Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#604951 Ανέβα μερικές σελίδες και διάβασε. :rtfm:
Τι θες να πεις όμως?
Πες ελεύθερα...
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#604966 Θελω να πω το αυτονοητο.
Ο μονος υπευθυνος σε καθε αναλογη περιπτωση ειναι ο ανθρωπος και μονο αυτος.

Τα ροτβαιλερ οπως και τα πιτμπουλ, σαν ρατσες παιζουν μονιμως στις λιστες με σκυλια που εχουν κλιση για συναισθηματικη υποστηριξη, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ συναισθηματικη υποστηριξη, για οποιον δε το πιανει.
Ειναι ικανοτατα σκυλια εργασιας. Κατι που σημαινει, συμφωνα με το διαχωρισμο της νοημοσυνης στα σκυλια (i.ενστικτωδης, ii.προσαρμοστικη,iii.εργασιας) οτι ουσιαστικα οτι ειναι εξαιρετικα δεκτικα σε KΑΘΕ ειδους εκπαιδευση.

Χρησιμοποιουνται απο περιπτωσεις ιατρικης εργασιας (ατομα με ειδικες αναγκες κλπ), ψυχολογικης υποστηριξης(ασθενειες,κακοποιηση κλπ), μεχρι σε κρατικες υπηρεσιες ασφαλειας.
Και θα ρθει ο καθε Μητσος της γειτονιας , να μας πει οτι ειναι "αγρια ρατσα".

Η μονη αγρια και σιχαμερη ρατσα ειναι ο ανθρωπος.

Αγαπητοι, ηθελημενα ή μη, κατηγορωντας σε καθε αναλογη περιπτωση τη ρατσα, οποια κι αν ειναι, κρυβουμε το προβλημα κατω απτο χαλακι και ειμαστε συνενοχοι για καθε επομενο, αδιανοητα θλιβερο, περιστατικο.
Θελετε λυση?

Καθε σκυλι που προβλεπεται να περασει τα 15 κιλα υποχρεωτικη βασικη εκπαιδευση του "ιδιοκτητη".
Καθε σκυλι χωρις λουρι 500κο, να νιωσει κι ο καθε στοκος. Χωρις μειωση, χωρις συζητηση. Τη 2η τα διπλα.
Υποχρεωτικη στειρωση. Υ-ΠΟ-ΧΡΕ-Ω-ΤΙ-ΚΗ! Για ολους μα ολους , πλην των νομιμων εκτροφεων, που θα ελεγχονται.
Και τελος για σκυλια πανω απο 30 κιλα, ολα, επανεξεταση της βασικης εκπαιδευσης καθε Χ διαστημα, πχ ετος.

Να μπουν λογικα κοστη για ολα τα παραπανω και εξωφρενικα προστιμα. Η μονη λυση, για τον πιο ηλιθιο οργανισμο που πατησε στον πλανητη.


Και οσο για το περιστατικο, αν εγινε οπως ξερουμε μεχρι τωρα. Και οποια παρομοια περιπτωση...
Ενα σκυλι απο τις θεωρητικα ικανοτερες ρατσες, εχει πολυ χονδρικα το νοητικο επιπεδο ενος 3χρονου παιδιου.

Σκεφτειτε τωρα την κατασταση, ειστε μεσα στη αγελη (μην ξεχνατε για τι πραγμα μιλαμε παντα ετσι?), μεσα στο σπιτι, και δεχεστε την προσοχη, το φαγητο, και τη νοητικη αλληλεπιδραση που προσφερει αυτη η συνθηκη.
Ερχεται μια αλλαγη και βρισκεστε εκτος αγελης (ν.1 ζητημα), εκτος του πεδιου προσοχης, και τιθεται σε αμφισβητηση το φαγητο αρα η επιβιωση, σε συνδιασμο με την πιθανη ελλειψη ασκησης και πνευματικης διεγερσης, ζωντας σ'ενα μπαλκονακι.
Τα σκυλια ειναι απολυτα ικανα, να ξεχωρισουν ποιο ηταν το γεγονος που αλλαξε την ισορροπια.

Και πειτε μου τωρα, ενα παιδακι ,ενα μεγαλυτερο αδερφακι, αν στο μυαλουδακι του ενιωθε κλασμα αυτων, δε θα αντιδρουσε βιαια?
Δεν θα υπερισχυε το ενστικτο επι της λογικης? Και περιμενουμε απο το ζωο να δειξει τι? Ανωτεροτητα???


