Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#596890 Άκου που σου λέω και πήγαινε. Κάνει και για σας τους γέροντες το Βουκουρέστι. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#596893 Ναι πήγαν τα πεθερικά πέρσυ κατά το Νοέμβρη νομίζω και τους άρεσε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#596943 Ειδικά αν είστε των ψωνίων και των mall νομίζω πως ναι. Βέβαια πήγα καλοκαίρι και δεν ξέρω το σκατόκαιρος παίζει
Άβαταρ μέλους
By gianik
#596945
Corto Maltese έγραψε:Ειδικά αν είστε των ψωνίων και των mall νομίζω πως ναι. Βέβαια πήγα καλοκαίρι και δεν ξέρω το σκατόκαιρος παίζει




Σαν πόλη μέσα έχει 2-3 ενδιαφέροντα σημεία να επισκευτείς;
είναι kids friendly πόλη;
Για Δεκέμβρη μήνα προς το παρόν η Ryan έχει τιμές χώμα (23€/άτομο ανα διαδρομή)... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#596947 Έχει ιστορικό κέντρο με πεζόδρομους και αρκετά αξιοθέατα εκτός που θα πας με την πάμφθηνη συγκοινωνία. Θα χάσεις το μεγάλο πάρκο στα βόρεια λόγω χειμώνα, αλλά ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#597980 Καλησπέρα και απο μένα
Έκλεισα Sibiu για μια ΔΝ και σκεφτομαι Brasov για 2 βραδυες ωστε να φαω μια μερα Τρανσφαγκαρασαν και την επομενη Bran Castle και ενα αλλο που δεν μου ερχεται τωρα. Μηπως ειναι υπερβολη ομως οι 2 μερες; Μετα το πλανο λεει για Βουκουρεστι. Βασικα πρεπει να δω τις σημειωσεις μου και θα επιστρεψω δριμυτερος. Παντως οποιος ειναι τελος Αυγουστου να συναντηθουμε


< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#597994 Εγώ έκατσα 3 μέρες στο Μπρασόφ και ήμουν οριακά. Θες ένα 5ωρο μόνο για την πόλη. Σιγκισοάρα δε θα πας; Το Τρανσφαγκαρασάν θα είναι στο Μπρασόφ - Βουκουρέστι; Αν ναι βάλε και μια εκδρομή Σινάια
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#598122
Corto Maltese έγραψε:Εγώ έκατσα 3 μέρες στο Μπρασόφ και ήμουν οριακά. Θες ένα 5ωρο μόνο για την πόλη. Σιγκισοάρα δε θα πας; Το Τρανσφαγκαρασάν θα είναι στο Μπρασόφ - Βουκουρέστι; Αν ναι βάλε και μια εκδρομή Σινάια

Τι εννοείς 3 μέρες και ήσουν οριακά? Τόσο μεγάλο είναι η τα αξιοθέατα-μέρη είναι τόσα πολλά?

Λοιπόν το πρόχειρο πλάνο που έφτιαξα πριν κανά μήνα και ξέθαψα τώρα :tomato: :vava:
Sibiu (σκέφτηκα να κάνω και την Transalpina) αλλά έπεσε μαχαίρι λόγω χρόνου
Bran Castle (κοινώς του Δράκουλα, αυτού του μύστη)
Transfagarasan, Brasov, Sighisoara*
(Ploiesty για τα τρόλλευ, αν και κάτι ρουμάνες φίλες :shifty: μου είπαν ότι είναι πόλη χωρίς ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον είναι στα Neoplan της Λωζάνης αλλά τέσπα που να καταλάβουν οι κάργχιες) κοινώς δεν το υπολογίζω, απλά το αναφέρω για ολιγόωρη στάση
και κλείσιμο με Βουκουρέστι

Έχω και Βουλγαρία, που προς το παρόν έχω σημειώσει μόνο το Veliko Tarnovo σα πρώτο μεγάλο σταθμό :lol:
Έχω κι αλλες σημειώσεις και πρέπει να τα κλείσω γρήγορα και να αποφασίσω γτ έτσι όπως πάω αντί για άδεια στην Ελλάδα βλεπω να την τρώω στα Βαλκάνια :lol: (μην εφαρμόσω γερμανικό σύστημα παράτασης της ήδη πετσοκομμένης φετινής άδειας :( :( )

