Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#545101 Εδώ το άρθρο φαίνεται καλύτερο, έχει και πραγματικές (ελπίζω :oops: ) φωτογραφίες και video πως είναι το ναυάγιο.

https://gr.euronews.com/2018/10/23/mauri-thalassa-vrethike-to-arxaiotero-nauagio-ston-kosmo-ena-arxaio-elliniko-ploio
Άβαταρ μέλους
By markvag
#545104 Αποκλείεται να είναι σωστά τα βίντεο, μιας και οι δύτες απ' όσο ξέρω δεν μπορούν να πάνε στα 2χλμ βάθος...
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#545186 Σωστό και αυτό!!
Παπαριές και το euronews....
Άβαταρ μέλους
By Serf
#606528 Για να δούμε, θα επιβεβαιωθεί η είδηση;!;!

Google may have just ushered in an era of ‘quantum supremacy’

‘The first computation that can only be performed on a quantum processor’

...

Google’s quantum computer was reportedly able to solve a calculation — proving the randomness of numbers produced by a random number generator — in 3 minutes and 20 seconds that would take the world’s fastest traditional supercomputer, Summit, around 10,000 years. This effectively means that the calculation cannot be performed by a traditional computer, making Google the first to demonstrate quantum supremacy.

...

https://www.google.com/amp/s/www.thever ... ubits-nasa

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#606566
Άβαταρ μέλους
By Serf
#606687
Anonymous Founder έγραψε::omg:
Αν όντως είναι αλήθεια κάτι τέτοιο, θα ζήσουμε μια νέα επανάσταση.
:lipsealed:


Το θέμα είναι ότι στην αρχή την τεχνολογία θα την έχουν κάποιοι λίγοι... οι οποίοι θα αποκτήσουν απίστευτο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία / κράτος / κτλ. Ενδεικτικά βάσει του άρθου:
- Ένα έτος έχει 31.536.000 δευτερόλεπτα
- Ο υπολογισμός έγινε 10.000 * 31.536.000 / 3,33 = 9.470.270.270 πιο γρήγορα από τον ταχύτερο κλασικό υπερυπολογιστή... 9,5 δισεκατομμύρια φορές πιο γρήγορα!!!! Σχεδόν 10^10!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#608833 Μία διόρθωση, στο σημείο 2, εκεί που γράφει "once all the star's material is used up", έπρεπε να γράφει "once all the star's FUEL is used up". Γιατί τα αστέρια χρησιμοποιούν υδρογόνο (αρχικά, κατόπιν ήλιο, κτλ) για πυρηνική σύντηξη που παράγει ενέργεια που α) κάνει τα άστρα να φέγγουν και β) αποτρέπει περαιτέρω κατάρρευση (βαρυτική). Όταν το αστέρι έχει "φάει" τα καύσιμά του και (μέσω σύντηξης) τα έχει μετατρέψει σε στοιχεία που δεν μπορεί να συντήξει, τότε αρχίζει η κατάρρευση, που (ανάλογα με τη μάζα του αστεριού) καταλήγει σε υπερκαινοφανή (supernova) έκρηξη και είτε αστέρα νετρονίων, είτε μαύρη τρύπα. Αυτός είναι ένας τρόπος δημιουργίας μαύρης τρύπας.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για τις μαύρες τρύπες είναι πως, εάν είσαι κοντά τους, ο χρόνος κυλάει πιο αργά. Και όποιος είδε το Interstellar είδε μία απεικόνιση αυτού του φαινομένου, όταν οι αστροναύτες που προσγειώθηκαν στον πλανήτη σε τροχιά γύρω από μία μαύρη τρύπα για μία μικρή αποστολή (νομίζω 1-2 μέρες) και γύρισαν στο σκάφος τους (που ήταν πιο μακριά) για να βρουν τον σύντροφό τους να έχει γεράσει καμιά δεκαετία... :iconcool: Γι' αυτούς είχε περάσει 1 μέρα, για το διαστημόπλοιό τους χρόνια...



ΥΓ: Ναι, ΟΛΑ τα αστέρια είναι τεράστιες βόμβες υδρογόνου. :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#608837 Νόμιζα ότι δεν μιλούσαμε για κανονικές τρύπες όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια :hmmm:

(οι μοναδικές πραγματικές τρύπες σταμάτησαν το 1996 με το κεφάλι γεμάτο χρυσάφι :sorry:)
Άβαταρ μέλους
By Serf
#653518 Ξενύχτησα αλλά χαλάλι... δεν ξέρω σε τι βαθμό στηρίζεται σε επιστημονικές θεωρίες (και σε τι βαθμό οι όποιες επιστημονικές θεωρίες είναι σε θέση να "προβλέψουν" τι θα συμβεί σε κάτι τρις-τρις-τρις-τρις-...-τρις-τρισεκατομμύρια χρόνια), αλλά το βίντεο είναι εντυπωσιακό (και συνάμα "καίει" εγκεφαλικά κύτταρα) :s_crazy :s_crazy :s_crazy :

Άβαταρ μέλους
By markvag
#653612
Serf έγραψε:και σε τι βαθμό οι όποιες επιστημονικές θεωρίες είναι σε θέση να "προβλέψουν" τι θα συμβεί σε κάτι τρις-τρις-τρις-τρις-...-τρις-τρισεκατομμύρια χρόνια


Σε αρκετά μεγάλο βαθμό. :s_yes Προφανώς βέβαια σε τέτοιες κλίμακες μιλάμε για πολύ γενικές προβλέψεις (πχ σε Χ τρις τρις χρόνια θα σβήσουν τα τελευταία αστέρια, τώρα 10-20 τρις χρόνια πάνω - κάτω, δεν μας αλλάζει κάτι... :s_biggrin , κλάιν με μερικά τρισεκατομμύρια χρονάκια δεν ασχολούμαστε... :s_biggrin ), αλλά θα το δω (ελπίζω σήμερα).