Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#599894
markvag έγραψε:Μου έχουν πει πως βολεύει και αυτό:

Εικόνα

Λέει δίνει και μία ενδιαφέρουσα γεύση στον καφέ... :lol:


Καλά, η απαγόρευση των πλαστικών καλαμακίων ( :innocent: ) είναι μια χαζομάρα. Καλό είναι να μειώνεται η χρήση πλαστικού, ιδίως σε αντικείμενα όπως καλαμάκια, σακούλες, κτλ, αλλά η ποσότητα αυτών των αντικειμένων στο σύνολο των πλαστικών αποβλήτων είναι ελάχιστη...

Τα πλαστικά καλαμάκια είναι από τα πράγματα που δεν ανακυκλώνονται με τίποτα αν γνωρίζω σωστά

Επίσης δεν είναι και τόσο ελάχιστα ειδικά στη χώρα μας χρησιμοποιούμε 2-3 ο καθένας τη μέρα για πλάκα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#599900 Το πρόβλημα με τα καλαμάκια, τα πλαστικά rings για τις 6αδες μπύρας κλπ ειναι πως παρά πολύ εύκολα καταλήγουν στο περιβάλλον αντί για την χωματερή και εκτός από την μόλυνση και τα μικροπλασρικα δημιουργούν και αλλα προβλήματα κυρίως στην θαλάσσια πανίδα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#599901 Τα καλαμάκια είναι τόσο μικρά, που δεν ανακυκλώνονται. Άρα, πρακτικά θα ζήσουν για... χιλιετίες. Μπορεί οι εναλλακτικές να είναι λίγο μιεχ, αλλά προφανώς και καλό είναι να σταματήσει η χρήση τους, όπως και των πλαστικών ποτηριών, που ειδικά στην χώρα μας γίνεται υπερβολική χρήση. Ο freddo μια χαρά είναι και σε χάρτινο ποτήρι.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#599908 Έχω δοκιμάσει το μακαρονι στην Ελλάδα στο . και ήταν καλή εναλλακτική.
Και το μεταλλικό όμως δεν είναι μεγάλο ξεβολεμα, συνηθίζεται εύκολα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#599910
trident1971 έγραψε:Ηπια στην Αυστρια πριν κανα μηνα απλη λεμοναδα με το φαγητο σε ενα ξενοδοχειο και επαθα πλακα


Συνηθίζω να πίνω αναψυκτικά με το φαγητό αν και περισσότερο Coca Cola και μπορώ να πω ότι μου αρέσουν.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#600253 Μου άρεσε τρελά, το ίδιο κ στον gianik jr η σημερινή βόλτα μέσα στον Σπερχειό...ΕικόναΕικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#600261 Δε μ' αρέσει που δικό μου πρόσωπο μπήκε πάλι για 4η φορά σε κλινική φέτος...

Επίσης την Πέμπτη που πέρασε πήγα κ έκανα επίσκεψη σε έναν ασθενή 65χρονο που ήρθε με πόνο στη μέση κ στη μαγνητική βρήκαμε μεταστάσεις, μετά ψάχνοντας βρήκαμε μετάσταση τεράστια στο ισχίο που προληπτικά του περάσαμε ενδομυελικό ήλο. Περιμένουμε τη βιοψία, αλλά όλα συνηγορούν δυστυχώς προς προστάτη. Αύριο θα γίνει κ εκεί βιοψία. Η ζωή είναι μικρή κ δυστυχώς το καταλαβαίνουμε αργά... Τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα για το δωμάτιο, ήθελα να με καταπιεί η γη...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#600280 Εάν δεν κάνεις κάποιες εξετάσεις αιματολογικές ετησίως μερικά πράγματα δεν σε ειδοποιούν παρά μόνο όταν είναι αργά πλέον

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#600324 Δεν μου αρεσε που στη Κρητη στη Μονη Τοπλου που πηγα δεν ειδα εκει τις 17 ανεμογεννήτριες που ειχα βαλει εκει το 90 σαν πιλοτικο πρόγραμμα τοτε της ΔΕΗ. ηταν μικρες τοτε 300αρες και το παρκο εδεινε 5 MW. Ρωτησα και μου ειπαν ότι θα βαλλουν 3 μεγαλης ισχυος αλλα δεν ηξεραν μέγεθος.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#600331 Αν σκεφτείς πως πλέον θα μπορούσαν να αντικατασταθουν με 1 αντίστοιχης ισχύος, και πρπ 1 extra MW) και πως η μικρότερη onshore ειναι πλεον στο 1.5 με 2 MW δε νομίζω πως το δεν μου αρέσει ειναι το κατάλληλο σχόλιο.
Να πεις, δε μου αρεσει που πτερύγια απο αυτες τις 17 ανεμογεννήτριες ειναι πρακτικά μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια να το καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#600332 Η μικρές ανεμογεννήτριες πλέον είναι μόνον αν κάποιος τις θέλει για αυτοπαραγωγή/κατανάλωση. Λογικό είναι να τις αφαίρεσαν για να βάλουν μεγαλύτερες, τα έξοδα συντήρησης θα είναι πολύ μικρότερα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#600345 Κατανοητά όλα αυτά αλλά λόγω ηλικίας είμαστε κάπως ρομαντικοί όπως και με τα αυτοκίνητα. Όπως λοιπόν 30 χρόνια πίσω πήγα σε αυτό το σημείο και αποτυπωσαμε το χώρο, αποφασίσαμε που θα μπει η κάθε κολώνα, κάναμε τον χωματόδρομο για την προσπέλαση του χώρου και σκαψαμε και ρίξαμε τα θεμέλια ( 200 κυβικά η μία), και τρώγαμε ψαράκι στη παραλία της Χιόνας που μας έφτιαχνε η κυριουλα τότε, τώρα βέβαια 80+ αλλά πάντα ίδιες πατάτες τηγ. Ξυγαλο, σαλάτες με δικό τους βιολογικό λάδι κλπ, έτσι θα ήθελα να τις βλέπω έστω και χωρίς να γυρνάνε. Ούτως η άλλως σε άλλα θεμέλια θα μπουν οι νέες και σε μεγαλύτερα οπότε τα μπετά των προηγουμενων θα μείνουν θαμμένα. Το σπιτάκι ίσως με τα ηλεκτρικά συστήματα θα ξαναχρησιμοποιήσουν.

.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#600571 Δεν μου αρέσει που έχω γυρίσει δουλειά και είμαι ένα χαλί μαύρο

Από το πρωί δε μπορώ να συγχρονιστω με το αντικείμενο, επίσης έχω να σηκωθώ τόσο πρωί μέρες, μάλλον αυτό φταίει :hmmm: