Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#604083 Σπίτια στα ΝΠ σπάνια θα δεις να πουλιούνται κάτω από 150.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#604087 Δεν μενουν ολοι στην Γλυφαδα οποτε αυτα που λετε δεν ισχυουν. Για δυαρι στην Τριπολι 35κ μου ειπαν. Ξαναλεω 150κ για σπιτι μονο προ κρισης. Ολα τα Β προαστεια πχ ειναι στα 100κ η κατω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#604099 Μάλλον κάποιοι δεν έχουν εικόνα τι γίνεται με την αγορά ακινήτων. Στην Αθήνα γίνεται ο κακός χαμός και όσοι εργολάβοι επέζησαν της κρίσης, πλέον χτίζουν. Προφανώς στα καλά προάστια πρώτα, αλλά και Γαλάτσι κοντά στην γειτονιά μου υπάρχουν 2 οικοδομές που τελειώνουν (και μάλλον έχουν πουληθεί όλα).
Η τιμή ανά τμ για καινούρια οικοδομή στο Γαλάτσι, είναι λίγο κάτω από 2000€. Που σημαίνει πως για 100 τμ θα σκάσεις 200Κ.
Στα νοίκια, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Το σπίτι που μέσα στην κρίση νοικιαζόταν 400€, πλέον είναι στα 650€ ή και 700€. Όλα αυτά διασταυρωμένα από όσες πηγές θέλετε.
Η κρίση στην οικοδομή, τελείωσε, τα καλά σπίτια είναι πολύ λίγα, όποιος ψάχνει σπίτι, είτε σε νοίκι είτε για αγορά, θέλει υπομονή και θα δυσκολευτεί πολύ. Και φυσικά θα βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για κάτι καλό.
Επίσης οι τράπεζες άρχισαν δειλά δειλά να δανείζουν πάλι (εννοείται όχι όπως πριν το 100% και βάλε του ακινήτου...).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#604105 Nαι προσφορα επιτοκιο ειναι και το οριο ειναι ανα ατομο, ειναι φτιαγμενο ωστε μια τετραμελη οικογενεια να εχει σχεδον 100κ στην τραπεζα.

Εμας μας ενδιαφερει γενικα τι συμβαινει στην Ελλαδα για τα ακινητα. Δηλ. ποσοι εδω μεσα εχουν διαμερισμα προς πωληση στην Γλυφαδα ωστε να δηλωσουν οτι το εδωσαν 150κ και πανω? Εγω τουλαχιστον δεν ξερω κανεναν. Τωρα ακουω μου ειπαν διαβασα κλπ ενω μενω δεκαδες ή εκαντονταδες χμ μακρια (και πιθανον να μην ειχα ποτε ιδιοκτησια ακινητου) δεν νομιζω οτι εχουν καθολου βαρυτητα οι αποψεις αυτες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#604107 Εγώ ξέρω σίγουρα κάποιον που πούλησε 3άρι , 10ετίας στην Γλυφάδα πάνω από 150Κ. Μπορείς φυσικά να μην με πιστέψεις.
Θα σου πω επίσης πως οι τιμές πώλησης καινούριων διαμερισμάτων σε αυτά τα προάστια (και τα διπλανά Ελληνικό-Αργυρούπολη), ξεκινάνε από 2500€/τμ για πρώτο όροφο αυτή την εποχή.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#604110 Τα νεοδμητα της Αττικής έχουν πάρει ένα 5-6% πάνω το τελευταίο 6μηνο. Φακτ γιατί κοιτάω καθημερινά. Αντίστοιχα πολύ αυξημένη είναι και η οικοδομική δραστηριότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπως αυξημένη είναι και δανειοδότηση (μαξ έως 80% της αξίας του ακινήτου απ' όσο έχω ψάξει) από πλευράς τραπεζών.