Και πάμε στα τοιάυτα, Sibiu μια βραδυά, φτάνω προμεσημβρινές ώρες έχω υπολογίσει, έναν ολιγόωρο ύπνο μετά από κανα 14ωρο οδήγησης (χαλαρή διαδικασία εξπρές), βολτάρισμα, κλπ.
Επομένη αναχώρηση για Μπρασόβ ώστε να δώσω μια μέρα στο Τρανσφαγκαράσαν και μια στο περίφημο κάστρο (γι'αυτό τον λόγο γίνεται το road trip όχι ότι με χαλάει), να τσεκάρω που πέφτει και αυτή η Σιγκισοάρα αν και βλέπω να την ξεπετάω
Βουκουρέστι να θέλει μια βραδυά? άντε 2?
Μετά είναι το πέρασμα στην Βουλγαρία.
Αλήθεια οι τιμές τι λένε για φαγητό, ποτό?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#598492 Εννοώ ότι έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Να ανέβεις στο Hollywood να πας στους πύργους, να γυρίσεις την πόλη κλπ.

Τέλος πάντων το πρόγραμμα σου είναι για να βάλεις πινέζες και να βγεις φωτογραφίες. Βγαίνει αλλά θα κουραστείς και δεν ξέρω τί θα καταλάβεις. Φαγητό να υπολογίζεις το πολύ 15 το άτομο, πιο κοντά στα 10.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#598677 Καλημέρα,
είπα σήμερα να ασχοληθω λίγο με τις τελευταίες "πινελιές" για το ταξίδι στη Ρουμανία.
Με το που έκλεισα τα ξενοδοχεία για τις πρωτες μερες δεν ξανακοίταξα τιποτα και τωρα που αρχισαν να χρεώνουν στην κάρτα, σκέφτηκα να κανονίσω και το τελείωμα του ταξιδιού.
Εχουμε λοιπόν μια διανυκτέρευση στην Τιμισοάρα η οποία θα προστεθει στις: Βουκουρέστι, Μπρασόφ και Σιμπιου.

Ερωτήσεις: Συνάλλαγμα μάλλον σε ανταλλακτήριο στο Βουκουρέστι,
χρειάζομαι βινιέτα; είδα οτι μπορω να την παραγγείλω απο'δω. Είναι ηλεκτρονική; δεν χρειάζεται χαρτάκι;

Γενικά για φαγητό τσέκαρα καποια μαγαζια, πρωτο αυτο που πρότεινε ο Corte το οποίο είναι πολυ κοντα στο σπίτι που νοικιάσαμε(https://www.carucubere.ro/en/venue/), μετα το http://www.restaurantexcalibur.ro/ το οποίο πρέπει να ειναι σαν της Βουδαπέστης και για πιο οικονομικά (αλλά καλά και "παραδοσιακά πιατα" οπως ειδα σε μια εκπομπη) είναι το https://laplacinte.ro/en/pages/menu/.
δεν ξερω αν θα μας βάλουν στη μπυραρια λόγω της μικρης, κατα τ'αλλα είναι το πιο ακριβό απο τα τρια, ενω οι μπυρες ειδα οτι ειναι εξαιρετικα φτηνες για τα δεδομενα μας.

@Corte γιατι λες οτι καλύτερα να κανουμε το Τρανφαγκαρασαν απο Βόρεια προς Νότια; Να υποθέσω λόγω ροής αυτοκινήτων ή για λογους θέας;
Τρίτη 20/8 θα ξεκινησω απο Μπρασοβ για να το περασω (με κατάληξη Σιμπιου), οπότε εχω την επιλογη να διαλέξω
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#598789 Υπάρχει μια λίμνη ακριβώς στο ψηλότερο σημείο. Όλοι σταματάνε εκεί. Αυτή η λίμνη είναι αμέσως μετά το τούνελ πηγαίνοντας βόρεια και δημιουργεί μποτιλιάρισμα στην πορεία προς βορρά, έχασα πάνω από 2 ώρες για τα 2-3 χλμ πριν το τούνελ. Πηγαίνοντας νότια μου φάνηκε πιο νορμάλ η κατάσταση. Βέβαια μπορεί να είναι καλύτερα αν πας καμιά Δευτέρα ή Τρίτη πχ
Άβαταρ μέλους
By gianik
#601074
Corto Maltese έγραψε:Είναι σε πολύ κεντρικό σημείο. Για ρουμάνικη κουζίνα εγώ πήγα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε ένα στην παλιά πόλη ονόματι Kovaci. Σέρβις, κλασσικό ρουμάνικο. Της υπομονής. Τιμές εξαιρετικές με 30 ευρώ δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε. Θα το πρότεινα. Στο λέω γιατί το πρόβλημα με το Βουκουρέστι είναι να φας ρουμάνικο. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις εύκολα. Για το άλλο ρουμάνικο που έφαγα στο Βουκουρέστι το έχουμε εξαντλήσει. Αν γουστάρουν όμορφη ατμόσφαιρα, καταπληκτικό χώρο και όχι εξαιρετικό φαΐ, βουρ.




