Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#609815
pro έγραψε:
junior gt έγραψε:
Η ανάγνωση είναι ίδια για όλους αρκεί να ξέρεις... ανάγνωση. Η ερμηνεία της ανάγνωσης μπορεί να διαφέρει.

Καλά οι γέροι. Οι νοικοκυρές?Γι'αυτές έχουμε καμμιά εξήγηση?


Προφανώς μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Αν εσύ το ονομάζεις ερμηνεία κι εγώ ανάγνωση δεν έχει καμία σημασία, εκτός αν θέλεις να αρχίσουμε τις σοφιστείες. Για να χρησιμοποιήσω τον όρο σου λοιπόν, αν η Αριστερά ερμηνεύει το αποτέλεσμα με τον τρόπο που βλέπω, κατά την γνώμη μου για μια ακόμη φορά το ερμηνεύει με τραγικό τρόπο και ο Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του - ουσιαστικά μέχρι να φθαρεί από τις |λογοκρισία| του, ή μέχρι να γίνει η σωστή ερμηνεία του αποτελέσματος από την αντίπαλη πλευρά. Κρίνοντας από την Ιστορία, η σωστή ερμηνεία μπορεί και να αργήσει καμιά πενηνταριά χρόνια.

Όσον αφορά τις νοικοκυρές, δεν ξέρω καν ποιές θεωρούνται ως νοικοκυρές και πόσες είναι. Πάντως, με την κλασική έννοια του όρου, μια γυναίκα που ασχολείται αποκλειστικά με το σπίτι και τα παιδιά της, δεν έχει περάσει από αμφιθέατρα και χώρους εργασίας κλπ, έχει προφανώς περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο συντηρητική από κάποια που ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή. Επίσης έχει περισσότερες πιθανότητες να επηρεάζεται από τον άντρα της.


Που προφανώς θα ειναι συνταξιουχος :lol: :lol: :lol:
Αλλιώς δε δένει η ιστορία ούτε η ερμηνεια. Το καταλαβαίνεις έτσι δε χρειάζεται να το αναλύσω?
Οπότε μπορεί η ερμηνεία της αριστεράς να μη σ'αρεσει αλλά πρέπει να βρούμε και κάποια που να στέκει... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#609819 Ροες μεταναστών τοτε, ροες μεταναστων τωρα...

Η καλυψη τους αρκούν για συμπεράσματα

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#609822 Τη δήλωση τους προεκλογικά ότι θα σταματήσουμε τις ροές γιατί θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι ελκυστική στους πρόσφυγες και τους μετανάστες την έπαιξε κανένα κανάλι τωρα? :hmmm: :whistlink:
Οι τύποι είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#609823 Μπορεί να είμαι λίγο ευαισθητούλης, όμως το σεξιστικό στερεότυπο της νοικοκυράς που βλέπει όλη τη μέρα τηλεόραση και ψηφίζει αυτό που της λέει ο αντρούλης της μου φαίνεται εντελώς παράταιρο για το 2019, τουλάχιστον όσο μιλάμε για σύγχρονα μυαλά.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#609832


ειπαμε

ολα τα ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΘΩΑ

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

ελα μωρη ΕΛΛΑΔΑΡΑ, με τρελα λεμε
Άβαταρ μέλους
By pro
#609836
junior gt έγραψε:
Οπότε μπορεί η ερμηνεία της αριστεράς να μη σ'αρεσει αλλά πρέπει να βρούμε και κάποια που να στέκει...


Δεν είναι το θέμα αν μ αρέσει. Απλά δεν τη βρίσκω λογική. Αν την έβρισκα λογική θα την υποστήριζα, όπως κατά καιρούς έχω κάνει με διάφορες απόψεις / πολιτικές / ερμηνείες πολλών κομμάτων. Αν αυτό στα μάτια κάποιων με κάνει δεξιό, αριστερό, ισαποστάκια ή δρακονιανό στα παπάκια μου.

diplomat έγραψε:Μπορεί να είμαι λίγο ευαισθητούλης, όμως το σεξιστικό στερεότυπο της νοικοκυράς που βλέπει όλη τη μέρα τηλεόραση και ψηφίζει αυτό που της λέει ο αντρούλης της μου φαίνεται εντελώς παράταιρο για το 2019, τουλάχιστον όσο μιλάμε για σύγχρονα μυαλά.


Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με την ελληνική ύπαιθρο, αλλά αν το άλλο ΣΚ σε πάω σε κανένα αγροτόσπιτο για τσίπουρο στο οποίο υπάρχει αγρότισσα/νοικοκυρά θα σου φύγουν οι ευαισθησίες και μαζί και 3 σφραγίσματα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#609864
pro έγραψε:
Δεν είναι το θέμα αν μ αρέσει. Απλά δεν τη βρίσκω λογική. Αν την έβρισκα λογική θα την υποστήριζα, όπως κατά καιρούς έχω κάνει με διάφορες απόψεις / πολιτικές / ερμηνείες πολλών κομμάτων. Αν αυτό στα μάτια κάποιων με κάνει δεξιό, αριστερό, ισαποστάκια ή δρακονιανό στα παπάκια μου.
.


Καλά στα παπάκια όλων αν κάποιος είναι δεξιός, αριστερός, ισαποστακιας κλπ.
Αλλά οκ αν δε βρίσκεις λογική την εξήγηση ότι οι νυκοκυρες κάθονται σπίτι και βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση γι'αυτο επηρεάστηκαν περισσότερο από τους άλλους και ψήφισαν ΝΔ και βρίσκεις πιο λογική την εξήγηση ότι ψηφίζουν ο, τι τους πει ο άντρας τους ο οποίος άντρας τους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ συνταξιούχος γιατι αλλιώς δε βγαίνει το σεναριο, δεν είναι θέμα δεξιού, αριστερού ή ισαποστακια.
Ειναι ακριβώς αυτό που είπα στην αρχή: δυσκολία ερμηνείας της ανάγνωσης των αποτελεσμάτων... :)
Άβαταρ μέλους
By pro
#609877 Τελικά μάλλον έχεις πρόβλημα ανάγνωσης και όχι ερμηνειας. Αναφέρεις πράγματα που είπες εσύ (νοικοκυρές με άντρες συνταξιούχους) σαν να τα είπα εγώ. Εγώ είπα ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο συντηρητικοί εκ φύσεως, και οι νοικοκυρές ίσως να είναι λόγω παραστάσεων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#609878
pro έγραψε:Τελικά μάλλον έχεις πρόβλημα ανάγνωσης και όχι ερμηνειας. Αναφέρεις πράγματα που είπες εσύ (νοικοκυρές με άντρες συνταξιούχους) σαν να τα είπα εγώ. Εγώ είπα ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο συντηρητικοί εκ φύσεως, και οι νοικοκυρές ίσως να είναι λόγω παραστάσεων.

Ειτε ειναι συντηρητικοι ειτε οχι, που για τις παραστασεις των νοικοκυρων δεν το δεχομαι εκτος αν μιλαμε για χωρια 1000 κατοικων, αν εισαι ολη μερα σπιτι με την τηλεοραση ανοιχτη να σου κανει παρεα και βλεπεις τα γνωστα "μεγαλα" καναλια καποια στιγμη θα αρχισεις να συμφωνεις με αυτα που ακους και να πιστευεις αυτο που σου λενε να πιστεψεις.

Οταν η πραγματικοτητα σου ειναι αυτο που λεει ο καθε Αυτιας- Παππαδακης - Μπαμπης, ακομα και εμενα να βαλεις και να μου κοψεις την εναλλακτικη πληροφορηση καποια στιγμη θα το πιστεψω
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#609881 Ασήμαντο το μέγεθος του δείγματος, όμως δε μπορώ να μην πω ότι δε γνωρίζω ούτε ΕΝΑ άτομο που να βλέπει αυτιαδοπαπαδάκηδες, αλλά και κανέναν που όπου τους πετύχει κατά λάθος να μην αλλάζει κανάλι σε dt, ή να βγάζει σπυράκια εάν αυτό είναι αδύνατο (π.χ. σε αναμονή οδοντιατρείου).
Άβαταρ μέλους
By pro
#609882 Ρε παιδια, ειναι απλα τα πραγματα. Εχω συμμαθητριες που μετα το σχολειο παντρευτηκαν στα 18-20 σε χωρια κατω των 1000 κατοικων. Και δεν ειναι μια ή δυο. Δεν πηγαν ποτε πανεπιστημιο, δουλεψαν μονο σε χωραφια, και ασχολουνται με το σπιτι και την οικογενεια τους. Ποσο πιθανο το βλεπετε να εχουν ριζοσπαστικες αποψεις;
Πρεπει να καταλαβουμε οτι ο περιγυρος μας δεν ειναι ο Μ.Ο. Δεν λεω οτι το παραδειγμα μου ειναι ο Μ.Ο. αλλα υπάρχει και αυτος ο κοσμος και δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα.

ΥΓ. Το τελευταιο ισχυει και γι αυτο που εγραψε πιο πανω και ο ντιπλοματ. Και γω δεν τους αντεχω, αλλα αυτο δεν λεει κατι.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#609884 Δεν έχω και πολύ ορεξη αλλά όταν συμβαίνει αυτό που λένε 'εκεί που μας γυρεύανε μας πήραν και το βόδι' ψιλοσαλτάρω. Προσπαθώντας να μας πείσεις ότι για την ψήφο των συνταξιούχων και των νοικοκυρών δεν έπαιξε ρόλο το προφανές ότι δηλαδή όντας κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, όντας από τις κατηγοριες των πολιτών που έχουν πιο περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και πολύ περισσότερη στην τηλεοραση, επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την προπαγάνδα, είπες μεταξύ άλλων και αυτό για τις νοικοκυρές:
Επίσης έχει περισσότερες πιθανότητες να επηρεάζεται από τον άντρα της.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι από τη στιγμή που όπως λες η νοικουρά επηρεάζεται από τον άντρα της και είναι από τις κατηγορίες που ψήφισαν περισσότερο Κούλη, θα πρέπει και αυτός να ανήκει στις κατηγορίες που ψήφισαν με μεγαλύτερη διαφορά Κούλη. Ναι ή ου? Ε αυτή η κατηγορία (που φτάνει σε ποσοστά αυτή των νοικοκυρών) είναι ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι.
Ποιος έχει λοιπόν πρόβλημα ανάγνωσης??? :hmmm:
Κατά τα άλλα αντί να προσβάλλεις μπορείς κάλιστα να παραδεχτείς ότι η συλλογιστική σου ολίγον μπάζει ή ακόμα καλύτερα να το αφήσεις να πέσει χάμου.
Ξέρεις τι λένε γι'αυτούς που επιμένουν... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By pro
#609886 Πριν απο αυτο που παραθετεις γραφω κι αλλα, που μιλανε για εργασια, αμφιθεατρα, παραστασεις γενικοτερα. Τα παραλειπεις. Μετα αναφερω αυτο που λες. Εσυ κοτσαρεις στα γραφομενα μου ενα "συνταξιουχοι" (γιατι μονο ετσι βγαζει νοημα κατ εσενα βεβαια) και ξαφνου γινεται δικο μου, και μαλιστα το κυριο επιχειρημα μου αφου τα προηγουμενα σβηστηκαν. Εγω αυτο το λεω διαστρεβλωση, εσυ πες το οπως θες.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#609887 ΙΜΟ οι ψηφοφόροι του coolio και της ΠΦΑ/ΔΦΑ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές (άσε που σε ένα ποσοστό είναι οι ίδιοι), οπότε πολύς κόπος για το τίποτα η συζήτηση. Δεν είναι πρόοδος vs συντήρηση (εξάλλου, και οι δύο συντηρητικές δυνάμεις είναι), ούτε επιρροή της τιβί, μα προσωπικό συμφέρον και half assed ψήφος κατά τη γνώμη μου, κάτι που αποδεικνύεται από την αδιαφορία και την αποχή. Μόνο τα πάρτυντογκς μπαίνουν σε διαδικασία να μας πείσουν ότι υπάρχουν διαφορές, ειδικά αναφορικά με τα ακροατήρια (ήμαρτον δλδ :dizzy: ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#609893 Υπάρχει μια τεράστια μερίδα ψηφοφόρων που μετακινούνται ένθεν κακείθεν και όντως μπορούν να ψηφίσουν τον οποιονδήποτε. Από εκεί και μετά, υπάρχει και μια τεράστια μερίδα ψηφοφόρων και στα δύο κόμματα που δεν θα ψήφιζαν ποτέ το άλλο. Το παραπάνω λοιπόν είναι μια μεγάλη γενικότητα και δεν ισχύει.
Επίσης, υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι ΝΔ που θα ψήφιζαν ΧΑ ή Βελόπουλο αλλά όχι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ, όπως υπάρχουν αντίστοιχοι ΣΥΡΙΖΑίοι που θα ψήφιζαν ΚΙΝ.ΑΛΛ ή ΚΚΕ ή ακόμη και Βαρουφάκη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά για κανένα λόγω ΝΔ και δεξιά αυτής.
Το να τα βάζουμε όλα σε ένα βαρέλι, δεν βοηθάει όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα.