Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#604122 Oι παικτες της Αμερικης ηταν οι καλοι οχι οι πολυ καλοι οποτε λογικο η Γαλλια με αρκετους ΝΒΑερς σε παρομοιο επιπεδο και με τον Γκομπερτ να τους παρει. Ειχαν χασει και απο Αυστραλια. Παντως ολοι αυτοι οι παικτες δεν εχουν κανει επιτυχια στο ΝΒΑ, συμπληρωματικοι ειναι στους σουπερσταρς. Ο μονος σουπερσταρ ειναι ο Γιαννης, ειδατε σημερα Μιντλλετον και Λοπεζ δεν επαιξαν τιποτα αξιολογο, ειναι καλοι για να πλαισιωσουν τον Γιαννη και μονο.

Τελικα αποδειχτηκε οτι και η Σερβια δεν ειχε τοσο καλη ομαδα περα απο τον Γιοκιτς που ειναι σιγουρα παικτης που ανεβαζει μια ομαδα, ουτε ο Μπογκντανοβιτς δεν εχει κανει καποια επιτυχια στο ΝΒΑ που σημαινει οτι σουπερσταρ δεν ειναι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#604128 Ο Λόπεζ έπρεπε σήμερα να παίξει παραπάνω, όσο και αν είναι γελοίο να κάνω κριτική στον Πόποβιτς, γιατί ο Γκομπέρ δεν θα μπορούσε να τον κυνηγάει εκεί που τρέχει συνήθως στο τρίποντο και θα τον ένιωθε κάπως και στην άμυνα.

Σταρ είναι ο Μίτσελ και με το μυαλό του ο Κεμπα. Που σήμερα όταν έμπαινε έκανε πάρτυ η Γαλλία
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#604132 Ο Μίτσελ είναι φανταστικός παίκτης, αλλά σε γενικές γραμμές (αυτή) η ομάδα των ΗΠΑ δεν είναι καλύτερη της Γαλλίας.

Νομίζω ότι σήμερα έγινε κατανοητό ότι έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα δεν ήταν για παραπάνω, αν σκεφτεί κανείς ότι από τους Αμερικανούς έχασε πολύ εύκολα. Θα μπορούσε βέβαια να είναι αξιοπρεπής, που δεν ήταν.

Εγώ ζηλεύω πολύ παίκτες τύπου Φουρνιε ή και Κορκμαζ ξέρω γω, που έχουν τα βασικά : χειρισμό, σουτ, πάσα, όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς τέτοιο παίκτη δεν έχουμε σε αυτή τη θέση. Ούτε έναν.
Άβαταρ μέλους
By pro
#604172 Έχετε κάποια εξήγηση για την ένδεια σε έλληνες παίκτες επιπέδου σε οποιοδήποτε άθλημα; Η οποία είναι προφανής είτε μιλάμε για μπάσκετ, είτε για ποδόσφαιρο, είτε για Α εθνική, είτε για Α τοπικό Θεσσαλίας; Σοβαρή εξήγηση εννοώ, όχι φταίει ο σωλήνας/Ιβαν/Βαγγελης/dpg/sinboy/illuminati
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#604180 Μία μικρή χώρα με λίγους κατοίκους, αυτή τη στιγμή αριθμεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στο μπάσκετ, έναν από τους καλύτερους στο τένις και μάλλον τον καλύτερο στην ποδηλασία πίστας. Επίσης, παρά τις ελεεινές υποδομές, πάρα πολλές διακρίσεις σε ατομικά αθλήματα, αλλά και στο πόλο σε ομαδικό επίπεδο.

