Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#608365
Zorz έγραψε:Trickle this down.


@ Markus Vagus
Εικόνα





Ειπαμε, απαιτω τυφλη υπακοη. Και 800 ευρω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#608381
Anonymous Founder έγραψε: Η ΠΑΣΟΚάρα που κάποιοι καταδίκαζαν... :x


Αυτή είναι άριστη ΠΑΣΟΚάρα όμως που τα κάνει όλα "αλλιώς" :s_wink


224v έγραψε:Στη Γερμανία να δεις στασιμότητα.... Επιτέλους να στριμοχθουν και αυτοί...

< Note >


Είδες τα ποσοστά αύξησης του ΑΕΠ στη Γερμανία πριν το γράψεις αυτό; :hmmm: Γιατί εγώ βλέπω μια ψιλο-στασιμότητα και οριακά για ύφεση... :hmmm:


Zorz έγραψε:
Trickle this down. :s_empathy


g8777 έγραψε:
@ Markus Vagus



Δεν υπάρχει λόγος εμπάθειας, προς τη συμπαθή και κατατρεγμένη τάξη των δισεκατομμυριούχων... Ας μην ξεχνάμε πως είναι οι job creators

:s_rofl :s_rofl :s_rofl



g8777 έγραψε:
Ειπαμε, απαιτω τυφλη υπακοη.


Εικόνα


g8777 έγραψε:
Και 800 ευρω.


Αν ήσουν άριστος θα είχες τώρα συμβασούλα με 2Κ... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#608405 2k κοστίζει το κρασί που πλένει η Μαριγουλα τα σκαλιά μου. :iconcool:

IMF accused of ‘reckless lending’ to debt-troubled states

Ασίμω στείλε ένα κατακλυσμό από σιφτυ να κάνει σαν παλαβό ο Νικοπαππας με το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#608424 Δεν είναι ούτε Μάκρο, ούτε Μίκρο, είναι όμως ανάγλυφο πώς κάποιοι βγάζουν λεφτά σε ετούτη την χώρα. Διαβάστε για τον ξενοδοχειακό όμιλο Μαντωνανάκη, και πώς εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...
https://www.capital.gr/epixeiriseis/338 ... -erotimata
https://www.kathimerini.gr/1009286/arti ... antwnanakh
O όμιλος έχει δάνεια πάνω από μισό δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και ουσιαστικά διεκδικεί να πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος από την ΕΤΑΔ, η οποία του παραχώρησε το ακίνητο στο Λαγονήσι προς εκμετάλλευση.
Και μαντέψτε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο στο τέλος αν δικαιωθεί; Μα ο έλλην φορολογούμενος.
Άβαταρ μέλους
By Lap
#608594 Ναι, αυτο ειναι συγκεκριμενο προγραμμα αντιμετωπισης του εσωτερικου αποπληθωρισμου εν μεσω κρισης
Κεϋνς με σαντιγί και σιροπάκι.... φαινεται απο χιλιομετρο

+4,1% !!!!!!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 09 Οκτ 2019, 22:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#608595 Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ παραδέχονται την θετική επίπτωση που μέτρου, το βάζουν σε... παρένθεση λέγοντας πως αργότερα θα είναι... πιθανά αρνητική!
Το γιατί θα συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, δεν το εξηγούν, αλλά πρέπει να κάνουν σαφές πως δεν πρόκειται να δώσουν άλλη αύξηση υποθέτω...
Άβαταρ μέλους
By Lap
#608596 Προσωπικά το γεγονος αυτο με εντυπωσιασε και με εβαλε σε πολλες σκεψεις.....
Δεν καθομαι να δω τις προβλεψεις τους αν και οι προβλεψεις που κανουν για τηξν ευρωζωνη ειναι λαθος...αν θυμαμαι σωστα στο 0,2% την βλεπει το imf και οχι ανω της μοναδας....
Δεν ξερω τι στοιχεια βλεπουν.

Ειναι επιβεβαιωση μιας συγκεκριμενης θεωρίας στην πραξη...
Η θεωριες δεν επαληθευονται παντα σε ολες τις καταστασεις...

Συνεπως εδω εχουμε την επιτυχια ενος διαφορετικου αφηγηματος....
Ειναι παρα μα παρα πολυ σημαντικη ενδειξη κατα την γνωμη και θα πρεπει να το δουν πολυ προσεκτικα.

Ακομα και σε ακαδημαϊκο επιπεδο πρεπει να το δουν οι καθηγητες πολυ λεπτομερως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#608606
Lap έγραψε:Προσωπικά το γεγονος αυτο με εντυπωσιασε και με εβαλε σε πολλες σκεψεις.....
Δεν καθομαι να δω τις προβλεψεις τους αν και οι προβλεψεις που κανουν για τηξν ευρωζωνη ειναι λαθος...αν θυμαμαι σωστα στο 0,2% την βλεπει το imf και οχι ανω της μοναδας....
Δεν ξερω τι στοιχεια βλεπουν.

Ειναι επιβεβαιωση μιας συγκεκριμενης θεωρίας στην πραξη...
Η θεωριες δεν επαληθευονται παντα σε ολες τις καταστασεις...

Συνεπως εδω εχουμε την επιτυχια ενος διαφορετικου αφηγηματος....
Ειναι παρα μα παρα πολυ σημαντικη ενδειξη κατα την γνωμη και θα πρεπει να το δουν πολυ προσεκτικα.

Ακομα και σε ακαδημαϊκο επιπεδο πρεπει να το δουν οι καθηγητες πολυ λεπτομερως.


Απ' όσο γνωρίζω υπάρχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο για το συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου, αρκεί να δει κανείς τα αποτελέσματα της αντίθετης πολιτικής (συμπίεσης των διαθέσιμων εισοδημάτων) στις οικονομίες που έχουν εφαρμοστεί. Αν εξαιρέσει κανείς τις (λίγες) οικονομίες που το εισόδημά τους εξαρτάται κυρίως από τα εισοδήματα άλλων χωρών (τις εξαγωγικές δηλαδή, που εξαρτώνται από το εισόδημα των "πελατών" τους), η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομιών δημιουργούν το εισόδημα και την ευημερία τους κατά βάση με εσωτερική κατανάλωση και άρα οποιαδήποτε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος (που περιορίζει την εσωτερική κατανάλωση) δρα αρνητικά στην οικονομία.

Φυσικά, ως επιχείρημα υπέρ της λιτότητας προβάλλεται το ότι έτσι η Χ οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, αλλά όταν μιλάμε για μία οικονομία που κατά βάση ΔΕΝ είναι εξαγωγική (δες πχ εδώ* τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και μίας καθαρά εξαγωγικής οικονομίας, της Γερμανικής) δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις μία πλήρη μετατροπή της σε εξαγωγική. Και φυσικά, από το διάγραμμα είναι ξεκάθαρο το ότι η Ελλάδα δεν τα πάει και τόσο άσχημα (είναι κοντά στον Μ.Ο. των χωρών του ΟΑΣΑ), αλλά και το ότι η λιτότητα πέτυχε το αποτέλεσμά της σε ότι αφορά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας, με τις εξαγωγές να αυξάνονται σημαντικά (όπως και είναι λογικό). Το γιατί όμως δεν έφερε τα προσδοκώμενα οφέλη εσωτερικά, εξηγείται από την ίδια την φύση της λιτότητας που ενισχύει την ανισοκατανομή του εισοδήματος (όσοι έχουν εισοδήματα από μισθούς βλέπουν τα εισοδήματά τους να πέφτουν, παρά το ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πάνε καλά, ενώ όσοι έχουν εισοδήματα από μετοχές, κτλ, βλέπουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται, ακριβώς εξαιτίας των μειώσεων των εισοδημάτων σε μισθωτούς). Δηλαδή, η λιτότητα δεν απέτυχε, απλά ΠΟΤΕ ο στόχος της δεν ήταν η εσωτερική ευημερία των πολιτών, αλλά η διεθνής ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων. Η σύνδεση με την ευημερία της πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα της φαντασιακής οικονομικής θεωρίας του trickle down economics, που έχει καταρριφθεί στην πράξη όπου κι αν έχει εφαρμοστεί και παρόλ' αυτά συνεχίζει να έχει φανατικούς οπαδούς (πλέον και την κυβέρνηση της Ελλάδας).


Αυτό που δεν απαντιέται φυσικά ποτέ είναι το εξής: Έστω πως ΟΛΕΣ οι χώρες ακολουθούν τέτοιες πολιτικές. Πως ακριβώς θα δουλέψει αυτό το σύστημα όταν ΟΛΕΣ έχουν θετικό εμπορικό ισοζύγιο;;; :lol: Δεν θα έχει καμία αρνητικό ισοζύγιο;;; Που θα εξάγονται όλα αυτά;;; :lol: Στον πλανήτη Άρη;;; :lol: Κοινώς, η συγκεκριμένη πολιτική δουλεύει ΜΟΝΟ αν δεν εφαρμόζεται καθολικά και εκ φύσεως γεννάει συνεχώς ελλειμματικά ισοζύγια σε κάποιες χώρες, που οδηγούν σε περιπτώσεις όπως η δική μας. Υπό κανονικές συνθήκες βέβαια, η χώρα θα έπρεπε να πατήσει ένα reset (διαγράφοντας το χρέος), ωστόσο για μία σειρά λόγων που δεν είναι της παρούσης, αυτό πλέον πρακτικά δεν επιτρέπεται (όχι μόνο για την Ελλάδα).

