- 07 Οκτ 2019, 23:45
#608343
George_Prix έγραψε:Tetix έγραψε:Μια ωρα στη καραφα είναι παρα πολυ,διότι τη ωρα που κανεις τη μετάγγιση ηδη το κρασι εισπράττει αρκετο οξυγόνο.
Δεν αμφισβητω τις γνωσεις σου, απλα ερχονται σε αντιθεση με διαφορα αρθρα που εχω διαβασει κατα καιρους. Για παραδειγμα:
http://www.krasiagr.com/%CF%80%CF%8C%CF ... B1-%CE%B1/
Εσυ μιλας για 30' το πολυ και απ' οτι βλεπω σε αυτη τη λιστα, 30' ειναι το ελαχιστο που προτεινουν και σε μερικες περιπτωσεις μιλανε μεχρι και για 3 ωρες (που μου ακουγεται υπερβολικο).
Εκτος απο τον καλυτερο τροπο που ειναι η δοκιμη και η οσφρηση, υπαρχει καποιος αλλος "κανονας" που μπορουμε να ακολουθησουμε?
Καλησπερα George_Prix
Θα σου μιλησω καθαρα σαν επαγγελματίας και σαν λάτρης του κρασιού.
Πριν απο λίγες ημερες σας είχα πει,αποψη μου βεβαια, οτι τα site και τις εφαρμογές να μην τα εμπιστεύεστε.
Δεν θέλω να το παίξω κάποιος απλα δεν μπορώ να διαβάζω χαζομάρες απο ανθρωπους που γράφουν σε μια σελιδα οπως το krasiagr.com πράγματα απλα για να συμπληρώσουν το άρθρο τους χωρις προφανώς να έχουν καποια γνωση πανω στο κρασι.
Και οντως στο site που μου έστειλες καταρχήν εχει πολλες ανακριβιες,λεει οτι να ναι,το Ξινομαυρο 3 ωρες +
Το Grenache 1 ώρα.
Μα είμαστε σοβαροί;
Τι θα πιούμε μετα,πορτοκαλαδα;
Διπλη μετάγγιση;
Είναι υπερβολικα υπερβολικο.
Αν το κρασι ΔΕΝ το μεταγγισουμε μπορούμε την φιαλη να την ανοίξουμε 45 - 60 λεπτα πιο πριν αντε το πολυ 120 λεπτά,αλλά όχι 3 ωρες....
Σαν γευσιγνωστης, τα κοκκινα κρασια τα οποια είναι πολυ νεα θέλουν μετάγγιση σε καραφα, τα πιο παλιά 10 - 12 χρόνων και πανω θέλουν κανατα.
Δεν μπορω στα ελληνικα να το εξηγήσω τόσο καλα αλλα κανουμε Dekantieren στα παλιά κρασιά και στα καινούργια κρασιά τα οποια ακόμα δεν έχουν το "κατακαθι" κάνουμε Karaffieren.
Δυστυχως το site που μου εστειλες, ενα μερος του αρθρου ειναι για τα σκουπίδια,θα το ξαναπω πως έχει πολλες ανακριβιες, ειμαι την αποψης πως αν κατι δεν ξερεις, απλα αυτο,μην το γράφεις.
Ολα θέλουν τον τρόπο τους και τις γνώσεις για να γίνουν.
Εκτος απο τον καλυτερο τροπο που ειναι η δοκιμη και η οσφρηση, υπαρχει καποιος αλλος "κανονας" που μπορουμε να ακολουθησουμε;
Τι εννοείς με την ερώτηση σου;
Δεν σε καταλαβαίνω.
< >