Δεδομένης και της γενικότερης μούχλας της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα άθλησης, της έξαρσης της παχυσαρκίας και του καπνίσματος, όπου χτυπάμε κορυφή πανευρωπαϊκά, όχι μόνο δεν υπάρχει ένδεια, αλλά αντιθέτως παρατηρείται ανεξήγητη επιτυχία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#604187 + την καλύτερη στον κόσμο στο επι κοντώ, τον καλύτερο στους κρίκους, κλπ

Ακόμα αν η ομοσπονδία είχε όραμα και προπονητή με ανάλογες φιλοδοξίες αυτή η ομάδα θα είχε και Κουφό, Ντόρσεϊ μέσα.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#604190 Αρκούνται στη μετριότητα . Μόλις φτιάξουν όνομα και αποκτήσουν σχετικά καλά λεφτά , τους τρώει η νύχτα και οι λυσσάρες γκόμενες ( Νάσος Γαλακτερός , Μαρκ Φιλιππούσης) . Προσεχώς Τσιτσιπάς αν δε συνέλθει όσο είναι νωρίς.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 11 Σεπ 2019, 21:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#604192
pro έγραψε:Έχετε κάποια εξήγηση για την ένδεια σε έλληνες παίκτες επιπέδου σε οποιοδήποτε άθλημα; Η οποία είναι προφανής είτε μιλάμε για μπάσκετ, είτε για ποδόσφαιρο, είτε για Α εθνική, είτε για Α τοπικό Θεσσαλίας; Σοβαρή εξήγηση εννοώ, όχι φταίει ο σωλήνας/Ιβαν/Βαγγελης/dpg/sinboy/illuminati


