν ιδιώτης/πελάτης αν παραγγείλω μόνος.
Δεν έχω δικαίωμα να σκέφτομαι, να συγκρίνω, να ψάχνω και να σχολιάζω αυτά που βλέπω; Ο συνεργειάς/έμπορος θα κάνει τη δουλειά του κι εγώ ο πελάτης την δική μου. Αυτός από την πλευρά του, μπορεί να θεωρεί ότι ορθά πράττει, κι εγώ απ' τη δική μου ότι δεν με συμφέρει αυτό που μου προτείνει και το θεωρώ κάπως (κλεψιά), εφ' όσον βρίσκω ο ίδιος ως πελάτης λιανικής το ίδιο προϊόν πολύ πολύ φθηνότερα. Αν εσύ τα 100-150+ ευρώ τα θεωρείς διαφορά κόστους ανάξια λόγου, δικαίωμά σου. Δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις και προφανώς δεν ξέρεις και την οικονομική μου κατάσταση, ούτε και σε ενδιαφέρει, και καλά κάνεις (ενδιαφέρει όμως εμένα). Εσύ να πηγαίνεις στα συνεργεία που επιλέγεις κι ότι τιμή σου λένε τα συνεργεία αυτά να την καταπίνεις αμάσητη και να τους τα δίνεις ατόφια (δικαίωμά σου προφανώς, δεν μου πέφτει λόγος εμένα), κι εγώ που είμαι (για σένα) κάπως θα τα ψειρίζω και θα γράφω εδώ τη γνώμη μου. Φαντάζομαι μου το επιτρέπεις αυτό. Ή μήπως όχι;
Ήμαρτον βρε παιδιά.
Εκτός αν έχεις κι εσύ επιχείρηση και λειτουργείς ανάλογα, οπότε έμμεσα θεώρησες ότι σου έθιξα την εμπορική πολιτική.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#614019 Έχω την εντύπωση ότι δεν κατάλαβες τι σου έγραψα.

Δεν είπα ποτέ να μην επιλέξεις τη πιο συμφέρουσα τιμή.
Δεν είπα ποτέ να μην κοιτάξεις το συμφέρον σου.

Είπα ότι δεν έχεις το δικαίωμα να του πεις, όχι να πεις σε φίλο σου, σε ποια τιμή πρέπει να πουλήσει, επειδή είδες κάπου στο ίντερνετ χαμηλότερη τιμή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν την τιμή ενός προϊόντος ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικές χώρες.

Επίσης η λέξη κλεψιά που χρησιμοποίησες δυο φορές, δεν σημαίνει αυτό που νομίζεις. Σε κλέβει κάποιος όταν σου παίρνει χρήματα / πράγματα χωρίς να το καταλάβεις.

Η τιμή ενός προϊόντος είναι αυτή που θέλει ο πωλητής και εσύ ως καταναλωτής επιλέγεις αν θα αγοράσεις ή όχι.
Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

Στο θέμα σου θα έλεγα να επιλέξεις την καλύτερη λύση που αντέχει το πορτοφόλι σου.
Προφανώς η λύση του καινούργιου γνήσιου ανταλλακτικού δεν παίζει αφού είναι πολύ ακριβό.
Η λύση του μεταχειρισμένου γνήσιου επίσης, λόγω ρίσκου και πιθανότητας να ξανασυμβεί σύντομα.
Στην θέση σου θα επέλεγα την λύση του after market από την εταιρεία με το "καλύτερο" όνομα στην αγορά.



Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#614021
Νίκος Παππάς έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι δεν κατάλαβες τι σου έγραψα.
Δεν είπα ποτέ να μην επιλέξεις τη πιο συμφέρουσα τιμή.
Δεν είπα ποτέ να μην κοιτάξεις το συμφέρον σου.

Είπα ότι δεν έχεις το δικαίωμα να του πεις, όχι να πεις σε φίλο σου, σε ποια τιμή πρέπει να πουλήσει, επειδή είδες κάπου στο ίντερνετ χαμηλότερη τιμή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν την τιμή ενός προϊόντος ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικές χώρες.

Επίσης η λέξη κλεψιά που χρησιμοποίησες δυο φορές, δεν σημαίνει αυτό που νομίζεις. Σε κλέβει κάποιος όταν σου παίρνει χρήματα / πράγματα χωρίς να το καταλάβεις.

Η τιμή ενός προϊόντος είναι αυτή που θέλει ο πωλητής και εσύ ως καταναλωτής επιλέγεις αν θα αγοράσεις ή όχι.


Σε αυτό συνυπογράφω και αυτό. Σαν καταναλωτής σαφώς και κοιτάς το συμφέρον σου. Όμως είναι σπαστικό να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να κάνεις θέμα τις τιμές. Αν δεν σου αρέσει χαιρετάς ευγενικά και φεύγεις. Οι "εξυπνακισμοί" και οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα εκτός από την αναβασμένη πίεση και τα νεύρα.

Επίσης δεν βρίσκω κακό να ζητήσεις ευγενικά αν υπάρχει η πιθανότητα καλύτερης τιμής χωρίς εξυπνάδες του στυλ "αν δεν μου κόψεις θα το πάρω από το Σκρουτζ κλπ που το έχει τόσο".

Και στο λέω όντας στη θέση του πωλητή λιανικής. Αυτό που θα σου πρότεινα επίσης είναι να δεις τι σε συμφέρει συνολικά. Αν πχ έχεις έναν συνήθη μηχανικό που σε εξυπηρετεί προσωπικά δεν θα με χαλούσε να δώσω λίγα παραπάνω από το να μπω στην διαδικασία του ψαξίματος και την αμφίβολη ποιότητα εργασίας του φθηνότερου τυχαίου μηχανικού.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#614595 Καλημέρα. Να ρωτήσω τους γνώστες, φλάντζες (πολλαπλής εξαγωγής, εξάτμισης) αγοράζω γνήσιες ή εμπορίου σε γνωστές μάρκες (πχ Elring, Corteco κλπ). Η διαφορά τιμής δεν είναι τραγική (περίπου 15 + 5 οι γνήσιες, τα μισά οι εμπορίου) απλά και οι γνήσιες μου είπαν ότι πρέπει να γίνουν παραγγελία γιατί δεν τις στοκάρουν. Επίσης θα προτείνατε να αλλάξω (προληπτικά) και παξιμάδια/μπουζόνια ή όχι; (τα μαμά είναι, προφανώς, θερμικά καταπονημένα και οξειδωμένα).
Άβαταρ μέλους
By bill33
#614601 Εγώ θα τα άλλαζα όλα αυτα τα παρελκόμενα.Εμπορίου φλάτζες καλής εταιρίας δεν βλέπω τον λόγο να είναι κατώτερα.Επίσης πρέπει να αλλαχθουν οι φλάτζες όπως και να έχει για να κάτσουν σωστά.Οι παλιές εχουν πάρει άλλη μορφή.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#614607 Ευχαριστώ. Φλάντζες θα αλλαχθούν σίγουρα και (μάλλον) παξιμάδια. Μπουζόνια μάλλον μόνο αν μας μείνει κάποιο (μπρρρ) στο χέρι.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#614764 Τελικά έγινε παραγγελία και του καταλύτη/πολλαπλής χθες από το autodoc.gr . Κόστος με μεταφορικά λίγο πάνω από τα 200 ευρώ (μαζί με φλάντζες και 2-3 άλλα ψιλολόγια). Στην αναμονή πλέον για την παράδοση των υλικών και μετά για την τοποθέτηση, ελπίζοντας να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα. Συνολικό κόστος υλικών (μαζί με το μεσαίο καζανάκι εξάτμισης που ήδη παραγγέλθηκε) περί τα 295 ευρώ.
Ερώτηση: Για την τοποθέτηση του σετ πολλαπλής/καταλύτη και του μεσαίου καζανιού εξάτμισης, τι τιμή εργατικών να αναμένω; Γύρω στα 70 ευρώ σύνολο είναι λογική τιμή ή να υπολογίσω κάτι παραπάνω; (εννοείται ότι θα κρατήσω ο ίδιος το παλιό σετ πολλαπλής/καταλύτη).
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#614812 Για την αντικατάσταση του σετ πολλαπλή-καταλύτης ο εξατμισάς μου είχε πει ενδεικτικά γύρω στις 2 ώρες δουλειάς ότι απαιτούνται (βγάλε-βάλε), προφανώς για εργασία που θα γίνει χωρίς να προκύψουν απρόοπτα. Η αντικατάσταση του μεσαίου καζανιού εξάτμισης φαντάζομαι ότι θα είναι το πολύ μισή ώρα δουλειά. Οπότε η δική μου εκτίμηση μιλάει για περίπου 2,5 εργατώρες με τιμές ανεξάρτητου συνεργείου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#614817 Η πολύ ώρα που έγραψα αφορά το να κρυώσει το αμάξι για να μπορέσει να δουλέψει ο μάστορας.

< G (5S) >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#614819 2.5 ώρες είναι λίγες θα έλεγα, δεν είναι μικρή δουλειά και μπορεί να βγάλει και ζόρια, να μην ξεβιδώνουν εύκολα βίδες, να πρέπει να αφαιρεθούν πράγματα για να βγει η πολλαπλή, κλπ κλπ.