Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#605057 Η άσκηση είναι λυμενη. Δε χρειάζονται ούτε εξυπνάδες του στυλ να στειρωθουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ όλα τα σκυλιά και να αγοράζεις από εκτροφεία, ούτε εξυπνάδες του στυλ να απαγορευτούν ράτσες.
Έχεις σκυλί, το τσιπαρεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ και κάθε γέννα τη δηλώνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ, και τσιπαρωνται τα σκυλάκια. Τα σκυλιά κυκλοφορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ με λουρί και σε κάποιες ράτσες με φιμωτρο.
Έχουν πέσει άπειρα λεφτά από ΕΕ σε δήμους για στειρώσεις, κυνοτροφεια και έχουν πάει υπέρ πίστεως.
Στειρωσεις πρέπει να είναι ένα προσωρινό μέτρο που πρέπει να γίνει στα αδέσποτα μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν. Από κει και πέρα αν εφαρμοστούν τα παραπάνω όπως σε όλο τον κόσμο τον πολιτισμένο δε θα υπάρχουν αδέσποτα.
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 17 Σεπ 2019, 23:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#605061
sebastian έγραψε:...Η ικανοτητα αυτων των σκυλιων να εκπαιδευονται και τα γενετικα τους χαρακτηριστικα, τα καθιστα ιδανικα για ΚΑΘΕ ειδους εκπαιδευση.
Θα απαγορευτουν τα πιτ και τα ροτ? Θα...


Aντιπαρερχομαι την κωλοτουμπα περι στειρωσης ολων των οικοσιτων σκυλων και τωρα περι ανωφελης απαγορευσης γιατι αυτοι που θελουν ετσι κι αλλιως θα βρουν να το κανουν και ερωτω μια και ανεφερες οτι ειναι ιδανικα για ΚΑΘΕ ειδους εκπαιδευση:
Σε τι ακριβως μπορουν να εκπαιδευτουν τα πιτ μπουλ μια και τα ανεφερες; φυλακες ας πουμε μπορουν να γινουν;
Τα ροτβαιλερ μπορουν να κανουν φυλαξη χωρου (οχι σωματοφυλακη) οπως μπορει να κανει πανευκολα και χωρις καμια εκπαιδευση πχ ενας ορεινος ποιμενικος;
Ενα ντογκο που ειναι κυνηγοσκυλο μεγαλων θηραματων μπορει εκπαιδευομενο να γινει αξιοπιστος φυλακας;
Μιλαμε για σωστα δειγματα των φυλων τους και να προκυψουν και μετα την εκπαιδευση ισορροπημενα σκυλια και οχι προβληματικα ή απροβλεπτα!

Αλλο κατευθυνω και καλλιεργω ή εστω κατευναζω ελαφρα τα υπαρχοντα ενστικτα με εκπαιδευση και αλλο τα κοβω οταν υπαρχουν ή τα δημιουργω ενω δεν υπαρχουν, χωρις πολυ σοβαρες συνεπειες.


Εχεις συνειδητοποιησει οτι το μεγαλο προβλημα - εκτος των περιπτωσεων ανισορροπων απο γεννησιμιου τους σκυλων- ειναι οτι τους επιβαλουμε να κανουν ή να μην κανουν, πραγματα που δεν ειναι γραμμενα στο DNA τους; και δεν προσεχουμε τον χειρισμο τους, αποδεχομενοι οτι εχουν φτιαχτει για κατι συγκεκριμενο;
(γιατι τα σκυλια ειναι δημιουργημα του ανθρωπου ωστε να τον βοηθουν σε συγκεκριμενες αναγκες του)
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 17 Σεπ 2019, 23:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#605065 @Y.V
Aν ειδες καπου κωλοτουμπα να επισκεφτεις οφθαλμιατρο.
Αν μενεις Αθηνα και θεωρεις οτι ολος ο κοσμος ειναι η γειτονια σου, παω πασο.
Αλλα ξερεις οικοσιτα θεωρουνται και τα ζωα, που μπορουν να φυγουν απο μια αυλη, να τα εχει αφησει ελευθερα το αφεντικο τους στη βολτα και να μην προλαβει το φυκι φυκι κ.ό.κ.
Και ελα πες μου τι θα γινουν μετα τα 6-7-8 κουταβια.
Επισης ειναι επιστημονικα πλεον δεδομενο, τουλαχιστον στα θηλυκα οτι προλαμβανεις πολυ επωδυνες καταστασεις.
Η ολη ιστορια πλεον παιζεται μεταξυ των αποψεων για τα αρσενικα,αν υπερτερουν τοσο τα πλεονεκτηματα της στειρωσης.

