Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#608062
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#608252 Έγινε τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη μια επίθεση με τσεκούρι απο αλλοδαπό άντρα σε (αλλοδαπή?) γυναίκα και κάποιος τολμηρός τον ακινητόποιησε
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#608282
Άβαταρ μέλους
By elteo
#608285 Όπως έγραψε κάποιος τους αξίζει κοινωνική εργασία στο τομέα καθαριότητας για ένα 200αρι ώρες να ισιωσουν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#608303 Η μια απολύθηκε από την δουλειά της σε φροντιστήριο της Λευκωσίας σήμερα το πρωί και έπαθε νευρική κρίση, νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#609242 Η Κομισιόν ενέκρινε δάνειο 380 εκατ. ευρώ υπέρ της διάσωσης της Condor Airlines

Τη χορήγηση προσωρινού δανείου, ύψους 380 εκατ. ευρώ, για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας Condor, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το δάνειο θα συμβάλει στην εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης των υπηρεσιών αερομεταφορών που προσφέρει η εταιρεία και θα αποφύγει τις διαταραχές των επιβατών, χωρίς να στρεβλώσει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά».

Το ιστορικό

Στις 25 Σεπτεμβρίου, η Γερμανία κοινοποίησε στην Κομισιόν την πρόθεσή της να χορηγήσει, μέσω της γερμανικής δημόσιας τράπεζας ανάπτυξης KfW, δάνειο διάσωσης ύψους 380 εκατ. ευρώ υπέρ της Condor.

Η αεροπορική αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη ρευστότητας μετά την κήρυξη πτώχευσης της μητρικής της, Thomas Cook.

Προθεσμία, το μέγιστο, 6 μήνες

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις ενισχύσεις διάσωσης και αναδιάρθρωσης, επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να στηρίξουν προβληματικές επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα στήριξης είναι χρονικά περιορισμένα και με σκοπό και συμβάλλουν στην επίτευξη στόχου κοινού ενδιαφέροντος.

Η ενίσχυση διάσωσης μπορεί να χορηγηθεί για μέγιστο χρονικό διάστημα 6 μηνών για να δοθεί χρόνος στην επιχείρηση για την εξεύρεση λύσεων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εν προκειμένω, η Γερμανία δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει ότι, μετά από 6 μήνες, το δάνειο είτε θα εξοφληθεί πλήρως είτε η Condor θα εκτελέσει μια συνολική αναδιάρθρωση για να επιστρέψει στη βιωσιμότητα μακροπρόθεσμα.

Αυτή η πιθανή αναδιάρθρωση θα υπόκειται στην εκτίμηση και την έγκριση της Κομισιόν.

Επίσης, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το μέτρο θα συμβάλει στην εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης των πτήσεων, προς το συμφέρον των επιβατών.

Ταυτόχρονα, οι αυστηροί όροι που συνδέονται με το δάνειο και τη διάρκειά του θα περιορίσουν στο ελάχιστο τη στρέβλωση του ανταγωνισμού που ενδέχεται να προκληθεί από την κρατική στήριξη.

ολα μια χαρα οταν προκειται για γερμανικη εταιρεια :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#609331 Την Deutsche Bank να δούμε πως την σώσουν...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#609620 Το υπουργείο πλέον θα βγάζει νουμερα για τα ρυμουλκούμενα ώστε να μπορεί να τα ρυμουλκεί οποίο όχημα εχει τη δυνατότητα. Απο ανακοίνωση της ΟΜΑΕ.

< Note >