Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#603806 Αφήνεται να εννοηθεί ότι τα παζάρια συνεχίζονται με αισιοδοξία....
Σήμερα πάντως άκουσα ότι επειδή εδώ που έχουν φτάσει ό,τι και να γίνει (αν γίνει) έχουν ήδη ξεφτιλιστεί δυναμώνει το σενάριο νέου δημοψηφίσματος. Θα το πλασάρουν ως εξής. Το άλλο ήταν συμβουλευτικό και προσπαθήσαμε αλλά ήταν και μικρή η διαφορά οπότε υπάρχουν δυσκολίες. Νέο δημοψήφισμα όχι συμβουλευτικό αλλά με την εκτελεστική εξουσία στο λαό, ό,τι βγάλει θα το κάνουμε (άρα δεν είμαστε ξεφτίλες και σεβόμαστε το λαό). Αλλά για να αλλάξει η προηγούμενη απόφαση για brexit να δούμε τουλάχιστον πχ 10% διαφορά άρα 55-45. Οι επιλογές 2 και 2 ως εξής.
Πρώτα θέλετε remain ή brexit.
Δεύτερη επιλογή, άσχετα από το τι ψηφίσατε πριν, αν είναι να φύγουμε θέλετε με deal ή χωρίς deal.
Και ίσως να βγει remain αλλά σίγουρα θα βγει με μεγάλη διαφορά υπέρ του deal (γιατί θα το στηρίξουν όλοι που λένε remain σλλά και κάμποσοι που λένε brexit). Οπότε θα το καταπιούν και θα το δεχτούν σαν νίκη του λαού, η δυνατή κυβέρνηση σεβάστηκε τη δημοκρατία κλπ και κάντε κι εκλογές καπάκι το Νοέμβριο για να γίνει ο κλόουν εκλεγμένος αρχηγός. Λέμε τώρα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#603829
bill33 έγραψε:ΚΑι δεν θα χρειαστεί να ψάχνουν τον ΜποΖο σε γράνες .


Τι μου θύμισες τώρα...

Εικόνα

Ιδίως εδώ:

Εικόνα

Ένα δάκρυ κύλησε... :s_cry
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#603955
markvag έγραψε:Η διαφωνία είναι ότι το δημοψήφισμα έβγαλε brexit και το κοινοβούλιο (κατά πλειοψηφία) θέλει remain... Ακόμα και πολλοί βουλευτές των Tories θέλουν remain... Αϊ πες εσύ ποια δημοκρατία είναι πιο δημοκρατική. Η απευθείας (δημοψήφισμα, με εξαπάτηση ψηφοφόρων, αλλά ας μην μπούμε εκεί) ή η αντιπροσωπευτική;;;


Το ότι οι περισσότεροι Βουλευτές επιθυμούν remain δεν τεκμαίρεται. Καταψηφίζουν κατά πλειοψηφία το no deal Brexit.
Σε σχέση με το 2ο ερώτημα, σαφώς και η άμεση είναι πιο δημοκρατική, ασχέτως του ότι δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμη.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#604104
Άβαταρ μέλους
By Serf
#604375 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των ερωτηθέντων στη Βόρεια Ιρλανδία θέλουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 46% θέλουν την ένωση με την Ιρλανδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως αν αποκλειστούν οι αναποφάσιστοι και εκείνοι που δηλώνουν ότι θα απέχουν, το αποτέλεσμα θα ήταν μια πλειοψηφία 51% έναντι 49%, υπέρ της επανένωσης.

https://www.newsit.gr/kosmos/epanenosi- ... a/2871343/

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Serf
#604388 Η πλήρης δημοσκόπηση: https://lordashcroftpolls.com/2019/09/m ... nife-edge/

Ένα ενδιαφέρον γράφημα: Εικόνα

Η τάση υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει την πλειοψηφία στις μεγαλύτερες ηλικίες και πέφτει μαζί με την ηλικία. Οι νέοι ψηφοφόροι είναι με μεγάλο ποσοστό υπέρ της Ένωσης του Νησιού!!!

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#604853 Χτες:Boris Johnson likens UK to Hulk as Brexit secretary says 'landing zone' is in sight for deal

"Banner might be bound in manacles, but when provoked he would explode out of them," Mr Johnson told the Mail on Sunday.
"Hulk always escaped, no matter how tightly bound in he seemed to be - and that is the case for this country. We will come out on 31 October and we will get it done."
"The madder Hulk gets, the stronger Hulk gets," he added.


Εικόνα


Σήμερα:

Εικόνα
Εικόνα