Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#595624 Πραγματικά αδικείσαι που τα διαβάζουμε μόνο εμεις οι του forum, τα ποστς σου συνοδευόμενα από εξαιρετικές περιγραφές κι φωτογραφίες!keep going!!!


< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#595650
JimClark έγραψε:Δεν ξέρω γιατί, όταν περάσω αυτό το σημείο, νιώθω "Δυτικά"
Εικόνα


Η πρώτη φωτογραφία μου θυμίζει αυτό
Εικόνα

JimClark έγραψε:Εικόνα


Και η τελευταία αυτό
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#597990 Αν έχεις άκρες, κάνεις αυτό που κάνει αθόρυβα ο Ξενοφών τόσα χρόνια, και φροντίζει ο χορηγός για μέσο, εξοπλισμό, κλπ...
Μηχανές και εξοπλισμός Ducati, Skoda Karoq προσφορά Κοσμοκάρ, κλπ.

#pindos_on_ducati

Μεγάλο μέρος της διαδρομής, πρέπει να το έχει ήδη κάνει ο Ξενοφών.

Εντωμεταξύ και αυτοί στην Νιάλα ένα Fiat Panda συνάντησαν :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#597996 Το ψάχνω το σχετικό "τόλμημα" αλλα δε βρίσκω κάτι, εκτός από μερικές hashtagged photos με σύντομη περιγραφή.

Το σημείο της φωτό πάντως είναι εδώ
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#598024 Τους βρήκα στο facebook και μόλις είδα διαδρομή σκέφτηκα αμέσως εσένα.

Τις περιγραφές τις βρήκα από τον Dimitris Papazimouris που έχει το Cucina Caruso, ενώ στην παρέα είναι και ο Vassilis Haritos που ήταν παλιά στο Drive.

Δύο και σήμερα... #pindos_on_ducati
Το 1983, όταν είμαστε τζόβενα, ο Vassilis Haritos και εγώ, o Dimitris Papazimouris είμασταν οι πρώτοι Έλληνες που κάναμε όλη τη Πίνδο ως τα σύνορα στο Γράμμο, με δυο εντούρο από χωμάτινες διαδρομές. Με την υποστήριξη της Ducati Hellas με δύο Multistrada 1260 που παραλάβαμε σήμερα, θα ξανακάνουμε σχεδόν την ίδια διαδρομή 36 χρόνια μετά και θα γράψουμε γι’αυτό στο Cucina Caruso και στο Andro. Ευτυχώς οι περισσότερες διαδρομές έγιναν ασφάλτινες από τότε, που σημαίνει ότι τα γέρικα κορμιά μας μπορεί και να βγάλουν το πεντάωρο οδήγημα της κάθε μέρας, μέχρι να καταλήξουν σε μια ταβέρνα για πιτ στοπ σε μαγικά μέρη της Ελλάδας. Ξεκινάμε τα 1,500 χλμ. της διαδρομής τη Κυριακή 28/7, σχεδιάζουμε να γυρίσουμε στις 2/8 με το καλό, και εσείς από εδώ θα λαμβάνετε καθημερινά ενημερώσεις για το ταξίδι μας. Ξεφεύγουμε λίγο απ' τα στενά πλαίσια της γαστρονομίας και πάμε στα ευρύτερα της ευζωίας, του να περνάμε καλά, του να μένουμε νέοι στο πνεύμα και στη ψυχή και να τολμάμε να ζούμε μοναδικές εμπειρίες ακόμη και μετά τα 60 μας. Ακολουθείστε τη περιπέτειά μας και ενθαρρύνετε μας λοιπόν με τα πολύτιμα likes και τα shares σας σ' αυτη την ειδική περίπτωση.