Συμπερασματικα, το να εχεις σκυλο ειναι κατι πολυ σημαντικο κι ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται.
Εχεις ευθυνες και εξοδα. Πολλα και απο τα δυο.
Αλλα δεν ηρθε ποτε κανενας σκυλος να μας μπαστακωθει δια της βιας.
Αναληψη ευθυνων λεγεται η διαδικασια και ειναι απλη.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#604983 Εκτροφεας- εκπαιδευτής είσαι? :lol: :lol: :lol:
Τι είναι αυτά που λες?
Να στειρωσουμε ΌΛΑ τα σκυλιά και να πουλάνε μόνο οι εκτροφεις? :dizzy:
Καταρχήν με ποιο δικαίωμα θα στερήσεις από τα σκυλιά ένα από τα βασικά χαρίσματα της φύσης που είναι η αναπαραγωγή. Αυτό είναι βασανισμός.
Έπειτα καταλαβαίνεις πόσο θα πουλάνε οι εκτροφείο και πως θα ελέγχουνε τις γέννες και όλο το εμπόριο (εξ'ου και η ερώτηση) . Ούτε ο Χίτλερ δεν τα έκανε αυτά... :dizzy:
Υποχρεωτική εκπαίδευση για σκυλιά άνω των 15 κιλών??? Με τα κιλά πάει η αγριάδα??? :dizzy: :dizzy:
Το Πιτ μπουλ που είχα και βουταγε ότι ζώο έβρισκε μπροστά του ήταν είκοσι. Με λίγη δίαιτα θα ήτανε δεκαπέντε άρα ακίνδυνο.
Για να έχεις όμως ένα αρνάκι (βλ κολλευ) θα έπρεπε να είσαι εκπαιδευμένος.
Και όπλο να πάρεις και να βγάλεις άδεια οπλοφοριας λιγότερη εκπαίδευση χρειάζεσαι.
Εγώ λέω να ανοιξει στο πανεπιστήμιο τμήμα ψυχολογίας σκύλου και να φοιτούν υποχρεωτικά όλοι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες... :lol:
Και όλα αυτά γιατί?
Επειδή έχουμε κάνει την τρίχα τριχιά και δε λέμε το πιο απλο: υπάρχουν κάποιες φυλές οι οποίες έχουν πιο άγρια ένστικτα από κάποιες άλλες και μπορούν εν δυνάμει να είναι επικίνδυνες οπότε πρέπει να αποφεύγετε να τις έχετε σα σκυλιά συντροφιάς, μαζι με παιδιά, να παίζουν με παιδιά χωρίς φύλαξη, να έχετε γενικά το νου σας. Όπως δεν μπορεί να έχεις το ίδιο αυτοκίνητο για αγώνες εκτός δρόμου και για αγώνες σε πίστα, όπως ένα hummer δεν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με μια Φερραρι και αντίστροφα έτσι δεν μπορείς να εχεις ένα σκύλο συντροφιάς και ένα σκυλί για φύλακα ή για σωματοφυλακη.
Τώρα εκπαίδευση κλπ είναι να χαμε να λέγαμε. Μετά θα αρχίσουμε να λέμε ναι αλλά ξέρεις ο σκύλος δάγκωσε γιατί πήγε σε λάθος σχολείο, ή ο δάσκαλος ήταν αναπληρωτής και δεν έκανε καλό μάθημα.
Τελεια παράγραφος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#604986 Junior όλα τα σκυλιά στον πλανήτη είναι περίπου 800 εκατομμύρια από τα οποία γύρω στο 20% οικοσιτα οπότε είναι αδύνατον να τα στειρωσουμε όλα.

Τα οικοσιτα ναι πρέπει να στειρωθουν γιατί η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή φέρνει αδέσποτα και σκληρές καταστάσεις, σκληρότερες από το να μην μπορεί να κάνει σεξ ο σκύλος. Έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνει κάτι ιδιαίτερο, μια καθημερινή πράξη είναι για αυτά όπως ξυνουμε εμείς την πλάτη.

Η ελεγχόμενη αναπαραγωγή και η υποχρεωτική εκπαίδευση για όλους τους ιδιοκτήτες-όχι τους σκυλους-μόνο καλό μπορεί να κάνουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#604990 Μηπως ηθελες να πεις οτι αναγκαστικα ολα τα αδεσποτα πρεπει να στειρωθουν για να μην αυξανονται και πληθυνονται; :hmmm:

Τα δεσποζομενα; Γιατι να υποχρεωσεις καποιον να στειρωσει τον σκυλο του αν πχ τον ελεγχει και δεν σκοπευει να τον ζευγαρωσει; Ξερεις τι σημαινει στειρωση; Μη φυσιολογικη επεμβαση στις ορμονες ενος οργανισμου.
Το ξερεις οτι η στειρωση αλλαζει τον χαρακτηρα;
Και μη σου παει το μυαλο προς το καλυτερο.
Το ξερεις οτι η εμφανιση πολλων ασθενειων αυξανεται δραματικα στα στειρωμενα ζωα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#604997 Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο debate για την στείρωση.

Οπως επίσης ότι ενώ στα θηλυκά έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει ασθένειες στα αρσενικά υπάρχουν έρευνες που δείχνουν το αντίθετο λόγω έλλειψης τεστοστερόνης.
Αυτό για τον χαρακτήρα είναι σχετικό, δεν έχουν καταλήξει κάπου από ότι έχω ψάξει μιας και πλησιάζει η ώρα του δικού μου σκυλου και το ψάχνω.

Το "προσέχει" σημαίνει όμως οτι ίσως δεν πολυφέρνει σε επαφή με άλλους σκύλους πράγμα από μόνο του κακό. Η κοινωνικόποιηση είναι πολύ σημαντική.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα οφείλεται και σε αυτούς που "προσέχουν", αυτοί που ζευγαρώνουν επίτηδες στις περισσότερες των περιπτώσεων τα πουλάνε ή τα χαρίζουν, που και αυτό κακό είναι δηλαδή.

< >
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#605001 Μακαρι να ημουν, αλλα δεν. Σορρυ που σου χαλαω την αφηγηση. Επισης ουτε εκτροφεας για να προλαβω και την επομενη εξυπναδα. Α, ουτε και κτηνιατρος!
Αρχικα στο οτι ειχες πιτ μπουλ που βουταγε οτι εβρισκε, σταματησα να εχω ελπιδες οτι μιλαμε την ιδια γλωσσα, αλλα επειδη διαβαζουν και αλλοι, θα απαντησω.

Αρχικα οι στειρωσεις λυνουν μια σειρα απο βασικοτατα προβληματα.
1.Αδεσποτα (απειρα αδεσποτα ,που σαν μ.ο. ζωης δεν ξεπερνουν τα 3 χρονια, τεραστια ποσοστα θνησιμοτητας στα κουταβια, κακη ποιοτητα διαβιωσης λογω ασθενειων,και ως αποτελεσμα συνηθως επιπονος θανατος κλπ)
2.Θα περιοριστουν ασθενειες οπως η ερλιχιωση (καλαζαρ) κ.ά.
3.Θα μειωθουν τα περιστατικα με τις φολες για ευνοητους λογους.
4.Τα μη στειρωμενα ζωα εμφανιζουν ιατρικα προβληματα με το περασμα των χρονων.
5.Θα σταματησει καθε καραγκιοζης να κανει γεννες στην αυλη του και να πουλαει 2-3 κατοσταρικα τα κουταβια που προφανως δεν θα υπαρχει καμια εξασφαλιση, οτι ειναι υγιη και στα προτυπα της καθε φυλης.
Αναγκαστικα θα πωλουνται μονο απο ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ μερη.

Απορροια του τελευταιου,και για μενα το σημαντικοτερο, θα ειναι επισης οτι δε θα μπορει ο καθε αστειος να παιρνει πιτμπουλ για ποζερια, για μπουλινγκ, για κυνομαχιες, για φυλαξη κατα την διακινηση ναρκωτικων κλπ επειδη ειναι σκατοφλωρος να τα κανει μονος του.

Σου φαινονται αρκετα σοβαροι αυτοι οι λογοι ή εισαι σε φαση :lol: :dizzy: ακομη?


Παμε στο "χαρισμα της φυσης" !!!
Ελα νιμου στον τοπο σου.
Τα σκυλια ερχονται σε περιοδο αναπαραγωγης απο ΑΝΑΓΚΗ και οχι απο καυλα. Αλλιως θα χαμε φτιαξει ηδη ενα dogpornhub για να τη βρισκουν.
Βασανισμος ειναι λοιπον να ερχεται αυτη η περιοδος και να ΜΗΝ το κανουν. Μαντεψε ποια ειναι η λυση.
Κατσε να σε βοηθησω γιατι δεν εχεις δωσει και πολλες ελπιδες....
ΟΧΙ το να γεμισουμε απειρα αδεσποτα σκυλια λογω του "χαρισματος της φυσης" ΔΕΝ ειναι η λυση.


Τα κιλα τα ανεφερα ενδεικτικα, ακριβως για να μη καταληξω στη διακριση λογω ρατσας.
Γιατι?
Γι'αυτο
https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2018/09/13/americas-most-dangerous-dog-breeds-infographic/#42b0c3b162f8

και γι'αυτο.
https://chicagoinjurycenter.com/common-breeds

Υπαρχουν 2 βασικα συμπερασματα που εξαγουμε απο τα παραπανω.
Ενταξει, το ενα κανει μπαμ.
Αν δε το'χεις μπορω πολυ ευχαριστως να στα εξηγησω.

Και για να τελειωνω με την αποδομηση της ειρωνιας περι κιλων,αν και τα νουμερα ηταν απλως ενδεικτικα, σου λεω το εξης. Ο κινδυνος απο ενα σκυλι μεγεθους ροτβαιλερ δεν προερχεται μονο απο τον κινδυνο να δαγκωσει.
Εχω ροτβαιλερ 7 χρονια και θα το εμπιστευομουν με παιδι, ακομη και αν του τραβουσε τα αυτια ή του ανοιγε το στομα ή οτιδηποτε.
Αυτο που δε μπορεις ομως να σταματησεις με κανεναν τροπο, σε ενα σκυλι που δεν εχει δεχθει εκπαιδευση εργασιας, ειναι να σηκωθει αποτομα, ή να κανει ενα σπριντακι 3-4 μετρα για να ακουσει,μυρισει,δει κατι που του τραβηξε την προσοχη ξαφνικα.
Εκει αν υπαρξει επαφη ενος ζωου με ενα παιδακι, θα φυγει σαν κορινα στο μποουλινγκ. Οποτε, κατηγορηματικα οχι, δε θα αφηνα μικρο παιδακι μονο του με σκυλι. Με την ιδια λογικη προφανως δεν θα αφηνα και καποιον μεγαλης ηλικιας.

Αρα, συμφωνα με τα λεγομενα σου και την παραπανω ερευνα που φερνει τα λαμπραντορ στην 8η θεση των φονικοτερων σκυλιων στον κοσμο, ειμαι τυχερος που ζω εχοντας 1 ροτ και 1 λαμπ.
Και η |λογοκρισία| ειναι οτι δεν ειμαι και φουσκωτος να παρει ο διαολος!

Και επειδη εχουμε κανει την τριχα τριχια, μην παρετε ζωα συντροφιας, αν δεν σκοπευετε να ασχοληθειτε σαν να ειναι ζωα συντροφιας. Ειτε ειναι μεγαλος Δανος, ειτε τσιουαουα.
Use it or you lose it. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#605013 Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει Τίποτα ακόμα και απο αυτά που διαβάζεις. Πόσο μάλλον από αυτά που λέω.
Πχ ξαναδιάβασε τι λέει για τα Λαμπραντόρ ή αν τα πιτμπουλ επιτίθενται σε ζωα.
Συμπέρασμα γενικο:
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο φυλές εξ'ισου επικινδυνες:
Αυτοι που διαβάζουν και ακούνε για τα ανθρωποφαγα και αιμοβορα σκυλιά που σκοπό της ζωής τους έχουν να κατασπαραξουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους.
Και αυτοί που στην αντίπερα όχθη θεωρούν ότι όλα τα σκυλιά είναι ίδια, όλες οι ράτσες είναι ίδιες, δεν υπάρχουν αίματα, δεν υπάρχει DNA ράτσας αλλά αυτοί είναι οι γαμάτοι εκπαιδευτες, ψυχολόγοι, γητευτες των ροτβαϊλερ, πιτμπουλ ή whatever και μπορούν να τα κάνουν καλόπρογραμματισμένα ρομποτακια.
Αυτά και τέλος από μένα.
Μπορεί και να μην έχω ζήσει αρκετά με σκυλιά...
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#605030 Συμπερασμα ειδικο,
υπαρχει και μια τριτη φυλη, που εχει πιτ μπουλ, παραδεχεται ανερυθριαστα οτι βουταγε οτι ζωο εβρισκε μπροστα του, και το αποδιδει σε ρατσα,dna, αναδρομο ερμη, αποποιουμενος καθε ευθυνης.
Αυτη η φυλη να δεις τι επικινδυνη ειναι.

Και το κακο ειναι οτι οταν σου κατσει κανας γειτονας απο αυτη τη φυλη, πρεπει να περασεις και συ απο κεινη την οχθη.
Κι αυτο δεν καταληγει ποτε ωραια.

Αρκετα χασαμε το χρονο μας, χαιρετω :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#605033 :dizzy:

E! Ναι! Γιατι ειναι γνωστο τοις πασι οτι τα πιτ μπουλ ως φυλη φτιαχτηκαν για αγαπουν ολα τα αλλα σκυλια και οχι οτι ειναι φυλη που φτιαχτηκε ειδικα και μονο για κυνομαχιες...
Τι να εχει το dna μεσα τους! Αγαπη και μονο αγαπη για τον συνσκυλο τους λεει το ενστικτο τους... :lol:

Ουπς! Τι γραφω! :( Ξεχασα οτι ολα ειναι θεμα εκπαιδευσης! :rtfm:
Και το πιτμπουλ μπορει να κανει απορτ και το σετερ να παλεψει στο λακο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#605047
italakias έγραψε:https://petolog.com/articles/banned-dogs.html



https://stopbsl.org/bsloverview/the-failure-to-improve-safety/

https://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/08/dangerous-dogs-act-has-failed-to-keep-people-safe-warns-rspca/

https://www.avma.org/public/Pages/Why-Breed-Specific-Legislation-is-not-the-Answer.aspx

https://www.aspcapro.org/resource/disaster-cruelty-animal-cruelty-animal-fighting/are-breed-specific-laws-effective

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/canine-corner/201811/does-banning-specific-dog-breeds-improve-public-safety

:s_roses

Βρες μου καποια πηγη που να λεει, οτι η απαγορευση ειχε αποτελεσμα.

Δεν αντιλαμβανομαι, αν ειναι θεμα αντιληψης σας ή κατι αλλο.
Θα το πω απλα. Ειναι καποιες ομαδες ανθρωπων, με αρκετα διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους, αλλα και με ενα κοινο. "Χρειαζονται" ή νομιζουν πως "χρειαζονται" ενα νομιμο, εν δυναμει οπλο. Η ικανοτητα αυτων των σκυλιων να εκπαιδευονται και τα γενετικα τους χαρακτηριστικα, τα καθιστα ιδανικα για ΚΑΘΕ ειδους εκπαιδευση.
Θα απαγορευτουν τα πιτ και τα ροτ? Θα ζοριστει νομιζετε ο ναρκεμπορας, ο νταης της γειτονιας, ο μαγκας του χωριου, ο "γυμναστηριακος της χημειας" να βρει καγκαλ, ντογκο αρτζεντινο, μαστιφοειδη κλπ...
Θα απαγορευτουν ολα? Θα κανουν γεννες με non-breed σκυλια παρομοιων χαρακτηριστικων. Ή θα πουλιουνται στην μαυρη χρυσαφι.

Για μενα, ας απαγορευτουν ειλικρινα. Οχι με ευθανασια προφανως, αλλα με καθολικη απαγορευση ζευγαρωματος. Σε 10-12 χρονια δεν θα εχει μεινει τιποτα.
Ετσι και αλλιως ειναι ολοφανερο, οτι ο ανθρωπος ειναι ανικανος να διαβασει και να κατανοησει.
Ποσο δε μαλλον να εκπαιδευτει και να εκπαιδευσει.
Κι ενας ανθρωπος να σωθει, απο την ηλιθιοτητα που μας μαστιζει, 1000 φορες ν'απαγορευτουν.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#605051 οποιος ειναι εναντια στις στειρωσεις τον προσκαλω μια μερα στο κτημα......
και δεκα μερες παρεα στα μαζεματα κουταβιων απο τα βουνα... και μιλαω για Αττική - Γερακα Παλληνη λουτσα σπατα....