Οι πιο λογικές εξηγήσεις είναι και οι προφανείς :
1) σωματικά δεν είμαστε ιδιαίτερα προικισμενοι (πιάσε τους Σέρβους πχ : φοβερά σώματα, πως να μην γαμανε και δέρνουν σχεδόν σε όλα τα αθλήματα). Ένας αθληταρας και σωματαρας υπάρχει στην εθνική μπάσκετ ξέρω γω κι αυτουνού οι γονείς γεννήθηκαν στη... Νιγηρία.
2) ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας έχουμε
3) στα σχολεία δεν γίνεται καμία απολύτως διδασκαλία των σπορ, ούτε ασχολείται κανείς με τον εντοπισμό και την προώθηση των ταλέντων. ΑΝ οι γονείς αποφασίσουν (και καταφέρουν - δεν είναι εύκολο με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν) να πάνε το παιδί σε κάποιο σύλλογο και εντελώς τυχαία πετύχουν το σωστό άθλημα (γιατί δεν κάνουν όλα τα παιδιά για όλα τα αθλήματα) έχει καλώς, αλλιώς....
3) κακή νοοτροπία έχουμε (τα αποτελέσματα να μετράνε πιο πολύ από τη διδασκαλία των fundamentals, μπαμπάδες να επεμβαίνουν στη σύνθεση των ομάδων, ομάδες να βάζουν το γιο του εφορου, προπονητές να είναι οι κολλητοί και όχι οι καλοί, λαμογιες να γίνονται από τα τοπικά μέχρι την Α εθνική κοκ)
4) κάποια ξεχωριστή σχολή δεν έχουμε (εδώ αποτελεί εξαίρεση το πόλο και γι αυτό είναι επιτυχημένο διαχρονικά)
5) μεγάλη ιδέα έχουμε για τα γονίδιά μας (που δεν έχω καταλάβει από που προκύπτει): Το 2004 ένα ολόκληρο στάδιο έβριζε τους κακούς ξένους αντί να σιωπησει από ντροπή για το fake ατύχημα των ντοπαρισμενων και μια πρώην αθλήτρια της φαπας που στο μεταξύ επαγγελοταν παραπαιδι του ΖΟΎΓΚΛΑ, ήρθε από το πουθενά, κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό με ρεκόρ κοντά στο παγκόσμιο και δε ντράπηκε να μιλήσει για ελληνικό DNA που φέρνει τις νίκες. Χωρίς ταπεινοτητα και σκληρή δουλειά δεν πας πουθενά και στους Έλληνες αυτά δεν περισσεύουν.
Και άλλα που ξεχνάω
Άβαταρ μέλους
By pro
#604196 O μικρός πληθυσμός και το μετριο dna υπηρχε πάντα. Και προφανώς δεν μπορούμε πάντα να βγάζουμε τοπ αθλητές. Αλλα εδω δεν μιλάμε ότι δεν βγαίνει πλέον Διαμαντίδης, Σπανούλης, Σαραβάκος ή Ντέμης. Δεν βγαίνει καν Ζήσης, Τσαρτσαρής, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Καραγκούνης.
Συμφωνώ ότι ξεκινάει απο τις μικρές ηλικίες. Πλεον το μπασκετ/ποδόσφαιρο/κλπ δεν είναι καύλα, είναι ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 7-8 και τέλος. Κι αυτό μάλλον περνάει και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τρελαίνομαι να βλέπω Νοβίτσκι, Πάρκερ, Μανού, Κριστιάνο, Μπέκαμ να βρίσκουν λόγο και κίνητρο για να δουλέψουν και να σκιστούν (που πραγματικά δεν έχουν κανένα λόγο ν αποδειξουν τιποτα), και τους δικούς μας να εμφανίζονται στις παραλίες με κοιλιές.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#604198
pro έγραψε:O μικρός πληθυσμός και το μετριο dna υπηρχε πάντα. Και προφανώς δεν μπορούμε πάντα να βγάζουμε τοπ αθλητές. Αλλα εδω δεν μιλάμε ότι δεν βγαίνει πλέον Διαμαντίδης, Σπανούλης, Σαραβάκος ή Ντέμης. Δεν βγαίνει καν Ζήσης, Τσαρτσαρής, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Καραγκούνης.
Συμφωνώ ότι ξεκινάει απο τις μικρές ηλικίες. Πλεον το μπασκετ/ποδόσφαιρο/κλπ δεν είναι καύλα, είναι ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 7-8 και τέλος. Κι αυτό μάλλον περνάει και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τρελαίνομαι να βλέπω Νοβίτσκι, Πάρκερ, Μανού, Κριστιάνο, Μπέκαμ να βρίσκουν λόγο και κίνητρο για να δουλέψουν και να σκιστούν (που πραγματικά δεν έχουν κανένα λόγο ν αποδειξουν τιποτα), και τους δικούς μας να εμφανίζονται στις παραλίες με κοιλιές.
Στα ομαδικά αθλήματα έχει περάσει η εποχή που αρκούσε η τεχνική, το πάθος, το μέγεθος κλπ. Τώρα μετράει (κυρίως) η ταχύτητα.
Το μπάσκετ του 80 και του 90 που ήμασταν ξεχωριστοί, είναι slow motion σε σχέση με αυτό που παίζεται σήμερα. Οι τότε Έλληνες αστέρες σήμερα θα ήταν μέτριοι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#604199 Ο Γκαλης μια χαρα θα επαιζε και σημερα. Γενικα υπαρχει πολυ μπαχαλο και λογο κρισης και λογο οτι στα γηπεδα γινεται συνεχως φασαρια και επισοδια οποτε ο κοσμος δεν παει πολυ στο γηπεδο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#604200 Ούτε το ΔΕ - ΤΕ- ΠΑ 8 με 9 φταίει.

Στις ΗΠΑ έλεγε θείος προπονητής ποδοσφαίρου όλα τα αθλήματα προπονούνται κάθε μέρα και οι αγώνες το Σάββατο.

Πιστεύω ότι πολλοί αποκτούν νωρίς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, γλυκαινοντσι από το χρήμα και την φήμη παύοντας την προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι. Ίσως να μην αγαπούν τόσο το άθλημα όσο αυτά που δίνει και μόλις λιγδωσει το άντερο σταματούν την εξέλιξη ( Γεωργάτος )

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#604201 Κακό παράδειγμα έδωσες και όχι δεν είναι τα λεφτά. Σιγά τα λεφτά στην τελική.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#604203 Ίσως. Βγάλε τον Γεωργάτο και βάλε Φετφατζίδη.

Επειδή με τον Γαλακτερό μέναμε κοντά σχετικά και κυκλοφορούσαμε στα ίδια μέρη, μόλις πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ αγόρασε μια Celica και την φόρτωνε κορίτσια αλλάζοντας στέκια φυσικά.

Από το Mi A1.