Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#609496 :rtfm: Βασιλιάδες !!

Είναι ωραία το επικίνδυνο να βαφτίζεται λογικό και νόμιμο!
Είναι πάλι ωραία οι γρήγοροι τις αριστερής σε χιλιοστά του δευτερολέπτου να είναι τέρμα δεξιά στη ΛΕΑ και πάλι τέρμα αριστερά όταν ανοίξει η κίνηση.
Είναι απίστευτο το ότι ο ΚΟΚ δεν εξελίσσεται ενώ τα αυτοκίνητα έχουν γεμίσει αυτοματισμούς που διευκολύνουν τη κίνηση και αυξάνουν την ασφάλεια.
Είναι οξύμωρο τα βοηθήματα που επιτρέπουν τη σχεδόν αυτόνομη οδήγηση να μη μπορούν να καταλάβουν πόσες λωρίδες έχει ο δρόμος και να σας τραβήξουν στη δεξιά με το ζόρι δε πάνα πάτε με τελικές και να μη βγαίνετε από εκεί παρά αν συναντήσετε κάνα σαραντατριο( που και αυτά πλέον έχουν ένα σωρό αυτοματισμούς και συστήματα ασφαλείας)
Βασιλιάδες :rtfm:
Είναι ωραία γιατί απλά η παιδεία και αστυνόμευση απουσιάζουν,
γιατί έτσι μας βολεύει.

Δεν είναι πάντως ελληνικό προνόμιο τα παραπάνω. Εδώ να δείτε ωραία που είναι (σε 2 λωρίδες) ο αριστερά να έχει κάνει Intercity μέχρι το Λιανοκλάδen επειδή πάει με +1 km/h από τον δεξιά μη τυχών και τον βγάλουν φώτο :slap: το
Ιταλία (3 λωρίδες) ακριβώς τα ίδια με τη δεξιά να είναι αποκλειστικά TIR δε πάνα έχουν 96ωρη πανιταλική απεργία οι οδηγοί φορτηγών :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#610367 Το Σάββατο πέτυχα 3 Porsche με πινακίδες ιστορικού να πηγαίνουν προς Λιβαδειά...Μια βυσσινή 911(930) ,μια μαύρη 924 και μια λευκή 911 (930).
Ο τύπος με τη βυσσινή έπρεπε να ντρέπεται...Σφήνες ,κολλήματα από πίσω ,επικίνδυνα προσπεράσματα πάνω σε στροφές ...Και όλα αυτά σε επαρχιακό δρόμο με κίνηση και φορτηγά.Ακόμα και όταν μπήκαμε στην Αλιάρτο συνέχιζε τις βλακείες...Επειδή είχε Porsche να υποθέσω... :thumbsdown:
Εντωμεταξύ το αυτοκίνητο φαινόταν οτι δεν πήγαινε και πολύ καλά...Όλα αυτά τα έκανε οριακά.Ειδικά στα προσπεράσματα έμενε πολύ ώρα στο αντίθετο ρεύμα. Λογικό θα μου πείτε ως ένα βαθμό για ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο.
Και ο τύπος με την 924 πήγε να κάνει κάτι αντίστοιχα αλλά είδε οτι μάλλον το αμάξι δε πήγαινε βήμα και ήταν πιο συντηρητικός.Ο οδηγός της λευκής 911 ήταν κύριος.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#610491
kostis20 έγραψε:Ακόμα και όταν μπήκαμε στην Αλιάρτο συνέχιζε τις βλακείες...Επειδή είχε Porsche να υποθέσω... :thumbsdown:


Όχι απαραίτητα. Και rallye να είχε πάλι τα ίδια θα έκανε, δεν παίζει ρόλο η μάρκα στις καγκουρομ......ες.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#612367 Η αδερφή μου δυστυχώς είχε ατύχημα σήμερα με το αυτοκίνητο. Ενεπλάκει σε καραμπόλα και ήταν η δεύτερη. Τι παίζει σε αυτή την περίπτωση? Η ηλίθια πίσω της δήλωσε στην ασφάλειά της ότι την πέτυχε σταματημένη την αδερφή μου το ΟΡΘΙΟ ΖΩΟ! :rant:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#612369
elteo έγραψε:Η αδερφή μου δυστυχώς είχε ατύχημα σήμερα με το αυτοκίνητο. Ενεπλάκει σε καραμπόλα και ήταν η δεύτερη. Τι παίζει σε αυτή την περίπτωση? Η ηλίθια πίσω της δήλωσε στην ασφάλειά της ότι την πέτυχε σταματημένη την αδερφή μου το ΟΡΘΙΟ ΖΩΟ! :rant:
Νομίζω ότι αν η αδερφή σου ήταν σταματημένη και με το χτύπημα από πίσω έπεσε στον μπροστινό τότε ευθύνη να αποζημιώσει και τους δύο έχει η τελευταία.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#612370 Προφανώς και ΔΕΝ ήταν σταματημένη. Είχε κόψει λόγω βροχής στην Αττική οδό.