Καθομουν κ χαζευα τις κριτικες στο tripdvisor
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaura ... arest.html


:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#601081 Κοίτα στο Βουκουρέστι πρέπει να έχεις άπειρη υπομονή. Ο επαγγελματισμός είναι κοντά στο μηδέν. Δηλαδή ξεκινάμε με αυτό ως δεδομένο. Ύστερα νομίζω ότι πρέπει να ξέρεις να παραγγέλνεις και να αποφεύγεις τις κακοτοπιές. Εμείς φάγαμε καλά και επειδή εκείνη τη μέρα (σύμφωνα με το armwatch) είχαμε περπατήσει κοντά στα 11χλμ μέχρι εκείνη τη στιγμή και η καθυστέρηση δε μας χάλασε καθόλου άσε που χάζευα και το ματς στην τηλεόραση με προπονητή τον Ντίκα (δικό μας παιδί) στην Στεάουα. Αλλά κατανοώ 1000% κάποιος να γίνει έξω φρενών με την κατάσταση ειδικά αν είναι αθηναίος. Να πω επίσης ότι εκτός από κάτι σε ένα πιάτο (δε θυμάμαι τι) φάγαμε πολύ καλά. Αλλά όπως είπα, ξέρω (νομίζω) να παραγγέλνω και να αποφεύγω τις κακοτοπιές των μενού.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#601083 Ε πες μας ρε κ εμας να μάθουμε, τι εννοείς;;
Ειμαι στο τσακ να κλείσω εισιτήρια..

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#601094 Άρτι αφιχθείς απο Ρουμανία, ας γράψω κι εγω δυο πραγματάκια...

Αρχικά να πώ οτι γενικά ολα είναι πολύ οικονομικά. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι κάνεις οικονομία, πολύ απλά γιατι παίρνεις πολλά πραγματα που κανονικά δεν θαα έπαιρνες, επειδή απλά "είναι φτηνά" :lol:

Βουκουρέστι μέναμε στην παλια πόλη, γυρω γυρω ήταν ολο κτήρια με κρατικές υπηρεσίες και οι πεζόδρομοι.
Πολλά μασατζίδικα επίσης, πρέπει να είναι η πόλη με την καλύτερη ευεξία κατοίκων και επισκεπτών, σε καθε γωνία εχει δυο μασατζίδικα :roll:
Το Βουκουρέστι εχει αρκετά πράγματα να δείς, αν πείς να δεις και τα μουσεία δε φτάνουν οι δυο μέρες που είχαμε εμείς.

Απο φαγητό, φάγαμε μια μερα στη μπυραρία Carul Cu Bere και μια μέρα στο Excalibur που είναι κάτι σαν το Lancelot της Βουδαπέστης. Πληρώσαμε και στα δυο όσα θα πληρώναμε σε ενα ταβερνάκι στην Ελλάδα.
Οι μπύρες πάμφθηνες, όπου μπορούσα έπινα κι απο μια :s_drinks :s_drinks
Οι σερβιτόροι σε Βουκουρέστι, Σιμπιού και Τιμισοάρα (όλως περιέργως γιατι και για το Excalibur έχουν πολύ άσχημες κριτικές στο tripadvisor) ήταν απο αποδεκτοί έως πολύ εξυπηρετικοί. Η εξυπηρέτηση γρήγορη. Μόνο στο Μπρασόβ ήταν απαράδεκτοι, μάλιστα μια παρέα που ηταν μπροστά μας έφυγε, αλλά κι εμείς πήγαμε μιση ωρα πριν το κλείσιμο.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το μποτιλιαρίσματα στη μέση του πουθενα και χωρίς προφανή λόγο.
Πέσαμε σε αρκετα μεταξύ Βουκουρεστίου, Σινάια, Μπρασόβ και Μπράν. Αλλου είχε κάποια εργα στον δρόμο, αλλου απλα περνούσε απο τουριστικά χωρια και ολοι χαζευαν απο λιγο δημιουργώντας ουρες χιλιομέτρων :rant:

Οι πόλεις που επισκεφτήκαμε ωραίες (ευχάριστη έκπληξη η Σινάια), αλλά εκεί που έδωσα ρέστα είναι στις εξοχές και σε κάτι "χαμένα" χωριά. Κινηθήκαμε κάποιες φορές εκτός των καθορισμένων διαδρομών και περάσαμε απο κάποια χωρια μακρυα απο τον τουρισμό, αλλά τόσο μά τόσο όμορφα... :inlove:
Σε κάποιες περιπτώσεις θα έλεγα οτι είμαι στις Άλπεις. Τρομερές ομοιότητες σε τοπία και σε χωριουδάκια.

Οι κλασσικές διαδρομές Τρανσαλπίνα και Τρανφαγκαρασάν καλές (όπως τις περίμενα) και σχεδόν χωρίς κινηση, αλλά πέρασα και απο δυο ακόμα υπέροχα περάσματα εκτός προγράμματος και μη διαφημισμένα. Τα Καρπάθια είναι υπέροχα και μπορείς να περιφέρεσαι μέρες εκει χωρίς να βαριέσαι.

Είχαμε και την περιπετειούλα μας (κάτι πρέπει να μας συμβεί σε κάθε ταξίδι).
Πρότελευταία μέρα κατευθυνόμενοι προς Τιμισοάρα και ενω ειχα βρει τον (ελάχιστο) αυτοκινητόδρομο που έχουν οι Ρουμάνοι, αυτός έκλεισε απότομα λογω έργων και ακολουθώντας την κίνηση κατάλαβα μετα απο λίγο οτι απομακρυνόμουν (κατευθυνόμουν προς τα συνορα με Ουγγαρία).
Οι πλοηγοι μου (κόρη και γυναίκα) βρήκαν ενα δρόμο απο το ViaMichellin ο οποίος με πήγαινε γρήγορα στον δρόμο που έπρεπε εξαρχής να είχα πάρει.
Στρίβω, μπαίνω σε εναν ασφαλτόδρομο της κακιάς ωρας ακολουθώντας δυο Ρουμανικα στέισον φορτωμένα κι αυτα με μπαγάζια.
περάσαμε μια γέφυρα Μπέιλι με διαλυμένο κατάστρωμα και μετα αρχισε 3Α στρωμένο. "θα φτιάχνουν το δρόμο σκέφτηκα", μετά απο λίγο τελείωσε το 3Α και αρχισε χωματόδρομος με λακούβες, ο οποίος οσο πήγαινε στένευε ως που εφτασα οι καθρέφτες να ξύνουν τα βάτα αριστερα και δεξια.
Οι Ρουμάνοι είχαν σταματήσει απο ώρα (πριν το στένεμα) και εγω συνέχιζα ρωτώντας σε πόσα χιλιομετρα βλέπουν το επόμενο χωριό (για να ξερω πόσο θα περπατήσουμε αν μέναμε πουθενα μιας και ο δρόμος συνεχώς γινόταν χειρότερος).
Τελικά μετα απο 3 χιλιομετρα βγήκαμε σε κάποια χωραφια (στα τελευταία δυο χιλιομετρα δεν μας ΄βλεπε ουτε ο ηλιος, περπατούσα μεσα σε ενα τούνελ απο φυτά) και μετα βρήκαμε καποιο χωριο.
Ο δρομος άσφαλτος πλέον αλλα γεμάτος τεράστιες τρύπες, αλλά who cares πλέον;
Μετα απο άλλα 15 χιλιομετρα βρήκα ξανα τον αυτοκινητόδρομο και επιτέλους ΄΄εφτασα Τιμισοάρα.

Γενικά οι δρόμοι τους ειναι χάλια, στενοι και με πολυ χαμηλα ορια, ενω τα αυτοκίνητα αυξάνονται συνεχώς δημιουργωντας κίνηση παντού.

Μια εβδομάδα στη Ρουμανια, 5 άτομα και φουλ μπαγάζια στο αυτοκίνητο, έκανα ρεκόρ κατανάλωσης παρα τις ατελειωτες ανηφόρες και τα πολλά μποτιλιαρίσματα, λόγω των πολύ χαμηλών ταχυτήτων.
Απο Σόφια μέχρι Βελιγράδι ελάχιστα χιλιόμετρα πάτησα σε αυτοκινητόδρομο.
Μετά το Βελιγράδι και μέχρι Ελλάδα όλος ο δρόμος πλέον είναι αυτοκινητόδρομος.