Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#600411 καλόοο
Άβαταρ μέλους
By gakost
#600423
Νίκος Παππάς έγραψε:
JBT έγραψε:Ωπα αυτό το τελευταίο σημαντικό

Πώς αναβαθμίζεται ο ήχος; :eat:
Με ένα τέτοιο.

https://www.skroutz.gr/s/15682333/Cryst ... SB240.html

Αν και δεν είναι απαραίτητο ότι θα το χρειαστείς.
Έτσι έλεγα κι εγώ για την LG 49sk8100 που πήρα, αλλά μια χαρά είναι ο ήχος της, ( όχι να κάνεις πάρτι προφανώς ).

Πιθανόν στις πολύ λεπτές να ισχύει αλλά αυτές κοστίζουν αρκετά.
Από το Mi A1.


Αν πας στις πολύ φθηνές έχουν χάλια ηχεία γιατί..... είναι φθηνές και πρέπει να ρίξουν την τιμή από όπου μπορούν. Στα ακριβά μοντέλα λόγο σχεδιασμού είναι δύσκολο να βάλουν μεγάλα ηχεία οπότε και εκεί παίζει συμβιβασμός.

Γενικά να ξέρεις ότι επειδή κανείς δεν ασχολείται να συγκρίνει τον ήχο σε μια τηλεόραση αλλά όλοι κοιτάνε ανάλυση τεχνολογία και άλλα λοιπά νούμερα πέφτει οικονομία.

Αν πας από κάποια σοβαρή παλιότερη τηλεόραση 5ετίας 10ετίας σε καινούργια η διαφορά είναι χαοτική και σε ένταση αλλά και στην έλλειψη μπάσου.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#600425 Πάντως αυτή και αυτή που είναι οι δύο πιο high end από τις τηλεοράσεις που έχω, είναι αξιοπρεπέστατες από άποψη ήχου. Ειδικά η OLED ψιλομαμάει (τηρουμένων των αναλογιών) και κάνει αυτό πολυτέλεια και όχι necessity.

Είμαι περίεργος να δω το ΣΚ αυτή που την έχω στείλει στο εξοχικό και δεν έχω δει ακόμα πως παίζει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#600428
gakost έγραψε:
Αν πας από κάποια σοβαρή παλιότερη τηλεόραση 5ετίας 10ετίας σε καινούργια η διαφορά είναι χαοτική και σε ένταση αλλά και στην έλλειψη μπάσου.


Επειδή στην LG πήγα από 12ετιας Phillips 32αρα κορυφαίο μοντέλο τότε ( είχε 3 hdmi, 2 scart, component, USB ) με καταπληκτικό ήχο τότε, δεν αισθάνθηκα ότι είναι χειρότερη πολύ η καινούργια και ειδικά στο μπάσο. Ένταση δεν έχει ιδιαίτερα, αλλά την συνδέω στον ενισχυτή και ακούω όση ένταση αντέχω από τα Dali 606.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#600454 Μιας και λέτε για ήχο, στην κατηγορία εργένης on budget έχει σε πολύ καλή τιμή το amazon.uk τα Logitech Z623 2.1 200W RMS στις 55 λίρες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#600513 Μια και αναφέρθηκε και το θέμα των παιχνιδιών εκεί έχει σημασία να έχει μικρή καθυστέρηση. Οι περισσότερες έχουν game mode που κάνουν πιο έντονα τα χρώματα και ελαχιστοποιούν το lag. Υπάρχουν όμως διαφορές, καθόλου ασήμαντες στο πόσο καλά τα πετυχαίνουν. Αυτό ήταν κάτι που εμένα δεν με ενδιέφερε αλλά αν παίζετε παιχνίδια στην τηλεόραση καλό είναι να το κοιτάξετε.

Σχετικά με τον ήχο εδώ και χρόνια προσπαθώ να είναι όλα τα οπτικοακουστικά μαζί οπότε ο ήχος περνάει από το ηχοσύστημα (οπτική ίνα από τηλεόραση σε AV ενισχυτή απευθείας ή μέσω DAC σε στερεοφωνικό ενισχυτή). Η βελτίωση είναι σημαντική. Ιδιαίτερα σε ταινίες δράσης αν έχεις μεγάλα ηχεία ή καλύτερα subwoofer τότε η διαφορά είναι χαώδης.
Έχω ξεπεράσει την μόδα των surround εδώ και αρκετά χρόνια και βολεύομαι είτε με κεντρικό και 2 μεγάλα είτε με 2 μικρά και subwoofer. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη και δεν βλέπω καν λόγο ύπαρξης των διάφορων soundbars, ιδιαίτερα στις τιμές που τα χρεώνουν. Μόνο ίσως αν δεν έχεις καθόλου χώρο και το στερεοφωνικό σου είναι αλλού.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#600514 Σήμερα δοκίμασα ένα από τα κόλπα της TV μου. Με πρόγραμμα στο κινητό που μέσω διαδικτύου συνδέεται με την TV μπορώ να προγραμματίζω εγγραφές, να βλέπω ζωντανά τα κανάλια (αναμετάδοση από τον δέκτη στο διαδίκτυο ακόμα και με κλειστή την οθόνη, μερικά κανάλια όμως μάλλον δεν το επιτρέπουν) και το πιο καλό, αναμετάδοση του υλικού που έχει καταγραφεί στον σκληρό. Άρα ενώ λείπω διακοπές μπορώ όποια ώρα με βολεύει να βλέπω πχ την αγαπημένη μου σειρά που του είπα να καταγράψει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#600519
sknipper έγραψε:Μόνο ίσως αν δεν έχεις καθόλου χώρο και το στερεοφωνικό σου είναι αλλού.


Το ότι θα υπάρχει στερεοφωνικό βλέπω το έχεις βέβαιο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#600523 Έχω 2 Toshiba (32 & 43"). Προσπαθώ να συνδέσω ηχεία Η/Υ που έχω με subwoofer και δεν περνάει ο ήχος σε αυτά. Τα συνδέω στην έξοδο της τηλεόρασης που έχει με το κλασσικό καρφί όπως συνδέεις ένα laptop με ηχεία. Γιατί δεν περνάει; Σε μια 22αρα παλιά turbox στο πατρικό δουλεύουν.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#600541 Τα κοίταξα όλα δεν έβγαλα άκρη. Στην έξοδο ήχου δεν έχει κάτι στο μενού.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#600551 Μήπως είναι τότε έξοδος για ακουστικά και έχει πολύ χαμηλή στάθμη; Δεν είναι όλα τα καρφιά ίδια... Αν είναι τέτοια, δεν μπορεί να οδηγήσει εύκολα ηχεία.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#600612 Είναι σίγουρο ότι είναι έξοδος ήχου; Γιατί σε μια LG που έχω έχει 2 εισόδους για καρφάκια, μια πάνω από την άλλη αλλά μόνο η μία είναι για ακουστικά, η άλλη είναι για σύνδεση με άλλες συσκευές LG.
Δοκίμασε να βάλεις ακουστικά εκεί να δεις αν δουλεύουν.
Αν ναι τσέκαρε ότι τα ηχεία όντως λειτουργούν αν πχ τα συνδέσεις στο κινητό σου ή αλλού.

NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε:Μόνο ίσως αν δεν έχεις καθόλου χώρο και το στερεοφωνικό σου είναι αλλού.
Το ότι θα υπάρχει στερεοφωνικό βλέπω το έχεις βέβαιο. :lol:
Ναι το είχα δεδομένο ότι κάποια συσκευή ήχου με ηχεία θα υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#600710 Sam RU7402 4K UHD 50αρα στα 579 μπαίνουμε;