edit: και ήταν 4-5 αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#612377
elteo έγραψε:Η αδερφή μου δυστυχώς είχε ατύχημα σήμερα με το αυτοκίνητο. Ενεπλάκει σε καραμπόλα και ήταν η δεύτερη. Τι παίζει σε αυτή την περίπτωση? Η ηλίθια πίσω της δήλωσε στην ασφάλειά της ότι την πέτυχε σταματημένη την αδερφή μου το ΟΡΘΙΟ ΖΩΟ! :rant:


Aν δήλωσε ότι την πέτυχε σταματημένη είναι ακόμα χειρότερα γιατί δεν κρατούσε απόσταση ασφαλείας. Σε αντίστοιχη περίπτωση πριν αρκετά χρόνια, που ήμουν τρίτος σε τρία αυτοκίνητα, πλήρωσα τον μπροστινό/δεύτερο (ένα απλό βαθούλωμα του έκανα στον πίσω προφυλακτήρα) μόνο. Ο δεύτερος πλήρωσε τον πρώτο γιατί έπεσε πάνω του αφρενάριστος, εγώ είχα σχετικά καλή απόσταση αλλά όχι όσο έπρεπε και τον χτύπησα αφού είχε χτυπήσει ο δεύτερος τον πρώτο. Ο πρώτος φρέναρε απότομα άνευ λόγου στην αριστερή λωρίδα και έγινε το μπαμ. Απ'ό,τι έμαθα, ο δεύτερος με τον πρώτο πήγαν στα δικαστήρια.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#612384 να μας πεις και πως έγινε η καραμπόλα όμως...
φάση σταμάτησε στο ξεκάρφωτο ο 1ος, έπεσε πάνω του ο 2ος κοκ...
είχε μειώσει ταχύτητα ο 1ος, είχε μειώσει ο 2ος, ο 3ος δεν μείωσε και έπεσε στον 2ο με συνέπεια αυτός να πέσει πάνω στον 1ο?
τι?

δελτίο συμβάντος τροχαίας υπάρχει?
τι αναφέρει?
Άβαταρ μέλους
By elteo
#612390 Ήρθε τροχαία εννοείται. Στο δελτίο που πήρε αντίγραφο η αδερφή μου επιτόπου ο τροχαίος έγραψε τι δήλωσε ο καθένας τους.
Ήταν 4 αυτοκίνητα. Ο πρώτος δήλωσε ότι σταμάτησε, η αδερφή μου δεύτερη δήλωσε ότι είχε μειώσει ταχύτητα, η τρίτη έγραψε ότι την κοπάνησε ο τέταρτος και κοπάνησε την αδερφή μου. Σημείωση η ζημιά του πρώτου ήταν ελάχιστη έως και αμελητέα. Ισα που τον ακούμπησε κάτι που αποδεικνύει ότι είχε ελαττώσει ταχύτητα η αδερφή μου. Εχουμε σίγουρα 2 προφυλακτήρες ένα εμπρός φως ένα πίσω εμπρός φτερό, πίσω δεξιά τσαλάκωσε λίγο το φτερό από το προφυλακτήρα (3πορτο) και ότι άλλο βγάλει στα κρυφά από κάτω.

Το κωλόκαιρό μου μέσα. Ή θα έχει καύσωνα ή μπουρίνια.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#612394 με πόση φόρα κοπανήθηκαν για να χτυπήσουν τον μπροστινό τους εν κινήσει!?
ξέρουμε γιατί σταμάτησε ο 1ος?
έτσι πρόχειρα όπως τα καταλαβαίνω, ή ο καθένας θα αποζημιώσει τον μπροστινό του αν θεωρηθεί ότι δεν είχαν απόσταση ασφαλείας ή ο 4ος θα αποζημιώσει τους παθόντες...