Σχετικα με τις ερωτησεις σου, αν περα απο αναγνωση κατεχεις και κατανοηση κειμενου, διαβαζεις στην προηγουμενη σελιδα για το τι ειδους εκπαιδευση ειναι ικανα να λαβουν.
Αν κατεχεις και την αγγλικη δε ,google is your friend.

Αν δεν εγραφες την πατατα περι κωλοτουμπας δε θα μπαινα καν στον κοπο. :s_bye

Συμπληρωνω, μετα απο το δικο σου edit.
Καταλαβαινεις ανθρωπε μου, οτι δεν ειναι στο dna τους να σκοτωνουν μωρα για πρωινο?

ή απο την αναποδη καταλαβαινεις οτι κι ενα λαμπραντορ μεγαλωμενο στο δασος θα σκοτωνε οτι μπορουσε για να φαει?????

Σας εχεις πειραξει ασχημα, η αποξενωση απο τη φυση ετσι??



@τζουνιορ
Δε βλεπω πως με αυτα κ μονο που γραφεις θα αποφευχθουν ατυχηματα τυπου "Γλυκα Νερα" και κυριως δεν πιανω, το γιατι αφου εχεις τη λυση, δε την εφαρμοσες στο σκυλι σου που "βουταγε οτι ζωο εβρισκε μπροστα του" ??
Τελευταία επεξεργασία από sebastian και 17 Σεπ 2019, 23:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#605071 Καταρχάς ποιος σου είπε ότι δεν την εφάρμοσα. Όταν την έπεσε στο ροτβαϊλερ που είχα αλλά και στον ίδιο της το γιο και μετά, τα χωρησα και το σκυλί πάντα έβγαινε έξω με λουρί και φιμωτρο. Τόσο απλά.
Ατυχήματα του τύπου 'γλυκα νερα' δυστυχώς συμβαίνουν επειδή κάποιοι σκέφτονται ακριβώς όπως εσύ: ότι όλα είναι θέμα σωστής εκπαίδευσης και όλα τα σκυλιά κάνουν για όλα.
Όσο αφορά το τσιπαρισμα και την ευθύνη που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης για να μη γίνει το φικι φικι δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι το στοιχειώδες που συμβαίνει παντού και δεν υπάρχουν αδέσποτα, αγελες κλπ.
Δεν ανακάλυψα εγώ την Αμερική.
Αλλά θέλει έλεγχο, αστυνόμευση και να ξέρεις ότι αμα κάνεις ο, τι γουστάρεις θα σε τσιμπήσουν.
Το έχω ξαναπεί. Για τον μη έλεγχο, την μη αστυνόμευση, την μη αυστηρότητα που υπάρχει στην Ελλάδα σε κάποια πράγματα πάλι καλά είμαστε. Εδώ κάνουν στο φανάρι όλοι αναστροφή και από πίσω κάνει και το περπολικο. :lol: Το ότι πετάνε τόσο λίγοι σκουπίδια και τσιγάρα από το αυτοκίνητο ενώ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αστυνόμευση σημαίνει ότι έχουμε κάποια στοιχειώδη παιδεία. Το ότι δεν κλείνουν τελείως οι δρόμοι από παρκαρισμένα με τον έλεγχο και την αστυνόμευση που υπάρχει πάλι καλά. Το ότι έχουμε τόσα λίγα ατυχήματα με ζώα το ίδιο. Το ότι δεν έχουμε γεμίσει με σακούλες από σκουπίδια στα πεζοδρόμια το ίδιο.
Σύγκρινε απλα τις πιθανότητες που έχεις να τη γλυτώσεις αλλού αν πετάξεις σκουπίδι από το αυτοκίνητο.
Το ίδιο συμβαίνει με τα σκυλιά. Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει μια υπηρεσία που να ελέγχει αν το σκυλί σου είναι τσιπαρισμενο?
Πόσο δύσκολο είναι όταν γεννήσει το σκυλί σου να σε ελέγξουν αν τσιπαρες τα κουτάβια? Και αν σε πιάσουν να σου κόψουν τον κωλο?
Και ξανά λέω. Χρήμα έχει πέσει. Που πήγε?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#605083 Αφήνω αυτα εδώ, μπορεί να είναι βεβαια τελειως λάθος αλλα κουβέντα να γίνεται.
https://adbadog.com/breed-specific-legi ... tbull-ban/
https://www.independent.co.uk/news/uk/h ... 88111.html
BTW το λινκ του italakia ειναι λάθος για την Ελβετία.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#605969 Συμφωνω 99% με τα 2 πιο πανω ποστ του Junior. Και για τις στειρωσεις ( μεχρι να υοθετιθουν τα αδεσποτα) και ΚΥΡΙΩΣ για το τσιπαρισμα. Κι εδω η "δουλεια" ειναι των Κτηνιατρων. Οπως νομιζω ειπα και σε προηγουμενο ποστ, ΚΑΝΕΝΑ σκυλι δεν πρεπει να φευγει απο κτηνιατρο ασκαναριστο, και αν βρεθει αδηλωτο ( εδω να απογορευτει η πωληση τσιπ απο πετσοπ) ή ατσιπάριστο, τοτε τα δεοντα...