Περιπτώσεις λοιπόν, όπως της Ελλάδας και άλλων χωρών με παρόμοια προβλήματα δεν είναι bug του συστήματος, είναι feature. :s_wink

Και είμαι πολύ περίεργος για το πως θα αντιδράσει το σύστημα στο επικείμενο σκάσιμο της φούσκας που λέγεται Κινεζική οικονομία... Και φοβισμένος ταυτόχρονα... :help:




* Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η επίδοση της Κίνας στις εξαγωγές, όπου (πάντα ως % του ΑΕΠ) οι επιδόσεις Κίνας και Ελλάδας στις εξαγωγές δεν είναι και τόσο διαφορετικές... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#608731 Για το σχέδιο "Ηρακλής" θα πούμε τίποτε ή όχι; :twisted:
https://www.capital.gr/oikonomia/338704 ... io-iraklis
Για μία εθνική επιτυχία διεθνούς βεληνεκούς, η οποία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πρόβλημα των NPLs σε ολόκληρη την ευρωζώνη, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργος Ζαββός, σε άτυπη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους μετά την έγκριση από την Κομισιόν του σχεδίου "Ηρακλής” για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
:yahoo:
"Υπήρξε σαφής και ξεκάθαρη κατεύθυνση πρωθυπουργικής εντολής( :s_biggrin :s_yes ) να κινηθούμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Η στόχευσή μας ήταν για μια συστημική λύση, δεν θέλαμε να συνεχιστούν οι μηρυκασμοί των τελευταίων ετών”, είπε ο κ. Ζαββός, αναφέροντας ότι σε πρώτη φάση ο "Ηρακλής” στοχεύει σε μείωση των NPLs κατά 30 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 40% του συνολικού όγκου των κόκκινων δανείων.


Τι είναι το σχέδιο Ηρακλής βέβαια, ΔΕΝ το λέει ο αρθρογράφος, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και τα σχόλια στο ίδιο άρθρο (οι σχολιαστές του Capital είναι το πραγματικά μεγάλο asset το site: συνήθως προσφέρουν γέλιο, αλλά συχνά επίσης και γνώση :s_thumbsup )
onlinegeorgev1112
Σχεδιο Ηρακλης "χωρις" κρατικες ενισχυσεις:
Ομως
"Με μείωση των ΝPLs και με στήριξη του Τραπεζικού συστήματος".

Επιβεβαιώθηκε από το Bloomberg και την Handesblatt και επικυρωθηκε οριστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, και έχει ήδη υποβάλει και το σχετικό σχέδιο στην Κομισιόν, να πάρει 9 δις ευρώ από τον «κουμπαρά ασφαλείας» των 37 δις και να τα διαθέσει εν είδει εγγυήσεων στις τράπεζες για τον απεγκλωβισμό τους από τα κόκκινα δάνεια.

Η δεκαετής "στήριξη" των 4 (τεσσάρων) Τραπεζων αρχής γενομένης με τον νόμο Αλογοσκούφη τον Νοέμβριο 2008, φαίνεται να είναι ατέρμονη.
Εκατοντάδες δις έχουν πάρει οι 4 Τράπεζες (χάσαμε τον λογαριασμό) σε πόρους και εγγυήσεις, με χρέωση του Δημοσίου, που συνέβαλαν στην πρωτοφανή εκτόξευση του του Δημοσιου χρεους.
Τώρα οι Τράπεζες ζητούν και την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Άρα, όχι πως είναι "δωρεάν" ο Ηρακλής... 9 δις από αυτά του μαξιλαριού, δίνονται ως εγγύηση για αυτά τα κόκκινα δάνεια των 30δις. Πείτε με εμένα περίεργο, αλλά κάτι μου λέει πως κάποιοι βρήκαν έναν τρόπο να βάλουν χέρι στα λεφτά του μαξιλαριού, και όχι απαραίτητα προς το συμφέρον μας (αυτό έλλειπε, θα ήταν εξαιρετικά πρωτότυπο κάτι τέτοιο! :lol: ).

Μια ακόμη εγγύηση λοιπόν με τα λεφτά του φορολογούμενου για τις τράπεζες... :s_laughat

Και ένα ακόμη άρθρο πάλι από το capital.gr
https://www.capital.gr/oikonomia/338718 ... io-iraklis
Να πνίξει τα φίδια των κόκκινων δανείων στο τραπεζικό σύστημα και των κακώς κειμένων στο χρηματιστήριο, θα επιχειρήσει ο "Ηρακλής" από την κούνια του.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#608834
Anonymous Founder έγραψε:Άρα, όχι πως είναι "δωρεάν" ο Ηρακλής... 9 δις από αυτά του μαξιλαριού, δίνονται ως εγγύηση για αυτά τα κόκκινα δάνεια των 30δις. Πείτε με εμένα περίεργο, αλλά κάτι μου λέει πως κάποιοι βρήκαν έναν τρόπο να βάλουν χέρι στα λεφτά του μαξιλαριού, και όχι απαραίτητα προς το συμφέρον μας (αυτό έλλειπε, θα ήταν εξαιρετικά πρωτότυπο κάτι τέτοιο! :lol: ).

Μια ακόμη εγγύηση λοιπόν με τα λεφτά του φορολογούμενου για τις τράπεζες... :s_laughat



Γιατί δεν αφήνουμε τις μάσκες στην άκρη εγώ λέω και να το πούμε ξεκάθαρα: Έχουμε σκληρό καπιταλισμό για όσους δεν έχουν λεφτά και κομμουνισμό για όσους έχουν. :s_dunno