Η αποστολή ξεκίνησε και σήμερα "ζεσταθήκαμε" φτάνοντας από εθνική οδό στη Ναύπακτο. Από αύριο, μόνο βουνά, στροφές και ταβερνάκια κάτω από πλατάνια... (καλά, μ' αυτό το τελευταίο ξεκινήσαμε από σήμερα)

Σήμερα (day-2 του Pindos revisited), ήταν η πρώτη μέρα στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας και Ευρυτανίας και όλα πήγαν άψογα! Βρίσκουμε τα πατήματά μας με τις Multistrada 1260 της Ducati Hellas και χορεύουμε χαλαρά στο δρόμο (και εκτός) με την κουρασμένη αυτοπεποίθηση των 60+ μας, και μη έχοντας διάθεση να πιέσουμε τις δυνατότητές μας. Περνάμε καλά, αντροπαρέα "εξτραπριμαγκούντ" και αυτό φαίνεται. Φτάσαμε το απόγευμα στους Κορυσχάδες as planned, με ελαφρά κούραση από 4 ωρες περίπου οδήγημα με 4 στάσεις. Στη πορεία κάναμε και επίσκεψη σε μνημείο μάχης των Αιτολών κατά των Γαλατών(!!!). που ο Vassilis Haritos ήξερε και μας πήγε! Chapeau στον κ. "διευθυντά". Αύριο πάμε για Άγραφα και λίμνη Πλαστήρα. #pindos_on_ducati

Τρίτη μέρα του #pindos_on_ducati και κυρίαρχες ήταν οι προκλήσεις από χωματόδρομο και άγρια γκρέμια στα οποία -ευτυχώς- ανταποκριθήκαμε και μαζί με μας οι δυο Multistrada 1260 της Ducati Hellas. Η διαδρομή απ' τα Άγραφα ως το διάσελλο ήταν επιεικώς spooky με γκρεμούς και γλιστερό χωματόδρομο όπως θα δείτε στο δεύτερο βίντεο. Η χωμάτινη κατάβαση προς λίμνη Πλαστήρα πολύ πιο ήπια. Η φύση εκπληκτική, μεγαλειώδης! Μια γεμάτη μέρα με μπόλικη περιπέτεια. Αύριο στη καρδιά της Πίνδου πάμε προς Μέτσοβο και Βασιλίτσα χωρίς πολύ χώμα.

Σήμερον day 4 του #pindos_on_ducati περάσαμε απ' τη Θεσσαλία στην Ήπειρο σε μια διαδρομή παράλληλα με τον Αχελώο, αφήνοντας τα Τζουμέρκα αριστερά και ανεβαίνοντας τον Λάκμο για να φτάσουμε απ' το Χαλίκι στο Ανήλιο και από εκεί στη Βάλια Κάλντα στο Ζιάκα. Οι Multistrada της Ducati Hellas κατάφεραν να βγάλουν τα 15 χλμ χώμα που ήταν αρκετά απαιτητικό και βέβαια στην άσφαλτο αέρας... Με πολύ κέφι η παρέα καθώς κατακτά τα βουνά. Οι τρείς που έρχονται πρώτοι φορά έχουν πάθει τη πλάκα τους. Το καλύτερο τωρα είναι η πισίνα στο ξενοδοχείο στα 900μ υψόμετρο με τη δροσουλα της!


Πέρα από τις Ducatti φυσικά, η Skoda τους έδωσε και ένα Karoq 1.5 DSG7 ως αυτοκίνητο συνοδείας.

Στον τύπο παρακάτω, η Skoda πάλι, του είχε δώσει το Kodiaq για να πάει μέχρι το Πάντα Βρέχει.



Δεν είναι κρίμα να κάνεις τόσα χιλιόμετρα πάνω στα βουνά και να μην δίνουν και σε εσένα ένα Kodiaq, να ερχόμαστε και εμείς 5-6 νοματαίοι από το forum ως αυτοκίνητο συνοδείας; :lol:
Άβαταρ μέλους
By postruck
#598084 Aυτό έγραψα και εγώ,στην προηγούμενη σελίδα,πότε θα ξυπνήσουν στην φιατ για να του δώσουν ενα fullback,να τους πάει και κανα πελάτη απο τα μέρη που θα περνά! :iconcool:
Μάλλον απο marketing εκεί στη φιατ :sleep: να έχουν και πτυχία? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nass
#598092 Δεν τα κατάφερα να πάω πέρισι παρέα με τον Ξενοφώντα, πήγα φέτος με τα παιδιά. Respect και στη διαδρομή και στον τόπο :s_howdy
(Και φυσικά στον JimClark :s_roses )

Εικόναniala2

Εικόναniala3

Εικόναniala1
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#598093 Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τα όποια κονέ μπορεί να κάνει ο Ξιφ με έναν δημοσιογράφο ειδικού τύπου εδώ και πολλά χρόνια και τους άλλους δυο που έχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους σε κάθε μορφής social media.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#598096 Για να μιλήσω σοβαρά τώρα, δεν μπορούμε όμως και να συγκρίνουμε την δουλειά που έχει κάνει ο Ξενοφών πάνω σε αυτό το κομμάτι, σε σχέση με το τι κάνουν οι άλλοι.

Και μιλάω για "δουλειά" γιατί ο Ξενοφών μπορεί να το κάνει ως χόμπι, αλλά μιλάμε για άπειρες ώρες μελέτης, οδήγησης, καταγραφής, φωτογράφισης, κλπ. Τα 2/3 των φωτογραφιών στο Google Earth, ορεινών περασμάτων της ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν την υπογραφή JimmuClarku και δε μιλάμε για απλή καταγραφή του σημείου, αλλά φωτογραφίες με ποιότητα και αισθητική. Όσο μεγάλα να είναι τα κείμενα του από τις "Πατριδογνωσίες" τα διαβάζεις μέχρι την τελευταία λέξη. Έχουν μέσα και συναίσθημα και full πληροφορίες για κάποιον που θα αποφασίσει να ακολουθήσει, όπως αρκετοί από εμάς έχουμε πάει στο Χαλίκι (που αλλιώς σιγά μη το γνώριζα), ο nass στην Νιάλα νωρίτερα κλπ.

Προφανώς δεν έχει τις δημόσιες σχέσεις που έχουν οι υπόλοιποι (πράγμα απολύτως λογικό), αλλά αυτό που κάνει το κάνει πολύ καλά και έχει όλο το πακέτο! Οπότε με την κατάλληλη προώθηση από κάποια εταιρεία (π.χ. Fiat ή όποια εταιρεία θέλει να δώσει ένα adventure στοιχείο στο προϊόν της), πιστεύω ότι θα μαθευτεί και θα προωθηθεί πολύ η "δουλειά" του γιατί αξίζει και ενδιαφέρει πολλούς.

Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσε ίσως να έχει και κάποια συνεργασία, ως εξωτερικός συνεργάτης, με ένα περιοδικό όπως το Drive. Να του δίνουν αυτοκίνητο και κάποιο ποσό ίσως και να βάζουν τα κείμενα και τις φωτογραφίες του στο περιοδικό.

ΥΓ. Nass πολύ ωραία επιλογή να κάνεις με τα παιδιά αυτή την διαδρομή. Έχω βέβαια την απορία αν έχει περάσει ποτέ ξανά Porsche από την Νιάλα :lol:
Ωραίο πράγμα να χαίρεσαι και να αξιοποιείς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#601080 Λεπόν, "τέλος εποχής" και τρόπου ζωής για μένα, μετά από 5 συναπτά έτη καθημερινής μετακίνησης 110 χλμ, ήρθε η ώρα της ανάπαυσης.

Ο Totoro μετράει σήμερα 72258 χλμ μετά από το ταξίδι που κάναμε να "γιορτάσουμε" τη μετακίνηση και να αφήσουμε τις θάλασσες και παραλίες
Εικόνα

για λίγη βουνίσια ηρεμία και τρέλα.
Εικόνα

Σε 500λίγες μέρες κτήσης του αναλογούν 142,5 χλμ ημερησίως, κάτι που θα το χαζεύω να πέφτει δραματικά. Θα απολαύσω τη μεταμόρφωση μου σε Sunday driver :D

Carte Postale του καλοκαιριού.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#601161 Με το καλό το νέο ξεκίνημα! Κάποια στιγμή θα βρεθούμε κ στον επαγγελματικό σου χώρο! Πριν 20 μέρες ρώτησα για σένα εκεί...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#601179 Δε θα ήταν άσχημα να έβγαζε και κάτι από τα έξοδα του.
Μερικές ιδέες που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι.να φτιάξει δικό του Blog / ιστοσελίδα ή κάποιος ταξιδιωτικός οδηγος.
Επαφή με τη FCA Hellas θα ήταν επίσης καλή ιδέα.

< A3003 >