Και βεβαια οχι το τσιπαρισμα 30 ευρω και η στειρωση 100++

Εκει που (ασ πουμε) διαφωνώ ειναι ( κι εχω προσωπική εμπειρία επ αυτου ) οτι οσα λεφτα και να διαθεσει ενας Δημος δεν φτανουν.
Γιατι???
Γιατι αν δεν εχουν προγραμμα ΚΑΙ οι ομοροι Δημοι μαντεψτε που ως "δια μαγειας" βρισκονται αδεσποτα ενηλικα και κουταβια.... και το οποιο ποσο εξαντλειται σε χρονο dt....
ενα αλλο θεμα ειναι οτι η "ποσοτητα" αδεσποτων κουταβιών ( κυριως) ειναι τετοια που ξεπερνά κατα πολύ την "αποροφησιμότητα" μεσω υοθεσιών......
και καταληγουμε σε "αποθηκες" σκυλων..... πχ Δημος που γνωριζω εχει κτημα με 160-180 ζωα ( απλά σκεφτήται ποσα κιλά τροφής χρειαζονται μηνιαιως τοσα ζωα συν βεβαια την συνηθη ιατροφαρμακευτική περιθαλψη) πολλά εκ των οποιων ειναι πλεον πανω απο 10 χρονια εκει....

το οποιο (κτημα) συν της αλλοις για ενα μη "αγροτικό" να το πω δημο ειναι εξαιρετικά δυσκολο ή και δαπανηρό καθοτι πρεπει να ειναι Χ 100αδες μετρα απο σπιτι ( νομιμο ή παρανομο...... ) ή οποιαδηποτε αλλη ανθρωπινη δραστηριώτητα και βεβαια πρεπει να ειναι 3-4 στρεμματα κ.λ.π κ.λ.π
Θελω να πω δεν ειναι καθολου απλό κι ευκολο............
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#606006 Κάποιος το ανέφερε και τον ειρωνευτηκαμε

https://hairt.gr/?p=733

Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε δαγκωματιές από το ζώο, ούτε φαγωμένο το πρόσωπό του, όπως αρχικά είχαν καταθέσει η μητέρα και οι άνθρωποι του σπιτιού αλλά κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από χτυπήματα.

Το ζώο παραμένει ήσυχο και χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο χώρο της φιλοζωικής όπου φιλοξενείται. Ο αδερφός της μητέρας μάλιστα το έχει επισκεφτεί για να το δει.


Τι σκατα έγινε ρε πστ :(
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#606326 Θυμαστε που σας ελεγα για μια γατουλα που ταιζα και πριν το καταλαβουμε εκανε και 2 μικρα, οποτε χωρις να το περιμενω βρεθηκα με 3 γατια? Ε λοιπον στην πορεια ενα ακομα μικροτερο (2 μηνων περιππου) μυριστηκε φαι και γινανε 4 τα γατια της αυλης.

Εδω και χρονια εχω μαζεψει πολλα σκυλια και παντα επαιζε μια μουρμουρα απο την οικοδομη. Τωρα ειχαν ηρεμησει για λιγα χρονια και με το που ειδαν 4 γατια φρικαρισαν παλι ολοι. Επειδη ξερουν οτι αγριευομαι πολυ οταν λενε τιποτα για τα ζωα δεν ειπωθηκε κατι χοντρο (πχ να φυγουν) αλλα κατι μουρμουριτσες ακουστηκαν παλι. Εμενα απο το ενα αυτι εμπαιναν απο το αλλο εβγαιναν φυσικα, αλλα οσο και να 'χει δεν ειναι ευχαριστη κατασταση...

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
Παλια ειχα μαζεψει ενα σκυλι. Για την ακριβεια καποιος το εδεσε εξω απο την αυλη με λουρακι και το αφησε σε μενα το "|λογοκρισία|" που ηξερε οτι θα το μαζεψω. Αυτο το σκυλι λοιπον ειχε πιασει μπροστα στα ματια μου 2 ποντικια (οποτε φανταζομαι οτι ειχε πιασει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ που δεν πηρα χαμπαρι οσα χρονια το ειχαμε στην αυλη). Δεν ξερω αν γινεται κι απο αλλα σκυλια, αλλα εγω δεν το ειχα ξανακουσει καν και τρελαθηκα. Επειδη και τοτε με ζαλιζανε με το σκυλι, τους ειχα πει για τα ποντικια και ολοι απαντουσανε σε στυλ "σωπα ρε, μπραβο" ενω ηταν φανερο οτι δε με πιστευαν.

Τωρα λοιπον ο μονος αρσενικος απο τα 4 γατια, εκανε σεφτε. Κι αυτη τη φορα προλαβα και τραβηξα και φωτο για να τους βουλωσω το στομα. Μετα απο λιγες μερες ενας μαλιστα με ρωτησε μπας και τσονταρει και κανενα φραγκο για το φαι τους. Δε θελω μια ρε φιλε του ειπα. Μονο να τ' αγαπατε θελω!

Και sorry για το σχετικο σιχαμα που περιεχει η φωτο, αλλα με εκανε περηφανο ο λεβεντης μου και κυριως βουλωσε και στοματα :s_cool

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#607759 αν και κολλαει και στο "σουπερμαρκετ" το βαχω για τη σελιδα με τα κατοικιδια.
https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/a ... er/page/20

το "σαμαρι" ειναι πολυ καλο το χρησιμοποιω και στον Μαρλευ και στον Δια που ειναι 30κιλα με μεγεθος Medium.....
Άβαταρ μέλους
By dimik
#607763 Είχα ακριβοπληρωμένο Κ9 τέτοιο σαμάρι, μέχρι που τον άφησα με αυτό για λίγο στην αυλή πριν την βόλτα και κατάφερε και το έκανε σουτιέν κόβοντας σε κομμάτια τον μπροστινό ιμάντα. :lol:

Καλύτερα βέβαια γιατί φυσιοθεραπεύτρια σκύλων σε κάποιο σεμινάριο μας είπε ότι τα σαμάρια με τέτοιον ιμάντα μπροστά περιορίζουν την κίνηση και δημιουργούν πρόβλημα και ότι είναι καλύτερα αυτά με ιμάντες σε σχήμα Υ στο στήθος του σκύλου.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#607766
George_Prix έγραψε:Θυμαστε που σας ελεγα για μια γατουλα που ταιζα και πριν το καταλαβουμε εκανε και 2 μικρα, οποτε χωρις να το περιμενω βρεθηκα με 3 γατια? Ε λοιπον στην πορεια ενα ακομα μικροτερο (2 μηνων περιππου) μυριστηκε φαι και γινανε 4 τα γατια της αυλης.

Εδω και χρονια εχω μαζεψει πολλα σκυλια και παντα επαιζε μια μουρμουρα απο την οικοδομη. Τωρα ειχαν ηρεμησει για λιγα χρονια και με το που ειδαν 4 γατια φρικαρισαν παλι ολοι. Επειδη ξερουν οτι αγριευομαι πολυ οταν λενε τιποτα για τα ζωα δεν ειπωθηκε κατι χοντρο (πχ να φυγουν) αλλα κατι μουρμουριτσες ακουστηκαν παλι. Εμενα απο το ενα αυτι εμπαιναν απο το αλλο εβγαιναν φυσικα, αλλα οσο και να 'χει δεν ειναι ευχαριστη κατασταση...

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
Παλια ειχα μαζεψει ενα σκυλι. Για την ακριβεια καποιος το εδεσε εξω απο την αυλη με λουρακι και το αφησε σε μενα το "|λογοκρισία|" που ηξερε οτι θα το μαζεψω. Αυτο το σκυλι λοιπον ειχε πιασει μπροστα στα ματια μου 2 ποντικια (οποτε φανταζομαι οτι ειχε πιασει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ που δεν πηρα χαμπαρι οσα χρονια το ειχαμε στην αυλη). Δεν ξερω αν γινεται κι απο αλλα σκυλια, αλλα εγω δεν το ειχα ξανακουσει καν και τρελαθηκα. Επειδη και τοτε με ζαλιζανε με το σκυλι, τους ειχα πει για τα ποντικια και ολοι απαντουσανε σε στυλ "σωπα ρε, μπραβο" ενω ηταν φανερο οτι δε με πιστευαν.

Τωρα λοιπον ο μονος αρσενικος απο τα 4 γατια, εκανε σεφτε. Κι αυτη τη φορα προλαβα και τραβηξα και φωτο για να τους βουλωσω το στομα. Μετα απο λιγες μερες ενας μαλιστα με ρωτησε μπας και τσονταρει και κανενα φραγκο για το φαι τους. Δε θελω μια ρε φιλε του ειπα. Μονο να τ' αγαπατε θελω!

Και sorry για το σχετικο σιχαμα που περιεχει η φωτο, αλλα με εκανε περηφανο ο λεβεντης μου και κυριως βουλωσε και στοματα :s_cool

Εικόνα




αγαπητέ , πολύ ωραία όλα αυτά , αλλά εδώ που τα λέμε , ένα δίκιο το έχουν οι γείτονες... :oops:
αν εσύ θες να κάνεις το σπίτι σου κέντρο φιλοξενίας γατιών δικαίωμα σου , όμως εφ όσον δεν μένεις σε μονοκατοικία (που κ πάλι δλδ ...) κ εγώ μια χαρά θα αντιδρούσα αν μου μάζευες τα γατιά έτσι χύμα... :oops: